Help - Cauta - Membri - Calendar
Versiune intreaga: Sex, viata de zi cu zi, religie si canoane
Hotnews.ro Forum > Actualitati > Religia in modernitate
pagini: 1, 2, 3
Cocolina
Iata ce am citit pe http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfintelecanoane.htm
Am extras cateva pasaje.

Păcatele care opresc de la Sfânta Împărtăsanie si canonisirea lor după Sfîntele Canoane
(Molitfelnicul Mare de Chisinău, ed.1820, pag.501-527.)

3. Cei care dau în cărti, care dau cu bobii, care ghicesc în cafea, care dau cu ghiocul, care descântă si cei care se duc la ei; cei care poartă talismane, mărtisoare, buruieni descântate sau altceva de acest fel; cei care pun semne la copii si la vite să nu se deoache, 6 ani să nu se împărtăsească.(Canonul 61 Trulan.)

5. Preacurvarii (Cei căsătoriti, desfrânând cu persoane străine căsătorite se numesc preacurvari.) , homosexualii (Homosexuali se numesc aceia care desfrânează anal bărbat cu bărbat sau bărbatul cu sotia lui desfrânând in chipul arătat mai sus.), cei care se împreună cu dobitoacele, cei ce se împreună cu femeile lor peste fire (împreunarea peste fire este atunci când bărbatul sau o femeie îsi fac demonica plăcere sarutându-se unde nu trebuie.), 15 ani să nu se împărtăsească.

6.Curvarii (Curvie se cheamă atunci când doi necăsătoriti sau văduvi desfrânează.), sapte ani să nu se împărtăsească.

.......

8.Cine va curvi cu nora sau cu mama soacrei(???!!!) , 11 ani să nu se împărtăsească.

14. # Cel ce a curvit cu femeia sa peste fire(împreunarea peste fire este atunci când bărbatul sau o femeie îsi fac demonica plăcere sarutându-se unde nu trebuie.), să nu se împărtăsească 15 ani; la fel si femeia se canoniseste dacă a fost cu voia ei; iar dacă a fost silită (adică fară voia ei), 6 ani să nu se împărtăsească.
.......

16. Cel ce s-a căsătorit a treia oară, 10 ani să nu se împărtăsească; iar de are copii si are sub 40 de ani, 5 ani să nu se împărtăsească. Dacă a trecut de 40 de ani si are copii, să nu i se mai îngăduie a treia căsătorie.
.......

18. Dacă se va împreuna cineva înainte de cununia religioasă, 1 an să nu se împărtăsească.


19. Dacă cineva va curvi cu mama logodnicei lui sau cu o altă rudă a ei, acea căsătorie se opreste.

20. Cel ce a facut malahie (Onania), 40 de zile să mănânce hrană uscată si să facă câte o sută de mătănii pe zi, si cu mare căintă în suflet hotărându-se de a nu mai gresi; se poate împărtăsi cu Sfintele Taine. Dacă nu îndeplineste canonul arătat mai sus, 1 an să nu se împărtăsească.
.......

32.Cei ce joacă în horă, cad sub afurisenie (Afurisenie înseamnă despărtire si lepădare de la Biserica Ortodoxă). - asta sincer nu am inteles-o deloc
.......

37. Femeia care pierde pruncul fară voia ei, 1 an să nu se împărtăsească.

38. Cel ce ocărăste sau batjocoreste pe cineva, trei zile să se afurisească (???!!!) si să mănânce numai pâine cu apă. pentru că: " ... cel ce va zice fratelui meu nebun, vinovat este de gheena focului " (Matei XIII, 12).
.......

48. Dacă a stiut cineva despre altul că păcătuieste si nu 1-a oprit, cu toate că putea să-1 oprească, unul ca acela să se canonisească, la fel cu acela care a săvârsit păcatul.

___________________________________________________________
Voi ce parere aveti,sunt aceste canoane compatibile cu societatea de azi?
-Beni-
Canoanele astea mi se par cat se poate de aberante. Cu ce autoritate impune biserica interdictia de a te impartasi? Sunt clar reguli omenesti, care n-au legatura cu Dumnezeu.

Conform Bibliei, aceasta "impartasire" se face direct, prin rugaciune adresata lui Dumnezeu, ci nu prin intermediul preotilor.
Iata cateva etape pentru iertarea pacatelor, indicare in Scriptura:
1. Recunoasterea starii de pacat (Luca 5,8)
2. Regretarea pacatelor (Ieremia 31, 19)
3. Marturisirea pacatului catre Dumnezeu
"Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curete de orice nelegiuire." 1 Ioan 1, 9
4. Renuntarea la pacat (Proverbe 28, 13)
5. Consacrare (Romani 12, 1)

