Help - Cauta - Membri - Calendar
Versiune intreaga: ce mancam astazi?
Hotnews.ro Forum > Sfaturi pentru bucatarie > Retete. Tips and tricks
pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
omul
Traim ca sa mancam sau mancam ca sa traim? Nu vreau si nici nu mi-am propus sa raspund la o astfel de intrebare. Putem porni de la meniul zilnic si sa ajungem la savoir-vivre. Voi alegeti. Deocamdata atat.
rammstein
Bonsoir chef! Ce am putea servi rapid in asta seara la dumneavoastra? cool.gif
omul
Citeaza (rammstein @ Oct 9 2010, 05:37 PM) *
Bonsoir chef! Ce am putea servi rapid in asta seara la dumneavoastra? cool.gif

Buna seara domnule! Matzele de afara sunt cu dumneavoastra? unsure.gif
Desi nu sunt specialist in gastronomie felina, daca va grabiti, peste drum este o saormarie bine vazuta... Cred ca au deschis din nou dupa ultimul control de la inspectia de stat pentru rozatoare comestibile si opt labute crispy wink.gif
Pentru ca sunteti primul client, va propun urmatoarea improvizatie. Se ia de la un bou ce are el mai scump inainte de a avea acest statut. Se pastreaza o zi sau doua intr-un bait din vin rosu, ulei, otet adus de un var de la Modena, usturoi, cimbrisor, miere, dafin, maghiran, ceva mustar englezesc si alte marafeturi pe care nu le mai tin minte... Cantitatile si reteta se gasesc aidoma pe net. tongue.gif Buun. Ce urmeaza? Noroc mare, am o pereche respectabila la rece. Trebe sa reinoiesc neaparat contractul cu medicina legala...Asa, va sugerez sa le punem pe gratar, sau poate preferati roca vulcanica. In cazul dumneavoastra, strict ca si decor, va recomand niste ghebe, ceapa de apa, zucchini, o rosioara puse alaturi pe rug, langa onoarea nereperata. Sa nu uitam sa flambam la final popicele intr-un Marnier scapat nebaut. Ca am pomenit de udatura, va recomand o Feteasca Neagra. Sper ca mai ramane vreo doamna pe afara, ca altfel trebuie sa puneti maine multe tablouri pe pereti. wink.gif Pofta buna!





mifty
... io trăiesc ca să mănânc doar când am nevoie de un motiv!!! tongue.gif

Citeaza (omul @ Oct 9 2010, 06:07 PM) *
Buna seara domnule! Matzele de afara sunt cu dumneavoastra? unsure.gif
Desi nu sunt specialist in gastronomie felina, daca va grabiti, peste drum este o saormarie bine vazuta... Cred ca au deschis din nou dupa ultimul control de la inspectia de stat pentru rozatoare comestibile si opt labute crispy wink.gif
Pentru ca sunteti primul client, va propun urmatoarea improvizatie. Se ia de la un bou ce are el mai scump inainte de a avea acest statut. Se pastreaza o zi sau doua intr-un bait din vin rosu, ulei, otet adus de un var de la Modena, usturoi, cimbrisor, miere, dafin, maghiran, ceva mustar englezesc si alte marafeturi pe care nu le mai tin minte... Cantitatile si reteta se gasesc aidoma pe net. tongue.gif Buun. Ce urmeaza? Noroc mare, am o pereche respectabila la rece. Trebe sa reinoiesc neaparat contractul cu medicina legala...Asa, va sugerez sa le punem pe gratar, sau poate preferati roca vulcanica. In cazul dumneavoastra, strict ca si decor, va recomand niste ghebe, ceapa de apa, zucchini, o rosioara puse alaturi pe rug, langa onoarea nereperata. Sa nu uitam sa flambam la final popicele intr-un Marnier scapat nebaut. Ca am pomenit de udatura, va recomand o Feteasca Neagra. Sper ca mai ramane vreo doamna pe afara, ca altfel trebuie sa puneti maine multe tablouri pe pereti. wink.gif Pofta buna!



o daşi cu bâta-n baltă, şi încă cu mare zgomot!!! _zambaliciu_care_rânjeşte_că_cică_am_depăşit_numărul_de_zambalici_
dacă avea, nu era bou (viţeii se "taie împrejur" mult înainte să fie tauri)!!!
omul
Citeaza (mifty @ Oct 9 2010, 06:30 PM) *
... io trăiesc ca să mănânc doar când am nevoie de un motiv!!! tongue.gif




o daşi cu bâta-n baltă, şi încă cu mare zgomot!!! _zambaliciu_care_rânjeşte_că_cică_am_depăşit_numărul_de_zambalici_
dacă avea, nu era bou (viţeii se "taie împrejur" mult înainte să fie tauri)!!!

