IPB
X   Mesaj de pe site
(Mesajul se va inchide in 2 secunde)

Bine ati venit pe Forumul Hotnews!
Cititi regulamentul Forumului inainte de a publica.

Reply to this topicStart new topic
> Launch48 Network Romania!
Launch48
mesaj Nov 26 2009, 02:21 PM
Mesaj #1

Moderator
*

Grup: moderatori
Postari: 1
Inscris: 26-November 09
Utilizatorul numarul: 16 792

Bine ai venit in Launch48 Network Romania!

Aici este locul ideal pentru a-i cunoaste pe toti cei implicati sau interesati de acest eveniment inedit.

Este ocazia perfecta pentru a face schimb de impresii, cunoaste noi oameni, testa idei in premiera si invata din experienta altora.

Implica-te, intra si tu in comunitatea Launch48 Romania!
Go to the top of the page

+Quote Post
Vizitator_Ionut Militaru.
mesaj Nov 29 2009, 01:13 PM
Mesaj #2

Guests

Salut, as vrea sa stiu si eu, pentru ca nu imi este foarte clar, cu ce trebuie "sa vin de acasa" in afara de o idee cat de cat structurata.
Echipa de dezvoltare va fi alcatuita de cine?
Programatori si designerii sunt asignati din partea cui?
Apoi, un proiect sau mai multe vor fi castigatoare?
Proiectul se va derula si post eveniment?

Astept cateva raspunsuri.

Multumesc,
Ionut Militaru

+Quote Post
Vizitator_Adi.
mesaj Nov 29 2009, 03:27 PM
Mesaj #3

Guests

Citeaza (Ionut Militaru @ Nov 29 2009, 01:13 PM) *
Salut, as vrea sa stiu si eu, pentru ca nu imi este foarte clar, cu ce trebuie "sa vin de acasa" in afara de o idee cat de cat structurata.
Echipa de dezvoltare va fi alcatuita de cine?
Programatori si designerii sunt asignati din partea cui?
Apoi, un proiect sau mai multe vor fi castigatoare?
Proiectul se va derula si post eveniment?

Astept cateva raspunsuri.

Multumesc,
Ionut Militaru

Salut Ionut,

Din ce am inteles, echipele se vor forma la fata locului.

Participarea la acest eveniment este un castig in sine, deci toata lumea castiga, nu exista doar un proiect castigator.

Adi

http://www.rowebbizz.com

+Quote Post
Vizitator_radulescu alexandru.
mesaj Nov 29 2009, 03:27 PM
Mesaj #4

Guests

Citeaza (Launch48 @ Nov 26 2009, 02:21 PM) *
Bine ai venit in Launch48 Network Romania!

Aici este locul ideal pentru a-i cunoaste pe toti cei implicati sau interesati de acest eveniment inedit.

Este ocazia perfecta pentru a face schimb de impresii, cunoaste noi oameni, testa idei in premiera si invata din experienta altora.

Implica-te, intra si tu in comunitatea Launch48 Romania!

Cine va alcatui echipele?
Dezvoltarea aplicatiei de la 0?
Trebuie sa venim cu hardware/software de acasa sau se va lucra pe echipamentele oferite de organizatori?

Oricum, eu am o idee dar nu am echipa asa ca pe aceasta cale fac un apel daca exista cineva cu cunostiinte de PHP si baze de date sa ma contacteze pe mess la id alxfirst, sa facem echipa.

+Quote Post
Vizitator_Cristian Manafu.
mesaj Nov 29 2009, 05:25 PM
Mesaj #5

Guests

Salut,

Multumesc pentru intrebari. O sa raspund structurat, ca sa fie de ajutor si altora.

OMUL CU IDEEA
Daca ai o idee despre care crezi ca poate fi dezvoltata in 48 de ore, atunci tot ce trebuie sa pregatesti este o prezentare simpla (deci fara suport proiectat gen powerpoint) in care sa atingi urmatoarele puncte:
• Ideea si problema ce se doreste rezolvata
• Modelul de business si strategia de monetizare propuse
• Piata tinta si competitia

CUM PREZINT?
Inainte de a ajunge cu ideea la Preselectia Launch48, trebuie sa iti anunti intentia aici:http://p.ly/inscrierilaunch48ro.
Cineva din echipa Evensys te va contacta la scurt timp.

