Help - Cauta - Membri - Calendar
Versiune intreaga: Casa de lemn vs Casa de caramida
Hotnews.ro Forum > Actualitati > Imobiliare
pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Sam Chuk Yin
Citeaza (Musafir @ Mar 1 2010, 09:07 AM) *
In legatura cu casa 'fertighaus'.


Sa specificam ca preturile acestor case depasesc 100.000 Euro.
IonescuLL
Citeaza (Dedalus @ Feb 15 2010, 12:19 PM) *
Adevarul este ca vrem case mari si garantate pentru sute de ani din simplul motiv ca nu ne acceptam propria disparitie, propria moarte. De ce ar trebui o casa sa dureze mai mult de 50 de ani?! OK, o lasi copiilor, dar cu conditia ca ei sa vrea sa stea tot acolo...Poate ei vor altceva, poate vor in alta parte, de ce ar trebui sa vrea ce vrem noi?!

Pentru ca te mai gandesti si la copii si daca tine 50 de ani, de pe la 40 de ani nu mai valoreaza nimic. O casa e si o investitie, pe o perioada lunga de timp, pentru ca altfel, stai in chirie.

Citeaza (Dedalus @ Feb 15 2010, 12:19 PM) *
Eu vreau sa-mi fac sau sa cupar o casute de 80-100 mp cu o curte de 100 mp, adica ceva foarte decent. Ei bine, nui pot pentru ca majoritatea caselor au multe sute de mp construiti, nu au curte mai deloc, au mansarda cu care nu am ce sa fac dar trebuie sa o platesc samd.

Curtea pe care ti-o doresti, de 100 mp, inseamna ca la cativa metri de tine o sa ai o alta casa, adica nici un pic de intimitate, soare sau liniste. Adica, mai rau decat la bloc.
danaz
Citeaza (Budd @ Jun 9 2009, 07:32 AM) *
Suprafata : 160 mp
Teren : il aveam deja (1050 mp)
Localizare : jud Brasov
Finisaje : adus pana la placi rigips.Dusumele lemn (rasinos). Puteam opta pentru finisare inclusiv rigips in pretul asta insa am preferat lemn pe exterior in locul tencuielii. Alte chestii in pret : tigla metalica Lindab, fosa septica beton , fundatie 140 cm.
Ce nu este inclus iarasi este baitul de exterior. Am nevoie de 9 galeti de 2.5 L bait (asta inseamna cam 200 eur)Cu ce firma faci casa? //.
Budd
Citeaza (danaz @ Mar 5 2010, 09:23 AM) *
Cu ce firma faci casa? //.


O firma din Odorhei. A trecut deja mult de atunci smile.gif Benedek Prodlemn parca? Nu sunt in Ro sa ma uit pe proiect. Nu stiu exact insa e usor de gasit in Odorhei. Seriozitate exemplara,totul predat la termen, in buget! La o asemenea seriozitate am platit si eu exact la termen. Ce este corect,este corect! Recomand.
sovaiala alin
Parerea mea este sa mergi totusi pe o casa de lemn.Exista o multime de avantaje.In primul rand costul,la o casa de lemn in dezavantajul uneia de caramida,raportul pret suprafata este usor in avantajul celei din lemn.Apoi durata de constructie a case este mult mai mica,factorul termic este la fel de luat in seama,studii arata ca o casa din lemn,are un raport termic mult mai bun decat una din caramida.Iti recomand casa din lemn sistem american,cu peret tip sandwich,adica,dulap de 0.15cm cu vata in interior,placa osb la exterior si izolatie polistiren iar la interior rigips,sau,dupa preferinte intai montanti din aluminiu si apoi rigips.Procedeul este relativ simplu,se toarna fundatia,elevatia,placa peste pardoseala,cu izolatia de rigoare,apoi de placa peste fundatie se prind peretii tip sandwitch,cu conespanuri sau orice alta varianta.Pentru o casa cu o amprenta de 60mp cu etaj adica in total in jur de 120 mp,cu acoperis tip mansarda,pretul este in jur de 200 euro mp la cheie.Daca esti interesat intra pe site-ul firmei noastre, sc. sowalconstruct s.r.l unde exista poze cu sistemul nostru de lucru si cu lucrari executate pe faze de lucru.//.
sovaiala alin
[quote name='sovaiala alin' post='76005' date='Mar 7 2010, 01:02 AM']Parerea mea este sa mergi totusi pe o casa de lemn.Exista o multime de avantaje.In primul rand costul,la o casa de lemn in dezavantajul uneia de caramida,raportul pret suprafata este usor in avantajul celei din lemn.Apoi durata de constructie a case este mult mai mica,factorul termic este la fel de luat in seama,studii arata ca o casa din lemn,are un raport termic mult mai bun decat una din caramida.Iti recomand casa din lemn sistem american,cu peret tip sandwich,adica,dulap de 0.15cm cu vata in interior,placa osb la exterior si izolatie polistiren iar la interior rigips,sau,dupa preferinte intai montanti din aluminiu si apoi rigips.Procedeul este relativ simplu,se toarna fundatia,elevatia,placa peste pardoseala,cu izolatia de rigoare,apoi de placa peste fundatie se prind peretii tip sandwitch,cu conespanuri sau orice alta varianta.Pentru o casa cu o amprenta de 60mp cu etaj adica in total in jur de 120 mp,cu acoperis tip mansarda,pretul este in jur de 200 euro mp la cheie.Daca esti interesat intra pe site-ul firmei noastre, sc. sowalconstruct s.r.l unde exista poze cu sistemul nostru de lucru si cu lucrari executate pe faze de lucru.//.


