Help - Cauta - Membri - Calendar
Versiune intreaga: Voi ati accepta mansardarea blocului in care locuiti?
Hotnews.ro Forum > Actualitati > Viata din orasul meu frumos
pagini: 1, 2, 3, 4
adi
Frate, apucate sa construiesti tu daca ai putere financiara casa iti ramana tie profitul. daca nu ieu as zice sa te multumesti cu cea ce ti se ofera
tunelos
Sincer merita intr-adevar masardare ca locatar in doua situatii:

- o faci pentru tine

- soliciti ca locatar la ultimul etaj ori o cota din venitul obtinut in urma vanzarii, ori o suma fixa in functie de metrul patrat construibil (repet, in functie, nu pretul in sine caci ar fi o exagerare mai ales ca nu e propietatea mea), si fara a jecmani firma constructoare totusi!

Daca nu locuiesc la ultimul etaj nu prea as avea mare avantaj dar as opta pentru izolarea exterioara si alte aspecte ce tin de instalatii, si kiar termopan la intrare! Chiar si la 700 RON/mp tot as ajunge la ceva plata catre o firma daca as face separat izolatie exterioara, cam intre 800 si 2000 EUR in functie de suprafata exterioara a apartamentului, asa ca e convenabila afacerea chiar si cu riscul zgomotului derularii lucrarilor in cazul in care nu am apartamentul al ultimul etaj! Eventual o centrala pe scara in stilul nemtesc ar fi de negociat!


Nu cred ca in NY sau Sydney s-au construit lofturi fara ca prorpietarii imobilelor de sub loft sa nu beneficieze de cota parte!

Conteaza aspecte precum:
- calitatea lucrarilor anterioare ale firmei constructoare;
- gradul de aglomerarea zonei in urma constructiei;
- vechimea cladirii pe care se va construi cat si rezistenta la cutremure!

Concluzie finala:

- optati pentru modernizare astfel incat sa beneficieze toata lumea de avantaje, nu dezavantaje; altfel nu are rost!

Pai sa fim asociatii firmei care construieste, daca tot obtine profit destul de frumusel fiindca nu plateaste nimic pe suprafata care construieste, chiar daca nu poate construi decat un singur nivel!
lucky
[quote name='tunelos' date='Oct 15 2008, 07:24 AM' post='6306']
la noi in scara, s-au vandut uscatoriile contra confectionarii unui acoperis. Uscatoriile 3 buc. sunt deaupra blocului, si acum cel care le-a cumparat extinde apartamente pe terasa blocului. Ce ziceti?
alin73
Sper ca nu raspund prea tarziu....abia ce am ajuns pe acest forum...
MARE ATENTIE....eu trec prin clipe groaznice....am deasupra apartamentele de la mansarda....si oricat de atent am fost la conditiile care le-am pus firmei cu mansardarea...am omis una fff IMPORTANTA!!!!
Ei au turnat placa...apoi au turnat sapa....gresie, parchet....si au terminat podelele de la mansarda....dar acu intervine chinul meu .... 0 FONOIZOLATIE!!!!...iar aici nu ma refer la folia de sub parchet!!!
Daca nu pune o fonoizolatie pe placa( un min. 2 cm)...iar apoi sa toarne sapa pe ea......tu ca locatar de sub ei te-ai ars rau de tot.....se aude si cand stranuta.....sa nu mai vb de musafiri, TV, copil, WC, tropaieli, tocuri..etc
FI fff atent la lucrul asta ...... ca sansa sa ai vecini linistiti sus este destul de mica........si orice ai incerca sa faci ulterior la tine in casa......sunt bani aruncati........unica solutie de fonoizolatie a zgomotelor de impact se poate face doar pe podea!!!...adik intre placa de beton si sapa!!
VIZITATOR
DA ,DEJA EXISTA, LOCUIESC LA ET 4 (SUB MANSARDA ) SI E MULT MAI CALD IN APARTAMENT ,E MAI BINE ,DERANJEAZA ZGOMOTUL LA CONSTRUCTIE DAR NU DUREAZA O VASNICIE SI MERITA SA SUPORTI UN PIC PENTRU BENEFICIILE ULTERIOARE smile.gif
Coriolis
Blocul in care stau are peste 43 de ani, a prins deja un cutremur major ('77)l, cutremur la care s-a afundat cca 20 de cm in sol si a suferit pagube la scara interioara (e deplasata)
Chiar si in aceste conditii imi umbla administatoarea sa faca mansardare mentionand beneficii gen izolare exterioara, inlocuire de instalatie termica (tevile AC/ARsunt deja schimbate).
Culmea e ca ideea de mansardare are succes la oamenii in varsta si mai ales fara scola care ii am pe scara.
Un antreprenor jmecher isi recupereaza 66% din banii investiti in izolatie.
Exista o lege prin care 1/3 din costul lucrarii e suportat de Stat si alte 1/3 din lucrari sunt suportate de primarii.
Locatariilor fara scoala le sufla praf in ochii si ii face din avantaje minore.

-Daca administratoarea continua, am de gand sa imi dau in judecata cativa vecini pentru UZ de FALS si FALS in declaratii!!!
DE CE? Pentru ca ei si-au dat acordul pentru mansardare, au cumparat apartamentele cu ipoteca la banca, ipoteca neachitata si la care mai au de plati zeci de ani.
Astfel ei nu sunt proprietari de drept ai bunului ci doar PROPRIETARI DE IPOTECA!!!
Am constatat ca au facut UZ DE FALS in declaratii si au declarat ca sunt deaccord cu mansardarea desi BANCA ARE IPOTECA DE GRAD 1 pe locuinta lor.
In acest caz ei, proprietari ai ipoteciilor NU AU NICI UN DREPT in a DECIDE asupra PARTIILOR COMUNE ALE BLOCULUI.
Iar Banca nu si-a dat in scris acceptul pentru mansardare!!! deci FALS FALS GROSOLAN!

Numai cand ma gandesc pentru ce avantaje de kcat proprietarii (vecinii mei) accepta mansardarea mi se pare ca sunt oameni redusi la cap.
Oricum ca ei sunt redusi la cap, nu ma ajuta pe mine cu nimic!
Realitatea care nu vor sa o recunoasca este ca timp de peste 40 de ani NU AUFOST IN STARE sa adune bani sa schimbe instalatia de termoficare (coapta toata)
si nu au fost in stare sa zugraveasca odata fatada blocului! JENANT !
CRIMINAL e ca precum vecinii astia ai mei sunt marea majoritate a locatariilor in blocurile ceausiste!!!

Eu vad NUMAI DEZAVANTAJE IN MANSARDARE:
-SUPRAPOPULARE, mai multa concurenta pe locurile de parcare, contre cu vecinii (oricum nu stii ce specimene o sa fie noii locatari)
In acest caz se recurge automat la parcare pe spatiul verde.

-oricum blocurile vechi au fost executate la norma, fara notiune de calitate a lucrului facut! Din prefabricate strambe, de multe ori si prost aliniate.
Exact mansardare le lipseste acestor opere comniste.

-la cele mai multe blocuri din Romania s-au adus modificari de structura, in cele mai mutle cazuri modificari ilegale!
S-au daramat peretii interiori, s-au efectuat decupaje, etc.
Chiar la mine in bloc am 2 familii care au taiat usi noi in perete de rezistenta. Au luat de cateva ori amenzi (chiar consistente) dar nu au refacut inapoi nimic!!!

-multumesc frumos dar mie nu imi trebuie ca blocul meu in care traiesc sa capete aspect de sura, grajd la tara.
Cele mai multe mansardari care le-am vazut sunt destul de inestetice si nu se incadreaza cu cartierul.
Doua blocuri vecine au de obicei mansarde facute de executanti diferiti si arata diferit atat ca design dar cat si la materialele utilizate.
Deci nota discordanta de mahala mai degraba decat de catier la bulevard.

- Asa-zisii experti care isi dau girul pentru a autoriza calculele de rezistenta ale unei mansardari pot fi foarte usor cumparati.
In cazul unei mansardari se discuta de profituri foarte mari. Iar in caz ca mansarda nu tine, o ia vantul sau mai stiu eu ce se
intampla intotdeauna vina cade pe executant. Executant care de cele mai multe ori este individulcare organizeaza mansardarea mai mult sau mai putin in regie proprie.
Asadar mansardatorul nu este firma sau persoana juridica de sine statatoare care in caz ca se intampla ceva,
sa o poti actiona in judecata ca sa obtii despagubiri si peste XX ani.

