IPB
X   Mesaj de pe site
(Mesajul se va inchide in 2 secunde)

Bine ati venit pe Forumul Hotnews!
Cititi regulamentul Forumului inainte de a publica.

17 Pagini V  « < 9 10 11 12 13 > »   
Closed TopicStart new topic
> Casa de lemn vs Casa de caramida, Vreau sa-mi construiesc o casa
Sam Chuk Yin
mesaj Mar 2 2010, 07:08 AM
Mesaj #301


Membru
**

Grup: Membri
Postari: 17
Inscris: 15-February 10
Utilizatorul numarul: 18 715Citeaza (Musafir @ Mar 1 2010, 09:07 AM) *
In legatura cu casa 'fertighaus'.


Sa specificam ca preturile acestor case depasesc 100.000 Euro.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_IonescuLL.
mesaj Mar 2 2010, 12:44 PM
Mesaj #302

Guests


Citeaza (Dedalus @ Feb 15 2010, 12:19 PM) *
Adevarul este ca vrem case mari si garantate pentru sute de ani din simplul motiv ca nu ne acceptam propria disparitie, propria moarte. De ce ar trebui o casa sa dureze mai mult de 50 de ani?! OK, o lasi copiilor, dar cu conditia ca ei sa vrea sa stea tot acolo...Poate ei vor altceva, poate vor in alta parte, de ce ar trebui sa vrea ce vrem noi?!

Pentru ca te mai gandesti si la copii si daca tine 50 de ani, de pe la 40 de ani nu mai valoreaza nimic. O casa e si o investitie, pe o perioada lunga de timp, pentru ca altfel, stai in chirie.

Citeaza (Dedalus @ Feb 15 2010, 12:19 PM) *
Eu vreau sa-mi fac sau sa cupar o casute de 80-100 mp cu o curte de 100 mp, adica ceva foarte decent. Ei bine, nui pot pentru ca majoritatea caselor au multe sute de mp construiti, nu au curte mai deloc, au mansarda cu care nu am ce sa fac dar trebuie sa o platesc samd.

Curtea pe care ti-o doresti, de 100 mp, inseamna ca la cativa metri de tine o sa ai o alta casa, adica nici un pic de intimitate, soare sau liniste. Adica, mai rau decat la bloc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_danaz.
mesaj Mar 5 2010, 09:23 AM
Mesaj #303

Guests


Citeaza (Budd @ Jun 9 2009, 07:32 AM) *
Suprafata : 160 mp
Teren : il aveam deja (1050 mp)
Localizare : jud Brasov
Finisaje : adus pana la placi rigips.Dusumele lemn (rasinos). Puteam opta pentru finisare inclusiv rigips in pretul asta insa am preferat lemn pe exterior in locul tencuielii. Alte chestii in pret : tigla metalica Lindab, fosa septica beton , fundatie 140 cm.
Ce nu este inclus iarasi este baitul de exterior. Am nevoie de 9 galeti de 2.5 L bait (asta inseamna cam 200 eur)Cu ce firma faci casa? //.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_Budd.
mesaj Mar 5 2010, 10:43 AM
Mesaj #304

Guests


Citeaza (danaz @ Mar 5 2010, 09:23 AM) *
Cu ce firma faci casa? //.


O firma din Odorhei. A trecut deja mult de atunci smile.gif Benedek Prodlemn parca? Nu sunt in Ro sa ma uit pe proiect. Nu stiu exact insa e usor de gasit in Odorhei. Seriozitate exemplara,totul predat la termen, in buget! La o asemenea seriozitate am platit si eu exact la termen. Ce este corect,este corect! Recomand.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_sovaiala alin.
mesaj Mar 7 2010, 01:02 AM
Mesaj #305