http://sowalconstruct.blogspot.com
ciprian.folea
Citeaza (Budd @ Jun 9 2009, 07:32 AM) *
Suprafata : 160 mp
Teren : il aveam deja (1050 mp)
Localizare : jud Brasov
Finisaje : adus pana la placi rigips.Dusumele lemn (rasinos). Puteam opta pentru finisare inclusiv rigips in pretul asta insa am preferat lemn pe exterior in locul tencuielii. Alte chestii in pret : tigla metalica Lindab, fosa septica beton , fundatie 140 cm.
Ce nu este inclus iarasi este baitul de exterior. Am nevoie de 9 galeti de 2.5 L bait (asta inseamna cam 200 eur)

salut,
Eu sunt din codlea si as dori sa-mi construiesc o casa pe structura din lemn.
Cu ce firma o faci?
//.
Mersi si spor la treaba in continuare
sasaran cristian
buna tuturor!eu sunt un admirator al caselor din busteni,si sunt hotarat sa construesc una.dar inca nu sunt destul de informat.as dori sa stiu ce tip de lemn se foloseste(uscat sau verde),daca lemnul din romania este tratat impotriva focului si a termitelor,daca se poate lasa natural interiorul casei si exteriorul adica sa fie busteanul la vedere.daca exista un proprietar al unei astfel de case si este disponibil sa ma informeze si pe mine despre secretele unei astfel de constructii.stiti cum e unu ce a construit o casa de genu acesta a vazut unde a gresit daca sa gresit si poate ajuta pe altii sa nu greseasca.tin sa precizez ca am vb cu niste producatori de astfel de case din judetul harghita dar nu sunt inca lamurit.acestia construiesc cu lemn verde. astept sfaturi sipareri de la persoane binevoitoare. multumesc anticipat
sovaiala alin
Citeaza (sasaran cristian @ Mar 22 2010, 07:54 PM) *
buna tuturor!eu sunt un admirator al caselor din busteni,si sunt hotarat sa construesc una.dar inca nu sunt destul de informat.as dori sa stiu ce tip de lemn se foloseste(uscat sau verde),daca lemnul din romania este tratat impotriva focului si a termitelor,daca se poate lasa natural interiorul casei si exteriorul adica sa fie busteanul la vedere.daca exista un proprietar al unei astfel de case si este disponibil sa ma informeze si pe mine despre secretele unei astfel de constructii.stiti cum e unu ce a construit o casa de genu acesta a vazut unde a gresit daca sa gresit si poate ajuta pe altii sa nu greseasca.tin sa precizez ca am vb cu niste producatori de astfel de case din judetul harghita dar nu sunt inca lamurit.acestia construiesc cu lemn verde. astept sfaturi sipareri de la persoane binevoitoare. multumesc anticipatdin cate stiu eu tratarea lemnului se poate face si inainte de inceperea contructiei si dupa terminarea acesteia.Cat despre lemn uscat, cred ca asa ceva gasesti numai la un producator de case de lemn, un constructor nu vad de ce ar face o asemenea investitie financiar vorbind ca sa nu mai punem la socoteala ca investirea in lemn trebuie facuta cu cap,dupa detaliile planurilor,cantitati si dimensiuni.case din busteni dupa denumirea in sine inseamna lemn la interior si exterior.
Best Profil
Citeaza (bardezi @ Jul 31 2008, 07:19 AM) *
DOAR pentru posesorii caselor din lemn!
Am casa pe structura de lemn in constructie. cum ma sfatuiti sa fac izolatia fonica intre parter si etaj?
Inteleg ca asta este cea mai mare problema. Am citit tot felul de variante pe forumuri samd.
Pentru imbunatatirea izolatiei fonice dintre parter si etaj - eliminarea sensatiei ca locuiesti in baraca - iti recomand solutiile testate si verificate (profi) de firme care nu-si permit greseli:

- spre etaj - pardoseala: sapa flotanta - vezi Rockwool, Isover, etc
- spre parter - plafon: profil fonic special. Acest profil NU vine in contact cu structura. Obligatoriu 1 mm distanta. Sta atarnat doar de capetele surubului si rezista la placare cu 2 straturi de placa gipscarton! cam asa arata:
http://www.infoconstruct.ro/imagine_852450...otektor.jpg.htm
ipsilon
Citeaza (capcaunul @ Jul 15 2008, 01:41 PM) *
nu te minti singur; inteleg ca nu ai avut bani ptr o casa adevarata, dar asta nu inseamna sa-i duci si pe altii in 'oroare'.. o fi lemnul tratat ignifug, dar asta se aplica la incercari puerile de a-i da foc - chibrit, scantei, lumanare etc. la o sursa reala care ridica temperatura lemnului cateva sute de grade (gen foc prelungit de la o canapea, usa de lemn netratata, etc) ai sa vezi cu aceasi 'horoare' casa cum ti se face scrumelnita in cateva ore.. si daca vrei sa spui altfel spune-i-o lui mutu, sau priveste incendiile la casele de lemn si dupa aia mai vorbeste..

o casa de caramida nu e numai mai rigida (a propos, o barna'n cap la cutremur e la fel de letala ca si un bloc de ciment, iar aia cu elasticitatea s-o spui la caise - jonctiunile nu suporta 'elasticitatea' ? panourilor de lemn (care nefiind din fibra de lemn ci prefabricate nu sunt la fel de elastice) si casa se darama fara mari probleme la cutremure mari.. la ambele cutremure casele de chirpici si lemn s-au dus dracului mai intai, nu alea de caramida.. iar la furtuni purternice sigur n-ai sa simti 'elasticitatea' panourilor

bai nene, nu stiu care ti-e pregatirea si cine te-a pacalit in halul asta.. inteleg sa spui ca-ti place si e comfortabila, dar de acolo pana sa bati campii ca e superioara caselor bune de caramida mai e cale lunga.. sa-ti ajunga.


de asigurare ai auzit ??
george
Citeaza (Catalin @ Jul 11 2008, 09:39 AM) *
Salut!