- Nu uitati ca aceste mansardari se fac in scopul de a obtine profit maxim.
Asta de multe ori duce la utilizarea unor materiale de slaba calitate respectiv echipe de mesteri fara pregatire langajati la plata cu ziua.
Oricum nu am vazut pana acum sa se utilizeze lemn ignifug la nici o mansarda inceputa
sau instalatiile electrice interioara bagate in izolatie de metal -se pune platic pentru ca e mult mai ieftin

-Au fost cazuri in care anumite elemente de mansarda au zburat pe timp de furtuna si au distrus autoturisme parcate. Cine le plateste pagubele?
Ala care a facut mansarda? NUUU... Ala care e propietarul mansardei NUUUU, ca doar nu e vina LUI ... dar totusi cine plateste???
Raspunsul e simplu Asociatia de locatari! Doar e proprietate comuna!!!

-Noii locatari nu au sa fie interesati de problemele reale ale blocului in care intra (gen reparat subsol tehnic inundat cu kcat, etc...)
Eu au sa urce frumos la mansarda si au sa astepte cu interes pana urca kcatu la ei.

-Nervii,, deranjul facut de lucrari, galagia, praful, nu are rost sa le mai mentionez.
JUKY
La noi in bloc s-a incercat la una din scari mansardarea, s-au si platit niste bani la toti proprietarii de la scara respectiva, l-au improprietarit pe noul "vecin suplimentar" cu acte oficiale, la tribunal, dar lucrarea nu poate fi inceputa si NU VA FI FACUTA NICIODATA deoarece daca un singur proprietar (de la alta scara) se opune nu se mai elibereaza Certificatul de urbanism si celelalte acte.
proprietar de mansarda
Aveti dreptate in mare parte. Eu am avut un post mai mare despre cum am realizat mansardarea. Ati atins citeva aspecte practice legate de starea blocului pe care urmeaza sa se faca mansardarea, avantajele etc. Mi-a placut modul juridic de abordare a problemei dar si cel tehnic si estetic. As putea sa va trimit ceva poze cu mansarde (ca in vest) si antimansarde (sura, grajd, etc) din orasul meu. Blocul meu e mai nou, din 1989, expertiza tehnica a fost facuta serios, de doi experti autorizati independenti si independent unul de altul. Eu am folosit lemn ignifugat la structura si tub flexibil metalic pentru instalatiile electrice, acum nu se mai dau autorizatii pe lemn, insa peretii despartitori se fac din OSB (unele firme insa folosesc OSB chior, tip 1, fara ignifugare). Iar unele proiecte arata fix a grajd cocotat pe bloc, mansaarda avind totusi o alta forma, prin definitie. Greu cu oamenii in virsta la bloc, statul intre 4 pereti i-a inrait pe unii, la fel ca vremurile, care i-au depasit. Inafara lipsei de initiativa se mai suprapune si lipsa de educatie si informatie. Asa ca e greu de pornit orice proiect vis-a-vis de spatiile comune. Daca le cereti bani pentru a repara izolatia terasei sa vedeti ce se intimpla!
Eu nu pot sa instrainez mansarda separat, ci doar cu tot cu apartament (a fost una din conditiile pe care le-au pus ceilalti proprietari), asa ca nu se produce aglomerarea. Fiind bloc mai mic si marginit de doua strazi, nu sint nici probleme cu locurile de parcare.
Scuze pentru incoerenta din mesaj, aam postat in mare graba, insa poate unele informatii vor fi utile ccelor care vor porni sau vor fi implicati in astfel de lucrari.
gigi
Stie cineva o firma sa-mi construiasca o mansarda cu plata in rate? sunt din jud. iasi locuiesc la et.4 si vreau sa-mi maresc spatiul locativ.daca cunoaste cineva il rog sa-mi raspunda.
Cristi
Citeaza (ioana1965 @ Aug 14 2008, 08:20 AM) *
Excelenta intrebare! vad ca nimeni nu s-a incumetat cu un raspuns, din pacate...
Sunt de acord cu dumneavoastra si eu as proceda la fel.
Totusi, eu anul trecut am avut o experienta care seamana putin cu aceasta situatie: curte comuna, cota indiviza de proprietate. Am cerut permisiunea vecinului pentru sapaturi de inlocuire a canalizarii casei mele, ceea ce presupunea lucrari pe toata lungimea curtii, timp de vreo 2 saptamani. El a refuzat, ... eu am renuntat dat fiind ca scandalul statea sa explodeze.
INSA am aflat recent ca refuzul lui este de fapt ceva ce se numeste ABUZ DE DREPT. Am inteles ca de fapt el nu putea refuza executarea sapaturilor pe un teren proprietate indiviza si utilizat in comun - el poate doar sa NEGOCIEZE conditiile lucrarilor astfel incat sa il deranjeze cat mai putin. Optiunea mea in fata refuzului lui era sa il chem chem in judecata pentru faptul ca abuzeaza de dreptul lui in detrimentul dreptului meu.

Salut

Te rog sa imi zici in ce lege este detaliata situatia asta de "ABUZ DE DREPT". Am o situatie similara cu un vecin si caut solutii de rezolvare.

Multumesc
MARIA
Citeaza (Matei @ Jul 15 2008, 06:45 AM) *
La mine in bloc au aparut niste anunturi cu privire la posibilitatea de a intra in programul de mansardare. Asta inseamna ca peste cele 4 etaje existente s-ar mai construi practc, inca unul. Ei bine, am constatat cu stupoare, ca majoritatea vecinilor mei e de acord cu aceasta initiativa cretina. Ca ne zugraveste gratuit scara, ca ne pun termopane la intrare, ca vor schimba instalatiile de apa si caldura pe toate coloanele etc. Doar eu si vecinii de la ultimul etaj (EVIDENT) suntem impotriva. Sunt eu absurd? Voi ati acepta asa ceva in blocul vostru?
Contra
Citeaza (JUKY @ Nov 3 2008, 01:31 PM) *
La noi in bloc s-a incercat la una din scari mansardarea, s-au si platit niste bani la toti proprietarii de la scara respectiva, l-au improprietarit pe noul "vecin suplimentar" cu acte oficiale, la tribunal, dar lucrarea nu poate fi inceputa si NU VA FI FACUTA NICIODATA deoarece daca un singur proprietar (de la alta scara) se opune nu se mai elibereaza Certificatul de urbanism si celelalte acte.


Nu as fi asa optimist. Cu o atentie plasata la serviciul urbanism respectivul functionar nu va observa ca un locatar se opune. Si vorbesc din experienta proprie. Fa-i o scrisoare cu confirmare de primire presedintelui asociatiei si solicita-i informatii despre stadiul mansardarii : daca au semnat contract cu firma, daca s-au depus actele la primarie in vederea autorizarii etc. Solicita copii dupa toate actele emise in vederea mansardarii. Este obligat sa-ti raspunda.
Nu te baza pe primarie ca o sa te arzi.
locatar
Citeaza (Matei @ Jul 15 2008, 06:45 AM) *
La mine in bloc au aparut niste anunturi cu privire la posibilitatea de a intra in programul de mansardare. Asta inseamna ca peste cele 4 etaje existente s-ar mai construi practc, inca unul. Ei bine, am constatat cu stupoare, ca majoritatea vecinilor mei e de acord cu aceasta initiativa cretina. Ca ne zugraveste gratuit scara, ca ne pun termopane la intrare, ca vor schimba instalatiile de apa si caldura pe toate coloanele etc. Doar eu si vecinii de la ultimul etaj (EVIDENT) suntem impotriva. Sunt eu absurd? Voi ati acepta asa ceva in blocul vostru?
Radu
Citeaza (Danu Barosanu @ Jul 18 2008, 07:58 AM) *
Nu totul se rezuma la "rezista blocul sau nu". Mai exista si ceva ce se numeste confort.
In zona unde locuiesc, sunt multe blocuri P+4 (si cateva cu 8-9 etaje), inghesuite, fara locuri de parcare si transport in comun total depasit la orele de varf.

Nu trebuie sa fiu doctor-inginer-sociolog-constructor pt a spune ca mansardarea blocurilor ar prespune din start, in acest caz:
+20% mai multe autoturisme
+20% mai multi calatori in statii
+20% mai locuitori in cartier.
+cel putin cateva luni numai in zgomot de bormasini si ciocane

Daca acum abia ajunge soarele pe geam timp de o ora, ce se va intampla cand blocurile din jur vor fi cu 1 etaj mai inalte? Daca acum vecinii gasesc cu greu un loc de parcare, care va fi situatia in viitor? Daca intre orele 7:10 si 7:50 numai cativa calatori se mai pot sui in autobuze deoarece sunt arhipline, cum va fi cu blocurile mansardate?

Asa ca prefer sa-l iau pe NU in brate si sa ma opun constructiei de mansarde, indiferent ca blocul ar suporta fara nicio problema.


