Asistentul meu
Bine ati venit pe Forumul Hotnews!
Cititi regulamentul Forumului inainte de a publica.
![]() |
![]()
|
|
Membru veteran ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 187 Inscris: 15-June 08 Utilizatorul numarul: 1 233 ![]() |
Unul din motivele pentru care credinciosii resping Evoluţia e dezinformarea practicată de preoţii şi pastorii lor care îi informează că trebuie să fii ateu ca să o accepţi, iar cum ateu = "dihor fără suflet", go figure.
Îl încurajez pe credinciosul credincios să citească următorul articol (click pe imagine). ![]() Citeaza Evolution “is more consistent with belief in a personal god than intelligent design. If God has designed organisms, he has a lot to account for.” Consider, he said, that at least 20 percent of pregnancies are known to end in spontaneous abortion. If that results from divinely inspired anatomy, Dr. Ayala said, “God is the greatest abortionist of them all.” Or consider, he said, the “sadism” in parasites that live by devouring their hosts, or the mating habits of insects like female midges, tiny flies that fertilize their eggs by consuming their mates’ genitals, along with all their other parts. Ceea ce-i enervează cu adevărat pe predicatorii demagogi e că evoluţia a ucis argumentul din design, oferind legitimitate deplină poziţiei naturaliste. Asta n-ar trebui să-i îndepărteze pe credincioşii care chiar sunt interesaţi de cunoaştere. Evoluţia nu demonstrează şi nu invalidează existenţa zeilor (n-are treabă cu asta) ci doar îi ajută pe oameni - atei şi religioşi deopotrivă - să înţeleagă mai bine lumea în care trăiesc. A o nega doar fiindcă o dezaprobi nu e doar ridicol ci arată şi lipsă de respect faţă de sine. Respingând realitatea fără ca măcar s-o cunoşti îţi cenzurezi raţiunea şi îţi îngrădeşti mintea! |
|
|
![]() |
Vizitator_Vizitator_Bogdan.. |
![]()
|
Guests ![]() |
Am citit articolul recom de tine. E naiv. Am sa discut un singur punct de argumentatia autorului.
20% dintre sarcini sfarsesc prin avort spontan > Dumnezeu e cel mai mare abortionist. Fals. Avortul spontan, in procente mari sau mici, se datoreaza mediului in care traim si stilului nostru de viata, care ne impacteaza pe planuri multiple. Problemele noastre de sanatate se datoreaza si ele stilului nostru de viata si a naturii pe care ne-am creat-o cu mana noastra in jurul nostru. Dumnezeu a creat un corp si o fiziologie perfecta, care nu ar fi condus la avort spontan. Ca fost preot, autorul ar fi trebuit sa stie asta. Dpdv teologic, dar si conex cu ce am spus mai sus, noi traim astazi si impartasim o stare de cadere generala, din cauza caderii lui Adam. Caderea lui nu a fost doar una de natura juridica (a facut ce nu trebuia). Caderea lui a antrenat degenerarea intregii naturi si a firi, cu consecinte multiple pt toate generatiile care i-au urmat. Dar, inainte de a discuta daca evolutia este sau nu compatibila cu credinta in Dumnezeu, trebuie sa vedem daca evolutia este o realitate sau doar o suma de ipoteze neverificate inca. Opinia mea pe acest subiect se afla la www.odaiadesus.ro/evolutie.html Avand in vedere cele expuse de mine in acel articol, e un efort de credinta mai mic pentru a crede in creationism, decat in evolutionism. |
|
|
Vizitator_vlad. |
![]()
|
Guests ![]() |