Aceasta este adevarata iertare pe care Dumnezeu o asteapta de la noi. Versetele din paranteze sunt dovada celor scrise la fiecare punct.
Cocolina
Beni...nu aceasta era ideea....canoanele acestea exista,sunt da aberatii,ca multe dogme religioase.
Nu are rost sa rastalmacim noi dupa orientarea proprie religioasa chestiile astea.
Adica recunoasterea starii de pacat ce inseamna?Ca eu ca femeie am pacatuit ca am nascut,sau ca am facut sex cu sotul in mod neortodox?
Aici am inclus doar cateva canoane d-astea...dar mai sunt si cele legate de manichiura,podoabe...ce mai ....ar trebui sa nu mai intre nimeni in biserica daca ne-am luat dupa asa ceva...de acum si pana la vreo sapte generatii....Deci iata o alta fata ipocrita a bisericii vis a vis de bietii pacatosi... dry.gif
tzurlogen
Într-o zi, ma aflam la catedra pregatit sa vorbesc, unei clase de a XI-a, despre Sfânta Taina a Cununiei. Am anuntat tema si un elev mai poznas trage repede o concluzie: "Deci, vorbim despre sex!". Cum nu-mi sta-n fire sa ma scandalizez, prind din zbor ideea, o convertesc, si-l felicit ca socoteste firesc actul intim în cadrul binecuvântat al familiei. Numai ca am dat idei si altora, si primesc o a doua reactie, de data aceasta de la o fata: "Dom' profesor, chiar e importanta virginitatea la casatorie? Cine mai e virgin azi în noaptea nuntii? Sa fim seriosi�!".

Asta da provocare, mi-am zis în gând� Daca discutia as fi început-o eu, as fi putut sa pregatesc putin terenul, însa, în contextul creat raspunsul parea deja anacronic pentru ca, am spus si mai sus, fata iubea frumusetea întrebarii ei "încuietoare". Un raspuns neinspirat, mi-am dat seama, va irita întreaga clasa, iar ora si chiar orele viitoare le vedeam compromise, terne, plicticoase.

Dumnezeu Se milostiveste de mine si-mi da însa gând bun.

O întreb pe fata: "Cât timp dureaza în medie prietenia ta cu un baiat?" (O observasem cu mai multi baieti în timpul anului scolar). Îmi raspunde:

"În medie 3 luni! Ma plictisesc repede. Ce sa-i fac!?�"/ "Si cam la ce vârsta crezi ca te vei casatori?" / "Probabil pe la 25 de ani, poate mai târziu�!" / Îti dai seama, daca îti începi viata intima de acum, pâna la 25 de ani, vei ajunge la�32 de barbati?!" (am plecat de la premisa ca era înca fecioara si n-am gresit�). Elevul cel poznas concluzioneaza iar, si striga: "32? O clasa întreaga de baieti�" Se linistesc spiritele si continui: "Sa zicem ca ultimul, adica sotul va avea parte de o prietenie mai îndelungata�dar tot sunt peste 25�iar daca te casatoresti mai târziu, dupa cum spuneai�"

Dupa o clipa de liniste mormântala, fata îmi raspunde: "Sa stiti ca aveti dreptate, asa este�Chiar n-am probleme, de ce sa ma leg la cap daca nu ma doare�" O alta eleva din cele foarte apropiate de Biserica spune si ea temeinic: "Nici nu ai mai putea sa te împartasesti, îti dai seama, ce sentiment vei avea în noaptea Învierii? Sa fi despartita de Hristos Euharistic�?" (tocmai subliniasem cu o saptamâna înainte, la ora despre Taina Sfintei Împartasanii, folosul si bucuria unirii cu Hristos). Fata ce a pus întrebarea trage si concluzia: "Am sa ma pastrez curata, voi ramâne fecioara! Nu pot sa-mi bat joc de mine, de sufletul meu... Cine ma va iubi cu adevarat, ma va astepta!"


laugh.gif laugh.gif laugh.gif
de pe Sfaturi Ortodoxe
pamant
Nu e o noutate pentru nimeni ca societatea contemporana este mai bolnava ca niciodata.Omul modern de astazi umbla cu pumnul de pastile in buzunar.Medicina se dovedeste adeseori neputincioasa pentru "a vindeca" si de cele mai multe ori se rezuma la "a ameliora."Conform Scripturii bolile au O SINGURA cauza:PACATUL.Fara a elimina aceasta cauza, bolile se vor inmulti pana cand ne va ucide incet si sigur.Din pacate bolile distrug mai intai spiritul apoi sufletul si apoi trupul.Un om sanatos spiritual este implicit plin de sanatate trupeasca .Orice boala aparuta in trup ,are o cauza spirituala .Criza morala in care ne aflam va culmina cu autodistrugerea acestei civilizatii care se declara moderna si stiintifica .
antigelu
Citeaza (pamant @ Jun 7 2010, 12:18 PM) *
Nu e o noutate pentru nimeni ca societatea contemporana este mai bolnava ca niciodata.Omul modern de astazi umbla cu pumnul de pastile in buzunar.Medicina se dovedeste adeseori neputincioasa pentru "a vindeca" si de cele mai multe ori se rezuma la "a ameliora."Conform Scripturii bolile au O SINGURA cauza:PACATUL.Fara a elimina aceasta cauza, bolile se vor inmulti pana cand ne va ucide incet si sigur.Din pacate bolile distrug mai intai spiritul apoi sufletul si apoi trupul.Un om sanatos spiritual este implicit plin de sanatate trupeasca .Orice boala aparuta in trup ,are o cauza spirituala .Criza morala in care ne aflam va culmina cu autodistrugerea acestei civilizatii care se declara moderna si stiintifica .


tu esti ca pamantu mah
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
pamant
Citeaza (antigelu @ Jun 7 2010, 01:36 PM) *
tu esti ca pamantu mah
laugh.gif laugh.gif laugh.gif


Vezi nu mai bea antigel ,ca ajungi in mine ! blush.gif
antigelu
Citeaza (pamant @ Jun 7 2010, 04:33 PM) *
Vezi nu mai bea antigel ,ca ajungi in mine ! blush.gif


zau? eu eram convins ca o sa ajung in ceruri
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
pamant
hai ca am treaba ........