Propun sa se interzica oamenilor din blocurile respective sa faca copii.
Nu de alta, dar daca un bloc e format numai din cupluri, si in medie se face un copil, asta inseamna:
"+50% mai multi calatori in statii
+50% mai locuitori in cartier.
+cel putin cateva luni de plans si tipete"

Adica mai pe romaneste, cum poti sa debitezi atatea tampenii? smile.gif)
Contra
Citeaza (Radu @ Dec 11 2008, 02:53 PM) *
Propun sa se interzica oamenilor din blocurile respective sa faca copii.
Nu de alta, dar daca un bloc e format numai din cupluri, si in medie se face un copil, asta inseamna:
"+50% mai multi calatori in statii
+50% mai locuitori in cartier.
+cel putin cateva luni de plans si tipete"

Adica mai pe romaneste, cum poti sa debitezi atatea tampenii? smile.gif)

Comparatia este fortata.
Trebuie sa recunosti ca blocurile de 4 etaje sunt mai linistite si mai cochete decat cele de 10 etaje. Mai putini vecini inseamna mai putine probleme, certuri , manele etc.. Per total un plus de confort .
Pe durata constructiei e clar ca traiul in bloc e un calvar . Nu are rost sa negam.
Din punctul meu de vedere mansardarea este o mare tampenie. Atat din punct de vedere social cat si urbanistic.
Bucurestiul ar trebui sa se dezvolte pe orizontala ,nu pe verticala.
uite si o Baluba
sigur NU.
Lucia
Nu si iarasi NU. Blocul cand a fost construit a fost pe baza unor indicatori. Imaginati-va ca intre timp fiecare apartament si-a pus gresie si faianta care este f grea, apo si-au mai adus si cate 2 frigidere ( unul pt congelat ) si continuam...astfel in timp apar greutati pe structura de rezistenta a blocului. Facand acea mansardare numai la blocurile NOI care iau in calcul toate elementele suplimentare de presiune asupra grinzilor de sustinere a BLOCULUI de Locuit. Fiti tari si NU acceptati la mine in bloc deja usile NU se mai inchid deoarece fiecare si-a modernizat apartamentele fara sa especte DISCIPLINA IN COSTRUCTII!

Sarbatori Fericite !

Lucia
C4EA4E
mansarda = hotie si nu numai pentru cei care cumpara
astia care fac mansarde de obicei promit ca izoleaza scare/pun termopane da din cand in cand se apuca prima oara de mansarda de tre sa stai ani de zile ca sa-si repecte promisiunile
La noi o fost cazu asta... da mai interesant era ca firma aceea promisese si ceva bani... stai dupa ei suni,suni... ba nu-ti raspund ba amana mam gandit ce-i cu asta de face asa ceva... bine cateva minute de cautat pe situ primariei si hopa! nu vad autorizatia de constructie... asa o ajuns lumea de se apuca astia de construit fara acte... era clar ca era in mana cu adminstratrul blocului care stie ca noi nu locuim acolo si nici timp sa ne ocupam de el nu prea avem si de obicei luam pe cineva in chirie acolo, sun iar si zic ceva de autoritati el imi raspunde -> "cand va pot da banii ! cand ne putem intalni".Cam se asa luceaza in domeni mansardelor.
nicolae
Citeaza (iosiP @ Jul 15 2008, 03:04 PM) *
Desigur, este optiunea ta! Personal, prefer sa-mi izolez peretii si zona de terasa de deasupra apartamentului pe banii mei (daca si alti vecini doresc termoizolatie cu atit mai bine).
Observ insa ca nu ai adresat punctul 3 din expunerea mea de motive. wink.gif

Stiu de la verisoara mea care locuieste intr-un bloc de P+4 ,care si-a dat aprobarea pt.masardare.Deoarece locuieste la etj 4 timp de 8 luni cat au durat lucrarile nu a avut liniste in casa.Pikamerele,ciocanele,macaralele de ridicat materialele,muncitorii care lucrau au facut un infern din viata celor de la etajul 4 .De asemeni stiu ca au actionat in judecata firma de constructii si n-au rezolvat mare lucru.Din tot acest balamuc s-a ales doar cu scara zugravita si cu mici reparatii in subsolul blocului la instalatiile sanitare.Eu cred ca nu se merita.
Contra
Nici o companie de asigurari nu asigura mansarde. De ce ? Aprobarile de la primarie se obtin foarte usor, studiile de rezistenta sunt un maldar de hartii in care nu se spune nimic . Aceste mansarde sunt un lung sir de ilegalitati , tinta fiind un profit foarte consistent pentru constructor.
In al doilea rand mansarda prezinta un risc juridic ridicat . Noi locatari pot fi evacuati oricand daca unul din vechii locatari nu a fost de acord cu mansardarea si apeleaza la un avocat bun.
După lege îi paşte închisoarea!
Codul penal, art. 220 (Tulburarea de posesie): "Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii (Notă: Codul Civil, art 481 ‑ "Nimeni nu poate fi silit a ceda proprietatea sa, afară numai de cazurile de utilitate publică şi primind o dreaptă şi prealabilă despăgubire"), ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani".
Codul penal, art 214 (Gestiunea frauduloasă): "Pricinuirea de pagube unei persoane, cu rea‑credinţă, cu ocazia administrării sau conservării bunurilor acesteia, de către cel care are ori trebuie să aibă grija administrării sau conservării acelor bunuri, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani". Prevederea este aplicabilă administratorilor de asociaţie care au aprobat mansardarea în numele proprietarilor, deşi nimeni nu‑i mandatase pentru asta.

La aceasta se adauga si disconfortul + distrugerile (infiltratii, vibratii) cauzate de santier.
Din pacate oamenii sunt ametiti cu promisiuni si bani fara a constientiza la ce se expun atat din punct de vedere al sigurantei constructiei cat si din punct de vedere juridic .

Insa o mare parte de vina (poate cea mai mare) o au Primariile si Inspectoratul de stat in constructii care nu fac nimic pentru a opri aceste ilegalitati. In cele mai multe cazuri sunt chiar complici.
florin
Bine inteles, ca in toate cazurile in care se cere o discutie serioasa, apar niste pseudo-specialisti care isi ""dau" cu parerea avizata. Plus gramada de Gica Contra care nu au habar despre ce e vorba dar ei sunt impotriva. Din multe punncte de vedere ideea mansardarii blocurilor vechi nu este rea, cu conditia de a fi facuta conform legii si de a se respecta proiectul initial. Mare parte a problemelor din asta vin. Nu trebuie sa ne crizam acum. Frustratii de la ultimul etaj ar trebui sa isi dea seama ca nivelul de peste ei le va asigura confortul termic pe care inainte nu il aveau, le va asigura hidroizolarea acoperisului in niste conditii normale, fara a fi adus un surplus de greutate major. Intrebati care sunt procentele luate in plus in calculul unei structuri de rezistenta din beton pentru a fi sigur ca iese ce trebuie cu mana de lucru infecta din Romania si dupa aia emiteti idei marete. Dar realist vorbind bineinteles ca mai degraba decat sa se faca ceva bun in Romania, vor exista doua babe la parter care se vor opune, ca de, e democratie...
Contra
Citeaza (florin @ Dec 22 2008, 07:37 AM) *
Bine inteles, ca in toate cazurile in care se cere o discutie serioasa, apar niste pseudo-specialisti care isi ""dau" cu parerea avizata. Plus gramada de Gica Contra care nu au habar despre ce e vorba dar ei sunt impotriva. Din multe punncte de vedere ideea mansardarii blocurilor vechi nu este rea, cu conditia de a fi facuta conform legii si de a se respecta proiectul initial. Mare parte a problemelor din asta vin. Nu trebuie sa ne crizam acum. Frustratii de la ultimul etaj ar trebui sa isi dea seama ca nivelul de peste ei le va asigura confortul termic pe care inainte nu il aveau, le va asigura hidroizolarea acoperisului in niste conditii normale, fara a fi adus un surplus de greutate major. Intrebati care sunt procentele luate in plus in calculul unei structuri de rezistenta din beton pentru a fi sigur ca iese ce trebuie cu mana de lucru infecta din Romania si dupa aia emiteti idei marete. Dar realist vorbind bineinteles ca mai degraba decat sa se faca ceva bun in Romania, vor exista doua babe la parter care se vor opune, ca de, e democratie...


Recunosc ca sunt contra.
Contacteaza orice firma de constructii mansarde vrei tu si intreaba-i ce garantie ofera apoi cere-le asigurare pentru constructia existenta pe durata garantie. Evident asigurarea sa fie efectuata la o firma de asigurari consacrata pe piata asigurarilor.
Dupa ce treci de etapa asta putem sta de vorba despre mansardare.
Musafir
Citeaza (Contra @ Dec 22 2008, 07:43 AM) *
Recunosc ca sunt contra.
Contacteaza orice firma de constructii mansarde vrei tu si intreaba-i ce garantie ofera apoi cere-le asigurare pentru constructia existenta pe durata garantie. Evident asigurarea sa fie efectuata la o firma de asigurari consacrata pe piata asigurarilor.
Dupa ce treci de etapa asta putem sta de vorba despre mansardare.