Am observat imediat, dar nu pot sa editez ca tine, ca nu m-au facut pionier din prima. wink.gif Dar ti-am facut pofta? Spune drept. tongue.gif
mifty
Citeaza (omul @ Oct 9 2010, 06:44 PM) *
Am observat imediat, dar nu pot sa editez ca tine, ca nu m-au facut pionier din prima. wink.gif Dar ti-am facut pofta? Spune drept. tongue.gif


de "biluţe"???
sincer, n-am mâncat aşa ceva niciodată...

am mâncat până acum 2 chestii care mi-au stat la propriu în gât: ciorbă de burtă (am borât cu poftă după aia), şi sepie... parcă mâncam cauciuc!!!

mai încolo, dacă părea dubioasă "chestia" din farfurie, găseam un pretext străveziu, dar pasabil, să zic pas!!! biggrin.gif
omul
Citeaza (mifty @ Oct 9 2010, 06:52 PM) *
de "biluţe"???
sincer, n-am mâncat aşa ceva niciodată...

am mâncat până acum 2 chestii care mi-au stat la propriu în gât: ciorbă de burtă (am borât cu poftă după aia), şi sepie... parcă mâncam cauciuc!!!

mai încolo, dacă părea dubioasă "chestia" din farfurie, găseam un pretext străveziu, dar pasabil, să zic pas!!! biggrin.gif

Pentru ca esti un interlocutor agreabil, de unde ti-ai dat seama ca de bilute vorbeam? Poate ca era vorba de o copita lucrata la sala? smile.gif Targu-Ocna fratele meu, sau esti copchil? dry.gif
clienti nemultumiti
Mai asteptam mult? D Sau iar intra doar pilele? Ne este foame!
omul
Citeaza (clienti nemultumiti @ Oct 9 2010, 07:46 PM) *
Mai asteptam mult? D Sau iar intra doar pilele? Ne este foame!

Dar ce asteptati buey? Ca nu-i inaugurare de moaste. Uite, va dau o idee de sandvis low-cost.O chifla, maioneza de anul trecut, o frunza de prin spatele blocului, pateu traditional, ceva mustar. Sandvici studentesc. Cine a facut armata nu va uita bread and mustard. wink.gif
rammstein
Citeaza (omul @ Oct 9 2010, 08:10 PM) *
Dar ce asteptati buey? Ca nu-i inaugurare de moaste. Uite, va dau o idee de sandvis low-cost.O chifla, maioneza de anul trecut, o frunza de prin spatele blocului, pateu traditional, ceva mustar. Sandvici studentesc. Cine a facut armata nu va uita bread and mustard. wink.gif


Cam repede te-ai predat. Ma uit si la meci, dar ma plictisesc. Restaurant? Shareholder sau consumer? Gurmand esti, nu zic. tongue.gif Mai vedem...Stimati privitori, asta nu da nimic. Se vrea un fel de Pastorel, io zic sa-l sponsorizati voi. smile.gif


omul
Pastorel? As vrea eu... Poate ciobanel deocamdata dry.gif In fine, sa vedem ce mancam astazi. Deoarece este duminica, va prezint o reteta cu care o fosta prietena ma cadorisea cand credea ca merit. Adica mai niciodata. biggrin.gif Oricum, reprezenta o culme a rafinamentului si o capodopera culinara de neegalat, dupa a ei parere. Culmea ca se face rapid si cade bine drumetului flamand. Asadar, se pun la fript niste copane de pui. Simultan bagam la cuptor niste wedges congelati.(pai cum altfel?) Pana se fac astea, calim niste praz dumicat cum ne place, ceva ciuperci si ardei. Eu as fi pus si niste morcov, dar nu m-a ascultat niciodata. Scoatem cartoafele din cuptor, adaugam legumele si carnea, mai punem un borcan de sos de la unchiu Beny si unu de arrabiata de la taica Berlusconi. Deasupra presaram fara zgarcenie niste mozarella si lasam maglavaisu sa se gratineze. Merge cu un roze usor, ca daca spuneam vin rosu, respectiva nu ma lasa sa-mi fac siesta. Fixatii, la fel ca si cu telina. laugh.gif