Dupa ce primesti OK-ul de a participa la preselectie cu ideea e bine sa te pregatesti pentru:
• Faza 1 de preselectie: Iti prezinti ideea in 60 de secunde.
• Faza 2 de preselectie: Iti prezinti ideea din nou dar in 2 minute, deci poti explica un pic mai mult.

Timpul nu e foarte generos, deci trebuie sa iti pregatesti putin speech-ul.

CUM SE FORMEAZA ECHIPELE?
Partea poate cea mai frumoasa este formarea echipelor. La finalul preselectiilor, oamenii din sala sunt intrebari:
Cine vrea sa lucreze ca designer pentru ideea 1? Cine vrea sa lucreze pe marketing pentru ideea 1? - si asa mai departe...

CATE PROIECTE VOR FI DEZVOLTATE?
Putem alege pana la 4 proiecte finale, dar de obicei se dezvolta 2 sau 3. Depinde de cate persoane vor sa se implice apoi in dezvoltarea unei idei sau alteia. Daca o idee nu are destui oameni, nu prea are rost sa fie continuata.

Nu exista castigatori, insa la prezentarea finala de pe 9 decembrie, se va vedea cine a reusit si cat de bine si-a facut temele.

CU CE RESURSE SE DEZVOLTA?
Noi punem la dispozitie sala, fiecare om isi aduce cu el ce crede si doreste. Cred ca lucrezi cel mai bine pe ce cunosti mai bine: calculatorul personal. Fireste, e recomandat un laptop.

CE SE INTAMPLA DUPA EVENIMENT?
Asta ramane la latitudinea echipei.

Gasiti mai multe raspunsuri pe FAQ-ul din UK: http://www.launch48.com/category/faq/
Tineti in minte ca formatul local e un pic diferit de cel din UK. Noi nu avem Launch48 Conference.

+Quote Post
Vizitator_Musafir.
mesaj Nov 30 2009, 02:54 PM
Mesaj #6

Guests

Cine crede ca intelege idei genialedintr-o prezentare de 60 secunde ar fi bine sa-si cumpere diazepam ca a luat-o pe langa realitate wink.gif

+Quote Post
Vizitator_Alex.
mesaj Dec 1 2009, 08:33 AM
Mesaj #7

Guests

Ai dreptate la faza cu diazepamul. De fapt, hai sa fim seriosi, toata manifestarea e de fapt un soi de flashmob smile.gif cu unic scop de-a face reclama organizatorilor si sponsorilor (evident). Organizezi un eveniment creativ si vinzi reclama. Ideile geniale sunt mai putin importante - conteaza mai mult participarea si lobby-ul. Hai, succes la spiciurile alea de 2 min. si alte evensysuri creative! biggrin.gif

+Quote Post
Vizitator_Georgiana.
mesaj Dec 1 2009, 11:56 AM
Mesaj #8

Guests

Citeaza (Alex @ Dec 1 2009, 08:33 AM) *
Ai dreptate la faza cu diazepamul. De fapt, hai sa fim seriosi, toata manifestarea e de fapt un soi de flashmob smile.gif cu unic scop de-a face reclama organizatorilor si sponsorilor (evident). Organizezi un eveniment creativ si vinzi reclama. Ideile geniale sunt mai putin importante - conteaza mai mult participarea si lobby-ul. Hai, succes la spiciurile alea de 2 min. si alte evensysuri creative! biggrin.gif

Launch48 este un eveniment organizat cu mare succes si in UK. Nu crezi in idee, e ok, dar informeaza-te inainte asupra contextului. Singura mea observatie este ca ar fi fost bine sa fi existat si niste recompense palpabile pentru castigatori, dincolo de networking. S-ar fi potrivit mai bine mentalitatii romanilor si contextului de criza in care nu prea iti vine sa te apuci de un start-up, mai ales cu impozitul forfetar care e posibil sa se plateasca si in avans de la anul...