Asta e situatia generala cu orice firma de constructii. Va rog, nu o extindeti asupra mansardelor pentru ca nu aveti dreptate. Puteti invoca argumentul calitatii lucrarilor, al lipsei de profesionalism, dar nu asta... e o problema a oricarui beneficiar. Cat priveste asigurarea mansardelor, "marile noastre firme de asigurari" impun niste conditii total aberante inclusiv in cazul caselor din lemn asa ca ce sa ne mai miram. Constructorii vor sa castige maxim nefacand nimic, asiguratorii la fel. Daca nu iese nimic bine este tot din cauza celui care da banii pe un lucru slab calitativ pe principiul "lasa ca merge si asa!"
Contra
Citeaza (Musafir @ Dec 22 2008, 07:50 AM) *
Asta e situatia generala cu orice firma de constructii. Va rog, nu o extindeti asupra mansardelor pentru ca nu aveti dreptate. Puteti invoca argumentul calitatii lucrarilor, al lipsei de profesionalism, dar nu asta... e o problema a oricarui beneficiar. Cat priveste asigurarea mansardelor, "marile noastre firme de asigurari" impun niste conditii total aberante inclusiv in cazul caselor din lemn asa ca ce sa ne mai miram. Constructorii vor sa castige maxim nefacand nimic, asiguratorii la fel. Daca nu iese nimic bine este tot din cauza celui care da banii pe un lucru slab calitativ pe principiul "lasa ca merge si asa!"

Pe mine ca locatar ma intereseaza in primul rand siguranta constructiei deja existente. Am dreptul sa solicit garantii pentru bunul pe care deja il detin. Daca nu mi se ofera garantii , ce motiv as avea sa accept o mansarda sau orice alta constructie suplimentara ?
Elena
Citeaza (florin @ Dec 22 2008, 07:37 AM) *
Frustratii de la ultimul etaj ar trebui sa isi dea seama ca nivelul de peste ei le va asigura confortul termic pe care inainte nu il aveau, le va asigura hidroizolarea acoperisului in niste conditii normale, fara a fi adus un surplus de greutate major.


Gogosi, hidroizolarea acoperisului se poate face perfect si fara a construi un etaj (!!!) suplimentar (rad si curcile de asa o solutie, nu-ti dai seama ?)

In schimb, nivelul de peste ei le va asigura:
- un an de santier in cap
- vecini deasupra (cu toate dezavantajele implicate)
- o tzeapa financiara de proportii. Adica, se da moka un teren, pe bloc, unor smecheri.
DouaBabe
Citeaza (florin @ Dec 22 2008, 07:37 AM) *
Plus gramada de Gica Contra care nu au habar despre ce e vorba dar ei sunt impotriva. Din multe punncte de vedere ideea mansardarii blocurilor vechi nu este rea, cu conditia de a fi facuta conform legii si de a se respecta proiectul initial. [...] Dar realist vorbind bineinteles ca mai degraba decat sa se faca ceva bun in Romania, vor exista doua babe la parter care se vor opune, ca de, e democratie...

Marite intelept ! Uimeste-ne cu intelepciunea ta !
Care sunt acele beneficii ale mansardarii ???? blush.gif
Alex
Este incredibil cata agitatie creaza acest subiect si in general cum scoate la lumina caracterul " subtire " al marii noastre majoritati. Pai daca niste oameni conectati la informatii, utilizatori de internet au opiniile acestea, ce pretentii sa ma avem de la gramada de locatari fara nici un fel de studii, flamanzi si rautaciosi care formeaza grosul populatiei ce locuieste in blocurile construite inainte de 1989 din orasele tarii? O sa sintetiez pe scurt care este opinia mea despre acest subiect cu mentiunea ca nu sunt interesat absolut deloc in acest business si nici macar nu locuiesc la bloc.

1. Mansardarea blocurilor este o solutie civilizata care rezolva o multitudine de probleme si anume :
a - izolatia termica a blocurilor ( este de fapt motivatia care a stat la baza lansarii acestui program national ).
b - economii curente ale locatarilor prin pierderi scazute de caldura
c - un aspect dezirabil pentru aceste carcase de beton care sunt blocurile ceausiste
d - un plus de spatiu locativ atat de necesar in marile orase
e - locuinte un pic mai ieftine decat media pietei imobiliare

2. Mansardarea se poate realiza doar de catre societati de constructii certificate, in baza unui proiect si a unei documentatii aprobate de primaria orasului respectiv. Odata obtinute aceste aprobari se presupune in mod corect ca au fost rezolvate integral toate problemele legate de proiectul de executie, expertiza tehnica, etc. La finalizare intabularea noilor locuinte obtinute prin mansardare se va face numai dupa semnarea procesului verbal de receptie cu primaria care va analiza calitatea executiei si respectarea cu strictete a proiectului autorizat.

3. Mansardarea se poate demara numai dupa obtinerea acordului din partea asociatiei de propietari ( mai exact 50% din totalul propietarilor plus 100% din locatarii de la ultimul nivel ). Nimeni nu va construi peste blocul vostru nimic fara un acord obtinut in scris care sa corespunda cu legislatia in vigoare.

4. Lucrarile necesare nu dureaza mai mult de 4 luni calendaristice in conditii meteo favorabile si in general maxim 5 luni. Deranjul invocat de cei de la ultimul nivel este mult exagerat si in general apartamentele lor nu vor suferi de pe urma acestor lucrari realizate din structuri usoare.

5. Este absolut firesc ca societatea care realizeaza aceste lucrari sa nu o presteze din considerente caritabile ci sa obtina un profit financiar. Dar iarasi va reamintesc ca este o afacere de tip win - win ( toate partile implicate au de castigat )

6. Nu va obositi sa calculati profitul firmei de constructii, este complet nenecesar si inoportun, plus ca va garantez ca din lipsa de informare niciodata nu veti fi nici macar pe aproape cu calculatia, ci mai bine analizati beneficiile pe care le obtineti voi ca si locatari din aceasta afacere.

Oameni buni, trebuie sa intelegeti ca nu vom inventa noi roata, aceste mansardari sunt o practica curenta in toata lumea civilizata. De asemenea trebuie sa capatati incredere in institutiile statului, in specialistii pe care ii avem ( proiectanti, ingineri constructori, structuristi etc. ), in onestitatea pana la proba contrarie a partenerilor de dialog, toate acestea fiind premize minim necesare pentru functionarea unui stat de drept. Negociati cu atentie clauzele contractuale, verificati contractul cadru la semnarea acordului cu asociatia de locatari, obtineti in urma negocierii un maxim de profit in conditiile in care se pastreaza oportunitatea acestei afaceri si de catre partenerul de negociere si in final veti avea de castigat. Lasati la o parte meschinaria si caracterul invidios si intelegeti ca progresul poate veni numai in masura in care vom reusi cu totii sa depasim anumite prejudecati, sa cooperam civilizat si productiv si in final sa fim o societate echilibrata de oameni corecti, competitivi si sanatosi.

Am postat acest mesaj in principal ca urmare a numeroase opinii exprimate aici, din care se observa o atitudine generala negativista, nemotivata obiectiv, patrunsa de sentimente umane mici ( meschinarie, invidie, aroganta, etc. ) si mai ales o impotrivire generala la analiza atenta si alegerea unei oportunitati.
Contra
Citeaza (Alex @ Dec 22 2008, 11:26 AM) *
1. Mansardarea blocurilor este o solutie civilizata care rezolva o multitudine de probleme si anume :
a - izolatia termica a blocurilor ( este de fapt motivatia care a stat la baza lansarii acestui program national ).
b - economii curente ale locatarilor prin pierderi scazute de caldura
c - un aspect dezirabil pentru aceste carcase de beton care sunt blocurile ceausiste
d - un plus de spatiu locativ atat de necesar in marile orase
e - locuinte un pic mai ieftine decat media pietei imobiliare

Punctul a : costa ~15EURO/mp izolarea exterioara. Prin programul national de reabilitare asociatiile suporta doar 30% din costuri. Nu are rost sa calculam costurile pentru un apartament. Sunt mici .
Punctele b si c deriva din a.
Punctul d: daca tot stai la curte de ce nu iei cativa sarmani la tine in curte ?
Punctule e: construieste un minibloc in curtea ta si da-l ieftin. In fond e Craciunul.