Guests


Parerea mea este sa mergi totusi pe o casa de lemn.Exista o multime de avantaje.In primul rand costul,la o casa de lemn in dezavantajul uneia de caramida,raportul pret suprafata este usor in avantajul celei din lemn.Apoi durata de constructie a case este mult mai mica,factorul termic este la fel de luat in seama,studii arata ca o casa din lemn,are un raport termic mult mai bun decat una din caramida.Iti recomand casa din lemn sistem american,cu peret tip sandwich,adica,dulap de 0.15cm cu vata in interior,placa osb la exterior si izolatie polistiren iar la interior rigips,sau,dupa preferinte intai montanti din aluminiu si apoi rigips.Procedeul este relativ simplu,se toarna fundatia,elevatia,placa peste pardoseala,cu izolatia de rigoare,apoi de placa peste fundatie se prind peretii tip sandwitch,cu conespanuri sau orice alta varianta.Pentru o casa cu o amprenta de 60mp cu etaj adica in total in jur de 120 mp,cu acoperis tip mansarda,pretul este in jur de 200 euro mp la cheie.Daca esti interesat intra pe site-ul firmei noastre, sc. sowalconstruct s.r.l unde exista poze cu sistemul nostru de lucru si cu lucrari executate pe faze de lucru.//.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_sovaiala alin.
mesaj Mar 7 2010, 01:07 AM
Mesaj #306

Guests


[quote name='sovaiala alin' post='76005' date='Mar 7 2010, 01:02 AM']Parerea mea este sa mergi totusi pe o casa de lemn.Exista o multime de avantaje.In primul rand costul,la o casa de lemn in dezavantajul uneia de caramida,raportul pret suprafata este usor in avantajul celei din lemn.Apoi durata de constructie a case este mult mai mica,factorul termic este la fel de luat in seama,studii arata ca o casa din lemn,are un raport termic mult mai bun decat una din caramida.Iti recomand casa din lemn sistem american,cu peret tip sandwich,adica,dulap de 0.15cm cu vata in interior,placa osb la exterior si izolatie polistiren iar la interior rigips,sau,dupa preferinte intai montanti din aluminiu si apoi rigips.Procedeul este relativ simplu,se toarna fundatia,elevatia,placa peste pardoseala,cu izolatia de rigoare,apoi de placa peste fundatie se prind peretii tip sandwitch,cu conespanuri sau orice alta varianta.Pentru o casa cu o amprenta de 60mp cu etaj adica in total in jur de 120 mp,cu acoperis tip mansarda,pretul este in jur de 200 euro mp la cheie.Daca esti interesat intra pe site-ul firmei noastre, sc. sowalconstruct s.r.l unde exista poze cu sistemul nostru de lucru si cu lucrari executate pe faze de lucru.//.


http://sowalconstruct.blogspot.com
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_ciprian.folea.
mesaj Mar 12 2010, 06:26 PM
Mesaj #307

Guests


Citeaza (Budd @ Jun 9 2009, 07:32 AM) *
Suprafata : 160 mp
Teren : il aveam deja (1050 mp)
Localizare : jud Brasov
Finisaje : adus pana la placi rigips.Dusumele lemn (rasinos). Puteam opta pentru finisare inclusiv rigips in pretul asta insa am preferat lemn pe exterior in locul tencuielii. Alte chestii in pret : tigla metalica Lindab, fosa septica beton , fundatie 140 cm.
Ce nu este inclus iarasi este baitul de exterior. Am nevoie de 9 galeti de 2.5 L bait (asta inseamna cam 200 eur)

salut,
Eu sunt din codlea si as dori sa-mi construiesc o casa pe structura din lemn.
Cu ce firma o faci?
//.
Mersi si spor la treaba in continuare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_sasaran cristian.
mesaj Mar 22 2010, 07:54 PM
Mesaj #308

Guests


buna tuturor!eu sunt un admirator al caselor din busteni,si sunt hotarat sa construesc una.dar inca nu sunt destul de informat.as dori sa stiu ce tip de lemn se foloseste(uscat sau verde),daca lemnul din romania este tratat impotriva focului si a termitelor,daca se poate lasa natural interiorul casei si exteriorul adica sa fie busteanul la vedere.daca exista un proprietar al unei astfel de case si este disponibil sa ma informeze si pe mine despre secretele unei astfel de constructii.stiti cum e unu ce a construit o casa de genu acesta a vazut unde a gresit daca sa gresit si poate ajuta pe altii sa nu greseasca.tin sa precizez ca am vb cu niste producatori de astfel de case din judetul harghita dar nu sunt inca lamurit.acestia construiesc cu lemn verde. astept sfaturi sipareri de la persoane binevoitoare. multumesc anticipat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_sovaiala alin.
mesaj Mar 23 2010, 08:40 AM
Mesaj #309