Sunt unul dintre cei care revoltati de preturile la apartamente in Bucuresti s-au hotarat sa-si construiasca o casa. Am disponibili 600 metri patrati la marginea comunei Mogosoaia si vreau ca pana la iarna sa fac toate actele necesare, sa-mi fac proiectul, sa-mi iau aprobarile necesare, iar la primavara sa incep lucrul.

Acum am in fata cea mai importanta decizie pe care trebuie sa o iau. Ce fel de casa sa-mi construiesc? Caramida, BCA sau lemn-OSB. Am mai vazut si alte variante, dar imi par cam fanteziste (structura de fier, cele din beton turnat in cofraje - sistem amvic parca ii spune).

Ma gandesc la ceva destul de micut (nu am nici foarte multi bani), 70-80 metri patrati locuibili, parter + pod mansardat. Pe mine ma tenteaza caramida eficienta. Ar fi grozav sa o scot pina in 70.000 euro. E posibil? Iau totusi in considerare si varianta lemn, caz in care cred ca as iesi aproape la jumatate cu pretul. Ce imi recomandati?

Mersi

iul_autentic
Apropo de 'mitul' ca iesi la 1/2 de pret in cazul unei case de lemn: la o casa de caramida si beton (deci clasica), costul se imparte astfel:
- 1/3 la rosu (fundatie, structura de rezistenta, caramida, sarpanta de lemn) - deci fara tigla pe casa
- 2/3 finisajele (instalatii, geamuri/ usi, izolatia termica, tigla pe acoperis, tencuiala sau rigips pe interior, glet/ vopsea lavabila, partea de incalzire etc)

La o casa din lemn veti utiliza lemnul la partea de rezistenta adica 'la rosu', deci chiar daca veti face economie de 50% din costul la rosu, asta va insemna 50% x 1/3 din costul total al casei adica 1/6 !

Mai pe romaneste spus, daca 2 baieti se hotarasc sa-si faca 2 case identice, dar unul vrea din lemn si altul din caramida, iar ambii vor finisaje identice, cel care face din lemn va economisi doar 1/6 adica 16% din costul total al casei.
ionut
Citeaza (irimescu vasile @ Aug 4 2008, 06:19 PM) *
Buna ziua numele meu este irimescu tel 0742484647 si va recomand o casa din lemn la 100 110 mp locuibil la 60000 65000 mii euro la gata.Sa va explic cum e construita casa:toti peretii si mansarda sunt construite din prisma de lemn de 10cm.ln interior izolatii la pereti vata minerala si rigips iar exterior polistiren sau vata minerala si rigips acoperis cu tabla lindab camerele parchetate toata casa vopsita lavabil timplarie pvc maro instalatie electrica si corpuri de iluminat.Durata executiei dupa turnarea fundatiei este de 30-40zile.


Salut,
Eu chiar locuiesc intr-o casa de lemn de 4 ani si ma simt foarte bine, fara probleme.Casa e construita de 4 baieti meseriasi, 2 unguri si 2 din Bacau, foarte rapizi si corecti.Merita
ciprian_folea
Citeaza (ionut @ Mar 24 2010, 07:20 PM) *
Salut,
Eu chiar locuiesc intr-o casa de lemn de 4 ani si ma simt foarte bine, fara probleme.Casa e construita de 4 baieti meseriasi, 2 unguri si 2 din Bacau, foarte rapizi si corecti.Merita


Salut,
Cum pot lua legatura cu acesti 4 baieti
Vizitator_alin.
Casa de lemn e foarte buna, are rezistenta termica foarte buna.Peretele are in interior vata de sticla.cu 2 rinduri de rigips neaaparat, pentru izolare fonica.evident, planseele vor fi mereu..mobile!O casa de lemn este mult mai calda, nu are fier, betoane, etc.Vezi www.burceaconstructii.ro.Nu e reclama, doar sa iti faci o idee.firma e inchisa.
mecherel dumitru
Citeaza (Catalin @ Jul 11 2008, 09:39 AM) *
Salut!

Sunt unul dintre cei care revoltati de preturile la apartamente in Bucuresti s-au hotarat sa-si construiasca o casa. Am disponibili 600 metri patrati la marginea comunei Mogosoaia si vreau ca pana la iarna sa fac toate actele necesare, sa-mi fac proiectul, sa-mi iau aprobarile necesare, iar la primavara sa incep lucrul.

Acum am in fata cea mai importanta decizie pe care trebuie sa o iau. Ce fel de casa sa-mi construiesc? Caramida, BCA sau lemn-OSB. Am mai vazut si alte variante, dar imi par cam fanteziste (structura de fier, cele din beton turnat in cofraje - sistem amvic parca ii spune).

Ma gandesc la ceva destul de micut (nu am nici foarte multi bani), 70-80 metri patrati locuibili, parter + pod mansardat. Pe mine ma tenteaza caramida eficienta. Ar fi grozav sa o scot pina in 70.000 euro. E posibil? Iau totusi in considerare si varianta lemn, caz in care cred ca as iesi aproape la jumatate cu pretul. Ce imi recomandati?

Mersi

mecherel dumitru
Citeaza (ipsilon @ Mar 24 2010, 02:26 PM) *
de asigurare ai auzit ??