Citeaza
2. Mansardarea se poate realiza doar de catre societati de constructii certificate, in baza unui proiect si a unei documentatii aprobate de primaria orasului respectiv. Odata obtinute aceste aprobari se presupune in mod corect ca au fost rezolvate integral toate problemele legate de proiectul de executie, expertiza tehnica, etc. La finalizare intabularea noilor locuinte obtinute prin mansardare se va face numai dupa semnarea procesului verbal de receptie cu primaria care va analiza calitatea executiei si respectarea cu strictete a proiectului autorizat.

Am o mostra de expertiza tehnica strict autentica dar nu stiu cum sa o postez. Este JPG. Poate ma ajuta cineva cu indicatii .

Citeaza
3. Mansardarea se poate demara numai dupa obtinerea acordului din partea asociatiei de propietari ( mai exact 50% din totalul propietarilor plus 100% din locatarii de la ultimul nivel ). Nimeni nu va construi peste blocul vostru nimic fara un acord obtinut in scris care sa corespunda cu legislatia in vigoare.

Aici este o mica inselatorie. TOTI ANALFABETII IMPLICATI IN MANSARDARI, AR TREBUI SA STIE CA ORICE RESTRANGERE A EXERCITARII DREPTULUI DE PROPRIETATE CHIAR SI INDIVIZA/FORTATA TREBUIE PREVAZUTA EXPRES INTR-O LEGE SI ESTE DE STRICTA APLICARE SI INTERPRETARE, NEFIIND ADMISE NICI UN FEL DE INCALCARI SI ANALOGII. Paragraful de lege la care faci referire se refera la imbunatatiri/reparatii aduse terasei.
Evident tzeparii de la firmele de mansardare in documentatia depusa la primarie sustin ca aduc o imbunatatire blocului si nu o modificare. Contra unei mici/mari atentii sunt crezuti. Legal nu ar obtine autorizatia de constructie niciodata.
Citeaza
4. Lucrarile necesare nu dureaza mai mult de 4 luni calendaristice in conditii meteo favorabile si in general maxim 5 luni. Deranjul invocat de cei de la ultimul nivel este mult exagerat si in general apartamentele lor nu vor suferi de pe urma acestor lucrari realizate din structuri usoare.

Ziceai ca nu esti implicat . Cum de stii atat de bine cat dureaza ? Nu vrei sa stai tu la ultimul etaj pe perioada constructiei si ma mut eu in locul tau ?
lumintia
angry.gif
Citeaza (Matei @ Jul 15 2008, 06:45 AM) *
La mine in bloc au aparut niste anunturi cu privire la posibilitatea de a intra in programul de mansardare. Asta inseamna ca peste cele 4 etaje existente s-ar mai construi practc, inca unul. Ei bine, am constatat cu stupoare, ca majoritatea vecinilor mei e de acord cu aceasta initiativa cretina. Ca ne zugraveste gratuit scara, ca ne pun termopane la intrare, ca vor schimba instalatiile de apa si caldura pe toate coloanele etc. Doar eu si vecinii de la ultimul etaj (EVIDENT) suntem impotriva. Sunt eu absurd? Voi ati acepta asa ceva in blocul vostru?
Nadia
Citeaza (Matei @ Jul 15 2008, 06:45 AM) *
La mine in bloc au aparut niste anunturi cu privire la posibilitatea de a intra in programul de mansardare. Asta inseamna ca peste cele 4 etaje existente s-ar mai construi practc, inca unul. Ei bine, am constatat cu stupoare, ca majoritatea vecinilor mei e de acord cu aceasta initiativa cretina. Ca ne zugraveste gratuit scara, ca ne pun termopane la intrare, ca vor schimba instalatiile de apa si caldura pe toate coloanele etc. Doar eu si vecinii de la ultimul etaj (EVIDENT) suntem impotriva. Sunt eu absurd? Voi ati acepta asa ceva in blocul vostru?

Niciodata ! rolleyes.gif
Negoita de la sectorul 3
Citeaza (Nadia @ Dec 24 2008, 01:46 PM) *
Niciodata ! rolleyes.gif

Da? Mai Vorbim noi ... angry.gif
Gogu
Never, nunca, nada
Vizitator_Radu.
Eu personal nu as accepta.. deoarece muncitorii din ziua de azi lucreaza asa cum stim toti... fac mizerie, nu le pasa de cei care locuiesc deja acolo, pot afecra instalatiile existente (curent, etc), fac f. f. mult zgomot.
cristi de la 4
Pacat ca multi tampiti isi dau cu parerea aiurea...
CATI DIN VOI STATI LA ULTIMUL ETAJ DIN ACEL BLOC CE URMEAZA A FI "MACELARIT" CU MANSARDA?
pe perioada eventualei constructii care de obicei va dura foarte mult, cei de la ultimul nivel nu vor avea liniste si trai civilizat, in plus apartamentele lor vor fi devastate de parlitii de constructori care vor trebuii sa modifice toate instalatiile care se termina in apartamentele celor de la ultimul etaj catre mansarda, adica tevi de apa rece, apa calda, termoficare, gaze, etc
in plus in caz de "pagube" produse din neglijenta sau accidental nimeni nu despagubeste pe cel de la ultimul etaj ce suporta toata mizeria ...si dupa tot balamucul, castigul ala putin se va inparte la toti proprietarii din bloc conform cotei indivize, chiar si celora care nu au fost afectati deloc din cauza santierului, etc

ce sa mai zic de faptul ca blocul a fost proiectat intr-un fel si nu poate fi modificat aiurea fara sa-i fie afectata structura de rezistenta!
angry.gif
Musafir
Am tot citit argumente cum ca blocul e proiectat de la inceput sa suporte incarcari suplimentare.
Oare asa sa fie?

Cind se proiecteaza acele incarcari suplimentare, se doreste a se lua o rezerva in cazul in care sunt "mici" greseli de executie a proiectului, iar cladirea sa stea in picioare fara probleme chiar si cu acele mici greseli.

Cite blocuri au placi montate strimb? Sau chiar crapate? Insa intra in calculul luat ca rezerva, si blocul e ok.
Asta pina se mai adauga 1-2 etaje.

Sau citi nu si-au spart diversi pereti prin apartamente? Cu sau fara aprobari si proiecte.
Vine apoi o mansarda, si atunci sa vezi veselie.
La noi in bloc, la parter si etajul 1 si-au spart fiecare cite un perete din acela de 15 cm grosime, exact pe linia mediana a blocului, ca sa isi mareasca holul (erau 2 holuri in paralel, acuma au un hol mare)
Oare o fi bine sa mai pui un etaj sau doua deasupra?
Poate ca inginerii constructori si-or da ei acordul, ca doar nu stau in acel bloc, iar daca se intimpla o nenorocire, cine e de vina? Ala care si-a spart apartamentul, inainte de mansardare.

Cit despre rezolvarea problemei spatiului locativ, BULLSHIT. Se fac cartiere la marginea orasului, acolo e rezolvarea. Nu aglomerarea suplimentara a unui oras si asa aglomerat, fara locuri de parcare pentru cei care locuiesc deja in zona respectiva. Cine face mansarda, pentru a vinde o face pentru profitul propriu si personal, in dauna celor din zona respectiva, nu de dragul rezolvarii problemelor spatiului locativ.
Acum 10-20 ani poate era o solutie, ca nu erau investitori sa ridice un bloc de la zero, iar mansardarea era o cirpeala la indemina, insa acuma se ridica cartiere intregi, asa ca nu vad rostul unei mansarde.


Si daca sunteti tentati sa cumparati o mansarda, vedeti ca nu prea se pot intabula. Deci cumparati altceva, nu un spatiu locativ. Eventual un pod, sau uscatorie. Poate ca nu conteaza asa mult ce scrie in acte.
vizitator_marin
La mine in bloc a venit o firma care e gata sa dea in judecata (in numele asociatiei) 2 proprietari care nu sunt de acord cu mansardarea.Si cica o sa castige unsure.gif !!!Dupa asta ne flutura un contract de toata jena laugh.gif, foarte confuz si cu multe omisiuni care ii favorizeaza exclusiv iar noua ne creaza niste obligatii absurde.Si culmea:majoritatea vecinilor sunt gata sa semneze contractul cu ochii inchisi, fiindca li s-a fluturat pe sub nas ca obtin astfel reabilitarea termica a apartamentului pe gratis wink.gif Cat de stupizi putem sa fim sad.gif blink.gif ?!?!
gikurtu
Citeaza (vizitator_marin @ Mar 24 2009, 09:31 AM) *
La mine in bloc a venit o firma care e gata sa dea in judecata (in numele asociatiei) 2 proprietari care nu sunt de acord cu mansardarea.Si cica o sa castige unsure.gif !!!Dupa asta ne flutura un contract de toata jena laugh.gif, foarte confuz si cu multe omisiuni care ii favorizeaza exclusiv iar noua ne creaza niste obligatii absurde.Si culmea:majoritatea vecinilor sunt gata sa semneze contractul cu ochii inchisi, fiindca li s-a fluturat pe sub nas ca obtin astfel reabilitarea termica a apartamentului pe gratis wink.gif Cat de stupizi putem sa fim sad.gif blink.gif ?!?!