Guests


Citeaza (sasaran cristian @ Mar 22 2010, 07:54 PM) *
buna tuturor!eu sunt un admirator al caselor din busteni,si sunt hotarat sa construesc una.dar inca nu sunt destul de informat.as dori sa stiu ce tip de lemn se foloseste(uscat sau verde),daca lemnul din romania este tratat impotriva focului si a termitelor,daca se poate lasa natural interiorul casei si exteriorul adica sa fie busteanul la vedere.daca exista un proprietar al unei astfel de case si este disponibil sa ma informeze si pe mine despre secretele unei astfel de constructii.stiti cum e unu ce a construit o casa de genu acesta a vazut unde a gresit daca sa gresit si poate ajuta pe altii sa nu greseasca.tin sa precizez ca am vb cu niste producatori de astfel de case din judetul harghita dar nu sunt inca lamurit.acestia construiesc cu lemn verde. astept sfaturi sipareri de la persoane binevoitoare. multumesc anticipatdin cate stiu eu tratarea lemnului se poate face si inainte de inceperea contructiei si dupa terminarea acesteia.Cat despre lemn uscat, cred ca asa ceva gasesti numai la un producator de case de lemn, un constructor nu vad de ce ar face o asemenea investitie financiar vorbind ca sa nu mai punem la socoteala ca investirea in lemn trebuie facuta cu cap,dupa detaliile planurilor,cantitati si dimensiuni.case din busteni dupa denumirea in sine inseamna lemn la interior si exterior.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Best Profil
mesaj Mar 24 2010, 12:59 AM
Mesaj #310


Nou venit
*

Grup: Membri
Postari: 2
Inscris: 24-March 10
Utilizatorul numarul: 19 257Citeaza (bardezi @ Jul 31 2008, 07:19 AM) *
DOAR pentru posesorii caselor din lemn!
Am casa pe structura de lemn in constructie. cum ma sfatuiti sa fac izolatia fonica intre parter si etaj?
Inteleg ca asta este cea mai mare problema. Am citit tot felul de variante pe forumuri samd.
Pentru imbunatatirea izolatiei fonice dintre parter si etaj - eliminarea sensatiei ca locuiesti in baraca - iti recomand solutiile testate si verificate (profi) de firme care nu-si permit greseli:

- spre etaj - pardoseala: sapa flotanta - vezi Rockwool, Isover, etc
- spre parter - plafon: profil fonic special. Acest profil NU vine in contact cu structura. Obligatoriu 1 mm distanta. Sta atarnat doar de capetele surubului si rezista la placare cu 2 straturi de placa gipscarton! cam asa arata:
http://www.infoconstruct.ro/imagine_852450...otektor.jpg.htm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ipsilon
mesaj Mar 24 2010, 02:26 PM
Mesaj #311


Nou venit
*

Grup: Membri
Postari: 4
Inscris: 20-June 08
Utilizatorul numarul: 1 390Citeaza (capcaunul @ Jul 15 2008, 01:41 PM) *
nu te minti singur; inteleg ca nu ai avut bani ptr o casa adevarata, dar asta nu inseamna sa-i duci si pe altii in 'oroare'.. o fi lemnul tratat ignifug, dar asta se aplica la incercari puerile de a-i da foc - chibrit, scantei, lumanare etc. la o sursa reala care ridica temperatura lemnului cateva sute de grade (gen foc prelungit de la o canapea, usa de lemn netratata, etc) ai sa vezi cu aceasi 'horoare' casa cum ti se face scrumelnita in cateva ore.. si daca vrei sa spui altfel spune-i-o lui mutu, sau priveste incendiile la casele de lemn si dupa aia mai vorbeste..