Am citit articolul recom de tine. E naiv. Am sa discut un singur punct de argumentatia autorului. 20% dintre sarcini sfarsesc prin avort spontan > Dumnezeu e cel mai mare abortionist. Fals. Avortul spontan, in procente mari sau mici, se datoreaza mediului in care traim si stilului nostru de viata, care ne impacteaza pe planuri multiple. Problemele noastre de sanatate se datoreaza si ele stilului nostru de viata si a naturii pe care ne-am creat-o cu mana noastra in jurul nostru. Dumnezeu a creat un corp si o fiziologie perfecta, care nu ar fi condus la avort spontan. Ca fost preot, autorul ar fi trebuit sa stie asta. Dpdv teologic, dar si conex cu ce am spus mai sus, noi traim astazi si impartasim o stare de cadere generala, din cauza caderii lui Adam. Caderea lui nu a fost doar una de natura juridica (a facut ce nu trebuia). Caderea lui a antrenat degenerarea intregii naturi si a firi, cu consecinte multiple pt toate generatiile care i-au urmat. Dar, inainte de a discuta daca evolutia este sau nu compatibila cu credinta in Dumnezeu, trebuie sa vedem daca evolutia este o realitate sau doar o suma de ipoteze neverificate inca. Opinia mea pe acest subiect se afla la www.odaiadesus.ro/evolutie.html Avand in vedere cele expuse de mine in acel articol, e un efort de credinta mai mic pentru a crede in creationism, decat in evolutionism. Asta e, unii oameni n-o sa accepte niciodata realitatea. Probabil voi ar trebui sa traiti cateva milioane de ani, sa vedeti cu ochii vostri. :| Evolutia nu mai este demult o suma de ipoteze neverificate, fosile exista arhisuficiente, si chiar daca n-ar fi, ipoteza descendentului comun este demonstrata de genetica. In comunitatea stiintifica nu prea mai exista demult niciun dubiu, dar tot timpul o sa mai apara cate un sfertodoct cu suficient tupeu sa se opuna. |
|
|
Vizitator_Un creationist. |
![]()
|
Guests ![]() |
Asta e, unii oameni n-o sa accepte niciodata realitatea. Probabil voi ar trebui sa traiti cateva milioane de ani, sa vedeti cu ochii vostri. :| Evolutia nu mai este demult o suma de ipoteze neverificate, fosile exista arhisuficiente, si chiar daca n-ar fi, ipoteza descendentului comun este demonstrata de genetica. In comunitatea stiintifica nu prea mai exista demult niciun dubiu, dar tot timpul o sa mai apara cate un sfertodoct cu suficient tupeu sa se opuna. Poti sa dai un singuri exemplu de dovezi evidente ca teoria evolutiei este adevarata? "In comunitatea stiintifica nu prea mai exista demult niciun dubiu" Stii ceva? Stiinta ar trebui sa se ocupe cu descoperirea adevarului. Din pacate stiinta nu mai face asta de multa vreme. Stiinta descopera astazi 'adevarul' dorit de cine plateste mai bine. Gandeste-te numai la aberatia cu incalzirea globala. Sunt 'oameni de stiinta' care sustin sus si tare ca omenirea a cauzat incalzirea globala . In acelasi timp exista oameni de stiinta veritabili care fac sute si mii de masuratori, in decursul a peste 80 de ani si spun ca toata panica asta cu incalzirea globala e o mare minciuna ca ei , pe baza masuratorilor nu constata lucrul asta. Gandeste-te ca au fost 'oameni de stiinta' care au spus ca cafeaua este buna pentru sanatate desi sunt studii stiintifice veritabile care arata ca ficatul este afectat de consumul de cafea. Dar saracii 'oameni de stiinta' trebuie sa manance si ei o paine. Cand o sa aud si eu evolutionist ca vine la TV in fata a zeci de milioade de oameni si recunoaste public ca toate metodele de datare exisitente nu pot data fosile mai vechi de 15.000 ani fara o eroare imensa atunci o sa cred si eu in evolutionism. Nimeni nu spune insa lucrul asta. Toti ascund minciuna asta sub pres |
|
|
Vizitator_Paul. |
![]()
|
Guests ![]() |
Stiinta ar trebui sa se ocupe cu descoperirea adevarului. Din pacate stiinta nu mai face asta de multa vreme. Stiinta descopera astazi 'adevarul' dorit de cine plateste mai bine. ai foarte mare dreptate, eu zic sa ne intoarcem la venerarea moastelor si cititul bibliei si sa vezi cate cunostiinte noi ni se vor releva asta daca avem chef sa citim, altfel ii putem intreba direct pe misticii in sutana si fara-ndoiala ei ne vor explica totul intru marea lor intelepciune |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | acum este: 7th December 2019 - 12:19 AM |