Spune-le celor doi sa-si ia un avocat si sa stea linistiti . Firma nu are cum sa castige. Si in cazul nostru au cerut acelasi lucru in instanta iar cererea lor a fost refuzata categoric de catre judecator.
Cel mai bine schimbati presedintele asociatiei si administrator care ,probabil, si-au luat 'partea' deja . Altfel tribunalul este singura cale.
Prostia este infinita..
parerea mea
Cine se ocupa de mansardari sunt firme marunte.
Cine are bani cit de cit, cumpara teren, si face blocuri.
Asa ca atunci cind vine la tine o firma din asta, sa iti dea peste nas ca ce fac ei, trebuie sa fi foarte atent, ca s-ar putea sa nu faca tot ce promit, sau fac de calitate indoielnica.

Singura chestie in care merita mansardarea e daca cei din bloc isi fac ei (cei de la ultimul etaj, pentru extinderea propriului apartament, sau tot blocul, sa isi faca un fel de club al scarii)
Cristi
lasa-ti vrajeala astya ieftina cu mansardarea... toata mizeria asta a fost inventata doar pentru a aduce castiguri frumusele constructorilor si diverse bonusuri si alte comisioane administratorilor si presedintilor de bloc corupti of

MANSARDAREA NU ARE NICI O LEGATURA CU IZOLAREA SAU ALTE TAMPAENII DE GENUL ASTA CI DOAR CREAZA UN SPATIU DE LOCUIT CE DEVINE FRAUDULOS DE REGULA IN PROPRIETATEA CONSTRUCTORULUI!

In asociatiile de proprietari unde locuiesc oameni civilizati si gospodari care-si administreaza cum trebuie imobilul nici nu se pune problema ca vreun "piutigoi" sa vina cu astfel de propuneri, daca este cazul izolatia, hidroizolatia si alte reparatii sau inbunatatiri se pot face legal si usor, doar vointa trebuie
gikurtu
Citeaza (Cristi @ Mar 26 2009, 11:16 PM) *
lasa-ti vrajeala astya ieftina cu mansardarea... toata mizeria asta a fost inventata doar pentru a aduce castiguri frumusele constructorilor si diverse bonusuri si alte comisioane administratorilor si presedintilor de bloc corupti of

MANSARDAREA NU ARE NICI O LEGATURA CU IZOLAREA SAU ALTE TAMPAENII DE GENUL ASTA CI DOAR CREAZA UN SPATIU DE LOCUIT CE DEVINE FRAUDULOS DE REGULA IN PROPRIETATEA CONSTRUCTORULUI!

In asociatiile de proprietari unde locuiesc oameni civilizati si gospodari care-si administreaza cum trebuie imobilul nici nu se pune problema ca vreun "piutigoi" sa vina cu astfel de propuneri, daca este cazul izolatia, hidroizolatia si alte reparatii sau inbunatatiri se pot face legal si usor, doar vointa trebuie


E vrajeala pe fatza. Acum ca am si vazut cum se lucreaza la aceste mansarde pot spune fara griji ca mansarda este un cosciug la inaltime iar termoizolarea este o mare bataie de joc . Au aplicat adezivul pe pereti necuratati, au folosit dibluri normale iar plasa nu au mai pus-o . Mari shpagile, scumpi avocatzi - undeva trebuie sa faca economie. De coltzare nu are nici un rost sa aducem vorba- prea scumpe pentru a se justifica utilizarea lor. laugh.gif
Au astupat TOATE AERISIRILE de la bai si bucatarii (e bloc cu coloane de aerisire la bai si bucatarii) asa ca la scara respectiva sunt niste mirosuri super- adevarate de mancare amestecata cu rahat.
Mai adaugam niste termopane de doi lei si o usa la intrare la fel de ieftina pe care au pus un mare afis " NU TRANTITI CA CADE !"
xppploter
Citeaza (Opposite @ Jul 15 2008, 10:35 AM) *
Nah ca scrisesem un raspuns lung dar l-am pierdut. Tre s-o iau de la capat.

Datorita faptului ca nu am langa mine o expertiza a unui bloc P+4 tip am sa incerc sa fac o evaluare in mare asupra incarcarilor la care este supus un asemenea bloc considerat in zona de campie Muntenia-Moldova.

ce se ia:
- termoizolatie 180 kg/m2
- beton de panta ~15-5 cm 240kg/m2
- strat de zgura ~50 cm 350 kg/m2
- atic din beton
- zapada ~200kg/m2

ce se adauga:
- lemn: astereala, capriori, cosoroabe, popi ~40 kg/m2
- invelitoare: tabla zincata/Lindab nu tigla ~6kg/m2
- incarcari utile: mobila, aparatura, locuitori, etc ~200 kg/m2
- faianta, gresie, pereti despartitori cu mortar, var, tablouri si posterele copilului ~80kg/m2
- zapada intre 200 si mai putin depinzand de panta acoperisului
- parchet cu termoizolatie si diverse instalatii aflate sub acesta

Daca faceti un calcul simplu o sa observati cum incarcarile adaugate si cele existente sunt aproximativ egale. Diferenta dintre ele, desi poate parea mare, este minora raportata la masa intregului bloc.

Concluzia e urmatoarea: raportul de greutate la bloc in cazul unui seism sau asupra terenului de fundare este nesemnificativ.

In ce priveste racordarea la instalatii, aceasta se va face prin gaurile deja existente in planseul de peste ultimul nivel sau se vor practica gauri. Dar aici d-le Polisoreanu e treaba dumneavoastra sa le apreciati dimensiunile si e treaba mea sa va dau acceptul.

Insa mansardarile au si un punct slab care este ignorat de multi asa-zisi "ingineri" care se apuca sa le faca fara sa aiba o experienta de constructor in spate. Deasemenea acest punct este ignorat despre beneficiari care nici nu sunt informati (uneori voit) asupra acestui lucru. Punctul slab o reprezinta ancorarea mansardei de structura vechiului bloc. Aceasta se face folosindu-se ancore Hilti sau buloane. Acestea se introduc in gauri practicate - de preferinta - in grinzile si stalpii, evitandu-se practicarea acestor gauri in plansee (cu alte cuvinte nu se vor da gauri in planseul de peste apartamentele de la ultimul nivel) atat din motive de confort cat si tehnice (transmiterea incarcarilor preluate de acoperis la structura existenta prin cat mai puntine zone de discontinuitate - simplu spus: popul trebuie sa fie deasupra stalpului).

Deasemenea, in cazul unui seism, datorita rigiditatii diferite a mansardei fata de structura blocului, mansarda o sa se miste diferit decat blocul. "Miscarea" mansardei fiind preluata in totalitate de buloane sau ancore Hilti. Ei bine, aici treaba trebuie facuta judicios conform specificatiilor tehnice si ale proiectantului.

O alta mentiune: in Galati nu se permite construirea mansardelor cu doua nivele desi o asemenea constructie a fost considerata ca "fezabila" de catre experti. Si aici vorbesc de oameni cu cel putin 14 ani experienta in domeniul proiectarii.

Concluzia mea este, si aici inchei: Din punct de vedere tehnic, mansarda nu e un pericol pentru siguranta blocului daca este construita conform unui proiect intocmit bine si de catre un constructor serios si constiincios. Din pacate este la latitudinea locatarilor sa gaseasca unul corespunzator, pentru ca statul face foarte putine ca sa-i trieze.