bulisor
Nenea, niste retete mai de criza nu aveti? Io mananc azi pita-ou. Cand economia duduia puneam niste parizel si faceam snitel vienez. Cine ne mai da noua mdm- ul de toate zilele? Vreau an electoral. blush.gif
rammstein
Mneata smile.gif Micul dejun l-am sarit. Acuma sa vedem ce se poate face ca stomacul sa nu protesteze. As incepe cu o supa. Gin tonic de exemplu. Am uitat de aperitiv, dar cred ca o tequila ar fi un pansament gastric potrivit. Fel de baza? O fata culcata in iarba. Sau mai multe. Desert? Unicum si horinca. biggrin.gif Si pe langa as baga o rata pe varza, da nu stiu sa o fac, plus ca apa ii cam rece si dau in hipotermie...Varza o am la purtator, dar ce folos?
mifty
Citeaza (omul @ Oct 9 2010, 07:02 PM) *
Pentru ca esti un interlocutor agreabil, de unde ti-ai dat seama ca de bilute vorbeam? Poate ca era vorba de o copita lucrata la sala? smile.gif Targu-Ocna fratele meu, sau esti copchil? dry.gif


Citeaza
Se ia de la un bou ce are el mai scump inainte de a avea acest statut.


grele rău să-ţi dai seama despre ce e vorba... mai ales dacă n-ai lipsit la orele de zoologie din şcoală!!! smile.gif)
acu' o fi evoluat "slangul", că mi-au auzit urechile diverse înnodări de limbă... da' parcă nu-mi vine-a crede tongue.gif
omul
Citeaza (mifty @ Oct 10 2010, 11:12 AM) *
grele rău să-ţi dai seama despre ce e vorba... mai ales dacă n-ai lipsit la orele de zoologie din şcoală!!! smile.gif)
acu' o fi evoluat "slangul", că mi-au auzit urechile diverse înnodări de limbă... da' parcă nu-mi vine-a crede tongue.gif

Tot zic, dar nu ma aude nimeni. Poate ca odata bagam o ciorba de burta a la carte. Sau macar o vorbim... wink.gif
rammstein
Apropo de telina. Merge o combinatie cu mar, maioneza de la mama ei, unii pun si portocala, dar eu bag smantana la greu cu marar... huh.gif Intreaba un vecin de stat pe tevi in subsol, io sunt mai conservator. Daca zici ceva de antene te mananc. tongue.gif
mifty
Citeaza (omul @ Oct 10 2010, 11:24 AM) *
Tot zic, dar nu ma aude nimeni. Poate ca odata bagam o ciorba de burta a la carte. Sau macar o vorbim... wink.gif


am... de fapt aveam neamuri care aveau bighin la ciorba de burtă, dar tot ei spuneau că dacă-i prost făcută, nici porcii n-o mănâncă...

aia pe care-am gustat-o eu era leşinător de grasă... şi nu eram deloc mahmur!!! tongue.gif
rammstein
Ma foame! As baga ceva. Undeva am gasit scris cam asa:se ia un pept da pui si cateva bucati de ficat, tot de piu,piu. Se fierb indelete, in acelasi timp se hartuiesc cu un cutit valabil fo doua cepe si cativa castraveciori in otet. Le mestecam frenetic laolalta cu maioneza si smantana. Oare sa fie bun? Apropo, voi ce cutite aveti? Io, de cand o venit mascatii ultima data prin vecini, ma multumesc cu ceva ceramic. cool.gif Omule, tu esti expert... wink.gif
hotnewsadmin
Citeaza (rammstein @ Oct 10 2010, 05:46 PM) *
Ma foame! As baga ceva. Undeva am gasit scris cam asa:se ia un pept da pui si cateva bucati de ficat, tot de piu,piu. Se fierb indelete, in acelasi timp se hartuiesc cu un cutit valabil fo doua cepe si cativa castraveciori in otet. Le mestecam frenetic laolalta cu maioneza si smantana. Oare sa fie bun? Apropo, voi ce cutite aveti? Io, de cand o venit mascatii ultima data prin vecini, ma multumesc cu ceva ceramic. cool.gif Omule, tu esti expert... wink.gif


Cutite ? Recomand Global . Un Chef sau un Santoku ( recomand santoku ) si un paring . Linga ele ar fi buna o scula de ascutit de la aceiasi firma . De-o vreme eu folosesc un cleaver chinezesc maricel ( facut in China ) dintr-un otel foarte bun, spre imensa mea surprindere . Paringurile mi le fac singur din lame de brici luate din tirg . Si apropo , ceramicele nu-mi plac . Sunt prea usoare .