o casa de caramida nu e numai mai rigida (a propos, o barna'n cap la cutremur e la fel de letala ca si un bloc de ciment, iar aia cu elasticitatea s-o spui la caise - jonctiunile nu suporta 'elasticitatea' ? panourilor de lemn (care nefiind din fibra de lemn ci prefabricate nu sunt la fel de elastice) si casa se darama fara mari probleme la cutremure mari.. la ambele cutremure casele de chirpici si lemn s-au dus dracului mai intai, nu alea de caramida.. iar la furtuni purternice sigur n-ai sa simti 'elasticitatea' panourilor

bai nene, nu stiu care ti-e pregatirea si cine te-a pacalit in halul asta.. inteleg sa spui ca-ti place si e comfortabila, dar de acolo pana sa bati campii ca e superioara caselor bune de caramida mai e cale lunga.. sa-ti ajunga.


de asigurare ai auzit ??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_george.
mesaj Mar 24 2010, 02:41 PM
Mesaj #312

Guests


Citeaza (Catalin @ Jul 11 2008, 09:39 AM) *
Salut!

Sunt unul dintre cei care revoltati de preturile la apartamente in Bucuresti s-au hotarat sa-si construiasca o casa. Am disponibili 600 metri patrati la marginea comunei Mogosoaia si vreau ca pana la iarna sa fac toate actele necesare, sa-mi fac proiectul, sa-mi iau aprobarile necesare, iar la primavara sa incep lucrul.

Acum am in fata cea mai importanta decizie pe care trebuie sa o iau. Ce fel de casa sa-mi construiesc? Caramida, BCA sau lemn-OSB. Am mai vazut si alte variante, dar imi par cam fanteziste (structura de fier, cele din beton turnat in cofraje - sistem amvic parca ii spune).

Ma gandesc la ceva destul de micut (nu am nici foarte multi bani), 70-80 metri patrati locuibili, parter + pod mansardat. Pe mine ma tenteaza caramida eficienta. Ar fi grozav sa o scot pina in 70.000 euro. E posibil? Iau totusi in considerare si varianta lemn, caz in care cred ca as iesi aproape la jumatate cu pretul. Ce imi recomandati?

Mersi

Go to the top of the page
 
+Quote Post
iul_autentic
mesaj Mar 24 2010, 03:30 PM
Mesaj #313


Membru veteran
***

Grup: Membri
Postari: 304
Inscris: 26-January 09
Utilizatorul numarul: 6 088Apropo de 'mitul' ca iesi la 1/2 de pret in cazul unei case de lemn: la o casa de caramida si beton (deci clasica), costul se imparte astfel:
- 1/3 la rosu (fundatie, structura de rezistenta, caramida, sarpanta de lemn) - deci fara tigla pe casa
- 2/3 finisajele (instalatii, geamuri/ usi, izolatia termica, tigla pe acoperis, tencuiala sau rigips pe interior, glet/ vopsea lavabila, partea de incalzire etc)

La o casa din lemn veti utiliza lemnul la partea de rezistenta adica 'la rosu', deci chiar daca veti face economie de 50% din costul la rosu, asta va insemna 50% x 1/3 din costul total al casei adica 1/6 !

Mai pe romaneste spus, daca 2 baieti se hotarasc sa-si faca 2 case identice, dar unul vrea din lemn si altul din caramida, iar ambii vor finisaje identice, cel care face din lemn va economisi doar 1/6 adica 16% din costul total al casei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_ionut.
mesaj Mar 24 2010, 07:20 PM
Mesaj #314

Guests


Citeaza (irimescu vasile @ Aug 4 2008, 06:19 PM) *
Buna ziua numele meu este irimescu tel 0742484647 si va recomand o casa din lemn la 100 110 mp locuibil la 60000 65000 mii euro la gata.Sa va explic cum e construita casa:toti peretii si mansarda sunt construite din prisma de lemn de 10cm.ln interior izolatii la pereti vata minerala si rigips iar exterior polistiren sau vata minerala si rigips acoperis cu tabla lindab camerele parchetate toata casa vopsita lavabil timplarie pvc maro instalatie electrica si corpuri de iluminat.Durata executiei dupa turnarea fundatiei este de 30-40zile.