Sper ca cineva sa citeasca ce-am scris aici smile.gif
xppploter
- lemn: astereala, capriori, cosoroabe, popi ~40 kg/m2
- invelitoare: tabla zincata/Lindab nu tigla ~6kg/m2
- incarcari utile: mobila, aparatura, locuitori, etc ~200 kg/m2
- faianta, gresie, pereti despartitori cu mortar, var, tablouri si posterele copilului ~80kg/m2
- zapada intre 200 si mai putin depinzand de panta acoperisului
- parchet cu termoizolatie si diverse instalatii aflate sub acesta

nu am uitat nimic?...cum ar fi peretii exteriori
guguletz
Sunt de acord in totalitate si chiar recomand tuturor, termoizolarea blocurilor.
In cazul unei mansardari este primul lucru pe care l-as cere la schimb (si doar pt. un nivel de mansarda, nici n-ar trebui sa existe cu doua, probabil sunt niste abuzuri, sau raritati), intradevar in timp este foarte posibil ca in urma termoizolarii, sa reziste mult mai multi ani blocul, in plus fata de facturile scazute.
Nu sunt constructor, dar sa zicem ca mi-a placut fizica de scoala generala si liceu: pana si cele mai dure pietre au microfisuri in care intra un pic de umezeala iarna in timpul zilei si ingheata noaptea, largind acea microfisura si facand-o in cativa ani o borta adevarata. Nici betonul nu scapa oricat de mult ciment si cenusa ar avea. Ori termoizolarea pe langa facturile scazute in fiecare iarna si vara, va impiedica segregarea betonului sau alte fenomene care fac ca rezistenta blocului sa nu mai fie deloc aceeasi cu cea proiectata, in cativa anisori...
Proiectul guvernului de termoizolare nu e doar de strategie nationala (in criza, se reduc cheltuielile, si daca veniturile raman constante, ai putea spune ca ai castigat ceva chiar), dar e vital pt. fiecare dintre noi, numai ca pt. a nu fi compromis (nu de dragul de a-l compromite ci doar pt. profit ilicit) trebuie ca fiecare dintre romani sa-l sustina si sa raporteze abuzuri legate de pretul lucrarii (in sectorul 2 Bucuresti s-a ajuns la suma aberanta de 18 mii de euri chipurile integral din banii statului si ai primariei fata de 1.800 - in sectorul 3, din care tb. sa plateasca primaria si statul peste 80% si restul locatarii - un plan mai putin "generos" cu locatarii dar si cu buzunarele proprii).
E la mintea gainii, sau a oului, nu a cocosului ca daca nu se va lua atitudine impotriva umflarea pretului in asemenea hal (chiar daca aparent e gratuit) nu vor ajunge banii nici pt. o zecime din apartamente, iar singura intitiativa constructiva profitabila de dupa revolutie (vanzarea fabricilor e f. discutabila) va esua lamentabil ! Dupa iesirea la iveala a scandalului cu termoizolarea cu 18 mii de euro de ap., termoizolarea a intrat in hibernare, in schimb la cateva zile un incendiu dubios in centrul capitalei voia sa dovedeasca ca si materialele mai ignifuge decat polisitrenul iau foc (daca e pus kerosen, parerea mea)...
Da, polistirenul arde, dar fara flacara, si e foarte greu sa se-ntample sa arda dupa ce s-a armat si s-a tencuit, de unde sa vina focul ? pe unde sa intre ? trebuie sa arda mai intai tencuiala pana cand pica, ceea ce oricum ar insemna un incendiu atat de mare incat se pune problema supravietuirii si nu daca ti-a mai ramas ceva intreg in casa, lucru care statistic vorbind nu se-ntampla peste tot si in fiecare zi, insa peste tot in fiecare clipa platim cele mai mari facturi din europa, si avem si cea mai pacatoasa clima cu diferente mari de temperatura intre noapte si zi, iarna si vara, lucru care deterioreaza inclusiv structura de rezistenta in fiecare zi cate putin.

In concluzie, DA hotarat mansardarilor cu 1 nivel, la schimb cu termoizlarea (nu praf in ochi gen varuit scara - 1% din pretul unei termoizolari) !
guguletz
Citeaza (guguletz @ Jul 30 2009, 10:06 PM) *
Sunt de acord in totalitate si chiar recomand tuturor, termoizolarea blocurilor.
In cazul unei mansardari este primul lucru pe care l-as cere la schimb (si doar pt. un nivel de mansarda, nici n-ar trebui sa existe cu doua, probabil sunt niste abuzuri, sau raritati), intradevar in timp este foarte posibil ca in urma termoizolarii, sa reziste mult mai multi ani blocul, in plus fata de facturile scazute.
Nu sunt constructor, dar sa zicem ca mi-a placut fizica de scoala generala si liceu: pana si cele mai dure pietre au microfisuri in care intra un pic de umezeala iarna in timpul zilei si ingheata noaptea, largind acea microfisura si facand-o in cativa ani o borta adevarata. Nici betonul nu scapa oricat de mult ciment si cenusa ar avea. Ori termoizolarea pe langa facturile scazute in fiecare iarna si vara, va impiedica segregarea betonului sau alte fenomene care fac ca rezistenta blocului sa nu mai fie deloc aceeasi cu cea proiectata, in cativa anisori...
Proiectul guvernului de termoizolare nu e doar de strategie nationala (in criza, se reduc cheltuielile, si daca veniturile raman constante, ai putea spune ca ai castigat ceva chiar), dar e vital pt. fiecare dintre noi, numai ca pt. a nu fi compromis (nu de dragul de a-l compromite ci doar pt. profit ilicit) trebuie ca fiecare dintre romani sa-l sustina si sa raporteze abuzuri legate de pretul lucrarii (in sectorul 2 Bucuresti s-a ajuns la suma aberanta de 18 mii de euri chipurile integral din banii statului si ai primariei fata de 1.800 - in sectorul 3, din care tb. sa plateasca primaria si statul peste 80% si restul locatarii - un plan mai putin "generos" cu locatarii dar si cu buzunarele proprii).
E la mintea gainii, sau a oului, nu a cocosului ca daca nu se va lua atitudine impotriva umflarea pretului in asemenea hal (chiar daca aparent e gratuit) nu vor ajunge banii nici pt. o zecime din apartamente, iar singura intitiativa constructiva profitabila de dupa revolutie (vanzarea fabricilor e f. discutabila) va esua lamentabil ! Dupa iesirea la iveala a scandalului cu termoizolarea cu 18 mii de euro de ap., termoizolarea a intrat in hibernare, in schimb la cateva zile un incendiu dubios in centrul capitalei voia sa dovedeasca ca si materialele mai ignifuge decat polisitrenul iau foc (daca e pus kerosen, parerea mea)...
Da, polistirenul arde, dar fara flacara, si e foarte greu sa se-ntample sa arda dupa ce s-a armat si s-a tencuit, de unde sa vina focul ? pe unde sa intre ? trebuie sa arda mai intai tencuiala pana cand pica, ceea ce oricum ar insemna un incendiu atat de mare incat se pune problema supravietuirii si nu daca ti-a mai ramas ceva intreg in casa, lucru care statistic vorbind nu se-ntampla peste tot si in fiecare zi, insa peste tot in fiecare clipa platim cele mai mari facturi din europa, si avem si cea mai pacatoasa clima cu diferente mari de temperatura intre noapte si zi, iarna si vara, lucru care deterioreaza inclusiv structura de rezistenta in fiecare zi cate putin.

In concluzie, DA hotarat mansardarilor cu 1 nivel, la schimb cu termoizlarea (nu praf in ochi gen varuit scara - 1% din pretul unei termoizolari) !


Polistirenul in cazul hotelului Rin (cand era in constructie) si placile decorative/izolatoare in cazul blocului Milenium, erau in contact direct cu exteriorul si era normal sa arda ( in cazul termosistemului, tencuiala va fi in contact cu exteriorul, adica aerul, si asta arde la fel si in cazul unui bloc termoizolat si netermoizolat, iar dupa un astfel de incendiu oricum ar arata la fel de jalnic si cu si fara termoizolatie).
Contra
Citeaza (guguletz @ Jul 30 2009, 10:15 PM) *
Polistirenul in cazul hotelului Rin (cand era in constructie) si placile decorative/izolatoare in cazul blocului Milenium, erau in contact direct cu exteriorul si era normal sa arda ( in cazul termosistemului, tencuiala va fi in contact cu exteriorul, adica aerul, si asta arde la fel si in cazul unui bloc termoizolat si netermoizolat, iar dupa un astfel de incendiu oricum ar arata la fel de jalnic si cu si fara termoizolatie).


Tie ti se pare normal ca un turn sa arda ca un pom de craciun ? Tie ti se pare normal ca o izolatie defectoasa la o reclama de 1000W sa faca scrum un turn ? Atunci ar trebui interzise filtrele de cafea in toate cladirile de birouri blush.gif . Esti dus fratzioare..

Si daca tot ne-ai explicat cum e cu fizica spune-ne si ce DURATA DE VIATA are mizeria aia de polistiren . Povesteste-ne si de riscul de incendiu la aceste minunate mansarde construite cu lemn de rasinoase (deh..ieftin) . Ce durata de viata are o mansarda construita din astfel de materiale ?
Stii ca in unele tari europene termoizolarea cu polistiren la cladiri de locuit este interzisa ? De case pasive ai auzit vreoadata ? Pune mana si citeste si nu-ti mai da cu parerea aiurea..
guguletz
Citeaza (Contra @ Aug 3 2009, 07:15 AM) *
Tie ti se pare normal ca un turn sa arda ca un pom de craciun ? Tie ti se pare normal ca o izolatie defectoasa la o reclama de 1000W sa faca scrum un turn ? Atunci ar trebui interzise filtrele de cafea in toate cladirile de birouri blush.gif . Esti dus fratzioare..

