Help - Cauta - Membri - Calendar
Versiune intreaga: Ce faceţi in vacanta, trimiteţi copiii în tabără?
Hotnews.ro Forum > Actualitati > Probleme cotidiene
adventurecamps
Se apropie vacanţa de vară şi cred că mulţi părinţi au început să se gândească ce vor face copiii lor pe perioada aceasta.

Motive pentru a merge în tabără.

În următoarele momente o să încerc să vă aduc câteva argumente care să vă motiveze şi să vă ajute să înţelegeţi că este bine să meargă copiii în tabără şi să luaţi o decizie în această privinţă:

• În tabără se ocupă de copii doar personal calificat
De copii se ocupă persoane calificate să facă acest lucru, animatori formaţi după model francez care se ocupă atât de viaţa cotidiană a copiilor cât şi de ceea ce ţine de actvităţile tehnice şi de animaţie.

Aceştia nu sunt nici părinţi, nici profesori, în schimb sunt prieteni, consilieri, confidenţii copiilor pe parcursul întregului sejur. Îşi asumă responsabilitatea grupului şi vor fi modele pozitive pentru cei mici.

• Copiii învaţă să se descurce singuri
În tabără chiar dacă nu mai e mama sau bunica să-i ajute să se îmbrace, să mănânce, să se spele sau să-şi rezolve conflictele cu alţi copii, sub supravegherea atentă a animatorilor, aceştia învaţă să se descurce singuri.

• Copiii învaţă să socializeze şi să comunice mai bine
Deşi trăim într-o perioadă în care comunicarea se realizează foarte rapid sub diferite forme, copii tind să devină mai puţin sociabili şi asta datorită faptului că stau cu orele în faţa calculatoarelor, într-o lume virtuala, foarte atrăgătoare, dar uneori foarte nocivă, care dezvolta egocentrismul şi autoizolarea.

O tabără bine aleasă, indiferent de tematica ei, de aventură, de artă, dans sau limbi străine, îi oferă copilului ocazia de a intra în contact cu alţi copii din alte şcoli, din alte oraşe sau ţări, din alte culturi. În locul unei interacţiuni de 50 de minute pe săptămână la ora de balet sau arte martiale, în tabără copiii petrec împreună o săptămână sau chiar mai mult, fiind încurajaţi şi ajutaţi să comunice şi să se înţeleagă.

• Copiii învaţă să-şi asume riscuri şi să se autodepăşească

Ca director de tabară vă pot spune că e foarte bine ca părinţii nu văd ce fac copiii în tabără dar că după ce copiii trăiesc experienţe inedite, părinţii află la telefon sau prin scrisori întâmplările ne neuitat. Mă refer aici la activităţi precum tiroliană, escaladă sau intrare în peşteri neamenajate, activităţi ce pot părea înspăimântătaore pentru părinţi dar satisfacţia fiicei sau băiatului dumneavoastre că a reuşit să iasă din zona de confort şi că şi-a depăşit limitele, în uralele coechipierilor, este de nepreţuit!

Taberele canalizeaza nevoi precum cele de a face parte din diferite găşti
pentru a experimenta tot felul de activităţi interzise, în activităţi constructive,
creative şi de depăşire a limitelor, într-un mediu controlat şi sigur. Copiii vor avea, pe lângă satisfacţia autodepăşirii şi pe cea a participării în activităţi în care nu intră mulţi copii!

• Copiii îşi dezvoltă creativitatea

Taberele îi stimulează pe copii să privească lumea cu imaginaţie. Munca în echipă,
diferite ateliere artistice, land art, dans, karaoke sau jocuri de rol, toate aceste oportunităţi îi ajută pe copii să interacţioneze şi să-şi dezvolte capacităţile creative. Iesind din mediul lor obişnuit, copiii îşi dezvoltă gândirea creativă pentru că mama sau tata nu mai e acolo, să-i ajute la orice fleac.

• Copiii îşi dezvoltă sportivitatea şi fair-play-ul.