Dumnezeu l-a creat pe om după chipul Său, ca omul să aibă părtăşie cu El. Prin căderea în păcat s-a rupt părtăşia dintre Creator şi omenire. Căderea în păcat a dat naştere unei seminţe. De aceea Dumnezeu a trebuit să pună vrăjmăşie între cele două seminţe diferite, şi i-a spus Evei că-şi va naşte copiii cu dureri. În acea legătură a fost dată făgăduinţa venirii lui Mesia, care va fi „Sămânţa” lui Dumnezeu, venind prin femeie, ca să zdrobească capul Şarpelui care a fost blestemat.
La începutul creaţiei naturale, Satana a înşelat-o prin şarpe pe Eva, iar ea l-a tras şi pe Adam în fărădelege, şi astfel duşmanul a câştigat influenţa asupra creaţiei care prin neascultare şi păcat, a fost separată de Dumnezeu, mergând în moarte. La începutul creaţiei supranaturale, prin al doilea Adam Dumnezeu a smuls Satanei omenirea căzută. EL a umbrit-o pe Maria, şi astfel s-a născut Fiul lui Dumnezeu prin Duhul Sfânt – S-a născut în această lume ca să repare stricăciunea, prin răscumpărare şi împăcare, şi să restabilească părtăşia cu Dumnezeu.
Taina răscumpărării omenirii pierdute se află în faptul că însuşi Răscumpărătorul a plătit preţul. Cuvântul s-a făcut trup, a devenit om sută la sută, ca să poată suferi şi să poată muri în trupul de carne, şi să biruiască moartea şi iadul, biruinţă dovedită prin învierea Sa glorioasă. Deoarece căderea în păcat s-a întâmplat în carne şi în sânge, a fost necesar ca răscumpărarea omenirii căzute să fie făcută de Răscumpărătorul în trup de carne. Pe crucea de pe Calvar, El Şi-a vărsat sângele Său sfânt, în care pulsa viaţa divină, ca să ne răscumpere.
Astfel, în ciuda întreruperii temporare, sfatul ireversibil al lui Dumnezeu îşi continuă desfăşurarea, şi va fi dus la desăvârşire cu aceia care Îl cred pe Dumnezeu. Ei sunt aceia care primesc oferta de har a lui Dumnezeu, şi sunt iertaţi.
-Beni-
Citeaza (tzurlogen @ Apr 15 2010, 11:44 PM) *
Într-o zi, ma aflam la catedra pregatit sa vorbesc, unei clase de a XI-a, despre Sfânta Taina a Cununiei. Am anuntat tema si un elev mai poznas trage repede o concluzie: "Deci, vorbim despre sex!". Cum nu-mi sta-n fire sa ma scandalizez, prind din zbor ideea, o convertesc, si-l felicit ca socoteste firesc actul intim în cadrul binecuvântat al familiei. Numai ca am dat idei si altora, si primesc o a doua reactie, [...]

Ideea promovata aici este intr-adevat una buna. Insa, de unde pana unde, daca ti-ai pierdut virginitatea, nu mai poti fi iertat? Dumnezeu spune cu totul altceva despre iertarea pacatelor. Amintiti-va de postarea #2.
Piskary Dudu
Cu o buna aproximatie lucrurile stau cam asa:
- sa nu bei
- sa nu fumezi
- sa nu mananci aia sau aialalta
- sa nu f.(beep).
- sa nu muncesti / sau sa muncesti (orarul il face popa).
- etc., etc., etc.

Ok, presupunand ca respect cele de mai sus, de ce trebuie sa ma mai rog pentru iertarea pacatelor?
Musafir
Citeaza (pamant @ Jun 8 2010, 11:29 AM) *
La începutul creaţiei naturale, Satana a înşelat-o prin şarpe pe Eva, iar ea l-a tras şi pe Adam în fărădelege, şi astfel duşmanul a câştigat influenţa asupra creaţiei care prin neascultare şi păcat, a fost separată de Dumnezeu, mergând în moarte.
Bun am inteles: doi protozoari si-au tras-o, amagiti de o amoeba. Pai zi, dom'le asa, sa intelegem si noi astia care nu credem ca oamenii au aparut acum 'fo 2-3 miliarde de ani.
Citeaza (pamant @ Jun 8 2010, 11:29 AM) *
EL a umbrit-o pe Maria, şi astfel s-a născut Fiul lui Dumnezeu prin Duhul Sfânt – S-a născut în această lume[...]
Pai hai sa-mi "umbresc" si eu secretara de sa-i mearga fulgii, ca nu-i pacat... sau la mine nu se pune?
iosiP
Si ca veni vorba, parca Maria era "putin" casatorita cu unul Iosif, tamplar conform codului CAEN. Bun, am inteles ca era fecioara (si-o fi dat saracu' Iosif cu tesla-n co@Ye) dar nici asa, sa-i "umbresti" nevasta in timp ce el pune tigla in capatul celalalt al satului. In schimb, daca eu o "umbresc" pe vecina de la doi se cheama pacat si nu mai capat painica de la popa 'fo 10 ani... tie, pamant, ti se pare corect?
Acum, inteleg ca barbat-su a dus-o in iesle (eu o trimeteam urgent la/in ma-sa) si a facut pe boul suflandu-i in ceafa... dar vreau sa stiu si eu: in toata afacerea cine a fost magarul (si nu ma refer la cel din iesle)?
-Beni-
Citeaza (Piskary Dudu @ Jul 11 2010, 06:29 PM) *
Cu o buna aproximatie lucrurile stau cam asa:
- sa nu bei
- sa nu fumezi
- sa nu mananci aia sau aialalta
- sa nu f.(beep).
- sa nu muncesti / sau sa muncesti (orarul il face popa).
- etc., etc., etc.