Salut,
Eu chiar locuiesc intr-o casa de lemn de 4 ani si ma simt foarte bine, fara probleme.Casa e construita de 4 baieti meseriasi, 2 unguri si 2 din Bacau, foarte rapizi si corecti.Merita
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_ciprian_folea.
mesaj Mar 28 2010, 02:37 AM
Mesaj #315

Guests


Citeaza (ionut @ Mar 24 2010, 07:20 PM) *
Salut,
Eu chiar locuiesc intr-o casa de lemn de 4 ani si ma simt foarte bine, fara probleme.Casa e construita de 4 baieti meseriasi, 2 unguri si 2 din Bacau, foarte rapizi si corecti.Merita


Salut,
Cum pot lua legatura cu acesti 4 baieti
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_Vizitator_alin..
mesaj Mar 28 2010, 06:07 AM
Mesaj #316

Guests


Casa de lemn e foarte buna, are rezistenta termica foarte buna.Peretele are in interior vata de sticla.cu 2 rinduri de rigips neaaparat, pentru izolare fonica.evident, planseele vor fi mereu..mobile!O casa de lemn este mult mai calda, nu are fier, betoane, etc.Vezi www.burceaconstructii.ro.Nu e reclama, doar sa iti faci o idee.firma e inchisa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_mecherel dumitru.
mesaj Mar 28 2010, 07:03 AM
Mesaj #317

Guests


Citeaza (Catalin @ Jul 11 2008, 09:39 AM) *
Salut!

Sunt unul dintre cei care revoltati de preturile la apartamente in Bucuresti s-au hotarat sa-si construiasca o casa. Am disponibili 600 metri patrati la marginea comunei Mogosoaia si vreau ca pana la iarna sa fac toate actele necesare, sa-mi fac proiectul, sa-mi iau aprobarile necesare, iar la primavara sa incep lucrul.

Acum am in fata cea mai importanta decizie pe care trebuie sa o iau. Ce fel de casa sa-mi construiesc? Caramida, BCA sau lemn-OSB. Am mai vazut si alte variante, dar imi par cam fanteziste (structura de fier, cele din beton turnat in cofraje - sistem amvic parca ii spune).

Ma gandesc la ceva destul de micut (nu am nici foarte multi bani), 70-80 metri patrati locuibili, parter + pod mansardat. Pe mine ma tenteaza caramida eficienta. Ar fi grozav sa o scot pina in 70.000 euro. E posibil? Iau totusi in considerare si varianta lemn, caz in care cred ca as iesi aproape la jumatate cu pretul. Ce imi recomandati?

Mersi

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_mecherel dumitru.
mesaj Mar 28 2010, 07:18 AM
Mesaj #318

Guests


Citeaza (ipsilon @ Mar 24 2010, 02:26 PM) *
de asigurare ai auzit ??

Buna ziua!
Sunt producator de case din lemn din esente usoare( brad, molid, duglas). Firma are sediul si centrul de productie la Rm. Valcea.Cred ca solutia cea mai avantajoasa ar fi o casa din lemn fara OSB.Noi construim in sistem de elemente chertate si imbinare prin dublu nut si feder.Un pret estimativ, minim, pentru 80 mp locuibili ar fi de 10000 euro care ar contine izolatie in acoperis si pardosea si montaj la fata locului si maxim 20000euro cu izolatie exterioara de 10cm cu finisaj interior din lemn, care si acesta poate fi finisat cu orice tip de material constructii. Pentru detalii sunati la //. sau vizitati site-ul nostru www.almek.go.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_Bogdan Lacatusu.
mesaj Apr 6 2010, 08:25 AM
Mesaj #319

