Asistentul meu
Bine ati venit pe Forumul Hotnews!
Cititi regulamentul Forumului inainte de a publica.
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Nou venit ![]() Grup: Membri Postari: 8 Inscris: 8-October 08 Utilizatorul numarul: 3 830 ![]() |
voi ce carti de poezie mai rasfoiti, daca mai rasfoiti?
am intrat intr-o librarie si oferta nu era prea tentanta. am inteles ca nici nu prea se vinde. Cautam o carte de Federico García Lorca |
|
|
Vizitator_iul. |
![]()
|
Guests ![]() |
rasfoiesc poeti clasici, pe care ii ocoleam cand cu bibliografia scolara
acum sunt un refugiu din fata marlaniei, tv-ului si urateniei din jur |
|
|
Vizitator_nimeni. |
![]()
|
Guests ![]() |
asistam la moartea poeziei.
![]() |
|
|
Vizitator_Razvan. |
![]()
|
Guests ![]() |
voi ce carti de poezie mai rasfoiti, daca mai rasfoiti? am intrat intr-o librarie si oferta nu era prea tentanta. am inteles ca nici nu prea se vinde. Cautam o carte de Federico García Lorca Eminescu...Cosbuc...si sa nu dati cu pietre in mine: Adrian Paunescu...am gasit pe net niste poezii de-ale lui care sunt absolut savuroase... pacat ca el asa...e un porc... |
|
|
Vizitator_Ana Maria. |
![]()
|
Guests ![]() |
Citesc orice poezie, daca am timp. O poezie proasta este mai buna decat orice articol de ziar. cand sunt trist de ceea ce vad in jur, deschid romanul TEONA cumparat de curand (editat din nou de Junimea) si citesc la intimplare. atmosfera de dinainte de 1989 si toate cate se spun in cartea aceasta sunt un refugiu pentru suflet. Aseara am citit scena de amor din laboratorul "marelui institut de cercetari chimice " (o fi fostul ICECHIM, unde trona Ceauseasca?) si am avut revelatia unui poem de dragoste, deloc trivial. L-am citit si sotului meu, fara pic de jena, dar cati barbati stiu sa faca atata poezie in timpul unei intilniri? "Cititi, baieti, numai cititi, ca daca vine criza, iar ne intoarcem la carti...
Ana-Maria |
|
|
Vizitator_Marin. |
![]()
|
Guests ![]() |
Ana Maria, ma bucur ca citesti Teona. Eu am gasit CURASA RAPIDA de acelasi Constantin Munteanu. Are si acolo o scena HARD, mai spre final. Vreau sa scriu scenariu de film dupa Cursa Rapida. Cine da bani pentru un film care ar fi ceva intre Corabia nebunilor si Aeroportul?
Marin |
|
|
Vizitator_Razvan. |
![]()
|
Guests ![]() |
Khayyam.. Pe vremea asta de toamna, poemele lui de betie si de dragoste merg la tinta.
|
|
|
Vizitator_odrik. |
![]()
|
Guests ![]() |
uite eu citesc poezie in cautarea inspiratiei... inainte de a ma apuca de vreo treaba ce necesita niscai creativitate ma cufund in literele fermecate ale lui nichita, sau un pic de toparceanu, blaga, eminescu...
![]() |
|
|
Vizitator_Maria. |
![]()
|
Guests ![]() |
Cativa dintre preferatii mei: Edgar Allan Poe, Omar Khayam, Eminescu si Toparceanu. Si Leonard Cohen ;).
|
|
|
Vizitator_Vizitator_cristina.. |
![]()
|
Guests ![]() |
Ana Maria, ma bucur ca citesti Teona. Eu am gasit CURASA RAPIDA de acelasi Constantin Munteanu. Are si acolo o scena HARD, mai spre final. Vreau sa scriu scenariu de film dupa Cursa Rapida. Cine da bani pentru un film care ar fi ceva intre Corabia nebunilor si Aeroportul?