Ok, presupunand ca respect cele de mai sus, de ce trebuie sa ma mai rog pentru iertarea pacatelor?


Chiar asa, pentru tine pacat inseamna numai ce zice popa ca nu-i bun? Dupa parerea mea, Dumnezeu "se masoara" dupa Biblie ci nu dupa preot. Iar poruncile date de Dumnezeu sunt:

Citeaza
1. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.

2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii, pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc, si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.

3. Sa nu iei in desert Numele Domnului Dumnezeului tau; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui.

4. Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti. Sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau. Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta. Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.

5. Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca sa ti se lungeasca zilele in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau.

6. Sa nu ucizi.

7. Sa nu preacurvesti.

8. Sa nu furi.

9. Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau.

10. Sa nu poftesti casa aproapelui tau; sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tau.
antigelu
Citeaza
1. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.


hmmm
parca era numai unul...


Citeaza
10. Sa nu poftesti casa aproapelui tau; sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tau.


deci dumnezeu asta este de acord cu robia?
pe de alta parte nu trebuia ca dumnezeu sa-si updateze biblia?
nu mai prea sunt robi in ziua de azi...doar roabe...
laugh.gif laugh.gif laugh.gif


Cocolina
Citeaza (antigelu @ Jul 19 2010, 04:07 PM) *
hmmm
parca era numai unul...


C-o fi unul c-or fi doi... tongue.gif A se vedea cat de egoist si invidios este acest zeu.... blink.gif
tzurlogen
DOGMA: The real thing! smile.gif
-Beni-
Adevarat, acum nu mai sunt robi, sunt angajati sau servitori.
Cocolina, tu daca ai avea un copil pentru care te-ai luptat din greu, ti-ar place ca pe la 20 de ani sa mai zica mama la inca 3 femei?
Ti-ar place ca sotul tau sa aiba 4 neveste? Doar nu tre' sa fii egoista...
-Slacker-
Citeaza (-Beni- @ Jul 23 2010, 11:29 AM) *
Adevarat, acum nu mai sunt robi, sunt angajati sau servitori.
Cocolina, tu daca ai avea un copil pentru care te-ai luptat din greu, ti-ar place ca pe la 20 de ani sa mai zica mama la inca 3 femei?
Ti-ar place ca sotul tau sa aiba 4 neveste? Doar nu tre' sa fii egoista...


Nu conteaza daca-i convine sau nu ei pentru ca oricum lucrul asta nu o sa se intample in viata ei. Poate se va intampla in viitorul indepartat, vreme in care obiceiurile de care vorbesti vor fi acceptate de societate si majoritatii cununatilor le va conveni aranjamentul, pentru ca va fi la ordinea zilei, asa cum casatoriile monogame sunt la ordinea zilei azi in occident.
Lucy
Abia astept sa ajung deseara acasa si dupa ce ii dau copilului de mancare si il culc, sa fac un dus impreuna cu sotul meu si sa facem ce stim noi ca ne place cel mai mult in modurile cele nefiresti si firesti. Si o sa ne placa la amandoi pana in al noualea cer - ouch !!!
anonim
Dar pe copii, cum credeti ca ar trebui sa-i educam in ceea ce priveste: viata de zi cu zi, sexul, religia?

MYTH
Citeaza (anonim @ Sep 6 2010, 03:25 PM) *
Dar pe copii, cum credeti ca ar trebui sa-i educam in ceea ce priveste: viata de zi cu zi, sexul, religia?


Am vazut o astfel de dezbatere intr-un interviu pe Youtube, era interesant pentru ca acolo era vorba despre marijuana (sau canabis) si despre sex. In principiu ai mai multe variante, insa doua cred ca sunt relevante in forumul asta:

1. ii spui copililui ca daca face vreo tampenie a pus-o, k va arde pentru totdeauna in kinuri teribile in flacarile infernului, ca va deveni o paria a societatii, si atunci de teama poate ca nu o va face, sau poate ca totusi o va face.
Daca o va face si ii va placea ceea ce a facut, in primul rand copilul o sa isi dezvolte doua fete: una pe care o va avea cu tine, cea de copil inocent; iar a doua, cea care va face ceea ce ii place. Peste asta, gandeste-te, retii copilul de la a face ceva care totusi este un lucru placut, cum ar fi sex-ul, iar logic, din moment ce este placut, iar tu nu vrei sa faca ceea ce ii place, atunci nu ii vrei binele, mai precis pana isi va regasi ekilibrul, copilul te va ura pentru tampeniile pe care i le-ai bagat in cap.
Jung are o poveste, cica unui copil parintii ii spun ceea ce este bun si ceea ce este rau la el, el ia toate lucrurile rele, le pune intr-un sac invizibil unde nimeni nu poate sa le vada; iar acel sac il va cara in spate pentru restul vietii.