Guests


Citeaza (gcorneille @ Jan 23 2010, 10:35 PM) *
Intrebare: la materialele moderne, se pot pune corpuri suspendate pe pereti? ca pe rigips nu sta nici o hota, un corp de bucatarie cu farfurii nici nu intra in discutie. pe caramida sta, verificat de mine. Pe lemn ma gandesc ca ar trebui sa stea, da cu izolatiile interioare, cum ajung la lemn? si in lemn se pot pune dibluri?
Vreau si eu casa si ar trebui sa ma incadrez in 60-70000 euro cu mobila cu tot, la 110-120 mp locuibili. Am gasit un proiect dragut cu parter si mansarda, bucatarie+dining+living(30 mp)+baie la parter si trei dormitoare cu doua bai la mansarda. Acu', cu o sotie care vrea corpuri suspendate, tre sa vad in ce tip de casa ne putem incadra.Noi placam toti peretii casei cu lambriu din lemn, prin urmare in spatele rigipsului este lambriu care tine sigur corpuri suspendate. //. Numai bine! Bogdan Lacatusu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_Bogdan Lacatusu.
mesaj Apr 7 2010, 10:12 AM
Mesaj #320

Guests


Citeaza (gcorneille @ Jan 23 2010, 10:35 PM) *
Intrebare: la materialele moderne, se pot pune corpuri suspendate pe pereti? ca pe rigips nu sta nici o hota, un corp de bucatarie cu farfurii nici nu intra in discutie. pe caramida sta, verificat de mine. Pe lemn ma gandesc ca ar trebui sa stea, da cu izolatiile interioare, cum ajung la lemn? si in lemn se pot pune dibluri?
Vreau si eu casa si ar trebui sa ma incadrez in 60-70000 euro cu mobila cu tot, la 110-120 mp locuibili. Am gasit un proiect dragut cu parter si mansarda, bucatarie+dining+living(30 mp)+baie la parter si trei dormitoare cu doua bai la mansarda. Acu', cu o sotie care vrea corpuri suspendate, tre sa vad in ce tip de casa ne putem incadra.Corpurile suspendate pot fi montate si pe rigips daca se folosesc dibluri potrivite. Noi placam toti peretii cu lambriu din lemn, deci in spatele rigipsului este lambriul care sustine sigur corpuri suspendate.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_Ionescu.
mesaj Apr 7 2010, 01:01 PM
Mesaj #321

Guests


Am vazut la Moeciu cateva pensiuni construite din lemn. Au ars ca un foc de tabara din care nu mai ramane decat cenusa.

Imagini relevante pentru amatori care nu au habar in ce isi baga banii:
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/inc...iul-de-jos.htmlGo to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_Musafir.
mesaj Apr 7 2010, 04:57 PM
Mesaj #322

Guests


Citeaza (Ionescu @ Apr 7 2010, 01:01 PM) *
Imagini relevante pentru amatori care nu au habar in ce isi baga banii:http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/inc...iul-de-jos.html


Lemne de calitate proasta,intra viespea in zbor printre lambriuri.
Ignifugare cu pensula,la suprafata.
Spuma poliuretanica care arde mai la fel ca fosforul pe post de etanseizare.
Mana de lucru este din cea de calitatea dezvoltatorilor imobiliari ai anilor 2007-2008.Adica bacani,frizeri,etc.
Lipsa hidranturi sau lipsa presiune apa.
Am fost la cateva pensiuni din acestea.
De Craciun era sa arda una cu noi in casa.Se supraincalzise instalatia electrica.Era facuta de un papugiu care avea si TIR-uri si bacanie si.....
Deci,fara acte inseamna si fara garantie.
Aveti grija pe cine alegeti.
Cat dati,atata face.
PS:un lemn uscat,tratat bine rezista 90 de minute in flacara deschisa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Autogreen.ro
mesaj Apr 7 2010, 05:06 PM
Mesaj #323


Membru
**

Grup: Membri
Postari: 91
Inscris: 11-August 09
De la: Bucuresti
Utilizatorul numarul: 10 420Citeaza (Musafir @ Apr 7 2010, 04:57 PM) *
PS:un lemn uscat,tratat bine rezista 90 de minute in flacara deschisa.


