Asistentul meu
Bine ati venit pe Forumul Hotnews!
Cititi regulamentul Forumului inainte de a publica.
![]() |
Vizitator_romaneste. |
![]() ![]()
|
Guests ![]() |
Recunosc ca discutia duce inevitabil la originile romanilor, la formarea poporului roman. As dori sa incepem cu discutia despre moldoveni, intrucit o buna parte din ei sunt dincolo de Prut. Am auziut o teorie (probabil lansata la kremlin) cum ca moldovenii ar fi slavi "romanizati", si mi s-a ridicat "o leaca" (
![]() |
|
|
![]() |
Vizitator_Mihai P. |
![]()
|
Guests ![]() |
@muciflenduri c-tin: Atacurile la persoana nu-si au locul intr-o discutie civilizata.
Eu sunt de acord cu Palpatine. Avand in vedere ca o majoritate a moldovenilor basarabeni nu se considera romani (cel putin asa se pare dupa cum voteaza de ani buni), ar trebui sa ne aparam brandul de "Moldova". Deja daca te recomanzi ca moldovean, cei mai multi inteleg ca esti din R. Moldova, ceea ce nu se intampla acum cativa ani. |
|
|
Vizitator_muciflenduri c-tin. |
![]()
|
Guests ![]() |
@muciflenduri c-tin: Atacurile la persoana nu-si au locul intr-o discutie civilizata. Eu sunt de acord cu Palpatine. Avand in vedere ca o majoritate a moldovenilor basarabeni nu se considera romani (cel putin asa se pare dupa cum voteaza de ani buni), ar trebui sa ne aparam brandul de "Moldova". Deja daca te recomanzi ca moldovean, cei mai multi inteleg ca esti din R. Moldova, ceea ce nu se intampla acum cativa ani. Nu am nicio intentie sa port 'o discutie civilizata' cu niste ghiolbani, ci incerc sa va transmit mesajul intr-o maniera pe care o puteti intelege. E foarte clar ca ori aveti 20 de anisori si nu ati apucat sa traiti in comunism, ori sunteti tampiti de-a binelea. Cat de bou trebuie sa fii ca atunci cand ai cizma ruseasca pe gat, e vorba de liberul arbitru in a alege sa vorbesti pocit sau sa iti numesti copilul Igor. Ce te astepti? Ca toti moldovenii de peste prut sa fie eroi ai neamului? Sa fi rezistat pe baricade, intransigenti, fara sa dea un pas inapoi? Sunt oameni, la fel de prosti sau destepti ca si voi si vecinii vostri. In timp ce vecinii tai doar au trebuit sa cante la adunarile partidului si sa voteze in unanimitate, la moldoveni a existat ceva in plus... incercarea de a-i dezradacina, de a-i face sa isi uite limba si neamul. Nu ei au ales lucrurile astea, nu ei au votat democratic sa le vina zeci de mii de rusi de prin toate colturile uniunii sovietice, sa ii conduca. Nu ei au ales sa fie fortati sa studieze doar in limba rusa. E ca si cum sora-ta ar fi violata de soldati, iar tu si imaculatii tai frati decideti ca nu mai e sora voastra, ca deh, si-a tras-o prin boscheti cu tot felul de nespalati, iar voi aveti un brand de aparat. Auzi la el, brandul de moldovean. Care e brandul asta, prostule? Cel de betivi si curve? |
|
|
Vizitator_Mihai P. |
![]()
|
Guests ![]() |
Nu am nicio intentie sa port 'o discutie civilizata' cu niste ghiolbani, ci incerc sa va transmit mesajul intr-o maniera pe care o puteti intelege. E foarte clar ca ori aveti 20 de anisori si nu ati apucat sa traiti in comunism, ori sunteti tampiti de-a binelea. Cat de bou trebuie sa fii ca atunci cand ai cizma ruseasca pe gat, e vorba de liberul arbitru in a alege sa vorbesti pocit sau sa iti numesti copilul Igor. Ce te astepti? Ca toti moldovenii de peste prut sa fie eroi ai neamului? Sa fi rezistat pe baricade, intransigenti, fara sa dea un pas inapoi? Sunt oameni, la fel de prosti sau destepti ca si voi si vecinii vostri. In timp ce vecinii tai doar au trebuit sa cante la adunarile partidului si sa voteze in unanimitate, la moldoveni a existat ceva in plus... incercarea de a-i dezradacina, de a-i face sa isi uite limba si neamul. Nu ei au ales lucrurile astea, nu ei au votat democratic sa le vina zeci de mii de rusi de prin toate colturile uniunii sovietice, sa ii conduca. Nu ei au ales sa fie fortati sa studieze doar in limba rusa. E ca si cum sora-ta ar fi violata de soldati, iar tu si imaculatii tai frati decideti ca nu mai e sora voastra, ca deh, si-a tras-o prin boscheti cu tot felul de nespalati, iar voi aveti un brand de aparat. Auzi la el, brandul de moldovean. Care e brandul asta, prostule? Cel de betivi si curve? Deocamdata doar tu ai comportament de ghiolban. Nu ma impotrivesc sprijinirii R. Moldova de catre Romania si cred ca Romania ar trebui sa pastreze in continuare deschisa poarta pentru unire. Insa am impresia ca si printre tinerii basarabeni care nu au avut cizma rusa in gat si care au avut de unde sa se informeze sunt suficient de multi care nu se considera romani. Sunt acestia o majoritate? Probabil ca stii mai bine decat mine asta. In orice caz, e dreptul lor sa nu se considere romani si sa isi construiasca o identitate nationala aparte. Daca ei vor asta, noi nu avem ce le face. Dar daca aceasta e directia in care merge R. Moldova, atunci ar trebui sa isi construiasca identitatea lor diferita de cea de roman folosind alt nume. Auzi la el, brandul de moldovean. Care e brandul asta, prostule? Cel de betivi si curve? Nu, e vorba de Moldova cu oameni simpatici si de viata si care a dat Romaniei o mare parte din cei mai de seama intelectuali. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | acum este: 10th December 2019 - 01:12 AM |