omul
Cutite? Mda, intreaba neofitii biggrin.gif Uite, am la indemana un Takayuki. Corespunde, maitre? huh.gif
hotnewsadmin
Citeaza (omul @ Oct 10 2010, 06:10 PM) *
Cutite? Mda, intreaba neofitii biggrin.gif Uite, am la indemana un Takayuki. Corespunde, maitre? huh.gif


ma gandeam totusi la cutite sub 100$ bucata . Cleaveru' ala de care iti ziceam costa 25$ si folosit corect ar putea sa tina cateva sute de ani . De Takayuki nu stiam ca firma dar japonezele sunt in continuare speciale . Da' daca ai japoneze , ai si piatra de-a lor de apa sa le ascuti ?
omul
Citeaza (hotnewsadmin @ Oct 10 2010, 05:22 PM) *
ma gandeam totusi la cutite sub 100$ bucata . Cleaveru' ala de care iti ziceam costa 25$ si folosit corect ar putea sa tina cateva sute de ani . De Takayuki nu stiam ca firma dar japonezele sunt in continuare speciale . Da' daca ai japoneze , ai si piatra de-a lor de apa sa le ascuti ?

Mda, aceasta este intrebarea. Imi spune un prieten ca un cutter de librarie face toti banii. Ucigas platit se pare. Brrr... ohmy.gif
rammstein
Daca aveti nevoie de ajutor, am o katana in plus. Cutter? Taiem artera femurala... Au unii cultura generala. angry.gif As folosi katana cateodata. Sau poate ca ajunge un mae geri la amigdale. dry.gif On topic: un sandvis please. smile.gif

omul
Sandvich pentru un erou? Ma rog, daca nu avem doua admiratoare. cool.gif Ce sa punem inauntru? Mister. Exercitiu de imaginatie... laugh.gif
mifty
răspuns: 2 amigdale!!!
elementar, dragă watson!!!
omul
Citeaza (mifty @ Oct 10 2010, 06:11 PM) *
răspuns: 2 amigdale!!!
elementar, dragă watson!!!

Ai tu ce ai cu perechile biggrin.gif Parca lipseam in weekend. cool.gif Altfel, gatesc nonstop pentru cine merita. smile.gif Maestre. nu da tare...
mifty
Citeaza (rammstein @ Oct 10 2010, 05:48 PM) *
Daca aveti nevoie de ajutor, am o katana in plus. Cutter? Taiem artera femurala... Au unii cultura generala. angry.gif As folosi katana cateodata. Sau poate ca ajunge un mae geri la amigdale. dry.gif On topic: un sandvis please. smile.gif


după cum vezi, nu eu sunt ăla cu perechile, ci rammstein... tongue.gif
omul
Eu vreau ca toata lumea sa fie multumita. Mancarea este un pretext. Pe de alta parte, un sandvici bine gandit te poate scoate din multe. Nu-mi vine nimic in minte acum, imi place sa bag la patratele in mod organizat. smile.gif
rammstein
Aloo! Unde-i gazda? Ma foame! biggrin.gif Nimeni... Sa fi dat deja faliment? unsure.gif
omul
Citeaza (rammstein @ Oct 12 2010, 04:06 PM) *
Aloo! Unde-i gazda? Ma foame! biggrin.gif Nimeni... Sa fi dat deja faliment? unsure.gif

Ho, ca m-am intors, nu mai bauna! smile.gif Am fost putin plecat sa fac aprovizionarea la pretenii si coledzii nostri de guvernare de la granita de vest. Imi trebuia o piesa la caruta, la juma de pret fata de acasa si ieri, nu peste o luna... Stii ce am mai adus? Ia ghici? Uite ce-ti propun pentru astazi, ca unui cotoi rafinat ce te afli. Se ia de la o gasculita tunata, pieptul (fara silicoane) si pulpele superioare, adica alea mai celulitice. Se dumica marunt cu satarul, sau ma rog , cu katana de te lauzi ca o detii. Se calesc vreo cateva minute laolalta cu niste ciuperci mai neduse pe la scoala, ceva ceapa de apa si niste orez de ala de-l prajesc macaronarii, nu mai tiu minte cum ii zice... Io as pune si un pic de morcov, dar nu-i obligatoriu. Se amesteca produsul rezultat cu ceva ou, condimente de genul: chimen, cimbru cu masura, piper, sare, boia si dulce si aspra. Se framanta cu labutele superioare si se potrivesc niste gogoloaie pe care le imbracam in frunze de vita de vie minore, adica oparite mai din vara si puse bine. Intr-o oala de pamant se asterne un pat de ceapa tocata, cateva rosii maruntite si poate vreo doi ardei rosii, dar dulci, marar si un antebrat de vitel bine lucrat la sala, sectionat tot cu sabia, ca la o batalie intre spartanii din Zabrauti. Peste asta se randuiesc sarmalutele (da ce-ai crezut?) si se ineaca intr-un amestec format din bulion si un vin dulce, sa zicem de Tokay. Le bagi la cuptor si stai ceva. Daca ti se face foame intre timp desfaci o conserva de porc in sos propriu sau un borcan de ghiveci cu legume. Cand sunt gata le mananci cu smantana si paine de casa, nu mamaliguta cum te-a dus pe tine gandul. Pofta buna! A, sa nu uit, iti dau voie sa insotesti fiecare sarma, adica inghititura, cu un gat de vin rosu, un merlot, ca sa nu pierzi socoteala prea curand. laugh.gif

