Asistentul meu
Bine ati venit pe Forumul Hotnews!
Cititi regulamentul Forumului inainte de a publica.
![]() |
Vizitator_tatiana. |
![]()
|
Guests ![]() |
As avea o intrebare pentru cei care au trecut prin aceeasi situatie.
Cam care are fi cea mai corecta, legala metoda pentru a-l aduce pe fratele meu in Germania sa stea si lucreze legal aici? Momentan lucreaza ca painter in Anglia si ar dori sa vina in Germania, inca nu stie limba si nici cum va obtine drept de munca. A studiat Finantele in tara si a fost cativa ani contabil acolo, e pe undeva pe la 35 ani el. Cam cum credeti ca se poate muta frumos, legal in Germania, respectiv Berlin? |
|
|
![]() |
Vizitator_Musafir. |
![]()
|
Guests ![]() |
ptr ultimul .... bai baiatule seful tau tre sa declare cate mai multe trburi de facut in fisa aia ce o lasi la arbeitsamt si bani oferiti ptr tine cat mai putini dar la limita legalitatii asa mai departe si sa vezi cum d si eu am fost in aceiasi situatie aici la hamburg e cel mai greu de luat multa bafta
|
|
|
Vizitator_Vizitator_Dan.. |
![]()
|
Guests ![]() |
da dar astia de la arbeit au inceput sa le trimita niste nemti ca cica pina sunt locuri libere il dau ptr ei.
|
|
|
Vizitator_Maria. |
![]()
|
Guests ![]() |
da dar astia de la arbeit au inceput sa le trimita niste nemti ca cica pina sunt locuri libere il dau ptr ei. Nu prea va imbatati cu apa rece! E foarte greu acuma pentru oricine daca nu e neamt sa ocupe un loc de munca in Germania. Chiar daca ai contract de munca cu vre-o firma, autoritatile trebuiea sa ti-l aprobe! Dar mai intai de toate acel loc de munca trebuie ocupat de un neamt, nu? Asa ca noi, ceilalti, stam frumos si asteptam, cam vre-o trei sau patru luni, pana niniun neamt nu vrea acel post, si numai dupa aceea... Sau, daca aveti curaj: ,, la negru". Cam asta-i situatia... Trist, dar macar stii la ce sa te astepti! |
|
|
Vizitator_Viorel. |
![]()
|
Guests ![]() |
Nu vad de ce ar fi asa "trist' ca o tara isi protejeaza proprii cetateni in fata strainilor, daca ar da drumul la noi macar asa cum este acum in Germania sa se angajeze chinezi sau africani puteti fi siguri ca niciodata un roman nu isi va mai gasi de lucru. In consecinta nu e cazul sa ne kkm pe noi ce "trist" si "nasol" e cu munca in Germania.
Din cate vad ca scriu cei de mai sus (ortografie + gramatica) par a fi genul de flaifushteri semi-analfabeti care pot cel mult accede la munci "capsunaresti" unde concurenta e mare ca tuturor la convine sa fie prosti pe salariile de aici, eu personal lucrand in landul BW in industria electronica ( nu la pus telefoane in cutie ci ceva mai sus pe scara ) nu am avut nici o problema pe partea administrativa si in al doilea an am urcat de la 4500 la 4700EUR, impozitul e mare, este adevarat, aproape 30%, dar ma voi insura si se injumatateste ![]() Firma a facut cerere, nu a existat un candidat localnic cu calificarile necesare, au eliberat permisul de munca, AOK m-a luat sub aripa ei si totul e OK. Apoi au trimis si un inspector de munca sa vada daca fac ceea ce au zis angajatorii ca voi face si asta e, allles gute ![]() Pe de alta parte a zburat puiul cu atza la munci capsunaresti, gen agricultura, ospatari si alte chestii semi/necalificate, au descoperit si ei ca e bine sa iei 1500EUR si sa nu te doara capul, asa ca mai draga invatati, invati si iar invatati si poate veti face ceva pe aici, daca nu, stati acasa si contribuiti la propasirea Romaniei pe noi culmi de succesuri ![]() Tschüss din Stuttgart Nu prea va imbatati cu apa rece! E foarte greu acuma pentru oricine daca nu e neamt sa ocupe un loc de munca in Germania. Chiar daca ai contract de munca cu vre-o firma, autoritatile trebuiea sa ti-l aprobe! Dar mai intai de toate acel loc de munca trebuie ocupat de un neamt, nu? Asa ca noi, ceilalti, stam frumos si asteptam, cam vre-o trei sau patru luni, pana niniun neamt nu vrea acel post, si numai dupa aceea... Sau, daca aveti curaj: ,, la negru". Cam asta-i situatia... Trist, dar macar stii la ce sa te astepti! |
|
|