2. Pe de alta parte este solutia care eu o vad ca fiind cea mai buna: atat sexul, cat si drogurile (pentru ca in mod sigur va creste cu cel putin o curiozitate fata de ele) nu sunt interzise sunt lucruri extraordinare, insa sunt periculoase si trebuie luate cu maturitate, daca nu i le interzici, insa doar ii ceri sa fie responsabil fata de el insusi si fata de cei din jur atunci este cu totul altceva. In cazul asta este mai probabil ca va incerca atat sex cat si droguri, dar deasemenea in privinta sexului va sti ca trebuie sa foloseasca un prezervativ, iar in privinta drogurilor, probabil va fuma ceva usor precum marijuana (pentru ca va sti ce droguri ii pot distruge viata si ce droguri nu o fac) fara sa insiste, doar de curiozitate.

Acum astept popii sa imi sara in cap pentru cat de imoral pot sa fiu si ca nu respect tabu-uri stupide, de ce nu panichez si eu lumea asa cum le place lor sa o faca atat de mult; si eventual de ce nu amenint pe aici ca dak faci tampenii nu vei fi impartasit, de parca ma doare undeva daca sunt sau nu impartasit.
mizrahind
Citeaza (Cocolina @ Apr 9 2010, 11:02 PM) *
Beni...nu aceasta era ideea....canoanele acestea exista,sunt da aberatii,ca multe dogme religioase.
Nu are rost sa rastalmacim noi dupa orientarea proprie religioasa chestiile astea.
Adica recunoasterea starii de pacat ce inseamna?Ca eu ca femeie am pacatuit ca am nascut,sau ca am facut sex cu sotul in mod neortodox?
Aici am inclus doar cateva canoane d-astea...dar mai sunt si cele legate de manichiura,podoabe...ce mai ....ar trebui sa nu mai intre nimeni in biserica daca ne-am luat dupa asa ceva...de acum si pana la vreo sapte generatii....Deci iata o alta fata ipocrita a bisericii vis a vis de bietii pacatosi... dry.gif
Consider multe din aceste canoane insuficient pedepsite. Adulterul, homosexualitatea, etc, ar trebui pedepsite si prin lege, caci sint pacate foarte grave. Sexul cu persoane neadecvate ( cu soacra, cumnata, nora, etc ) sint de asemeni pacate ce ar trebui pedepsite, nu doar prin lipsa de impartasanie ci prin legi de stat severe. La fel, doctorii cu pacientii, profesorii cu elevii, sexul in grup, etc, sint pacate grave. Cred ca societatea noastra moderna ar trebui sa tina seama in mod special de astfel de aspecte nefiziologice, sa ia atitudine si sa pedepseasca.
Fericitu'
Citeaza (mizrahind @ Jul 29 2011, 08:32 PM) *
Consider multe din aceste canoane insuficient pedepsite. Adulterul, homosexualitatea, etc, ar trebui pedepsite si prin lege, caci sint pacate foarte grave. Sexul cu persoane neadecvate ( cu soacra, cumnata, nora, etc ) sint de asemeni pacate ce ar trebui pedepsite, nu doar prin lipsa de impartasanie ci prin legi de stat severe. La fel, doctorii cu pacientii, profesorii cu elevii, sexul in grup, etc, sint pacate grave. Cred ca societatea noastra moderna ar trebui sa tina seama in mod special de astfel de aspecte nefiziologice, sa ia atitudine si sa pedepseasca.


Care va sa zica ai boala pi mini? Adica daca eu adulteresc homosexual in grup cu sora, cumnata, cumnatu' si ce-o mai fi ( major si liber consimtit), te pui matale in calea fericirii mele si vrei sa vina legea peste mine? Interesting, zic. Ok, sa zicem ca legea asta de-o vrei matali exista si totusi eu in casa mea, cu cumnata, cumnatu', sora, matusa, cumatrul de cuscru vitreg adulterim etc. CUM CONSTATA ORGANU' CA EU SI CU EI FACEM CE FACEM? Ai tu (sau altii) stetoscopu' pi tavani si pi pareti? Si mergi matali la Molizie sa reclami ca ne-ai auzit cu paharu'? Su Molozitia asta merge si cere mandat pe baza ascultarii cu paharu'? Hmmmm. Pai daca te reclam eu pi matali? Tot pe baza de auzire cu pahar? Sa vie Molozitia la tot omu'. Iti place? Sa-ti sparga usa? Sa constate Molitia ca esti cu dinsa-ntrinsa si dinsa e a cumnatului care si-a facut operatie de schimbare si acu-i lesbian? Asta vrei?
Fizi, ologul
Citeaza (mizrahind @ Jul 29 2011, 08:32 PM) *
sa pedepseasca...
aspecte nefiziologice


laugh.gif laugh.gif laugh.gif
tare!
A
" iar dacă a fost silită (adică fară voia ei), 6 ani să nu se împărtăsească. "

Un simt fin al dreptatii smile.gif))) .

-Slacker-
Citeaza (mizrahind @ Jul 29 2011, 08:32 PM) *
Consider multe din aceste canoane insuficient pedepsite. Adulterul, homosexualitatea, etc, ar trebui pedepsite si prin lege, caci sint pacate foarte grave. Sexul cu persoane neadecvate ( cu soacra, cumnata, nora, etc ) sint de asemeni pacate ce ar trebui pedepsite, nu doar prin lipsa de impartasanie ci prin legi de stat severe. La fel, doctorii cu pacientii, profesorii cu elevii, sexul in grup, etc, sint pacate grave. Cred ca societatea noastra moderna ar trebui sa tina seama in mod special de astfel de aspecte nefiziologice, sa ia atitudine si sa pedepseasca.