Buna ziua!
Sunt producator de case din lemn din esente usoare( brad, molid, duglas). Firma are sediul si centrul de productie la Rm. Valcea.Cred ca solutia cea mai avantajoasa ar fi o casa din lemn fara OSB.Noi construim in sistem de elemente chertate si imbinare prin dublu nut si feder.Un pret estimativ, minim, pentru 80 mp locuibili ar fi de 10000 euro care ar contine izolatie in acoperis si pardosea si montaj la fata locului si maxim 20000euro cu izolatie exterioara de 10cm cu finisaj interior din lemn, care si acesta poate fi finisat cu orice tip de material constructii. Pentru detalii sunati la //. sau vizitati site-ul nostru www.almek.go.ro
Bogdan Lacatusu
Citeaza (gcorneille @ Jan 23 2010, 10:35 PM) *
Intrebare: la materialele moderne, se pot pune corpuri suspendate pe pereti? ca pe rigips nu sta nici o hota, un corp de bucatarie cu farfurii nici nu intra in discutie. pe caramida sta, verificat de mine. Pe lemn ma gandesc ca ar trebui sa stea, da cu izolatiile interioare, cum ajung la lemn? si in lemn se pot pune dibluri?
Vreau si eu casa si ar trebui sa ma incadrez in 60-70000 euro cu mobila cu tot, la 110-120 mp locuibili. Am gasit un proiect dragut cu parter si mansarda, bucatarie+dining+living(30 mp)+baie la parter si trei dormitoare cu doua bai la mansarda. Acu', cu o sotie care vrea corpuri suspendate, tre sa vad in ce tip de casa ne putem incadra.Noi placam toti peretii casei cu lambriu din lemn, prin urmare in spatele rigipsului este lambriu care tine sigur corpuri suspendate. //. Numai bine! Bogdan Lacatusu.
Bogdan Lacatusu
Citeaza (gcorneille @ Jan 23 2010, 10:35 PM) *
Intrebare: la materialele moderne, se pot pune corpuri suspendate pe pereti? ca pe rigips nu sta nici o hota, un corp de bucatarie cu farfurii nici nu intra in discutie. pe caramida sta, verificat de mine. Pe lemn ma gandesc ca ar trebui sa stea, da cu izolatiile interioare, cum ajung la lemn? si in lemn se pot pune dibluri?
Vreau si eu casa si ar trebui sa ma incadrez in 60-70000 euro cu mobila cu tot, la 110-120 mp locuibili. Am gasit un proiect dragut cu parter si mansarda, bucatarie+dining+living(30 mp)+baie la parter si trei dormitoare cu doua bai la mansarda. Acu', cu o sotie care vrea corpuri suspendate, tre sa vad in ce tip de casa ne putem incadra.Corpurile suspendate pot fi montate si pe rigips daca se folosesc dibluri potrivite. Noi placam toti peretii cu lambriu din lemn, deci in spatele rigipsului este lambriul care sustine sigur corpuri suspendate.
Ionescu
Am vazut la Moeciu cateva pensiuni construite din lemn. Au ars ca un foc de tabara din care nu mai ramane decat cenusa.

Imagini relevante pentru amatori care nu au habar in ce isi baga banii:
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/inc...iul-de-jos.htmlMusafir
Citeaza (Ionescu @ Apr 7 2010, 01:01 PM) *
Imagini relevante pentru amatori care nu au habar in ce isi baga banii:http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/inc...iul-de-jos.html


Lemne de calitate proasta,intra viespea in zbor printre lambriuri.
Ignifugare cu pensula,la suprafata.
Spuma poliuretanica care arde mai la fel ca fosforul pe post de etanseizare.
Mana de lucru este din cea de calitatea dezvoltatorilor imobiliari ai anilor 2007-2008.Adica bacani,frizeri,etc.
Lipsa hidranturi sau lipsa presiune apa.
Am fost la cateva pensiuni din acestea.
De Craciun era sa arda una cu noi in casa.Se supraincalzise instalatia electrica.Era facuta de un papugiu care avea si TIR-uri si bacanie si.....
Deci,fara acte inseamna si fara garantie.
Aveti grija pe cine alegeti.
Cat dati,atata face.
PS:un lemn uscat,tratat bine rezista 90 de minute in flacara deschisa.
Autogreen.ro
Citeaza (Musafir @ Apr 7 2010, 04:57 PM) *
PS:un lemn uscat,tratat bine rezista 90 de minute in flacara deschisa.


Nu sunt de acord.
Musafir
Citeaza (Autogreen.ro @ Apr 7 2010, 05:06 PM) *
Nu sunt de acord.

Ma refer la grinzi din lemn stratificat pt case.
Este scoasa celuloza din el ca sa nu mai lucreze,sa nu se mai fisureze,etc.
Apoi tratat cum trebuie.
Provenienta: ELK Austria.
Uite aici in engleza:http://www.trivody.sk/eng/elk111.php
Sau aici in germana:www.elk.at

Bogy
Lucrez la o firma care produce case pe structura de lemn si vreau sa imi fac o casa de acest tip.
Parintii mei au o casa din boltari de beton (are cam 30 zeci de ani) si din cauza greutatii o cam ia la vale; deci ii trebuie o consolidare. Rezistenta in timp a constructiilor din beton a fost dovedita si de blocurile cu bulina rosie sau de blocurile comuniste care cad in cap trecatorilor.
Daca vreti sa vedeti cat rezista o casa de lemn vizitati Muzeul Satului si o sa va convingeti.
Cat despre foc nici o casa din beton/caramida nu rezista prea mult. Din experienta proprie am vazut ce pateste betonul la foc si pot sa va spun ca pur si simplu explodeaza ( se exfoliaza ). Ca sa nu mai spun,in spirit de gluma, ca nu mai ai nevoie de autorizatii de demolare si nu mai cari atatea resturi dupa incendiu.
In plus cei care au bunici la tara stiu probabil ca majoritatea caselor batranesti (cam 80%) sunt facute pe structura de lemn. Ex.: casele de paianta. Pentru cei care nu "cunosc" sistemul, sunt constructii cu stalpi de lemn si pamant tasat intre stinghii de lemn. In timp pamantul a fost inlocuit cu placi OSB si izolatii termice.
Daca nu sunteti convinsi de rezistenta lor incercati sa va construiti din blocuri de piatra (o piramida poate) si o sa aveti un loc in istorie langa Tutankamon.
Ionescu
Nu vrem sa construim piramide dar nici nu ne putem permite riscul de a baga banii intr-o casa perisabila. Una care trebuie inlocuita de doua ori in viata sau una pe care sa nu o pot vinde.
Casa este un bun care trebuie sa dureze cateva generatii, nu este o camasa pe care sa o schimbi la cativa ani. Copii mei trebuie sa aiba un start in viata, daca vor putea sa-si construiasca altceva e foarte bine daca nu vreau sa aiba unde locui sau sa aiba ce vinde.