+Quote Post
Vizitator_Vizitator_Bogdan..
mesaj Dec 2 2009, 12:52 PM
Mesaj #9

Guests

Salut tuturor,

Ref. la:
Citeaza (Georgiana @ Dec 1 2009, 11:56 AM) *
ar fi fost bine sa fi existat si niste recompense palpabile pentru castigatori, dincolo de networking.

Din experienta mea am constatat ca multi oameni vin la un eveniment pentru "pixuri, caiete, genti" si in unele cazuri mai nefericite am vazut oameni care merg la conferinte _doar_ pentru mancare gratuita (fursecuri, placinta cu branza...). Asadar cred ca nu e indicat sa fie recompense prea mari... Din punctul meu de vedere, marimea audientei nu ar fi un criteriu de succes pentru acest eveniment, ci mai degraba numarul si calitatea proiectelor ce apar aici.

+Quote Post
Vizitator_Ciprian Palici.
mesaj Dec 3 2009, 01:51 PM
Mesaj #10

Guests

Mai am si eu niste mici nelamuriri... de fapt cred ca le au cam toti cei care sunt interesati de participare.

Ce premii sunt in joc? ( trebuie sa fie ceva cat de cat palpabil, adica la final in afara de afirmare si networking trebuie sa existe si o mica recompensa... gandesc eu )
Ce se intampla cu proiectele finale? cui apartin?... samd... Se pusese la un moment dat intrebarea "Ce se intampla daca cineva va dori sa cumpere unul dintre proiectele respective?"

Ex: Eu designer ma inscriu pentru unul dintre proiecte... acesta ajunge sa fie ales, finalizat ( in cele 2 zile sau dupa aceasta perioada ) ... in final proiectul ajunge online sub patronajul cui? Adica aici este o mare sansa pentru unii oameni de a face destul de multi bani prin vanzarea/marketarea/exploatarea unui astfel de proiect, mai ales avand in vedere ca va avea oarecum un startup de promovare.

Sper ca proiectele nu vor apartine in totalitate furnizorilor de idei...

Iar la capitolul hardware este foarte ambiguu, pentru ca multi renunta din privinta asta, iar altii probabil ca se vor cara cu unitatile dupa ei si vor pleca seara la fel fara a participa, ceea ce este din nou o problema...

Ceva lamuriri mai detaliate?

+Quote Post
Vizitator_dragos.
mesaj Dec 3 2009, 04:30 PM
Mesaj #11

Guests

Salut, o intrebare legata de concurentii din afara Bucurestiului:

Se acorda vreo forma de decontare pentru transport si/sau cazare?

+Quote Post
Vizitator_Cristian Manafu.
mesaj Dec 4 2009, 04:55 AM
Mesaj #12

Guests

Multumim pentru intrebari. Am sintetizat raspunsurile astfel:

PREMII
Launch48 nu este o competitie, deci nu se vor acorda premii.

DUPA LAUNCH48
Se va proceda cel mai probabil ca aici: http://www.launch48.com/how-does-ownership-work/

HARDWARE
Fiecare persoana va veni probabil cu laptopul propriu. Vor exista cateva unitati, insa nu vor fi instalate toate programele posibile.

DECONTURI
Ca la orice alt eveniment, cheltuielile personale sunt asigurate de fiecare in parte.

+Quote Post
Vizitator_Leonte Miruna Andreea.
mesaj Dec 8 2009, 02:52 PM
Mesaj #13

Guests

Noi suntem echipa cu proiectul OpenmyCV si va invitam sa ne urmariti. Va rog lasati-ne feedback pe: http://www.openmycv.com/blog http://bit.ly/openmycv http://twitter.com/openmycv

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
3 Utilizatori care citesc acest topic (3 Musafiri 0 Useri anonimi)
0 Membri:

RSS Lo-Fi Version acum este: 10th March 2010 - 06:30 PM