rammstein
Coane, mai lasa bucatele mitocanesti. biggrin.gif Sarmale? Pai se poate? Eu am inceput-o pe la amiaza cu bucate rafinate. Adica o saramura de crap cu mamaliga si mujdei. laugh.gif Si pentru ca asa ceva iti creeaza o sete mai mare decat in ciulinii Baraganului, de ceva timp experimentez tot felul de sprituri: Muscat cu Feteasca, Sauvignon cu Francusa, cum ajung si eu la raftul de jos din pozitia patricienilor romani. Asa ca ma duc sa ascult oleaca de muzica pana ce mai pot... blush.gif

omul
Citeaza (rammstein @ Oct 13 2010, 04:29 PM) *
Coane, mai lasa bucatele mitocanesti. biggrin.gif Sarmale? Pai se poate? Eu am inceput-o pe la amiaza cu bucate rafinate. Adica o saramura de crap cu mamaliga si mujdei. laugh.gif Si pentru ca asa ceva iti creeaza o sete mai mare decat in ciulinii Baraganului, de ceva timp experimentez tot felul de sprituri: Muscat cu Feteasca, Sauvignon cu Francusa, cum ajung si eu la raftul de jos din pozitia patricienilor romani. Asa ca ma duc sa ascult oleaca de muzica pana ce mai pot... blush.gif

Bine prietene. Ma duc la ora asta imposibila sa fac piata si maine o sa incerc sa-ti servesc o bouillbaisse cu specific romanesc. wink.gif Desi la ce mi-ai spus, o ciorba de potroace ar ajunge... tongue.gif
omul
Hai sa facem ceva rapid si usor, ca-i seara si ne e foame. Orice fiinta umana, chiar si un barbat neajutorat, stie sa faca niste clatite. Cu ce le umplem? Ca sa nu ne complicam si sa ne descurcam cu ce gasim prin frigider, propun sa calim niste jambon, ciupercute, ceapa verde, marar. Adaugam si ceva cas razuit, desi o gorgonzola ar fi ideala. Odata umplute, clatitele se dau prin faina , ou si pesmet si se panelesc. Pofta buna! smile.gif Eu le-as uda cu un vin alb demisec, dar daca va tine stomacul, le puteti ineca si in bere... dry.gif
omul
Ce sa pun pe masa? Iar ceva rapid, ca vine oama flamanda de la demonstratie... Se iau cateva copane de pui si se rumenesc cateva minute pe toate partile. Scoatem carnea din cratita si o lasam sa-si revina din soc. In locul ei bagam la focurile iadului niste ceapa solzisori si ceva usturoi pisat. Dupa ce tragem o dusca, adaugam niste rosii decojite si taiate cubulete (o conserva sa zicem gospodinilor), un pahar de vin alb sec care a scapat nebaut, fo doua linguri de miere, doua crengute de cimbru si oleaca de tarhon proaspat, taiat marunt. Le mestecam bine, mai tragem o dusca de ceva si punem dupa aia carnea la loc, impreuna cu niste masline feliate, negre obligatoriu. Cate? Cate vreti, da macar un sfert de kil. Lasam toate ingredientele sa socializeze pana ce lingura incepe sa intampine o usoara rezistenta cand calatoreste prin maglavais. Intre timp, bucatarul poate sa puna niste orez la fiert ca sa se sature cum trebuie omul, poate presara petale de trandafiri prin casa ca sa se domoleasca aleasa ( sau ca sa-i dea motiv de dat cu aspiratorul). Totul asezonat cu niste galgaituri din sticloanta, cat sa ajunga pentru ochi mici si prietenosi. Deznodamantul: ori la bal, ori la spital... blush.gif
nae
stimate doamne si domnisoare, domnilor - spaghete carbonara, manca-ti-as!
nae
dupa reteta de pe cevabun.ro; deci, nu fac spam, va fac un bine.
dorel
Cartofi pai cu mujdei si bere la pet. Ce-ti poti dori mai mult? A, daca pui si un carnat trandafir langa esti deja maistru. Ca ingineru ala fraier tot la pita cu mustar o ramas. Manageru baga ceafa de porc, imbuibatu tranzitiei mele angry.gif
omul
Sunt cam racit. Domnu Streinu si Cercel, ati importat vaccinul sezonier? Ma rog, medicul mi-a prescris urmatoarele: se convinge cocosul din ograda sa se sacrifice pentru binele comun, ca oricum gainile au intrat in greva administrativa... Spatele, gatul si alte cazaturi se pun intr-o oala pipernicita la fiert indelung. Se mai scapa morcov, patrunjel si telina cat sa dea pe din afara. La final punem o mana de frunze si fidea cu zgarcenie. Sa ramana supa de vreo trei cani. Carnea si zarzavatul le dumicam in buna traditie romaneasca laolalta cu ceva castraveti murati, mazare verde, vreo doi cartofi fierti. Punem si maioneza cu smantana si aperitivul este gata. Meniu de nunta... Restul cocosului il impartim frateste si o parte o facem friptura, cealalta o inabusim cu ceapa. Dupa vreo trei ore bagam si un rantas cu paprica in exces si frunze de patrunjel din belsug. Ca sa fie pe toate gusturile. Ce ar mai trebui? Poate ca o mamaliguta pripita, ceva mujdei de usturoi, ca doar suntem raciti si mult vin. Fiert? Nici chiar asa. celelalte medicamente ar trebui sa fie de ajuns. biggrin.gif
un grup de cetateni
Citeaza (omul @ Oct 17 2010, 09:24 AM) *
Sunt cam racit. Domnu Streinu si Cercel, ati importat vaccinul sezonier? Ma rog, medicul mi-a prescris urmatoarele: se convinge cocosul din ograda sa se sacrifice pentru binele comun, ca oricum gainile au intrat in greva administrativa... Spatele, gatul si alte cazaturi se pun intr-o oala pipernicita la fiert indelung. Se mai scapa morcov, patrunjel si telina cat sa dea pe din afara. La final punem o mana de frunze si fidea cu zgarcenie. Sa ramana supa de vreo trei cani. Carnea si zarzavatul le dumicam in buna traditie romaneasca laolalta cu ceva castraveti murati, mazare verde, vreo doi cartofi fierti. Punem si maioneza cu smantana si aperitivul este gata. Meniu de nunta... Restul cocosului il impartim frateste si o parte o facem friptura, cealalta o inabusim cu ceapa. Dupa vreo trei ore bagam si un rantas cu paprica in exces si frunze de patrunjel din belsug. Ca sa fie pe toate gusturile. Ce ar mai trebui? Poate ca o mamaliguta pripita, ceva mujdei de usturoi, ca doar suntem raciti si mult vin. Fiert? Nici chiar asa. celelalte medicamente ar trebui sa fie de ajuns. biggrin.gif