Cum ar fi sa te trezesti la 70 de ani ca trebuie sa faci o reparatie capitala? Nu cred ca ar fi placut. Eu ma uit la casele din Cotroceni, Primaverii, Dorobanti, Baba Novac, sau chiar din satele romanesti. Multe dintre ele au trecut de 100 de ani si sunt locuite si acum.

Suntem prea saraci ca sa construim prost si des. Hai sa ne facem case solide altfel ajungem ca in povestea celor trei purcelusi:

http://www.youtube.com/watch?v=mvv6eywcP0A
iul_autentic
Confirm ca o constructie de lemn vechi este mai stabila decat una de beton si caramida. Exemplu: am vazut un grajd foarte vechi la tara. Problema: cine vrea sa locuiasca intr-un grajd ?! Lasand gluma la o parte, lemnul romanesc este potrivit doar unor constructii temporare sau de vacanta. Daca vreti casa trainica, mai puneti ceva in plus (nu mult in plus - vezi mai sus postul meu despre diferenta de pret intre lemn si caramida !) si o executati din beton si caramida. Apropo de cutremure si bulina rosie: daca veti consulta un geodez pt studiul geo al terenului si un structurist pentru proiectul de rezistenta, nu veti avea asemenea probleme.
Musafir
Citeaza (iul_autentic @ Apr 9 2010, 12:18 PM) *
Confirm ca o constructie de lemn vechi este mai stabila decat una de beton si caramida. Exemplu: am vazut un grajd foarte vechi la tara. Problema: cine vrea sa locuiasca intr-un grajd ?!


Nu stiu ce fac si ce vor altii dar stiu ce am facut eu.
Ce aveam:
-teren in deal,panta pana la 20 grade,lipsa apa la fundatii..
Ce am obtinut de la autoritati:
-certificat urbanism pt d+m sau p+m.
Am pornit:
0-proiect facut 'pe bune' si nu la 'negru'facut de arhitecti,structuristi,instalatori precum si studiu geo,etc...
1.demisol din beton armat,izolatii pt orice eventualitate de apa.
2.parter 'inalt'-lemn stratificat Elk-Austria-living+3 dormitoare.
3.a rezultat si un mic pod mansardabil fara sa incalc certif.urbanism.
Dupa parerea mea ,combinatia piatra+lemn=viata!
Succes!


Musafir
accesand acest link vei vedea o firma care se ocupa de astfel de cabane http://www.kedin-constructii.com
experienta , calitate etc
poate o sa iti fie de folos
Bogy
Citeaza (Ionescu @ Apr 9 2010, 10:57 AM) *
Nu vrem sa construim piramide dar nici nu ne putem permite riscul de a baga banii intr-o casa perisabila. Una care trebuie inlocuita de doua ori in viata sau una pe care sa nu o pot vinde.
Casa este un bun care trebuie sa dureze cateva generatii, nu este o camasa pe care sa o schimbi la cativa ani. Copii mei trebuie sa aiba un start in viata, daca vor putea sa-si construiasca altceva e foarte bine daca nu vreau sa aiba unde locui sau sa aiba ce vinde.

Cum ar fi sa te trezesti la 70 de ani ca trebuie sa faci o reparatie capitala? Nu cred ca ar fi placut. Eu ma uit la casele din Cotroceni, Primaverii, Dorobanti, Baba Novac, sau chiar din satele romanesti. Multe dintre ele au trecut de 100 de ani si sunt locuite si acum.

Suntem prea saraci ca sa construim prost si des. Hai sa ne facem case solide altfel ajungem ca in povestea celor trei purcelusi:

http://www.youtube.com/watch?v=mvv6eywcP0AIntra pe link-ul urmator si spune-mi pe urma daca am sau nu dreptate.

http://www.muzeul-satului.ro/trans_10_berbesti.php

Nu spun ca cele din caramida nu sunt bune sau rezistente, dar in conceptia natiei noastre (romanii) aruncam cu pietre in ceva ce nu vrem sa intelegem: casele pe structutura de lemn sunt totusi o optiune la fel de buna ca si cele pe caramida.
Totusi faci referinta la casele din satele romanesti care au trecut de 100 de ani. Stim bine din ce sunt facute majoritatea caselor de la sate: structura de lemn, pamant si exclemente de ierbivore (paianta).

Diferenta dintre o casa de lemn si cea de caramida rezulta din pretul de achizitie si din cheltuielile de intretinere, respectiv de incalzire si racire, nu din durata de viata (asta daca nu cumva sunteti si arheologi). Lemnul este mult mai economic.

iul_autentic
Citeaza (Musafir @ Apr 9 2010, 01:46 PM) *
Nu stiu ce fac si ce vor altii dar stiu ce am facut eu.

2.parter 'inalt'-lemn stratificat Elk-Austria-living+3 dormitoare.


Vorbesti de lemn stratificat Elk Austria (la ce cost ?), cand in Romania o gramada de firme (tzepari) vand case de OSB la pret de caramida !
Asta spun si eu, o casa de lemn comparabila cu una de beton + caramida va costa considerabil.
Cristian
Citeaza (iul_autentic @ Apr 14 2010, 11:11 AM) *
Vorbesti de lemn stratificat Elk Austria (la ce cost ?), cand in Romania o gramada de firme (tzepari) vand case de OSB la pret de caramida !


