Asistentul meu
Bine ati venit pe Forumul Hotnews!
Cititi regulamentul Forumului inainte de a publica.
![]() |
Vizitator_Autogreen.ro. |
![]()
|
Guests ![]() |
Am observat de curand pe DN6 plantarea unor puieti la marginea drumului national.
Ce parere aveti de copacii platati pe marginea drumului? sunt un mod de filtrare a gazelor de esapament, protectie a asfaltului si consolidare a terenului sau pretul plati in vieti omenesti este mult prea mare pentru acest lucru. |
|
|
![]() |
Vizitator_mda. |
![]()
|
Guests ![]() |
Si ca sa nu va agitati aiurea cu raspunsuri cretinoide avem aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Autobahn Autobahn-ul, pe dreapta sunt niste poze, in care poze observam ceva verde, ce sa fie oare? Copaci! Ca sa vezi ce prosti sunt nemtii cand e de facut autostrazi, niste tarani dom'le, pui asa copaci de nu vede omu' peisajul =)) . |
|
|
Vizitator_George. |
![]()
|
Guests ![]() |
Si ca sa nu va agitati aiurea cu raspunsuri cretinoide avem aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Autobahn Autobahn-ul, pe dreapta sunt niste poze, in care poze observam ceva verde, ce sa fie oare? Copaci! Ca sa vezi ce prosti sunt nemtii cand e de facut autostrazi, niste tarani dom'le, pui asa copaci de nu vede omu' peisajul =)) . Te-ai uitat pe filmuletele pe care le-ai pus ??? Eu am vazut ca, pana la acei copaci, sunt balustrade de protectie. Un mic detaliu ... care iti poate salva viatza daca "beneficiezi" de atentia unui cocalar care nu a invatat sa foloseasca semnalizarea si oglinzile si iti taie calea. Iti doresc ca in cazul in care ajungi intr-o astfel de situatie sa NU AI PE UNDE SA IESI IN CAMP. Nici o masina nu te protejeaza la impactul cu un copac. In plus, da-mi UN SINGUR AVANTAJ al prezentei copacilor pe marginea drumurilor. Eu pot sa-ti dau foarte multe dezavantaje: - in cazul unui accident poti sa iesi de pe drum. Nu trebuie neaparat sa fii tu de vina ... eu am fost aruncat pe camp de un idiot cu un camion de la European Drinks ... el e mare, are camion ... eu pot sa ma descurc pe camp; - radacinile copacilor distrug fundatia drumului (intrebatii pe cei care se ocupa de intretinere); - vara, cand e soare puternic, se produce orbire temporara ... din cauza trecerilor repetate si rapide de la soare la umbra si iar la soare. Purtatul ochelarilor de soare rezolva o parte din problema, dar creeaza alte probleme, printre care reducerea vederii periferice; - iarna, pe viscol, copacii contribuie la formarea celebrelor "barne' pe drum care, in final, duc la blocarea drumului; - pe vant puternic lateral, in loc sa ai o forta laterala relativ constanta ... aceasta variaza in functie de cum sunt modificati curenti de aer de catre copaci. Mai am, da' mai am si de munca. O solutie, la moda pe alte meleaguri: plantarea de perdele de arbusti la cativa metri de marginea drumului. Pentru cine a avut vreodata ocazia sa mearga pe DN 2B (parca) ... de la Buzau spre Braila, chiar langa Buzau este o portiune pe care sunt plantati astfel de arbusti. Pe vant lateral puternic, acolo nu se simte nimic. In acea zona iarna nu se blocheaza dumul cu zapada. Daca esti nevoit sa iesi de pe sosea, ori te opresti in arbusti, ori, in cel mai rau caz, daca viteza este muult prea mare ... te rastorni. Dar majoritatea masinilor rezista la rasturnare. Nu acelasi lucru pot spune despre ciocnirea de un copac ... |
|
|
Vizitator_Mechanix. |
![]()
|
Guests ![]() |
Te-ai uitat pe filmuletele pe care le-ai pus ??? Eu am vazut ca, pana la acei copaci, sunt balustrade de protectie. Un mic detaliu ... care iti poate salva viatza daca "beneficiezi" de atentia unui cocalar care nu a invatat sa foloseasca semnalizarea si oglinzile si iti taie calea. Iti doresc ca in cazul in care ajungi intr-o astfel de situatie sa NU AI PE UNDE SA IESI IN CAMP. Nici o masina nu te protejeaza la impactul cu un copac. In plus, da-mi UN SINGUR AVANTAJ al prezentei copacilor pe marginea drumurilor. Eu pot sa-ti dau foarte multe dezavantaje: - in cazul unui accident poti sa iesi de pe drum. Nu trebuie neaparat sa fii tu de vina ... eu am fost aruncat pe camp de un idiot cu un camion de la European Drinks ... el e mare, are camion ... eu pot sa ma descurc pe camp; - radacinile copacilor distrug fundatia drumului (intrebatii pe cei care se ocupa de intretinere); - vara, cand e soare puternic, se produce orbire temporara ... din cauza trecerilor repetate si rapide de la soare la umbra si iar la soare. Purtatul ochelarilor de soare rezolva o parte din problema, dar creeaza alte probleme, printre care reducerea vederii periferice; - iarna, pe viscol, copacii contribuie la formarea celebrelor "barne' pe drum care, in final, duc la blocarea drumului; - pe vant puternic lateral, in loc sa ai o forta laterala relativ constanta ... aceasta variaza in functie de cum sunt modificati curenti de aer de catre copaci. Mai am, da' mai am si de munca. O solutie, la moda pe alte meleaguri: plantarea de perdele de arbusti la cativa metri de marginea drumului. Pentru cine a avut vreodata ocazia sa mearga pe DN 2B (parca) ... de la Buzau spre Braila, chiar langa Buzau este o portiune pe care sunt plantati astfel de arbusti. Pe vant lateral puternic, acolo nu se simte nimic. In acea zona iarna nu se blocheaza dumul cu zapada. Daca esti nevoit sa iesi de pe sosea, ori te opresti in arbusti, ori, in cel mai rau caz, daca viteza este muult prea mare ... te rastorni. Dar majoritatea masinilor rezista la rasturnare. Nu acelasi lucru pot spune despre ciocnirea de un copac ... Ma tem ca domnia ta nu a observat santul de 3 metri latime si 1m adancime dintre partea carosabila de pe dn2B si perdeaua de arbusti. De asemenea, nu ati observat nici plopii plantati pe marginea acestui sant. NICI UN DRUMAR DIN ROMANIA NU VA CONSTRUI DRUMURI IN IDEEA CA TU O SA IESI DE PE ELE SI NU TREBUIE SA MORI CAND SE INTAMPLA ASTA |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | acum este: 15th December 2019 - 02:08 PM |