Si desertul? Vrem si ceva dulce!
omul
Citeaza (un grup de cetateni @ Oct 17 2010, 09:38 AM) *
Si desertul? Vrem si ceva dulce!

Pai vinul nu ajunge? Ce intrebari pun, niciodata nu-i destul. Bine, o Lacrima lui Ovidiu va aranjeaza? tongue.gif
rammstein
Mda, eu sunt mai putin pretentios. Ma multumesc cu o livra de muschi de vita din tara tangoului. Ii trag catiba pumni in cap, sa nu-i stric fibra si-l pun pe gratar. Mediu sa fie. Ca sa nu se plictiseasca pe grill, arunc niste ceapa, vinete, dovlecei, rosie, ciuperci. Intr-o ceva, pun niste unt la topit in ulei de masline, adaug gorgonzola si smantana dulce. Gata mancarea in cateva minute. Si da, merge cu un vin bun, dar mult...
omul
Mda, cand omul nu-i acasa... Din doua una: ori numai consumatori pe aici, sau doar yoghini ce leviteaza deasupra tentatiilor lumesti. Sau poate ca propun eu doar bombe calorice. huh.gif Asadar, ce o sa ciugulim astazi? Razuim niste telina si morcovi, adaugam niste cuburi de mar, boabe de struguri, cateva feliute de portocala, niste salata verde dumicata acceptabil. Mai punem niste bucatele de piept de pui fiert. Unii mai adauga si nuci, dar hai sa nu facem musli. Scapam si doua linguri de maioneza light, ca-i foarte sanatoasa si putina smantana degresata. Un deliciu. Merge cu o apa plata de calitate, recomand Evian, daca o consumi curent mai castiga si urologii un ban cinstit. wink.gif In ceea ce ma priveste, ma multumesc sa consum o supa. De ce am nevoie? Una bucata ciolan afumat de porc, ceva osso bucco de vitel, morcovi, albitura, ceapa, bulion, verdeata. Si ca sa fie de regim, minim doi litri de apa. biggrin.gif Sa nu uitam faolea boabe, musai rosie. Nu trebuie sa fii mare bucatar, totul este sa nu le uiti pe foc la nesfarsit, ca te trezesti cu pompierii la usa... Cand este gata se adauga smantana, poate si ceva ardei iute si o salata de ceapa rosie. Cred ca merge si o horinca, pita obligatoriu. Desigur ca o fiinta rationala si rafinata ar alege prima varianta. laugh.gif
omul
Sa gatesc ceva? La ora si pe vremurile astea? Paine prajita cu ceai tongue.gif Si un digestiv dupa...
Anemona
Citeaza (omul @ Oct 22 2010, 07:13 PM) *
Sa gatesc ceva? La ora si pe vremurile astea? Paine prajita cu ceai tongue.gif Si un digestiv dupa...