Marin |
|
|
Vizitator_Vizitator_cristina.. |
![]()
|
Guests ![]() |
Dragilor, va iubesc ca mai existati. Sa cititi si Ziua Magnoliilor viscolite. Poezie....... Blaga, Nichita Stanescu, Cezar Ivanescu, Rainer Maria Rilke.
|
|
|
Vizitator_fane. |
![]()
|
Guests ![]() |
inchide-ti televizorul , radioul si cititi poezii.uitati de tot.Citesc doar clasicii nostri-cosbuc,arghezi ,minulescu ,,macedonschi,eminescu,si fabulele lui grigore alexandrescu unde regasiti socetatea romaneasca si politica actuala
|
|
|
Vizitator_Vizitator_Eliza.. |
![]()
|
Guests ![]() |
inchide-ti televizorul , radioul si cititi poezii.uitati de tot.Citesc doar clasicii nostri-cosbuc,arghezi ,minulescu ,,macedonschi,eminescu,si fabulele lui grigore alexandrescu unde regasiti socetatea romaneasca si politica actuala Eu cred ca am citit de 2 sau 3 ori poezii in afara scolii. Nu imi plac.....foarte multe imi dau senzatia ca scriitorii se strofoaca sa gaseasca rime si exprimari alambicate si metaforice......Adica intr-o carte scrie clar: omul statea pe scaun si se gandea sa Dzeu....intr-o poezie e ceva de genul: omu statea, in fata lui era luna, simbol de cunoastere, deci ce vrea sa zica scriitorul?! Ca apa care e simbol de X si cu aerul care e simbol de Y s-au impletit si rezulta ca ala se gandea la Dzeu...... parerea mea..... |
|
|
Vizitator_Marti. |
![]()
|
Guests ![]() |
Eu cred ca am citit de 2 sau 3 ori poezii in afara scolii. Nu imi plac.....foarte multe imi dau senzatia ca scriitorii se strofoaca sa gaseasca rime si exprimari alambicate si metaforice......Adica intr-o carte scrie clar: omul statea pe scaun si se gandea sa Dzeu....intr-o poezie e ceva de genul: omu statea, in fata lui era luna, simbol de cunoastere, deci ce vrea sa zica scriitorul?! Ca apa care e simbol de X si cu aerul care e simbol de Y s-au impletit si rezulta ca ala se gandea la Dzeu...... parerea mea..... Of,draga Eliza,poezia este ceva special,ceva ce trece de orele searbede de literatura pe care le-ai invatat la scoala.Este greu sa intelegi ce este poezia in scoala.In general oamenii se feresc sa recunoasca ceea ce spui tu mai sus.. Sa stii insa ca daca esti curajoasa,poti incerca sa recunosti ca anumite lucruri te depasesc,ca la urma urmei asa sunt cei mai multi oameni.Nu-i bai.Sa traiesti fericita si sanatoasa. |
|
|
Vizitator_ghary58. |
![]() ![]()
|
Guests ![]() |
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nou venit ![]() Grup: Membri Postari: 10 Inscris: 17-February 09 Utilizatorul numarul: 6 566 ![]() |
in afara de cei mici nici macar 15% din populatia romaniei nu mai are treaba cu poeziile , in general cititul toti se uita la iri si moni
![]() -------------------- WWW.EXTREMEZONE.3XFORUM.RO - FILME , MUZICA , JOCURI FREE DOWNLOAD
|
|
|
Vizitator_scarlet. |
![]()
|
Guests ![]() |
imi place sa citesc (recitesc cam tot ce imi pica in mana)-minulescu ,blaga ,eminescu..drumes,marin preda ,eliade .....sunt carti superrrrrrrrr....pacat ca putini dintre copiii nostri (chiar si ai mei) mai citesc ceva ce nu este obligatoriu la scoala
|
|
|
![]()
|
|
Membru ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 19 Inscris: 23-November 09 De la: Bucuresti Utilizatorul numarul: 16 642 ![]() |
Adrian Paunescu...am gasit pe net niste poezii de-ale lui care sunt absolut savuroase... pacat ca el asa...e un porc... perfect de acord. Eu rasfoiesc des cartile cu poezii. Bacovia, Macedonski, Minulescu sunt cei mai cititi. Nu am citit niciodata poezie straina. Cred ca se pierde mult prin traducere. |
|
|
![]()
|
|
![]() Membru veteran ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 282 Inscris: 6-August 09 De la: undeva in Romania Utilizatorul numarul: 10 366 ![]() |
Bacovia este preferatul meu , dar si Eminescu .
