IPB
X   Mesaj de pe site
(Mesajul se va inchide in 2 secunde)

Bine ati venit pe Forumul Hotnews!
Cititi regulamentul Forumului inainte de a publica.

 
Reply to this topicStart new topic
> Smecherii la scara mare cu fonduri europene, Sefa ADR SV Oltenia, Marilena Bogheanu, taie si spanzura.
Vizitator_T-RX.
mesaj Jun 11 2013, 03:43 PM
Mesaj #1

Guests


Deşi numele directoarei A.D.R. este asociat în permanenţă printre olteni cu sintagme gen fraudă, corupţie, abuz, comportament discreţionar, faptul a rămas la nivel de constatare ce tinde să intre în regulile de normalitate a jocului.

Salarizare după merit, decisă personal

Pericolul acestei pasivităţi ne afectează pe toţi, în măsura în care reuşim să înţelegem consecinţele blocării fondurilor de către U.E., în măsura în care spargem cadrele unei mentalităţi fatalist victimizante: „toţi sunt la fel, toţi fură, nu se poate face nimic”. Toţi spun că în instituţia lor se petrec lucruri dubioase însă preferă să-şi păstreze anonimatul şi să se resemneze ca dinaintea unei catastrofe. Credeam că românilor le-a dispărut frica de represalii şi că exprimarea nemulţumirii faţă de diverse carenţe instituţionale a devenit un automatism firesc.
Cauţionarea acestor derapaje va conduce însă la alimentarea hidrei lăcomiei, la încurajarea abuzurilor, la sfidarea normelor morale şi legale; ce legislaţie europeană, ce stat de drept când A.D.R.-ul şi-a creat singur regulile ce rimează permanent cu interesele directoarei sau patroanei Bogheanu.
Aşa se explică şi faptul că, ajungând autoritate supremă, intangibilă, insaţiabilă şi deloc apreciată, a fost „obligată”, să-şi acorde şi aprobe singură măririle de salariu, sporuri şi stimulente, după o îndelungată şi profundă analiză cu propria-i conştiinţă, concluzionând kantian asupra imperativului categoric: „pentru că merit!”. Şi credeţi-mă că merită 20.000 de lei pe lună fiindcă nu-i uşor să-ţi acoperi permanent spatele când ocupaţia de bază se cheamă „fraudă”.

Reabilitare cu cântec

Exigenţele Marilenei Bogheanu au fost cu greu satisfăcute când s-a pus problema reabilitării sediului Agenţiei, deoarece „incompetenţii” din subordine nu pricepeau cum trebuie să sune documentaţia la întocmirea caietului de sarcini, şi dă-i şi modifică până în sfârşit intră în rezonanţă cu interesul, pardon, standardele patroanei sau mai exact ale firmei RECON S.A. Deşi criteriul de selecţie care a dictat decizia includea termene scurte de realizare a lucrărilor, evident că ele nu au fost respectate, intrând în logica normalităţii tuturor contractelor serioase cu statul, obligând-o iarăşi pe patroana A.D.R., a cărei specialitate de bază constă în întocmirea de acte adiţionale, să inventeze subterfugii pentru evitarea aplicării unor penalităţi, prelungind simplu perioada de execuţie. Însă blestemul meşterului Manole se abate iar asupra firmei Recon şi lucrarea nu este finalizată nici în termenul din actul adiţional 1, ci abia în anul următor, sfidând astfel toate condiţiile contractuale. Şi ca o încununare a efortului şi seriozităţii supreme, în consonanţă cu nerespectarea angajamentelor asumate de către firmă, Marilena Bogheanu decide revanşard să modifice şi ea prevederile actului adiţional, majorând astfel preţul contractului cu aproape 200.000 lei, bani care au intrat în buzunarul RECON, din fondul de „diverse şi neprevăzute” al proiectului. Sau nu, dacă e să dăm crezare gurilor rele care susţin că suma decontată în plus antreprenorului s-ar fi întors de fapt tot la Marilena, drept răsplată pentru efortul ei militant în apărarea intereselor firmei (de la atribuirea licitaţiei până la supradimensionarea consumului de materiale sau supraevaluarea preţurilor de achiziţie).