Unica firma cu licenta ELK din Romania e a unui cetatean romano-austriac si care lucreaz la ELK de multi,multi ani.
Patricia Case SRL se numeste.De altfel daca comanzi ceva la ELK Austria ei te vor 'indrepta'catre firma din Romania.
Eu mi-am ales modelul ELK-111.
Demisolul(si drumul,utilitai,etc) mi l-am facut cu romani,lemnul de la parter si mansarda cu echipa Patricia Case.
Feriti-va de tepari!
Mi-e nu imi pare rau deloc!
velmateo
Citeaza (Cristian @ Apr 14 2010, 01:10 PM) *
Unica firma cu licenta ELK din Romania e a unui cetatean romano-austriac si care lucreaz la ELK de multi,multi ani.
Patricia Case SRL se numeste.De altfel daca comanzi ceva la ELK Austria ei te vor 'indrepta'catre firma din Romania.
Eu mi-am ales modelul ELK-111.
Demisolul(si drumul,utilitai,etc) mi l-am facut cu romani,lemnul de la parter si mansarda cu echipa Patricia Case.
Feriti-va de tepari!
Mi-e nu imi pare rau deloc!

velmateo
Buna ziua,

As dori cateva detalii legate de casele de lemn ELK .Aceasta firma Patricia Case Srl e din Pascani?
Intreb deoarece stau in zona Moldovei si mi-ar fi mult mai usor.
Cum ati procedat?
Ei se ocupa de constructia case la rosu sau la cheie?
Cam cat v-a costat constructia casei?(incluzand desigur fundatie si demisol)

Multumesc anticipat
Cristian
Citeaza (velmateo @ Apr 20 2010, 11:32 AM) *
As dori cateva detalii legate de casele de lemn ELK .Aceasta firma Patricia Case Srl e din Pascani?

Da,este cea din Pascani.Il cautati pe administratorul roman,Ilciuc Paul.

Citeaza (velmateo @ Apr 20 2010, 11:32 AM) *
Ei se ocupa de constructia case la rosu sau la cheie?


Casele de lemn sunt toate la cheie.In anumite conditii se poate monta doar lemnul si finisajele sa le faceti dvs.Parerea mea este ca nu merita.Oamenii chiar sunt specialisti.La finalul casei vine in control o echipa de la austrieci.Si nu e control din acela romenesc.

Citeaza (velmateo @ Apr 20 2010, 11:32 AM) *
Cam cat v-a costat constructia casei?(incluzand desigur fundatie si demisol)


Eu mi-am facut singur demisolul,asa cum am vrut,cu o echipa romaneasca ,tot din zona Moldovei,respectand cerintele tehnice ale celor de la ELK.Echipa mi-a furnizat-o tot Patricia Case.
Preturile caselor livrate si montate sunt identice cu cele de la fabrica din Austria.
Pt vizionarea modelelor si preturile lor: www.elk.at
O mentiune,fiecare model de casa are ca si cod-suprafata utila,cea in care locuiti(ex:eu mi-am ales modelul ELK-111,asta insemnand 111 mp utili).
Numai bine si nu ezitati daca mai aveti intrebari.
velmateo
Citeaza (Cristian @ Apr 20 2010, 05:49 PM) *
Da,este cea din Pascani.Il cautati pe administratorul roman,Ilciuc Paul.Casele de lemn sunt toate la cheie.In anumite conditii se poate monta doar lemnul si finisajele sa le faceti dvs.Parerea mea este ca nu merita.Oamenii chiar sunt specialisti.La finalul casei vine in control o echipa de la austrieci.Si nu e control din acela romenesc.Eu mi-am facut singur demisolul,asa cum am vrut,cu o echipa romaneasca ,tot din zona Moldovei,respectand cerintele tehnice ale celor de la ELK.Echipa mi-a furnizat-o tot Patricia Case.
Preturile caselor livrate si montate sunt identice cu cele de la fabrica din Austria.
Pt vizionarea modelelor si preturile lor: www.elk.at
O mentiune,fiecare model de casa are ca si cod-suprafata utila,cea in care locuiti(ex:eu mi-am ales modelul ELK-111,asta insemnand 111 mp utili).
Numai bine si nu ezitati daca mai aveti intrebari.


Multumesc pentru raspuns.
Ati ales un model exceptional din punctul meu de vedere. Atat cat ii trebuie unei familii nu prea numeroase.
Felicitari si viata lunga in casa d-voastra!
el_che
Citeaza (capcaunul @ Jul 14 2008, 07:14 PM) *
bai, daca aveti mai multi bani MERGETI pe CARAMIDA!! Lasa dracului lemnul, gandeste-te la cabane si cum scartaie alea din toate incheieturile.. daca in tarile nordice si canada hse folosesc tehnologii pe baza de lemn, asta e ptr ca acolo preturile ptr caramida sunt uriase!!! se construieste pe lemn ptr ca e mai rapid, le iese mai mult profit.. dar daca te gandesti: oricat de ignifude ar fi, cand se aprind ard ca niste torte; probleme cu cariile si alte rozatoare; lemnul se lasa in timp si ai sa vezi ca 'a pasi usor' devine un nonsens intr-o casa mai veche de lemn..

Am citit cu amuzament pledoaria unuia de mai sus care mergea pe ideea de .. aer!! nu neg, coeficientul de conductivitate termica al aerului (incapsulat in pori sau fante subtiri) e mai redus decat al lemnului sau ceramicii (adica caramida); totusi ce conteaza e si capacitatea de inmagazinare a caldurii: caramida are proprietatea ca e suficient de izolatoare si are o capacitanta mare ca sa constituie o bariera termica adevarata - lemnul izoleaza bine, dar ai nevoie de un panou mult mai gros din lemn ca sa-ti dea ce-ti da un strat mai subtire din caramida; nu termite, nu gandaci, ti se rupe daca trazneste.. smile.gif din cauza capacitantei caramida iti da senzatia de racoare vara si minimizeaza pierderile iarna - poate nu ata de mult (iarna) ca lemnul + polistirenul, dar din nou, poti sa strigi fara sa se auda in toate colturile si nu-ti scartaie teava cand se raceste in mijlocul noptii..