Nu sunt de acord.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_Musafir.
mesaj Apr 7 2010, 05:24 PM
Mesaj #324

Guests


Citeaza (Autogreen.ro @ Apr 7 2010, 05:06 PM) *
Nu sunt de acord.

Ma refer la grinzi din lemn stratificat pt case.
Este scoasa celuloza din el ca sa nu mai lucreze,sa nu se mai fisureze,etc.
Apoi tratat cum trebuie.
Provenienta: ELK Austria.
Uite aici in engleza:http://www.trivody.sk/eng/elk111.php
Sau aici in germana:www.elk.at

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_Bogy.
mesaj Apr 9 2010, 09:35 AM
Mesaj #325

Guests


Lucrez la o firma care produce case pe structura de lemn si vreau sa imi fac o casa de acest tip.
Parintii mei au o casa din boltari de beton (are cam 30 zeci de ani) si din cauza greutatii o cam ia la vale; deci ii trebuie o consolidare. Rezistenta in timp a constructiilor din beton a fost dovedita si de blocurile cu bulina rosie sau de blocurile comuniste care cad in cap trecatorilor.
Daca vreti sa vedeti cat rezista o casa de lemn vizitati Muzeul Satului si o sa va convingeti.
Cat despre foc nici o casa din beton/caramida nu rezista prea mult. Din experienta proprie am vazut ce pateste betonul la foc si pot sa va spun ca pur si simplu explodeaza ( se exfoliaza ). Ca sa nu mai spun,in spirit de gluma, ca nu mai ai nevoie de autorizatii de demolare si nu mai cari atatea resturi dupa incendiu.
In plus cei care au bunici la tara stiu probabil ca majoritatea caselor batranesti (cam 80%) sunt facute pe structura de lemn. Ex.: casele de paianta. Pentru cei care nu "cunosc" sistemul, sunt constructii cu stalpi de lemn si pamant tasat intre stinghii de lemn. In timp pamantul a fost inlocuit cu placi OSB si izolatii termice.
Daca nu sunteti convinsi de rezistenta lor incercati sa va construiti din blocuri de piatra (o piramida poate) si o sa aveti un loc in istorie langa Tutankamon.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_Ionescu.
mesaj Apr 9 2010, 10:57 AM
Mesaj #326

Guests


Nu vrem sa construim piramide dar nici nu ne putem permite riscul de a baga banii intr-o casa perisabila. Una care trebuie inlocuita de doua ori in viata sau una pe care sa nu o pot vinde.
Casa este un bun care trebuie sa dureze cateva generatii, nu este o camasa pe care sa o schimbi la cativa ani. Copii mei trebuie sa aiba un start in viata, daca vor putea sa-si construiasca altceva e foarte bine daca nu vreau sa aiba unde locui sau sa aiba ce vinde.

Cum ar fi sa te trezesti la 70 de ani ca trebuie sa faci o reparatie capitala? Nu cred ca ar fi placut. Eu ma uit la casele din Cotroceni, Primaverii, Dorobanti, Baba Novac, sau chiar din satele romanesti. Multe dintre ele au trecut de 100 de ani si sunt locuite si acum.

Suntem prea saraci ca sa construim prost si des. Hai sa ne facem case solide altfel ajungem ca in povestea celor trei purcelusi:

http://www.youtube.com/watch?v=mvv6eywcP0A
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iul_autentic
mesaj Apr 9 2010, 12:18 PM
Mesaj #327


Membru veteran
***

Grup: Membri
Postari: 304
Inscris: 26-January 09
Utilizatorul numarul: 6 088Confirm ca o constructie de lemn vechi este mai stabila decat una de beton si caramida. Exemplu: am vazut un grajd foarte vechi la tara. Problema: cine vrea sa locuiasca intr-un grajd ?! Lasand gluma la o parte, lemnul romanesc este potrivit doar unor constructii temporare sau de vacanta. Daca vreti casa trainica, mai puneti ceva in plus (nu mult in plus - vezi mai sus postul meu despre diferenta de pret intre lemn si caramida !) si o executati din beton si caramida. Apropo de cutremure si bulina rosie: daca veti consulta un geodez pt studiul geo al terenului si un structurist pentru proiectul de rezistenta, nu veti avea asemenea probleme.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_Musafir.
mesaj Apr 9 2010, 01:46 PM
Mesaj #328

Guests


Citeaza (iul_autentic @ Apr 9 2010, 12:18 PM) *
Confirm ca o constructie de lemn vechi este mai stabila decat una de beton si caramida. Exemplu: am vazut un grajd foarte vechi la tara. Problema: cine vrea sa locuiasca intr-un grajd ?!


