Asistentul meu
Bine ati venit pe Forumul Hotnews!
Cititi regulamentul Forumului inainte de a publica.
![]() |
![]()
|
|
Nou venit ![]() Grup: Membri Postari: 3 Inscris: 24-September 09 Utilizatorul numarul: 13 061 ![]() |
Acest thread nu se vrea o instigare la comentarii rasiste. Eu constat o problema, faptul ca rromii raman la marginea societatii europene, si caut o solutie, cum pot fi adusi alaturi de ceilalti europeni, cum pot fi determinati sa-si duca traiul alaturi de noi, sa ne impartaseasca diferenta in conditii de viata decente, nu la limita subzistentei si a infractionalitatii?
Sunt intrebari care mi-au fost sugerate de proiectul unor studenti romani al carui obiectiv este accesul facil al rromilor la studii superioare. Proiectul a accesat fonduri europene, se numeste "Educatia ne zambeste tuturor" si apartine unor studenti ai Departamentului de Relatii Internationale si Integrare Europeana din cadrul SNSPA. Astfel de proiecte au tot fost derulate, iar rezultatele sunt invizibile. M-am oprit la acesta, pentru ca mi-e mai usor sa-l critic: 1. Universitatile din Romania au locuri speciale pentru rromi, insa, din cate stiu eu, minoritarii nu se ingramadesc sa le ocupe. Cu alte cuvinte, intrebarea este: "sunt exclusi sau se auto-exclud?". 2. Mi se pare ca se incearca solutionarea unei probleme prin rezolvarea consecintelor/efectelor, nu a cauzelor, iar aceasta abordare este gresita. Ce rost are sa discuti despre accesul rromilor la studii superioare cand tu n-ai rezolvat problema absolvirii gimnaziului? Voi cum vedeti integrarea minoritatii rrome? PS: cei care mai viseaza inca la a doua venire a lui Hitler sa se abtina. Apartin unui alt secol si nu fac decat sa polueze inutil topicul. |
|
|
![]() |
Vizitator_dani. |
![]()
|
Guests ![]() |
Problema e ca si romanii se comporta exact ca niste tigani. Asa ca, mai bine am studia cum pot fi integrati si romanii.
1. Romanii arunca mancare pe geamul de la bucatarie. 2. Romanii se pensioneaza medical sau isi iau concedii medicale desi n-au nicio problema (decat de adaptare-eventual), dar, pentru ca se poate- furand din banii publici. 3. Romanii fura/sustrag de la serviciu tot ce se poate fura. Este chiar o tactica normala-daca nu furi treci de fraier. 4. Romanii se tiganesc pe un loc de parcare in fata blocului, unii si-l insusesc ingradindu-l desi nu platesc nimic la primarii pentru el. Probabil mama lor i-a conceput pe locul ala de parcare, de tin cu dintii de el. Daca altcineva "abuzeaza", primeste diverse "mesaje" ca nu are ce cauta sa parcheze acolo, pe locul LUI. Pe sistemul eu sunt gorila aici. 5. Romanii lasa tone de gunoi dupa gratare oriunde s-ar desfasura acestea. Un loc cool este chiar in fata blocului-printre cele 2-3 tufe amarate flancat de un Bmw si un Audi. Un gratar e egal cu zero daca nu ai muzica data la maxim, chiar daca, sa zicem, esti in mijlocul naturii si ar trebui sa asculti pasarile, nu pe Guta. 6. Romanii distrug si calca in picioare tot ce inseamna cladire monument, traditie, cultura, in goana dupa bani. Lista poate continua oricat cu n-shpe exemple de genul acesta. Romanii sunt si ei niste tigani mai spalati, desi se bat cu pumnii in piept sa nu mai fie confundati cu rromii. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | acum este: 10th December 2019 - 01:10 AM |