Parerea mea: iti permiti, baga de caramida (nu beton, si nu caramida gaurita - spunea unul mai sus ca se face gaurita ca sa izoleze cu aer.. ha-ha-ha! pai asta afecteaza capacitanta.. o face gaurita ca sa faca economie la material, nu de altceva). betonul 'trage', nu e bun, iar bca-ul e varianta foarte ieftina a caramizii, ptr ca nu ofera nici izolarea ei si nici capacitanta..


nu stiu cat de mult te pricepi tu la constructii dar poate imi explici si mie cum folosesti cuvantul "capacitanta" cand vine vorba de materiale de constructii. Nu incerca sa folosesti cuvinte pompoase daca nu esti in domeniu, capacitanta tine de curent alternativ...
alex
conteaza foarte mult si firma care a facut constructia. Eu mi-am facut o casa intre Brasov si Zizin prin http://www.setaprest.ro/ si va pot spune ca nu am nimic de obiectat. Spre deosebire de alte firme care iti trantesc o "nota de plata" astia chiar iti explica ce si cum si de ce se ajunge la pretul X.
Nu vreau sa le fac reclama dar daca sunteti interesati vreodata de o casa de lemn puteti incerca cu ei, macar nu sunteti primii smile.gif
O zi buna
ciprian.folea
Citeaza (craescunina @ Jan 2 2010, 07:54 AM) *
casa de lemn este fantastica. eu locuiesc intr-o asemenea casa de 4 ani.Iarna este f cald iar vara este racoare, fara aer conditionat.Trebuie doar intretinuta, lacuita la 3 ani si totul este in regula.


Buna,
Eu sunt din Codlea si as vrea sa-mi construiesc o casa de lemn.
Nu poti da mai multe detalii?
Ex:cu ce firma ai facut casa,preturi,conditii impuse de firma(gen cazare personal,turnare fundatie...)...
Daca ai avea timp ti-as multumi tare mult daca mi-ai raspunde la aceste intrebari.
//.
Mersi mult.
mircea59
Citeaza (Musafir @ Jul 14 2008, 11:25 AM) *
Fratilor fratilor!!!!! Nu aruncati banii pe geam! Am trait in case din lemn si e NASPA!!!!!!!! Izolatie fonica zero.... trage unul veceul trezeste toata casa.. ca sa nu mai spun ca dupa citva ani lemnul incepe sa lucreze si la fiecare pas scirtiie podeaua de nu mai stii ce e cu tine! Todeuna ai impresia ca stai intr-un hambar! Problema cu termoizolatia si mucegaiul e falsa... nu asta e buba ca sunt rezistente la asa ceva.. problema sunt cariile de lemn si alte roztoare.... care se aciueaza prin pereti si le mai scoate dracul..... sa vezi noapte termite merginduti pe nas.. venite de la cea mai apropiata priza.. iamiii!!!!! Sa sa auzi soricelul prin tavanul fals.. iammmii.... Problema e ca in ro nu avem materiale de calitate din lemn... nu avem traditia construrii cu asa ceva si nici specialisti adevarati... lemnul nu e bine tratat si kaput... plus ca cea mai mare problema este pretul de revinzare... Ok o casa de lemn te poate costa ceva mai ieftin de cit una de caramida dar daca e sa o vinzi..... vai de tine... poti face planuri sa traiesti in ea toata viata dar niciodata nu stii ce si cum si trebuie sa te muti... si o vinzi la mult mai putin de cit te-a costst sa o faci.... oricare din voi ar fi in fata posibilitatii de a cumpara o casa veche din lemn in romania ar faceao.. pentru ori ce alt motiv de cit un pret foarte foarte mic..?

mircea59
buna am citit ce ai scris,mi se oare ca nu ai stat deloc intro casa de lemn adevarata,eu am o casa din pereti sndvish de 9ani casa este la munte nu am in casa termite nu am in casa soareci si nici alte animale,vara si acolo ziua sut 32-35 de grade afara dar in casa nu sunt mai mult de 22 grade,mai am ocasa la oras din caramida poroterm adevarat placata cu polistiren ETC.Va spun eu nu se pot compara cele doua case,cea de lemn este mult mai buna si mai sanatoasa,apropo peretii casei de lemn sunt de lemn(scindura) nu exista OSB.apropo am convinso pe fica mea si isi face casa la oras tot din LEMN!!!! vezi www.clc.ro
sovaiala alin
Citeaza (ciprian.folea @ Apr 25 2010, 03:01 PM) *
Buna,
Eu sunt din Codlea si as vrea sa-mi construiesc o casa de lemn.
Nu poti da mai multe detalii?
Ex:cu ce firma ai facut casa,preturi,conditii impuse de firma(gen cazare personal,turnare fundatie...)...
Daca ai avea timp ti-as multumi tare mult daca mi-ai raspunde la aceste intrebari.
//.
Mersi mult.


Daca esti interesat te astept pe http://sowalconstruct.blogspot.com
ALMEYDA
ce parere aveti de asa ceva?


http://www.cartiercorona.ro/caracteristici_tehnice.shtml
http://www.imobiliare.ro/case-vile/casa-de...8?lista=4389234

nu luati in considerare pretul, m-ar interesa daca e ok din orice alte puncte de vedere......pretul se negociaza...
juaque
Citeaza (irimescu vasile @ Aug 4 2008, 06:19 PM) *
Buna ziua numele meu este irimescu tel 0742484647 si va recomand o casa din lemn la 100 110 mp locuibil la 60000 65000 mii euro la gata.Sa va explic cum e construita casa:toti peretii si mansarda sunt construite din prisma de lemn de 10cm.ln interior izolatii la pereti vata minerala si rigips iar exterior polistiren sau vata minerala si rigips acoperis cu tabla lindab camerele parchetate toata casa vopsita lavabil timplarie pvc maro instalatie electrica si corpuri de iluminat.Durata executiei dupa turnarea fundatiei este de 30-40zile.