Si daca tot ne-ai explicat cum e cu fizica spune-ne si ce DURATA DE VIATA are mizeria aia de polistiren . Povesteste-ne si de riscul de incendiu la aceste minunate mansarde construite cu lemn de rasinoase (deh..ieftin) . Ce durata de viata are o mansarda construita din astfel de materiale ?
Stii ca in unele tari europene termoizolarea cu polistiren la cladiri de locuit este interzisa ? De case pasive ai auzit vreoadata ? Pune mana si citeste si nu-ti mai da cu parerea aiurea..


N-ai citit atent cumetre !

Exact asta spuneam si eu, ca nu mi se pare normal ca o izolatie defectuasa sa faca scrum un turn, ci "doar daca i s-a pus inainte kerosen" !

La partea cu mansardarea, era o varianta mai ieftina pt. cei care nu-si permit nici cei 20%, dar nu sustin mansardarea in general, oriunde si oricum, ci doar termoizolarea blocurilor, care ar tb. facuta de urgenta !

Si nici polistirenul nu-l sustin, ci doar e solutia din prezent cea mai ieftina, poate cu un 10% in plus la cost exista si alte materiale la fel de bune izolatoare ca polistirenul dar fara inconvenientele lui !

Ce case pasive visezi amice, ai halucinatii ? Nu era vb. de case pasive aici, te apuca des halucinatiile despre case pasive in rondul de la Universitate ? Poate ca nu vrei sa-ti faci casa pasiva la 100km de cel mai apropiat oras ci vrei apartament langa o gura de metrou, scoala, gradinita, teatru... etc.., locuri unde deobicei nu poti arunca un bat de chibrit, daramite sa mai faci o casa !

Daca ai loc de casa si-ti place unde e, e treaba ta ce-ti faci, depinde doar de bugetul si nici nu ai nevoie sa discuti cu nimeni pe nici un forum despre asta decat daca vrei sa te lauzi !
guguletz
Citeaza (Contra @ Aug 3 2009, 07:15 AM) *
De case pasive ai auzit vreoadata ?

La bloc termoizolarea e primul pas catre "casa pasiva", dar nici aici n-ai nimerit-o, ca nu numai despre economii
la factura e vorba, ci si de un argument in plus in favoarea termoizolarii: "Fara izolatie termica adecvata, e afectata inclusiv structura de rezistenta a blocului, putin cate putin in fiecare an."

Cat priveste mansardare, din partea mea sa se interzica, s-o ia naiba, dar pt. oamenii din bloc ce nu-si permit cei 20% nici cu credit (eventual asociatia sa se faca persoana juridica si sa acceseze un imprumut astfel), si daca greutatea mansardei cu oameni si mobila cu tot nu depaseste greutatea eliminata, atunci poate se merita ! Greutatea poate fi scazuta si prin schimbarea tuturor calorifereleor si cazilor vechi din fonta care fac aproape o tona / apartament si inlocuirea cu cazi din acryl si calorifere din aluminiu si montarea unei centrale de bloc. Aici pt. a fi corecti trebuie distribuita greutatea eliminata pe toata inaltimea blocului astfel incat sa se compenseze cu greutatea adaugata DEASUPRA blocului, adica in caz de cutremur cu unda orizontala momentul fortei sa fie 0: la o tona adaugata deasupra blocului, ar trebui eliminate poate 2 tone de materiale sau chiar mai mult, daca-s distribuite pe toate etajele...

Iar pt. a nu fi interpretat gresit, personal consider mult mai bune caloriferele din fonta daca-s noi noute, sau daca-s decolmatate periodic iar cazile din fonta chituite si revopsite... sleep.gif
Iar casele fara polistiren, ci cu peretii din 2 ziduri de porotherm cu vata minerala intre ele sunt preferatele mele wink.gif (dar la care poti doar visa daca stai intr-o garsoniera cf.2 si esti angrenat in viata de oras, cu servici cu tot...)
guguletz
Pe forumul hotnews la alt topic am gasit si numele unei firme ce face mansarde prin Sibiu (Adi Construct). Daca nu va fi permis link-ul, puteti da o cautare pe google si veti gasi site-ul lor.
http://www.mansarde-a-con.ro/index.php?page=1

Intradevar, mansardele pe 2 niveluri par extrem de ,,fortate" si nu cred ca sustinatorii mansardelor din Austria, Franta si Germania s-au gandit vreodata la astfel de mansarde: ele insele sunt oribile. Dar faptul ca nici macar n-au varuit restul blocului (nu mai vorbim de termoizolare), face ca aspectul final sa fie de un penibil si grotesc rar. Concureaza la aspect cu palatele tziganesti, dar si alea par mai unitare...

Cu siguranta si in cazul termoizolarii blocurilor se poate ajunge la astfel de aberatii daca nu sunt prevazute si criteriile de calitate clare in contracte si proceduri de verificare a respectarii lor precum si sanctiuni in caz contrar.

Poate ca trebuie aplicat ca-n Bulgaria un sistem de supraveghere cu camere video permanent a lucrarilor. Iar proiectul cu imagini explicite ar trebui prezentate locatarilor inainte de a li se cere acordul, eventual sa aleaga sau sa voteze mai multe variante...
In alte tari lucurile astea functioneaza automat prin "renumele" si "traditia" firmei si ei n-au nevoie de atatea norme.
Dar la noi se pare ca e imposibil si trebuie totul "normat" pt. ca altfel e viol in masa si evident ca toti cei care au sustinut vreodata vreo idee buna aplicata cu succes in alte parti vor trebui sa recunoasca ca deobicei ca "da, e o idee buna, functioneaza bine inclusiv in Bulgaria, Rusia, Kazahstan, Azerbaidjan dar nu in Romania !"
camelia
Citeaza (Matei @ Jul 15 2008, 06:45 AM) *
La mine in bloc au aparut niste anunturi cu privire la posibilitatea de a intra in programul de mansardare. Asta inseamna ca peste cele 4 etaje existente s-ar mai construi practc, inca unul. Ei bine, am constatat cu stupoare, ca majoritatea vecinilor mei e de acord cu aceasta initiativa cretina. Ca ne zugraveste gratuit scara, ca ne pun termopane la intrare, ca vor schimba instalatiile de apa si caldura pe toate coloanele etc. Doar eu si vecinii de la ultimul etaj (EVIDENT) suntem impotriva. Sunt eu absurd? Voi ati acepta asa ceva in blocul vostru?Nici eu nu vreau sa renunt la siguranta ca imi rezista casa la un cutremur mai mic si la confort.Sunt singura din bloc iar mama cum o vrajeste cineva cum inclina spre lucrul respectiv. Bafta!
camelia
[quote name='Opposite' date='Jul 15 2008, 07:44 AM' post='883']
Hahahaha...Deci va rog eu mult, nu va mai dati cu parerea asupra proiectarii daca nu sunteti in domeniu.

Inainte de inceperea lucrarilor se obtine un Certific at de Urbanism de catre firma constructoare. C.U. care cere o expertizare a blocului inainte de inceperea obtinerea Autorizatiei de Construire care e necesara pentru inceperea lucrarilor. In general, in urma expertizei rezulta urmatorul lucru adevarat: greutatea care va scoate de pe acoperis este echivalenta cu greutatea care se va adauga plus un supliment de aproximativ 5% de greutate totala, supliment acoperit de proiectul initial. Surpriza!

Nici un bloc n-o sa sufere [suplimentar] de pe urma adaugarii unei mansarde in cazul unui cutremur.

Problemele sunt altele: modul de prindere a elementelor de acoperis ale mansardei, calitatea lucrarilor si rapiditatea lor si nu in ultimul rand, grija cu care se lucreaza.

Avantajele constau in cele negociate cu constructorul. Eu, ca locatar, as cere o reabilitare termica completa a blocului si, inainte de a-mi da acceptul as vizita alte mansarde facute de acel constructor si as avea o mica discutie cu unu/doi locatari mai dezghetati din mansardele respective.

HA HA HA 1. dar daca pt spaga presedintele accepta lucrari cat mai putine efectuate de constructor, ca locatar ce poti sa faci? 2. Daca dupa mansardare esti obligat sa dai alti bani, pt ca celalti, vor sa puna contuare de gazze pt mansarda si sa "iti pui si tu daca nu vrei sa platesti eventualele pirederi' 3. De ce pt. spaga primita de unii eu sa renunt la confort.4. Daca cei de la 5 vor lift cine plateste iar plasticul de la termopan nu tine 40 de ani cine da bani sa puna alte usi si geamuri? CONSTUCTORUL 5. De ce nu se spune si de evntuale consturi pe care le va suporte locatarul, derivate de la mansardare?6. Poate nu ai aflat dar se da spaga pt. autorizatii, rapoarte , expertize?
Aceasta este versiunea "lo-fi". Pentru a vedea versiunea grafica integrala:click aici.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.