Nu stiu ce fac si ce vor altii dar stiu ce am facut eu.
Ce aveam:
-teren in deal,panta pana la 20 grade,lipsa apa la fundatii..
Ce am obtinut de la autoritati:
-certificat urbanism pt d+m sau p+m.
Am pornit:
0-proiect facut 'pe bune' si nu la 'negru'facut de arhitecti,structuristi,instalatori precum si studiu geo,etc...
1.demisol din beton armat,izolatii pt orice eventualitate de apa.
2.parter 'inalt'-lemn stratificat Elk-Austria-living+3 dormitoare.
3.a rezultat si un mic pod mansardabil fara sa incalc certif.urbanism.
Dupa parerea mea ,combinatia piatra+lemn=viata!
Succes!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_Musafir.
mesaj Apr 11 2010, 08:22 PM
Mesaj #329

Guests


accesand acest link vei vedea o firma care se ocupa de astfel de cabane http://www.kedin-constructii.com
experienta , calitate etc
poate o sa iti fie de folos
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vizitator_Bogy.
mesaj Apr 14 2010, 09:11 AM
Mesaj #330

Guests


Citeaza (Ionescu @ Apr 9 2010, 10:57 AM) *
Nu vrem sa construim piramide dar nici nu ne putem permite riscul de a baga banii intr-o casa perisabila. Una care trebuie inlocuita de doua ori in viata sau una pe care sa nu o pot vinde.
Casa este un bun care trebuie sa dureze cateva generatii, nu este o camasa pe care sa o schimbi la cativa ani. Copii mei trebuie sa aiba un start in viata, daca vor putea sa-si construiasca altceva e foarte bine daca nu vreau sa aiba unde locui sau sa aiba ce vinde.

Cum ar fi sa te trezesti la 70 de ani ca trebuie sa faci o reparatie capitala? Nu cred ca ar fi placut. Eu ma uit la casele din Cotroceni, Primaverii, Dorobanti, Baba Novac, sau chiar din satele romanesti. Multe dintre ele au trecut de 100 de ani si sunt locuite si acum.

Suntem prea saraci ca sa construim prost si des. Hai sa ne facem case solide altfel ajungem ca in povestea celor trei purcelusi:

http://www.youtube.com/watch?v=mvv6eywcP0AIntra pe link-ul urmator si spune-mi pe urma daca am sau nu dreptate.

http://www.muzeul-satului.ro/trans_10_berbesti.php

Nu spun ca cele din caramida nu sunt bune sau rezistente, dar in conceptia natiei noastre (romanii) aruncam cu pietre in ceva ce nu vrem sa intelegem: casele pe structutura de lemn sunt totusi o optiune la fel de buna ca si cele pe caramida.
Totusi faci referinta la casele din satele romanesti care au trecut de 100 de ani. Stim bine din ce sunt facute majoritatea caselor de la sate: structura de lemn, pamant si exclemente de ierbivore (paianta).

Diferenta dintre o casa de lemn si cea de caramida rezulta din pretul de achizitie si din cheltuielile de intretinere, respectiv de incalzire si racire, nu din durata de viata (asta daca nu cumva sunteti si arheologi). Lemnul este mult mai economic.

Go to the top of the page
 
+Quote Post

17 Pagini V  « < 9 10 11 12 13 > » 
Closed TopicStart new topic
5 Utilizatori care citesc acest topic (5 Musafiri 0 Useri anonimi)
0 Membri:

 RSS Lo-Fi Version acum este: 26th May 2018 - 03:31 PM