Sper ca este ceai verde. Iar painea din faina integrala. Cand vorbesti de un digestiv, te referi la cateva pagini din Coelho?
omul
Citeaza (Anemona @ Oct 22 2010, 07:34 PM) *
Sper ca este ceai verde. Iar painea din faina integrala. Cand vorbesti de un digestiv, te referi la cateva pagini din Coelho?

Unii ar spune: indubitabil. wink.gif Eu nu, prefer irefutabil. Ca sa arat de ce, o sa incep prin a spune ca cei care vor sa slabeasca eficient, nu au decat sa se interneze o anumita perioada, pentru analize sa zicem, intr-unul din spitalele patriei. Si sa nu ciuguleasca decat ceea ce primesc acolo. biggrin.gif
Celorlalti le recomand urmatoarea reteta de criza: se ia tot ce mai zaboveste prin frigider, musai se prajeste in uleiul ramas de anul trecut si se intinde cu mana in mujdei. Asezonam cu un spirt medicinal de calitate, strecurat prin paine si gata-i ospatul. tongue.gif Se recomanda reducerea portiilor cu 25 % ca sa nu ne ridicam ingreunati de la masa. cool.gif Efectul? Ne alaturam celor dintai si trai neneaca...
rammstein
Hmm, esti bucatar sau revolutionar? unsure.gif Eu as incepe prin a face un sos. Punem putin unt si ulei de masline laolalta cu o ceapa si un morcov taiate marunt. Ca sa nu se plictiseasca adaugam o frunza de dafin si o crenguta de cimbru. Ca sa prinda puteri le invartosam cu o lingura de faina. Iti place stilul, ma ridic la inaltimea ceruta? cool.gif Bun, turnam si o cana de vin alb, demidulce daca se poate, putin bulion si zeama ramasa de la o supa de carne facuta cand eram raciti... Ce urmeaza? Reducem baby, stiu ca nu-ti place expresia, dar suntem in bucatarie, nu in dormitor. tongue.gif Strecuram ceea ce obtinem si turnam peste cateva felii de foie gras prajit discret, ciuperci sauvage calite fara mila si ceva bucati de paine prajita. Mancarea cosasului... Udatura? O feteasca neagra.

Miruna
Baieti, vad ca va pricepeti. Sigur sunteti luati. sad.gif Uite ce va rog, nu de alta, dar sunt prinsa la colt. Vine in inspectie viitoarea mea soacra si trebuie sa o multumesc. Eu stiu sa gatesc: paste, cartofi pai, omleta, sandviciuri. Plus ca raionul de preparate congelate nu are secrete pentru mine. Inclusiv iubitul ei fiu poate fi incadrat aici, dar ma rog, nu toti sunt Tarzan... Totusi, scorpia este de moda veche, iar limbile straine sunt ceva care nu exista pentru ea. Asa ca expresii gen catering nu le cunoaste si i se par indecente. Va rog sa ma ajutati sa ies basma curata. Nu raman datoare. wink.gif
Sieglind
Citeaza (omul @ Oct 17 2010, 09:24 AM) *
Sunt cam racit. Domnu Streinu si Cercel, ati importat vaccinul sezonier?

...

Ce ar mai trebui? Poate ca o mamaliguta pripita, ceva mujdei de usturoi, ca doar suntem raciti si mult vin. Fiert? Nici chiar asa. celelalte medicamente ar trebui sa fie de ajuns. biggrin.gif


acuma-s eu !!!

aşa că: vaccin am, dar n-am apucat să-l fac ohmy.gif

(şi nu folosesc Coelho, nici măcar ca digo)

p.s. oare ramm are de gând să răspundă fetei care a cerut ajutor, ori mâatsa noastră s-a cam misoginit de tot ?! rolleyes.gif sad.gif
rammstein
Citeaza (Sieglind @ Oct 29 2010, 10:07 AM) *
acuma-s eu !!!