Relaţii prin obligaţii

Criteriul direcţionării contractelor încheiate de Agenţie către anumite firme se bazează pe afinităţi elective (cazul Oanei Gherghinescu, care a contractat servicii de evaluare independentă de proiecte şi elaborare de studii regionale de peste 200.000 de lei), sau pe competenţă, în susţinerea intereselor Marilenei Bogheanu (cazul S.C. Tour Impex Mapamond, patronată de Nicola Marian, care a încheiat cu A.D.R. Sud-Vest Oltenia nenumărate contracte de achiziţie publică de bilete de avion, servicii cazare, organizare seminarii), faptele bune fiind de regulă răsplătite cu bani sau cadouri.
Şi cum o relaţie cultivată la timp în curtea administraţiei locale nu strică, au ajuns sub umbrela proiectelor (sau proiecţiilor) sale viceprimarul Craiovei, Cristina Calangiu, consilierul local Pavel Badea sau fostul vicepreşedinte Dan Mogoş, rude apropiate ale acestora fiind sprijinite atât în obţinerea finanţării cât şi în implementarea proiectelor.

Amenzi personale, decontate din bugetul ADR

Abilităţile doamnei Bogheanu sunt inepuizabile şi în născociri plastografice. Nu ştim dacă preşedinţii celor cinci consilii judeţene au cunoştinţă de faptul că au semnat prin telepatie modificările Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Agenţiei din 2009, cert este că, beneficiind şi de asigurările de (i)legalitate ale consilierului juridic Lavinia Creţu, a considerat un detaliu minor şi inutil convocarea unei şedinţe a C.D.R., care să aprobe şi semneze aceste schimbări, când ea este omniprezentă şi omnipotentă în toate funcţiile.
Şi cum Agenţia a devenit proprietate a directoarei era firesc ca amenzile de cca. 30.000 de lei, primite în nume personal, să fie decontate din bugetul A.D.R. (vezi decizia Tribunalului Mehedinţi în favoarea numitei Abagiu Minela). Avertizăm astfel poliţiştii să nu afecteze bugetul statului prin eventuale contravenţii aplicate în trafic Marilenei, căci imediat îşi va semna decontarea din fondul de premiere al Agenţiei.
Napoleonul fondurilor nu se împiedică de termeni precum conflict de interese, ea este şi angajat şi angajator într-un proiect finanţat prin POSDRU, prin tehnica dedublării sau a uitatului în oglindă ea comandă ca director şi execută ca salariat şi e firesc ca răsplata să fie pe măsură.

Sediu nou şi inutil pentru ADR. De ce?

Şi cum nu putea fi unicul salariat la nivelul proiectului, latura dominantă a personalităţii sale a decis angajarea pe bază de concurs de „ochi frumoşi” (sau recunoscători) a întregii echipe din cadrul aplicaţiei.
Aerul impur pe care îl degajă în instituţie s-a dilatat ocupând încă un spaţiu, din strada Unirii nr. 86, pentru care A.D.R. plăteşte o chirie lunară de 2150 de lei, pe care de fapt nu l-a utilizat niciodată deşi au fost cheltuite fonduri europene pentru dotarea cu mobilier şi echipamente. Misterul are şi o justificare dacă ne gândim că în perioada derulării contractului de închiriere semnat cu Ioţovici Emilia, cu care doamna Bogheanu împarte câştigurile, fiica sa cea mică a urmat cu sprijinul familiei Ioţovici originară din Grecia, cursuri de masterat la o universitate din Salonic.
Ce merite au recomandat-o să administreze una dintre cele mai importante instituţii din zonă nu ştim, însă cu siguranţă este un căţel credincios care anticipează, plusează, se gudură, aşteaptă răsplată, cum a fost şi în cazul Ileanei Măjină, şefa fondurilor europene puse la dispoziţia Consiliului Judeţean, pentru a cărei viitoare noră au fost inventate alte reguli de angajare, fără nicio legătură cu un „inutil” concurs de competenţă.