Salut! Cred ca v-ati si mutat in casa dvs. Daca nu, de ce nu incercati o structura mixta? Parterul (ridicat la 1,5 m de sol) il faceti din beton/caramida sau beton si BCU, cu betoniera proprie, iar podul mansardat din lemn? 2 straturi din blani de lemn verticale, placate cu sindrile orizontale la exterior. Intre cele 2 straturi, 10 cm. umplut cu vata minerala in pungi, pentru distributie uniforma si pentru a nu se tasa in timp. Acoperisul din tigla metalica. Oricum, e important si proiectul casei. Acum, cu criza asta, e mai bine sa mergeti pe regie proprie. Succes!
alexandru0690
ma oameni buni!inainte casele se faceau din pamant(chirpica) si rezistau....mamae si acum sta in casa facuta de mana ei...dece va complicati voi atat?sa fim sinceri..o casa de beton tine x ani da?oricum tu nu o mai prinzi si fitu' sigur o sa o demoleze sa faca altceva sau o sa o vanda pe o suma infima la o agentie imobiliara.casa de lemn e ok ti toate dpdv-urile...casa daca e sa iti arda,iti arde si ca e de beton si ca e de lemn oricum ce arde in ea e important...apa le ia pe amundoua si beton si lemn fortele naturii sunt mari,si cu arsu', nu-si doreste nimeni sa-i arda casa si toti suntem precauti.deci nu facem nimic decat sa ne dam ghioante si sa tragem noi linie sa vedem care e mai tare... care are caramida,care are nush ce floare de colt prin ghiveci, casa de lemn e veritabila si enorm de ieftina!!!!dute in drumul taberei da 40.000 eur pe o garsoniera in blocuri dalea de garsoniere tip vagon(care mai au in acte 20 de ani de viata real...sunt pa la primul cutremur),ceartate cu babele ca dece ti-ai facut dus la 12 noaptea(e beton nu trebuia sa se auda)sau dece alergai prin casa ....samd....o casa la curte indiferent de natura ei,e casa la curte si daca scartaie pardoseala...sau se aude o basina...e a familiei mele nu a unui strain..si oricum muncesc pre amult si eu si nevasta-mea ca sa mai ne auzim reciproc cand se trage apa..in concluzie...casele de lemn sunt f bune nu de prosti le folosesc toti strainii...noi romanii suntem tari facem beatoane si mereu facem mai mult decat e peste necesar.... si facem si logan-uri pe deasupra!aaaa? smile.gif))) hai frate....
Ion
Citeaza (juaque @ Jun 18 2010, 01:45 PM) *
Salut! Cred ca v-ati si mutat in casa dvs. Daca nu, de ce nu incercati o structura mixta? Parterul (ridicat la 1,5 m de sol) il faceti din beton/caramida sau beton si BCU, cu betoniera proprie, iar podul mansardat din lemn? 2 straturi din blani de lemn verticale, placate cu sindrile orizontale la exterior. Intre cele 2 straturi, 10 cm. umplut cu vata minerala in pungi, pentru distributie uniforma si pentru a nu se tasa in timp. Acoperisul din tigla metalica. Oricum, e important si proiectul casei. Acum, cu criza asta, e mai bine sa mergeti pe regie proprie. Succes!


cam asta ar fi o solutie optima - parter din caramida cu placa de beton si etaj mansardat din lemn.

casa din lemn nu merita, firmele de la noi practica tarife prea mari pentru ce ofera si in plus trebuie sa va ganditi si la valoarea de revanzare. Pe o casa de caramida veti obtine mai multi bani pe un orizont mare de timp in timp ce pretul uneia din lemn scade rapid.

Firmele de la noi vin cu tot felul de argumente false in a obtine un profit mare in dezavantajul evident al cumparatorului dar casa nu se cumpara ca ciorapii, poate cumperi sau faci una intr-o viata.

Nu cred ca ar vrea nimeni ca la batranete, atunci cand nu mai poate face bani, sa traiasca intr-o casa subreda.

Construiti inteligent si durabil.
anonimus
O casa de lemn facuta bine costa mai mult ca una de beton/caramida.
Daca folosesti lemn de brad direct din padure ... normal ca e mai ieftina, dar in 2-3 ani or sa apara problemele.
Aurel Popa
Citeaza (wub @ Aug 1 2008, 02:29 PM) *
Eu stau intr-o casa de lemn si ce am observat fata de alti constructori este ca am sapa de 2cm de beton intre etaj si parter, ceea ce ii da o rezistenta buna, nu scartie nimic (cei care sustin asta confunda hambarul bunicilor cu o casa), izoleaza si fonic.

Ion
Citeaza (anonimus @ Sep 11 2010, 09:11 AM) *
O casa de lemn facuta bine costa mai mult ca una de beton/caramida.
Daca folosesti lemn de brad direct din padure ... normal ca e mai ieftina, dar in 2-3 ani or sa apara problemele.


Si atunci ce motive mai ai ca sa alegi lemnul?! De ce sa alegi ceva mai scump si mai prost cand poti alege ceva durabil si verificat de ani de zile.
vramro
Cat timp va exista lumea,cel mai bun material de constructii va fi lemnul.In lume sunt case de lemn de 200 ani si le muta fiind obiecte de patrimoniu.Vorbesc in cunostiinta de cauza-sunt proprietar de casa de lemn si construiesc case de lemn.Exista internet exista televiziune trebuia doar sa casti ochii si sa-ti scoti neuronii din saramura.Singurul lucru adevarat citit aici este ca trebuie sa urmaresti si sa te implici in constructia casei (ca proprietar) pentru a se respecta proiectul-atat.Cine vrea sfaturi pertinente sau sa ii construiesc o casa familiala din/de lemn sa sune la 0722xxxxyyyyy.
Aceasta este versiunea "lo-fi". Pentru a vedea versiunea grafica integrala:click aici.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.