aşa că: vaccin am, dar n-am apucat să-l fac ohmy.gif

(şi nu folosesc Coelho, nici măcar ca digo)

p.s. oare ramm are de gând să răspundă fetei care a cerut ajutor, ori mâatsa noastră s-a cam misoginit de tot ?! rolleyes.gif sad.gif

Sanatate si batiste multe... Eu as recomanda o tuica fiarta cu piper, dar asta merge la omul tongue.gif Care n-a mai gatit de mult, o fi la cura... Totusi, mi-am adus aminte de o schema de tratament eficienta. Supa de gaina batrana, taieteii optionali si ceva dulce, pentru gat: un galbenus de ou frecat cu miere si scapat in lapte fierbinte. smile.gif
rammstein
Citeaza (Miruna @ Oct 24 2010, 02:02 PM) *
Baieti, vad ca va pricepeti. Sigur sunteti luati. sad.gif Uite ce va rog, nu de alta, dar sunt prinsa la colt. Vine in inspectie viitoarea mea soacra si trebuie sa o multumesc. Eu stiu sa gatesc: paste, cartofi pai, omleta, sandviciuri. Plus ca raionul de preparate congelate nu are secrete pentru mine. Inclusiv iubitul ei fiu poate fi incadrat aici, dar ma rog, nu toti sunt Tarzan... Totusi, scorpia este de moda veche, iar limbile straine sunt ceva care nu exista pentru ea. Asa ca expresii gen catering nu le cunoaste si i se par indecente. Va rog sa ma ajutati sa ies basma curata. Nu raman datoare. wink.gif

Draga mea, datoare nu esti, din pacate... Eu am crezut ca vorbesti cu omul, ca el inca ii fecior, insurat ce-i drept. tongue.gif Sper ca tornada a trecut cu bine. Daca va mai fi o data viitoare, poti sa te scoti usor astfel. Mamele de baieti vor ca odorul sa aiba parte de mancare gatita, ca acasa. Nici ele nu-s maestri bucatari, deci nu trebuie sa o epatezi cu homar si rata cu portocale. Asadar, ceva cu care viitorul gestionar este obisnuit de mic. O ciorbita de pui bunaoara. Pui partea osoasa la fiert cu ce gasesti prin frigider. Ce gasesti? Legume congelate. Ntt, nu o fentezi. Deci iei de la o baba din piata ceea ce trebuie. Doar atat ii spui: vine soacra si iti da morcov, albitura, verdeata (vezi sa nu puna si matraguna),ceapa, ardei, rosii daca mai are (traiasca fratii turci). Vezi ca trebuie curatate si spalate in prealabil. dry.gif Daca pui rosii destule si niste bulion, nici nu mai trebuie bors, ca dupa aia se interpreteaza: adica ce, sunt o acritura? Din restul puiului bagi o tocanita. nu trebuie decat carne, ceapa, paprica multa, ulei putin, ca si cum n-ar fi, piper, sare (mai bine premix de legume, ca si ea foloseste). La final musai faci si un rantas. Ce-i ala? Cel mai simplu este sa pui un pic de ceapa taiata marunt sa se caleasca in putin ulei. Apoi adaugi o lingura de faina, amesteci continuu sa nu apara cocoloase si torni putin bulion si lapte caldut deasupra. Le lasi sa scada pana arata ca un sos si le pui peste pasare. Pana ce dau doua clocote, tai niste patrunjel verde si-l arunci deasupra. Cu ce merge? Cu mamaliga. Asta cred ca stii sa o faci. Foloseste totusi faina grisata ca sa nu ai surprize. Ceva dulce? Un vargabeles simplificat. Adica: fierbi niste tagliatelle de calitate, cam la un sfert de kil. Inainte pui o punga de stafide(min. 50 de grame), recomand aurii, la odihnit in putin brandy. Unii spun rom, dar un Armagnac ar merge cel mai bine... Daca nu, vezi si tu, poate a ramas ceva zeama de plosnite de la ultimul chef. Asa, unde eram? A, da. Trantesti o cutie de branza de vaci proaspata, dar nu din aia light cu care esti obisnuita, intr-un vas. Peste adaugi doua-trei galbenusuri de ou, vreo 50 de grame de unt topit, stafidele fara udatura, cateva pliculete de zahar vanilat, dar nu mai mult de cinci. Eu pun si putina scortisoara, dar este un fix al meu. Le amesteci impreuna cu pastele si le bagi la cuptor, foc mediu si nu mai mult de juma de ora. Recomand si un capac deasupra, ca altfel ii pica proteza scorpiei... Cam atat. Apropo, ai pagina pe feisbuc? cool.gif
Aceasta este versiunea "lo-fi". Pentru a vedea versiunea grafica integrala:click aici.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.