Hăţiş de interese

Metoda fusese patentată deja şi nu implica riscuri, fiind aplicată în cazul angajării fiului directoarei Departamentului Afaceri Internaţionale din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, Magdalena Mihai ca răsplată pentru că i-a oferit un post de lector chiar în structura pe care o conduce şi îi prefabrică lucrarea de doctorat. Urmează la rând Florea Inocenţiu, ginerele profesorului Marcel Drăcea, căci şi el o ajută pe doamna în activităţile academice de înaltă ţinută intelectuală derulate la Universitatea din Craiova (beneficiar de serviciu al fondurilor comunitare păstorite de Marilena Bogheanu).
Administrator eficient al unei reţele construite pe criterii de complicitate, afinităţi şi interese, directorul A.D.R. şi-a extins plasa de siguranţă şi după alte angajări discutabile: cumnata fostului primar, actualul senator Mărinică Dincă, soţia fostului viceprimar, actual consilier local, Teodor Sas, fiica aceleiaşi Ileana Măjină. În cazul ultimei, schimbul de mame a fost benefic, fiecare promovând-o şi susţinând-o în funcţii de conducere pe fiica celeilalte după ce a angajat-o în ograda sa.
Abilităţile de slujitor fervent şi le-a exersat cu deasupra de măsură şi în cazul propulsării în zona contractelor de management şi consultanţă a firmei Coridor Financial S.R.L, controlată de Bobi Voiculescu, odrasla fostului preşedinte al C.J.Dolj, Ion Voiculescu, nimeni altul decât autorul numirii sale în funcţia de director A.D.R.
Slujitorul se angajează generos în serviciul unei cauze, al unei instituţii sau persoane, în timp ce sluga are grijă să se pună la adăpost, cu un onorariu de 10% din valoarea aplicaţiei, perceput beneficiarilor ale căror proiecte sunt condiţionate la selectare de un traseu obligatoriu prin „Coridor”.

Politica fricii

Cine comentează la A.D.R. riscă imprevizibile măsuri disciplinare. Oamenii se tem, chiar dacă nu au de a face cu un satrap sanguinar care urlă apocaliptic ci cu unul mai degrabă lunecos care restructurează incompetent şi interesat, cum e şi cazul Desdemonei Popescu şi Danielei Fundeanu, sancţionate şi concediate fără motiv şi care îşi caută şi azi dreptatea în instanţă.
Tenacitate fără breşă, efort calm şi constant, privire fixă asupra ţintei, nu simple dexterităţi anexe, conjuncturale ci ingredientele unei vocaţii, zelul administrativ care să sprijine deplin un proiect obştesc. Tipul acesta de personalitate ne lipseşte.
Confuzia integrării a plasat-o în centrul vârtejului, într-o funcţie pentru care nu are anvergura necesară şi, ca toţi oamenii care se smintesc de la prea mult succes, chimia personajului s-a modificat dramatic în ultimii ani. Cum să explicăm această derută a identităţilor? Montaigne în veacul său vorbea despre „instabilitatea naturală” a moravurilor noastre: „felul nostru obişnuit este de a merge după înclinaţia poftei noastre, după cum ne poartă vârtejul împrejurărilor”, însă de aici până la nestatornicia care dinamitează discernământul şi buna-cuviinţă este cale lungă.
Aşteptăm trezirea din somnul dogmatic a instituţiilor îndrituite să facă puţină ordine în hăţişurile nebuloasei Bogheanu, altfel promitem să revenim cu detalii serioase, până ne ia cineva în seamă, căci totuşi e vorba de un proiect obştesc până la urmă.

NOTĂ: Materialul prezentat mai sus este rodul colaborării Departamentului de Investigaţii împreună cu actuali şi foşti angajaţi ai ADR SV Oltenia. Faptele prezentate constituie indicii ale unor posibile încălcări ale legislaţiei, drept pentru care este de datoria organelor abilitate să facă lumină în acest caz. Menţionăm că un punct de vedere al doamnei Bogheanu nu am putut obţine în timp util, dumneaei aflându-se într-o vizită de lucru în China.

(Sursa:www.monitoruldeoltenia.ro)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_Cristina Ionescu.
mesaj Aug 7 2013, 02:10 PM
Mesaj #2

Guests


Angajatele sunt tratate ca niste sclave, pentru ca doamna este o mare patroana parvenita
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_Carmen Vasilescu.
mesaj Aug 31 2013, 09:06 PM
Mesaj #3

Guests


Citeaza (Cristina Ionescu @ Aug 7 2013, 02:10 PM) *
Angajatele sunt tratate ca niste sclave, pentru ca doamna este o mare patroana parvenita