Deci , inca mai citesc poezie ! Ma destinde . -------------------- ....... |
|
|
![]()
|
|
![]() Membru veteran ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 124 Inscris: 7-December 09 De la: Timisoara Utilizatorul numarul: 17 424 ![]() |
Eminescu...Cosbuc...si sa nu dati cu pietre in mine: Adrian Paunescu...am gasit pe net niste poezii de-ale lui care sunt absolut savuroase... pacat ca el asa...e un porc... Si mie imi plac anumite poezii ale lui Adrian Paunescu , mai precis cele de dragoste , am si o preferata : " Iertarile " ![]() ![]() Iertarile -versuri Paunescu Cu siguranta cunoasteti poeziile , transformate in cantec de Alifantis Ce bine ca esti ...Click pt a asculta Emotie de toamna Ploaie in luna lui marte si niste versuri superbe , cel mai frumos cantec romanesc de dragoste pe care l-am auzit Conexiuni TU click aici Conexiuni - Tu Tu, esti in globul de cristal Ce-mi arata drumul catre mal Cand ma pierd in lumea ta, si-as vrea Sa inving tristetea grea Tu, nevazuta dar te simt Te ignor dar nu pot sa ma mint Esti in ceea ce respir, esti tu Firul ce ma leaga de miracolul din zori Cand din vis usor cobori, in tot ce ating in jurul meu Chipul tau il vad mereu, in gand Esti orice, oricum, oricand Tu, asteptarea din amurg Cand secundele incet se scurg Cu atingeri moi de catifea Alintate-n mana ta Tu, esti ideea de intens Cautarii mele-i dai un sens Un motiv ca sa incerc mai mult Tu esti vocea ce-o ascult Esti chemarea de demult Ce ma face sa nu-mi apartin, nu mai sunt eu Nu mai e nimic al meu, estï tu Nu pleca nu spune nu... Cat despre proza , acum sunt interesata de operele lui Petre Tutea . |
|
|
![]()
|
|
![]() Membru veteran ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 319 Inscris: 14-November 09 De la: Oradea Utilizatorul numarul: 15 480 ![]() |
Sunt f multi poeti pe care din pacate nu i-am studiat la scoala...i-am descoperit unul cate unul prin rafturi prafuite ale vreunei biblioteci...
Asa l-am gasit pe Radu Gyr-sublim si sensibil,am ramas placut surprinsa de candoarea,finetea condeiului sau magic... “Florile” – Radu Gyr Sunt flori ce-ţi ies în drum să te sărute şi-ţi gângure crâmpeie de voroave. Altele mici şi proaste şi gângave au ochi adânci şi-ntrebători de ciute. Unele cântă, altele spun snoave, cârciumărese zvelte şi limbute. Sunt flori ce parcă tremură lăute se spovedesc şi-nchină cruci firave. Sunt flori cu străluciri de spade goale, flori cu obraji şi gene lungi de îngeri, flori îmbrăcate-n platoşe şi zale, flori prăbuşite-n lacrimi şi înfrângeri, flori ce te mustră şi te-nfruntă-n cale şi flori care te iartă că le-nsângeri. -------------------- Oameni suntem,ce poarta in ei-ganduri ca pietrele,uneori stele...si totdeauna un dor.
|
|
|
Vizitator_Sile de la Termopile. |
![]()
|
Guests ![]() |
Eu nu citesc poezii, in schimb fac sex cu nemiluita, cu diverse partenere.
Din cand in cand mai facem si noi cate o pauza, in care nu citim poezii. Mai natural este sa le scriem, nu sa le citim. |
|
|
![]()
|
|
![]() Membru veteran ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 319 Inscris: 14-November 09 De la: Oradea Utilizatorul numarul: 15 480 ![]() |
Bine,ai grija numa la atatea partenere sa nu iei vreo poezie mai usturatoare...