În societatea de azi, în relaţiile interumane avem nevoie de sportivitate şi fair-play. Cu atât mai mult, trebuie să-i învăţăm pe copiii noştri să câştige corect şi să-şi respecte coechipierii şi adversarii.


Jocurile şi competiţiile organizate de animatori în tabere urmăresc dezvoltarea acestui spirit.

• Copiii îşi petrec vacanţa într-un mediu sigur în timp ce părinţii sunt liniştiţi

Vacanţa nu este pentru ca să ne plictisim ci pentru a ne petrece timpul într-un mod cât mai contructiv şi în acelaş timp, creativ.


Multitudinea de activităţii şi interacţiunea cu mulţi copii necunoscuţi, dintre care unii se vor transforma în prieteni pentru o viaţă, vor face ca experienţa taberei să fie de neuitat!

Mulţumim părinţilor care au încredere în noi şi ne încredinţează copiii. Noi, Adventure CAMP, facem această muncă cu copiii de mai bine de 10 ani. Am vrea să credem că vă bucuraţi de aceste zile, petrecute fără copii, fără să vă simţiţi vinovaţi că i-aţi lăsat în tabără… este unul din cele mai mari daruri pe care i le puteaţi face. Va veni acasă mai încrezător în puterile proprii şi veţi constata un progres în procesul maturizării sale. În definitiv, nu asta ne dorim pentru copiii noştri ?
crina_buc
Buna ziua! Baietelul meu a fost in tabara la munte si i-a placut foarte mult...a invatat sa fie prieten cu toti copiii,sa se respecte intre ei,sa nu se jigneasca si a venit fericit acasa spunandu-mi ca mai vrea sa mearga. Vizitati si voi site-ul: www.ofertetabere.ro. Sunt niste oameni ok,atenti si responsabili si cel mai important este ca stiu sa se poarte cu copiii,pe mine asta m-a incantat cel mai mult.
mirela ionita
Cele mai Bune tabere le fac cei de la Radutravel.Copilul meu merge de 5 ani in tabere cu ei si este foarte incantat si de cele de vara si cele de iarna.L-am trimis si in alte tabere cu clasa si la o alta tabara iarna trecuta pentru ca nu mai aveau locuri la tabara de iarna de la Predeal dar tot timpul se intoarece acasa si il intreb cum a fost si raspunsul lui este " A fost bine dar nu se compara" .Si asa am ajuns sa fac tot ce pot sa il trimit in orice tabara mai organizeaza Radutravel .Au tabere de cercetasi,supravietuire,echitatie,tenis,pictura,ski si altele.Mihai vrea la anul in cea de cercetasi in care merge in fiecare an si la echitatie.Va recomand cu caldura taberele Radutravel,chiar merita fiecare banut.
din_Canada_ajuns_ACASA
da' taberele IonTravel de ce nu-s bune ? laugh.gif
mrnmarius
Eu in fiecare an il iau cu mine in tabara. Nu prea ma simt eu bine sa il trimit cu altcineva mai ales ca are abia 9 ani! Can o sa mai creasca da!Noni
roxanastefan
Da, sunt de acord ca taberele pentru copii in vacante sunt bune, mai ales daca au oportunitatea de a invata ceva. Spre exemplu, eu vara aceasta i-am inscris pe ai mei (600 lei) la tabara de gatit si nutritie de la Lumea Copilariei Mogosoaia si sunt super incantata. Mi s-a parut o idee buna sa le induc ideea de a manca sanatos inca de acum, iar lor le place maxim. Mai ales ca acolo au sortulete, vine Jessica de la Masterchef, si alte lucruri de genul care le iau mintile si care ii atrag sa invete. Plus ca nu fac numai asta, au mers in mici excursii, invata despre alimente, fac ateliere creative. Chiar imi place. Aceasta tabara isi merita toti banii.
Aceasta este versiunea "lo-fi". Pentru a vedea versiunea grafica integrala:click aici.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.