Sunt intrutotul de acord cu tine Cristina. Mai ales sclavele care-i lucreaza de zor la teza de doctorat. Nu conteaza ca sunt cu burta la gura sau lauze, patroana porunceste si nefericitele trebuie sa se execute neaparat, teza trebuie definitivata indiferent de sacrificii. Si astfel, parvenita noastra spera sa ajunga intr-o zi mare profesoara universitara pe munca sclavelor! Ne meritam soarta. sad.gif Noi am creat acest monstru! Frica de a nu ne pierde slujba ne-a facut pe toti sa nu reactionam la abuzurile si ilegaliatile acestui personaj malefic. Totul are o limita! Femeia asta abuziva a intrecut demult orice limite ale bunului simt. Daca organele abilitate nu intreprind nimic ne ramane numai speranta in bunul Dumnezeu dragutul sa faca ceva ... O minune! smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_neacsu de la campu scurt.
mesaj Sep 4 2013, 09:30 PM
Mesaj #4

Guests


he he, nici nu stii ce tare este mafia olteana implentata in diverse structructuri de conducere, de pilda la Metrologie. Toata (repet, toata ) conducererea cu putere de decizie izvoraste din OLtenia, seful cel mare ( directorul general B.R.M.L. in functie de 14 ani) . sunt curios cat timp o sa zaca postarea fara a fi stearsa, dir. gen. B.R.M.L.. dr. h.c. etc fiind un ff bun cotizant pentru indepartarea atentiei catre alte orizonturi. fanele, de ce pl ai capusat cu M.R.C. s.r.l firma de stat Biroul de Metrologie Legala la care esti director general doctor honoris cauza ? de ce DIICOT care stie ca un individ si-a insusit o institutie de stat nu actioneaza ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_Predescu_Dan_Ionut.
mesaj Sep 30 2013, 11:44 AM
Mesaj #5

Guests


Citeaza (Cristina Ionescu @ Aug 7 2013, 02:10 PM) *
Angajatele sunt tratate ca niste sclave, pentru ca doamna este o mare patroana parvenita

Patroana parvenita este putin spus. Este de-a dreptul nesimtita. Cand era in primii ani de directorat avea pana in 60 Kg acum bate suta de kilograme de voie! Singurul lucru pe care stie sa-l faca este de a se lauda si a-si insusi realizarile si meritele altora. Chiar daca rezultatele ei in plan profesional sunt modeste nu precupeteste niciun efort atunci cand se perinda pe la toate posturile TV locale sa se laude cu realizarile ei numai ale ei! Echipa de sclavi din spatele ei nici nu conteaza. Acestia sunt buni cel mult sa-i pregateasca dosarele pentru semnat in fata presei. Niciodata nu sunt mentionati cu nume si prenume, eventual functia pe care o detin in cadrul institutiei. Cand spui ADRSVO spui MB si numai MB. Ceilalti sunt cantitate neglijabila. La ea totul se cumpara si totul este de vanzare. Totul are un pret si plateste oricat. Nu se uita la bani. Numai ca uita un lucru esential, nu sunt banii ei sa dispuna dupa bunul ei plac. Majoritatea sunt bani europeni si ar trebui sa raspunda asupra modului in care ii cheltuieste. Dar de 14 ani de zile ADRSVO este ca un sat fara caini, nimeni si nimic nu o deranjeaza pe distinsa doamna asupra modului in care pastoreste aceasta institutie. Este surprinzator faptul ca in 14 ani nu a avut parte de niciun control mai serios. Se pare totusi ca in ultima perioada lucrurile incep sa se precipite in institutie. Doamna simte ca pierde haturile din mana si prin urmare a instaurat un regim de teroare in cadrul agentiei prin intermediul unui grup restrans de obedienti. Acestia sunt santajati sistematic de catre MB ca in cazul in care nu-i vor respecta ordinele vor avea soarta celor doua angajate mentionate in articol. Mai nou a renuntat pana si la serviciile soferului personal. Nu-i mai inspira incredere. La un moment dat se punea problema chiar sa-l dea afara dupa 14 ani in care a slujit-o ca nimeni altul! Voi reveni in curand cu noi detalii. Sa auzin numai de bine!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Utilizatori care citesc acest topic (1 Musafiri 0 Useri anonimi)
0 Membri:

 RSS Lo-Fi Version acum este: 24th April 2019 - 10:36 PM