Vizitator_LALA. |
![]() ![]()
|
Guests ![]() |
Nu vad de ce ar fi asa "trist' ca o tara isi protejeaza proprii cetateni in fata strainilor, daca ar da drumul la noi macar asa cum este acum in Germania sa se angajeze chinezi sau africani puteti fi siguri ca niciodata un roman nu isi va mai gasi de lucru. In consecinta nu e cazul sa ne kkm pe noi ce "trist" si "nasol" e cu munca in Germania. Din cate vad ca scriu cei de mai sus (ortografie + gramatica) par a fi genul de flaifushteri semi-analfabeti care pot cel mult accede la munci "capsunaresti" unde concurenta e mare ca tuturor la convine sa fie prosti pe salariile de aici, eu personal lucrand in landul BW in industria electronica ( nu la pus telefoane in cutie ci ceva mai sus pe scara ) nu am avut nici o problema pe partea administrativa si in al doilea an am urcat de la 4500 la 4700EUR, impozitul e mare, este adevarat, aproape 30%, dar ma voi insura si se injumatateste ![]() Firma a facut cerere, nu a existat un candidat localnic cu calificarile necesare, au eliberat permisul de munca, AOK m-a luat sub aripa ei si totul e OK. Apoi au trimis si un inspector de munca sa vada daca fac ceea ce au zis angajatorii ca voi face si asta e, allles gute ![]() Pe de alta parte a zburat puiul cu atza la munci capsunaresti, gen agricultura, ospatari si alte chestii semi/necalificate, au descoperit si ei ca e bine sa iei 1500EUR si sa nu te doara capul, asa ca mai draga invatati, invati si iar invatati si poate veti face ceva pe aici, daca nu, stati acasa si contribuiti la propasirea Romaniei pe noi culmi de succesuri Tschüss din Stuttgart ..Viorel se vede ca esti un om destept.. ![]() ![]() |
|
|
Vizitator_Viorel. |
![]()
|
Guests ![]() |
..Viorel se vede ca esti un om destept.. ![]() ![]() Mandra luptatoare cu sistemul fiscal german, sunt convins ca lucrand mai la negru, mai cu bani in mana, o sa reusesti sa-i fentezi pe "fraierii aia de nemtzalai" si nu o sa fie nevoie sa te mariti vreodata ![]() ![]() In ceea ce priveste "ajutau' neamnului" eu nu sunt neam cu oameni ca tine decat prin considerentul ca ne-am nascut in aceeasi tara defecta, pe cei care merita sa-i ajut ii ajut, restul sa fie la ei acolo in Spania si Italia ca-s tari de ginta latina si se inteleg bine sau cel mai bine sa stea cu majoritatea celor ca ei pe plaiul de dor si jale. Ciussli si aufniemalssehn, Viorel |
|
|
![]() ![]()
|
|
Nou venit ![]() Grup: Membri Postari: 13 Inscris: 8-August 10 De la: Deutschland,Koblenz Utilizatorul numarul: 23 257 ![]() |
Mandra luptatoare cu sistemul fiscal german, sunt convins ca lucrand mai la negru, mai cu bani in mana, o sa reusesti sa-i fentezi pe "fraierii aia de nemtzalai" si nu o sa fie nevoie sa te mariti vreodata ![]() ![]() In ceea ce priveste "ajutau' neamnului" eu nu sunt neam cu oameni ca tine decat prin considerentul ca ne-am nascut in aceeasi tara defecta, pe cei care merita sa-i ajut ii ajut, restul sa fie la ei acolo in Spania si Italia ca-s tari de ginta latina si se inteleg bine sau cel mai bine sa stea cu majoritatea celor ca ei pe plaiul de dor si jale. Ciussli si aufniemalssehn, Viorel Hmmm ! Tu nu iti vezi lungul nasului? Tu cum scrii? Comentezi de altii! Uitete la tine si apoi la altii. Si apropo,ai facut ROMANIA tara defecta,dar tot acolo vei trage,de acolo ai supt prima data laptele. |
|
|
Vizitator_Viorel. |
![]()
|
Guests ![]() |
Hmmm ! Tu nu iti vezi lungul nasului? Tu cum scrii? Comentezi de altii! Uitete la tine si apoi la altii. Si apropo,ai facut ROMANIA tara defecta,dar tot acolo vei trage,de acolo ai supt prima data laptele. Luci draga, nu-mi vad lungu nasului ca nu e asa mare ca al tau, "uitete" la tine cum scrii si daca ma intorc in tigania imputita (AKA Rominia) inseamna ca am esuat jalnic in viata ca toti cei care s-au intors cu coada intre picioare, sper sa nu se intample asta Frau Werner si in schimb sa te intorci matale unde ai supt prima data laptele. |
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | acum este: 8th December 2019 - 04:13 AM |