Daca vrei teocratie asa de tare de ce nu te muti in arabia saudita? Sunt sigur ca vei fi mai fericit acolo.

mizrahind
Citeaza (-Slacker- @ Jul 30 2011, 05:44 PM) *
Daca vrei teocratie asa de tare de ce nu te muti in arabia saudita? Sunt sigur ca vei fi mai fericit acolo.
Nu vorbesc din pct de vedere teologic. Dumnezeu nu are nici o legatura cu asta. Vorbesc de cum ar putea exista o societate echilibrata si dreapta. Eu, personal, daca te-as prinde in pat cu nevasta-mea, ti-as taia intii organul si apoi te-as ciopirti cu cutitul, dupa care as pune sare. Deci, ca sa fie evitata o asemenea tragedie, cu mine in pirnaie si cu tine la morga, mai bine sa existe legi care sa previna in fasa astfel de nenorociri. Nu te impiedica nimeni sa te iei de mina cu Florin Moldovan, dar nu poti pretinde ca eu voi accepta sa maninci din aceeasi farfurie sau la aceeasi masa cu mine. Observ ca stau de vorba cu adoratori ai serialului Sex and the City. Daca tot o faceti, ce rost are sa va contraziceti aici pe forum? Oricum, nu se schimba nimic
Un Observator
Citeaza (mizrahind @ Jul 30 2011, 11:15 PM) *
Eu, personal, daca te-as prinde in pat cu nevasta-mea, ti-as taia intii organul si apoi te-as ciopirti cu cutitul, dupa care as pune sare.


Esti dus, prietene, dus rau.. Care din prietenii tai imaginari ti-a spus ca reactia asta este ok?
Comportamentul imi aduce aminte de cel al masculilor cimpanzei care, atunci cand prind un mascul singur dintr-o alta trupa, folosesc un procedeu asemanator cu cel descris de tine.
Nu stiu cum se face dar toti religiosii/misticii care isi posteaza cu incapatanare aberatiile pe internet, lasa sa scape din cand in cand, cate un semn al psihozei de care sufera.
Uncle Sam
Citeaza (mizrahind @ Jul 31 2011, 02:15 AM) *
Eu, personal, daca te-as prinde in pat cu nevasta-mea, ti-as taia intii organul si apoi te-as ciopirti cu cutitul, dupa care as pune sare.
Si eu care imi imaginam ca o astfel de situatie ar duce la niste discutii cu nevasta ca sa intelegi de ce a facut EA treaba asta. Sau eventual la un divort. Tu zici ca te repezi cu cutitul la singurul personaj care nu are absolut nici o vina in situatia respectiva. Sau era vorba de viol?
Uncle Sam
Citeaza (Un Observator @ Jul 31 2011, 04:41 AM) *
Nu stiu cum se face dar toti religiosii/misticii care isi posteaza cu incapatanare aberatiile pe internet, lasa sa scape din cand in cand, cate un semn al psihozei de care sufera.
Zici ca esti sigur ca toti fac asta? Toti? Absolut TOTI? Ce spuneai de psihoza?
mifty
Citeaza (Uncle Sam @ Jul 31 2011, 08:40 AM) *
Zici ca esti sigur ca toti fac asta? Toti? Absolut TOTI? Ce spuneai de psihoza?


ce știi despre psihoză?
mizrahind
Citeaza (Uncle Sam @ Jul 31 2011, 08:39 AM) *
Si eu care imi imaginam ca o astfel de situatie ar duce la niste discutii cu nevasta ca sa intelegi de ce a facut EA treaba asta. Sau eventual la un divort. Tu zici ca te repezi cu cutitul la singurul personaj care nu are absolut nici o vina in situatia respectiva. Sau era vorba de viol?
Easy minds !
din_Canada_ajuns_ACASA
Citeaza (mizrahind @ Jul 29 2011, 08:32 PM) *
Consider multe din aceste canoane insuficient pedepsite. Adulterul, homosexualitatea, etc, ar trebui pedepsite si prin lege, caci sint pacate foarte grave.

poate ar trebui sa emigrezi in Iran sau Arabia Saudita, ce zici ?
Un Observator
Citeaza (Uncle Sam @ Jul 31 2011, 08:40 AM) *
Zici ca esti sigur ca toti fac asta? Toti? Absolut TOTI? Ce spuneai de psihoza?


Da, toti care posteaza in mod repetat aberatii bazate pe religiile lor scapa din cand in cand un porumbel care le arata deficientele in perceptia realitatii. Astfel spus, psihoza, mai mult sau mai putin severa.
Si nu s-a referit la viol.
Uncle Sam
Citeaza (Un Observator @ Aug 1 2011, 10:53 AM) *
Da, toti care posteaza in mod repetat aberatii bazate pe religiile lor scapa din cand in cand un porumbel care le arata deficientele in perceptia realitatii. Astfel spus, psihoza, mai mult sau mai putin severa.
Si nu s-a referit la viol.
Dar de cei ce posteaza aberatii antireligioase ce zici? Libertatea de a nu crede nu ar trebui sa fie egala cu libertatea de a crede?
mizrahind
Citeaza (din_Canada_ajuns_ACASA @ Aug 1 2011, 06:38 AM) *
poate ar trebui sa emigrezi in Iran sau Arabia Saudita, ce zici ?