![]() -------------------- Oameni suntem,ce poarta in ei-ganduri ca pietrele,uneori stele...si totdeauna un dor.
|
|
|
![]()
|
|
Nou venit ![]() Grup: Membri Postari: 3 Inscris: 30-January 10 Utilizatorul numarul: 18 468 ![]() |
voi ce carti de poezie mai rasfoiti, daca mai rasfoiti? am intrat intr-o librarie si oferta nu era prea tentanta. am inteles ca nici nu prea se vinde. Cautam o carte de Federico García Lorca Eu citesc Minulesc, imi place foarte mult si mai citesc Bacovia, dar in diferite ocazi..... |
|
|
![]()
|
|
Nou venit ![]() Grup: Membri Postari: 3 Inscris: 30-January 10 Utilizatorul numarul: 18 468 ![]() |
Romanţa răspunsului mut
Ce văd!... E-adevărat?... Tu eşti?... Cum?... N-ai murit?... Tot mai trăieşti?... Pendulă care te-ai oprit din mers, Încerci acum să mergi în sens invers?... Hai!... Spune-mi... Spune-mi tot ce ştii... Să-mi spui chiar şi minciuni, Să-mi spui Ce n-ai spus nimănui - Nici celor morţi, Nici celor vii ... Ce victime ai mai făcut Din clipa-n care urma ţi-am pierdut?... Ce vrăjitoare te-a trecut prin foc Şi-a reuşit să-ţi pună inima la loc?... Şi care-anume sfânt din calendar Te-a sfătuit să te-ntâlneşti cu mine iar?... De ce zâmbeşti? E-adevărat?... Te-ai răzgândit?... Ne-am împăcat?... Iar ne iubim?... Sau, poate, şi-azi ne regăsim Aceiaşi vechi duşmani?... Dar tu mai ştii după câţi ani?... Eu te-am iertat de mult!... Dar tu?... Răspunde-mi "Da"... Răspunde-mi "Nu" - Totuna mi-e!... Ştii tu de ce - La tine "Nu" şi "Da" nu sunt Decât aceleaşi vorbe-n vânt!... De ce te temi?... De ce-ţi ascunzi În palme ochii tăi rotunzi?... De ce-ţi aprinzi ca un semnal De foc bengal Obrajii tăi de porţelan Şi inima de Caliban?... Răspunde-mi!... Vreau să ştiu şi eu, De ce-ai venit?... De dragul meu? Sau, poate, n-ai venit decât Să-mi torni, ca şi-n trecut, pe gât Un păhărel de coniac, Ca eu să tac, Iar tu să ţipi Şi să dispari, apoi, suspect, Cu voluptatea unei bombe de efect!... Ce zici? Aşa e c-am ghicit De ce-ai venit?... De ce te-ncrunţi şi nu-mi răspunzi?... Ce nou secret îmi mai ascunzi?... De ce scrâşneşti din dinţi Şi taci?... Hai!... Spune-mi, ce-ai de gând să faci? Deschide-ţi gura - mii de draci! - Şi lasă-mă să-ţi mai sărut... Nu gura... Ci răspunsul mut!... |
|
|
Vizitator_marius. |
![]()
|
Guests ![]() |
Ultima carte de poezii citita de mine este de Nichita Stanescu cartea se numeste 11 elegii, am gasito pe o librarie online inpreuna cu mai multe carti de poezie cum ar fii: -Arghezi Tudor. Pagini Alese - Versuri, Proza, Antologia poeziei romanesti la zid, Bacovia George. Plumb etc.
|
|
|
![]()
|
|
Membru ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 27 Inscris: 16-January 10 Utilizatorul numarul: 18 226 ![]() |
Sunt f multi poeti pe care din pacate nu i-am studiat la scoala...i-am descoperit unul cate unul prin rafturi prafuite ale vreunei biblioteci... Asa l-am gasit pe Radu Gyr-sublim si sensibil,am ramas placut surprinsa de candoarea,finetea condeiului sau magic... “Florile” – Radu Gyr Sunt flori ce-ţi ies în drum să te sărute şi-ţi gângure crâmpeie de voroave. Altele mici şi proaste şi gângave au ochi adânci şi-ntrebători de ciute. Unele cântă, altele spun snoave, cârciumărese zvelte şi limbute. Sunt flori ce parcă tremură lăute se spovedesc şi-nchină cruci firave. Sunt flori cu străluciri de spade goale, flori cu obraji şi gene lungi de îngeri, flori îmbrăcate-n platoşe şi zale, flori prăbuşite-n lacrimi şi înfrângeri, flori ce te mustră şi te-nfruntă-n cale şi flori care te iartă că le-nsângeri. E superb Radu Gyr. Imi pare foarte rau ca nu se studiaza in liceu... |
|
|
Vizitator_VasiLisa. |
![]()
|
Guests ![]() |
Buna ziua, vreau sa-mi duc copilul la EEG la Excellence, dar acolo mi-au spus ca copilul numaidecat trebuie sa doarma. Fata mea nu doarme la amiaza de la varsta de doi ani, si s-o adorm va fi pur si simplu IREAL. Ma tem ca imi vor lua acesti 800 lei si rezultatul nu va fi eficient daca n-a dormit. I s-a mai intimplat cuiva sa NU DOARMA COPILUL in timpul acestei proceduri? La mine fata ca sa adoarma la amiaza trebuie s-o scol pe la vreo doua noaptea, si atunci poate sa se supraexcite si sa nu doarma, numai ii fac mai rau. Daca puteti sa scrieti TOTI care ati fost la acest centru daca rezultatele au fost CORECTE, ca sa nu dau acesti bani, ca si asa nu-i am. Poate a fost cineva peste noapte acolo, care sunt parerile Dvs. Am citit aici pe forum despre acest centru, dar NIMENI NU A SCRIS CA COPILUL NU A DORMIT, DAR ASTA PE MINE MA INTERESEAZA FOARTE MULT.
