Help - Cauta - Membri - Calendar
Versiune intreaga: Traducere acte romanesti la ambasada EAU
Hotnews.ro Forum > Actualitati > de toate, amestecate
Marian Costea
Dragi concetateni din afara si din interiorul granitelor,

scriu aici in speranta ca, impreuna, putem sa initiem sensibilizarea factorilor responsabili si putem contribui cu ideile noastre la gasirea unei solutii care sa nu mai supuna romanii ce traiesc in afara granitelor la proceduri lungi si cheltuieli inutile. Problema este ca traducerea in limba engleza a actelor romanesti trebuie facuta in Romania!!! Am fost trimis in tara de catre domnul Consul iar de la drco@mae.ro am primit confirmarea cum ca volumul de activitate de la Secția consulară a Ambasadei României la Abu Dhabi, și cel de la Consulatul General al României din Dubai precum și lipsa personalului specializat nu permit efectuarea de traduceri de documente, altele decât cele aferente activității de stare civilă desfășurată de acestea.
Poate asa o fi, insa eu nu ma pot dumiri cum e sa nu ai "personal specializat" intr-o ambasada. Ma uimeste usurinta cu care sunt tratate problemele noastre, cum suntem pusi la cheltuieli si proceduri inutile in era supercomunicatiei, in secolul in care se pot transmite rapid si cu suficienta securitate documente intre celel doua capete ale lumii.
Nu mai spun ca limba engleza este limba de circulatie mondiala si daca exista vreun personaj care nu o cunoaste la nivelul "fluent" in diplomatie, atunci avem o problema grava. Nu mai spun ca este a doua limba in Emiratele Arabe Unite. Nu mai spun! Ma gandesc la sistemul nostru diplomatic si cam la ce fel de chinuri supune oameni care sunt...sa spunem...in Papua Noua Guinee...sau in Filipine.
Nu inteleg cum de nu exista un sistem de preluare a acestor document, trimitere in tara la un grup de traducatori autorizati - daca nu se poate face verificarea autenticitatii documentelor in ambasada - si returnarea lor pe aceeasi cale. Asta as numi eu grija fata de cetatean, grija fata de "capsunarii" care aduc bani seriosi in conturile tarii...:-) ...dar cred ca sunt tare nesabuit sa astept asa ceva cand vedem ce se intampla in guvern si in parlament.
Daca nu luam atitudine serioasa, nimic nu se va schimba si vom ramane in continuare la aceeasi stare care aminteste bine de perioada anilor '80 in care fiecare functionar nu realiza ca existenta lui in acea pozitie este pentru ca niste cetateni romani muncesc si ii platesc salariul, iar el este acolo pentru a servi!
Cred ca mai avem cale lunga pana acolo!

Cu respect,
Marian Costea
Annamaria03
Pentru traducerea actelor recomand http://www.traducerejuridica.ro/ . Mie mi au fost de ajutor si ofera servicii bune.
Aceasta este versiunea "lo-fi". Pentru a vedea versiunea grafica integrala:click aici.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.