sa spunem ca as ramine in Europa. Te intorci acasa din Canada si ma gasesti in pat cu nevasta-ta, sora-ta, *>* si citeva rude facind par tous. Ce ai spune de o asa imagine? ai vrea sa discutam apoi de variante democratice, despre libertatile sexuale? Sau ai prefera sa treci si tu o tura prin fata catargului? Daca vrei sa judeci corect, pune-te tu in locul celui ce pierde, si apoi vei vedea. Sa vedem tu unde ai vrea sa emigrezi?
mizrahind
Citeaza (Un Observator @ Aug 1 2011, 07:53 AM) *
Da, toti care posteaza in mod repetat aberatii bazate pe religiile lor scapa din cand in cand un porumbel care le arata deficientele in perceptia realitatii. Astfel spus, psihoza, mai mult sau mai putin severa.
Si nu s-a referit la viol.
Este valabil si pentru tine comentariul. Daca vrei si putina fantezie, poti sa-ti schimbi numele in - sa zicem - Naomi. Sa vedem cine de fapt abereaza. sinteti doar niste maniaci sexuali jalnici, ratati fata de prieteni, de vecini sau rude, care nu ati cunoscut dragostea. Deceptia se manifesta in postarile voastre pe forum. Cred ca tu esti cel dus, nene, si nu esti singurul.
axlslak
Citeaza (mizrahind @ Aug 1 2011, 06:32 PM) *
Este valabil si pentru tine comentariul. Daca vrei si putina fantezie, poti sa-ti schimbi numele in - sa zicem - Naomi. Sa vedem cine de fapt abereaza. sinteti doar niste maniaci sexuali jalnici, ratati fata de prieteni, de vecini sau rude, care nu ati cunoscut dragostea. Deceptia se manifesta in postarile voastre pe forum. Cred ca tu esti cel dus, nene, si nu esti singurul.


nu cred ca e cazul sa ilustrezi cu lux de amanunte cat esti de incuiat.

si sunt un milion de lucruri care pot fi spuse aici. o sa ma rezum la cel care ma tulbura cel mai rau.

cine anume te-a delegat pe tine sa te ocupi de alegerile nevestei? ea nu are mintea necesara sa le ia singura?

sau ideea era tocmai asta? sa poti sa arunci cu pietre in ea daca vrea divort.

si nu incerc sa te insult aici luandu-ma de nevasta-ta. am ales un singur personaj sa fie intrebarea simpla.

si... oricum. cine anume a decis ca statu tre sa fie dadaca noastra? si ai cea mai vaga idee dpdv economic cat ar costa inchisorile daca toata lumea s-ar duce la inchisoare pt adulter? pai juma de tara ar sta permanent in inchisoare.

si cu ce drept sa-i iei omului dreptul de a gresii? nu e iertarea importanta pt crestini? sau e suficient ca ne-am nascut? asta e marele motiv pt care cerem iertare? sau undeva pe drum mai apucam sa si calcam in strachini?
din_Canada_ajuns_ACASA
Citeaza (mizrahind @ Aug 1 2011, 06:27 PM) *
sa spunem ca as ramine in Europa. Te intorci acasa din Canada si ma gasesti in pat cu nevasta-ta, sora-ta, *>* si citeva rude facind par tous. Ce ai spune de o asa imagine?

as spune to each his own. daca ar fi si nevasta-mea implicata i-as spune ca urmatoarea intalnire ie la trebenal, si apoi m-as duce la o bere cu baetzii, carora le-as cere numerele de telefon ale unor domnisoare dispuse de par tous laugh.gif
mifty
Citeaza (din_Canada_ajuns_ACASA @ Aug 1 2011, 07:34 PM) *
as spune to each his own. daca ar fi si nevasta-mea implicata i-as spune ca urmatoarea intalnire ie la trebenal, si apoi m-as duce la o bere cu baetzii, carora le-as cere numerele de telefon ale unor domnisoare dispuse de par tous laugh.gif


e clar că n-ai nevastă, vizi!!! rolleyes.gif

Citeaza (Uncle Sam)
Dar de cei ce posteaza aberatii antireligioase ce zici? Libertatea de a nu crede nu ar trebui sa fie egala cu libertatea de a crede?


te-ai gândit, fie și în treacăt, că sunt pur și simplu reacții la aberațiile religioase???
vorba aia, ateul, prin definiție, nu e creștin să întoarcă și celălalt obraz, așa că ripostează!
chiar... de ce n-or întoarce cuminți și celălalt obraz creștinii luați în răspăr, pe forumuri sau în RL???
doar așa predică Iisus, nu?
atunci???
de ce nu se conformează??? biggrin.gif
axlslak
pt ca e singura lor ocazie sa fie utili spunandu-ti tie ca o sa arzi in iad. pana te alaturi lor si faci ca ei.

prin definitie fiecare religie se vrea si vede ca fiind singura religie... fara macar strop de opozitie din partea ateilor.

dar hei. mie imi place de ei. de crestini. macar ei incearca sa te coopteze. celelalte 2 mari nu-s asa ... uhm primitoare.