|
|
|
![]()
|
|
Membru veteran ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 755 Inscris: 1-April 11 Utilizatorul numarul: 26 822 ![]() |
Asa l-am gasit pe Radu Gyr-sublim si sensibil,am ramas placut surprinsa de candoarea,finetea condeiului sau magic... Iisus în celulă, Radu Gyr Az’ noapte Iisus a intrat la mine-n celulă. O, ce trist, ce înalt era Christ ! Luna-a intrat după El în celulă, Si-L făcea mai înalt şi mai trist. Mâinile Lui păreau crini pe morminte, Ochii adânci ca niste păduri. Luna-L bătea cu argint pe veşminte, Argintându-I pe mâini vechi spărturi. M-am ridicat de sub pătura sură: - Doamne, de unde vii? Din ce veac? Iisus a dus lin un deget pe gură Si mi-a făcut semn ca să tac... A stat lângă mine pe rogojină... - Pune-mi pe răni mâna ta. Pe glezne-avea umbre de răni si rugină, Parcă purtase lanţuri, cândva... Oftând, Şi-a întins truditele oase Pe rogojina mea cu libărci. Prin somn lumina, dar zăbrelele groase Lungeau pe zăpada Lui vărgi. Părea celula munte, părea Căpăţână, Şi mişunau păduchi şi guzgani. Simteam cum îmi cade tâmpla pe mână, Si am dormit o mie de ani... Când m-am trezit din grozava genună, Miroseau paiele a trandafiri. Eram în celulă şi era lună, Numai Iisus nu era nicăieri... - Unde eşti, Doamne? Am urlat la zăbrele. Din lună venea fum de căţui. M-am pipăit, şi pe mâinile mele Am găsit urmele cuielor Lui... |
|
|
![]()
|
|
Membru ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 19 Inscris: 23-November 09 De la: Bucuresti Utilizatorul numarul: 16 642 ![]() |
Minulescu este printre preferatii mei. Chiar ieri am recitit o poezie superba a sa.
Seară rurală de Ion Minulescu Se uită soarele-napoi... O fi pierdut ceva, Sau, poate, Aşteaptă-n deal vreun car cu boi, Să-l plimbe şi prin alte sate Cu gospodari şi holde mai bogate?... În sat la noi, Biserica, de veche ce era, În anul când a fost cutremur de pământ S-a prăbuşit cu turlele-n şosea, Şi-azi casele - atâta cât mai sunt - Par jucării Pentru copii, Iar plopii - coşuri negre de maşini Ce-au treierat Bucatele din sate Pentru străini... Prin curţi, Găinile şi porcii s-au culcat, Femeile au pus de mămăligă, Iar oamenii s-au pus la sfat Cu popa ce-a sosit într-o cotigă De la oraş, Unde-a schimbat sedilele de caş Cu trei duzini de lumânări de ceară, Că-n cimitir la noi ca-n orice sat, Sunt îngropaţi şi trei flăcăi, morţi pentru Ţară. Dar unde-i soarele din deal?... Parcă-aşteapta Pe cineva... Pesemne, că, gonit de lună, Şi-a dat cu popa "noapte bună" Şi-a scăpătat... |
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | acum este: 12th December 2019 - 10:57 PM |