Help - Cauta - Membri - Calendar
Versiune intreaga: condimente si verdeturi
Hotnews.ro Forum > Sfaturi pentru bucatarie > Retete. Tips and tricks
dorina
1. domnule slavescu, am observat ca in retetele dumneavoastra folositi putine tipuri de condimente. sare si piper tot timpul si foarte rar ceva in plus. de ce?

2. de asemenea, am observat ca unori dublati sarea cu sos de soia. nu iese mancarea prea sarata in acest caz?

3. avem atatea verdeturi folosite in bucataria romaneasca, de ce nu le folositi in retetele dumneavoastra? vorbesc de leustean, tarhon, busuioc, cimbru, oregano, marar, chimen... In loc de tot felul de ingrediente exotice, pe care nu le pot gasi decat locuitorii din orasele mari, de ce sa nu va adresati tuturor celor carora le place sa gateasca?
Serban Slavescu
Citeaza (dorina @ Apr 25 2009, 01:39 PM) *
1. domnule slavescu, am observat ca in retetele dumneavoastra folositi putine tipuri de condimente. sare si piper tot timpul si foarte rar ceva in plus. de ce?

2. de asemenea, am observat ca unori dublati sarea cu sos de soia. nu iese mancarea prea sarata in acest caz?

3. avem atatea verdeturi folosite in bucataria romaneasca, de ce nu le folositi in retetele dumneavoastra? vorbesc de leustean, tarhon, busuioc, cimbru, oregano, marar, chimen... In loc de tot felul de ingrediente exotice, pe care nu le pot gasi decat locuitorii din orasele mari, de ce sa nu va adresati tuturor celor carora le place sa gateasca?


1.Sarea si piperul sunt condimente de baza pentru orice reteta.Am sa tin cont si o sa folosesc mai multe condimente.
2.Mancarea nu este prea sarata, sosul de soia se foloseste in cantitati mici in mancaruri, iar pentru marinari se pune sare dupa gustul fiecaruia.
3.Majoritatea verdeturile pe care le-ati amintit sunt folosite in rete; tarhonul nu l-am foslosit pentru ca multa lume nu ii suporta mirosul; leusteanul, patrunjelul si mararul sunt foarte bine cunoscute si sunt folosite in toate bucatariile.Retele care sunt suficient de elastice sa folositi orice tip de verdeturi doriti(dupa gust) ceea ce folosesc eu reamintesc celor care le place sa gateasca alte tipuri care sunt in piata dar nu le cumpara nimeni.
gabrielle
Citeaza (Serban Slavescu @ Apr 28 2009, 07:20 AM) *
3.Majoritatea verdeturile pe care le-ati amintit sunt folosite in rete; tarhonul nu l-am foslosit pentru ca multa lume nu ii suporta mirosul; leusteanul, patrunjelul si mararul sunt foarte bine cunoscute si sunt folosite in toate bucatariile.Retele care sunt suficient de elastice sa folositi orice tip de verdeturi doriti(dupa gust) ceea ce folosesc eu reamintesc celor care le place sa gateasca alte tipuri care sunt in piata dar nu le cumpara nimeni.


eu nu inteleg ce ati spus la punctul 3.
Aceasta este versiunea "lo-fi". Pentru a vedea versiunea grafica integrala:click aici.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.