@domnu din canada. la raspunsul tau stii ce nu inteleg. acu serios. chiar te-ai duce pana la tribunal pt o chestiune de genu asta?

io mi-as exercita dreptul de a ierta. astfel fiind mai bun decat crestinii astia. (s-ul l-am pus sa nu ma mai cenzureze forumelu tongue.gif)

sunt practic sinonime. pt ca un crestin bun are nevoie de statul dadaca sa-l protejeze de amantu nevestii si daca asta nu se poate el taie penisuri. so... sunt sinonime (aici pe plantatia asta mica cel putin).
din_Canada_ajuns_ACASA
Citeaza (axlslak @ Aug 1 2011, 09:52 PM) *
@domnu din canada. la raspunsul tau stii ce nu inteleg. acu serios. chiar te-ai duce pana la tribunal pt o chestiune de genu asta?

trebenal, primarie, sfatu popular etc. - adica acolo unde se baga actele de divortz. la noi in Canada merge sa le trimiti si prin posta laugh.gif
axlslak
Citeaza (din_Canada_ajuns_ACASA @ Aug 2 2011, 12:24 AM) *
trebenal, primarie, sfatu popular etc. - adica acolo unde se baga actele de divortz. la noi in Canada merge sa le trimiti si prin posta laugh.gif


ok. banuiesc ca intrebarea era prea complicata. dap, am indraznit sa ma si justific de ce intreb.

dar mai simplu. de ce ai vrea sa mergi la tribunal? esti incapabil de iertare?
din_Canada_ajuns_ACASA
Citeaza (axlslak @ Aug 2 2011, 01:12 AM) *
de ce ai vrea sa mergi la tribunal? esti incapabil de iertare?

de cele mai multe ori da, sunt incapabil biggrin.gif
Un Observator
Citeaza
Dar de cei ce posteaza aberatii antireligioase ce zici? Libertatea de a nu crede nu ar trebui sa fie egala cu libertatea de a crede?


Cei care posteaza aberatii antireligioase o fac din motive diverse: experiente neplacute legate de o anumita religie, ignoranta, prostie etc. Insa cazurile in care putem vorbi de psihoza sunt rare (va amintiti de Pintea Haiducul?).

Citeaza
Este valabil si pentru tine comentariul. Daca vrei si putina fantezie, poti sa-ti schimbi numele in - sa zicem - Naomi. Sa vedem cine de fapt abereaza. sinteti doar niste maniaci sexuali jalnici, ratati fata de prieteni, de vecini sau rude, care nu ati cunoscut dragostea. Deceptia se manifesta in postarile voastre pe forum. Cred ca tu esti cel dus, nene, si nu esti singurul.


Nu este valabil pentru mine. Eu imi bazez rationamentul pe teorii stiintifice, bazate la randul lor pe nenumarate dovezi si experimente, si ajung la concluzii (care sunt sau nu sunt corecte) prin crearea unor legaturi logice. Asadar, chiar daca gresesc, ideile mele nu pot fi produsul unei psihoze pentru ca ele corespund realitatii observabile.
Te rog sa iti controlezi iesirile si sa nu mai folosesti apelative jignitoarea la adresa celorlalti useri. Iti creaza o imagine hilara de razboinic pe forum care isi arata vitejia.. tastand. Mai mult decat atat, nu faci decat sa-mi sustii punctul de vedere exprimat initial.Laur006
Citeaza (Un Observator @ Aug 2 2011, 01:34 PM) *
ideile mele nu pot fi produsul unei psihoze pentru ca ele corespund realitatii observabile.

Aici e problema: exista si alte tipuri de realitati. Daca creierul uman nu poate intelege, explica, un fenomen, nu inseamna ca acel fenomen nu exista in realitate.
din_Canada_ajuns_ACASA
Citeaza (Laur006 @ Aug 2 2011, 01:47 PM) *
Aici e problema: exista si alte tipuri de realitati. Daca creierul uman nu poate intelege, explica, un fenomen, nu inseamna ca acel fenomen nu exista in realitate.

asta e asul din maneca religiosilor ... daca le ceri sa-ti justifice logic vreo aberatie din biblie iti baga imediat placa asta zicand "dumnezeu e prea mare ca sa-l putem noi intelege" bla bla bla
Musafir
Citeaza (din_Canada_ajuns_ACASA @ Aug 2 2011, 04:47 PM) *
asta e asul din maneca religiosilor ... daca le ceri sa-ti justifice logic vreo aberatie din biblie iti baga imediat placa asta zicand "dumnezeu e prea mare ca sa-l putem noi intelege" bla bla bla
Ca si disputele din alte domeniile si aici e la fel. Religiosii au o explicatie a lucrurilor. Antireligiosii nu au. Dar sunt contra.
Vizitator_sorin.
Citeaza (pamant @ Jun 7 2010, 12:18 PM) *
Nu e o noutate pentru nimeni ca societatea contemporana este mai bolnava ca niciodata.Omul modern de astazi umbla cu pumnul de pastile in buzunar.Medicina se dovedeste adeseori neputincioasa pentru "a vindeca" si de cele mai multe ori se rezuma la "a ameliora."Conform Scripturii bolile au O SINGURA cauza:PACATUL.Fara a elimina aceasta cauza, bolile se vor inmulti pana cand ne va ucide incet si sigur.Din pacate bolile distrug mai intai spiritul apoi sufletul si apoi trupul.Un om sanatos spiritual este implicit plin de sanatate trupeasca .Orice boala aparuta in trup ,are o cauza spirituala .Criza morala in care ne aflam va culmina cu autodistrugerea acestei civilizatii care se declara moderna si stiintifica .adica pe mine ma doare capul ca asa vrea Dumnezeu sau racesc ca asa vrea Dumnezeu. Eu cred ca pacatul nu se refera la toate bolile.


anunturi gratuite
Aceasta este versiunea "lo-fi". Pentru a vedea versiunea grafica integrala:click aici.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.