Help - Cauta - Membri - Calendar
Versiune intreaga: Dezbaterea comunismului ca viata de zi cu zi
Hotnews.ro Forum > Actualitati > Dezbateri pe termen lung
pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
echo
Citeaza (Novice @ Jan 4 2011, 02:13 PM) *
Sa inteleg ca te inchini la zeii Bush?...înţelegi greşit, Pinteo !!!! mă" închin", admir şi recunosc elitele umane veritabile cât şi valorile general acceptate, ca simboluri şi cuceriri, ale civilizaţiei umane la-nceput de sec XXI . Mil. III.
hotnewsadmin
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 4 2011, 02:00 PM) *
Userul "Novice" nu sunt eu, te înşeli din nou. Şi ce dacă folosesc mai multe nick-uri? Oricum sunt anonim, aşa că numai ideile pe care le susţin au relevanţă intrinsecă.


o sa comasez postarile aceluiasi user . Asa ca foloseste-ti nickul si cand scrii ca musafir .
Pintea Haiducul
Citeaza (berger @ Jan 4 2011, 04:03 PM) *
Cine ridica astazi in slavi ideologia comunista nu poate fi decat de acord cu crimele infaptuite impotriva poporului roman in numele acestei ideologii.


Dupa aceeasi logica, cine ridica in slavi ideologia capitalista nu poate fi decat de acord cu crimele infaptuite de Cromwell impotriva poporului englez si irlandez in numele acestei ideologii. Please, ma lasi cu cliseele? dry.gif
Pintea Haiducul
Citeaza (echo @ Jan 4 2011, 04:23 PM) *
...înţelegi greşit, Pinteo !!!! mă" închin", admir şi recunosc elitele umane veritabile cât şi valorile general acceptate, ca simboluri şi cuceriri, ale civilizaţiei umane la-nceput de sec XXI . Mil. III.


Echo, userul "Novice" nu sunt eu, de ce ma faci sa ma repet? Si ce tot boscorodeai acolo despre China? America a adoptat cumva zicala romaneasca "sa moara si capra vecinului", or what? laugh.gif
Elful
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 4 2011, 01:35 PM) *
Eu nu sunt retard, sunt geniu. rolleyes.gif Sau nu esti in clar, trebuie sa-ti desenez? Pot sa iti fac un desen in Paint, daca altfel nu pricepi.


Se ajunge cam departe cu magariile.De fapt,nu ma mira.acest post,nu-mi apartine!
echo
...mmmda !!!!1 Pintea un exponent veritabil al unui sistem de educatie şi învăţământ latin, cu alte cuvinte, se cam bagă-n seamă făcându-şi de lucru,... să se afle-n treabă ! laugh.gif

...concluzie; un slab profesionist , bun anarhist !!!! ok Pintea. te-a prins hotadminul trişând ? mmmdeh !..nu ţi-ai însuşit temenic tehnica stângistă; minciună-dezinformare-triş-asasinat.


MULŢUMESC, HOTNEWSADMIN !!!!
Pintea Haiducul
Citeaza (berger @ Jan 4 2011, 04:03 PM) *
Prin urmare, plangi ca sluga dupa stapanul cel bun si ti-e greu sa vezi ca si altii, fiind liberi astazi, pot aspira sa le fie bine.


Ai inteles aiurea, eu lupt ca tara mea sa fie libera, sa nu mai fim sclavii FMI-ului si ai americanilor. Tie poate ca iti place sa crezi ca esti liber, whatever, treaba ta, dar te asigur ca in realitate nu esti decat un sclav.
Pintea Haiducul
Citeaza (echo @ Jan 4 2011, 04:38 PM) *
...concluzie; un slab profesionist , bun anarhist !!!! ok Pintea. te-a prins hotadminul trişând ? mmmdeh !..nu ţi-ai însuşit temenic tehnica stângistă; minciună-dezinformare-triş-asasinat.


Poftim??? huh.gif Pai, eu singur am recunoscut ca am postat si sub alt nick ("un comunist convins"), unde vezi tu ca am mintit? Iar incepi cu insultele nemeritate? Urât din partea ta, Echo... sleep.gif In plus, forumistii vechi, inclusiv tu, stiu bine ca eu nu mint in public, religia nu-mi permite.
Elful
Citeaza (Elful @ Jan 4 2011, 01:35 PM) *
Da BA si ce daca eram turnator, toti era turnatori.
Si daca beau ce beau pe banii mei.Hai pa.Scuze,despre acest post,era vorba,ca nu-mi apartine!Nu ma cobor,pana acolo,sa raspund unor asemenea acuzatii.
hotnewsadmin
Citeaza (Elful @ Jan 4 2011, 03:48 PM) *
Scuze,despre acest post,era vorba,ca nu-mi apartine!Nu ma cobor,pana acolo,sa raspund unor asemenea acuzatii.


Elf , fa-ti cont si nu va mai vorbi nimeni in numele tau .
echo
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 4 2011, 02:42 PM) *
Ai inteles aiurea, eu lupt ca tara mea sa fie libera, sa nu mai fim sclavii FMI-ului si ai americanilor. Tie poate ca iti place sa crezi ca esti liber, whatever, treaba ta, dar te asigur ca in realitate nu esti decat un sclav....eşti sclavul ciocoimii roşii, Pinteo !!!! instaurată la putere în Ro.după "89 cu sprijinul logistic al marelui tău tătuca I.Iliescu, ciuma roşie de dinnainte de "89 s-a metamorfozat în pecinginea roşie de după, aşa că; plângi la mormânt străin ,Pinteo !...dacă doreşti să-ţi spun cam de prin ce vremuri domneşte sistemul sclavagist practicat de mai toate capetele domnitoare ,mai mult sau mai putin de origine latină peste aceste spaţii mioritice, un adevărat triconfiliu al marilor imperii intercontinentale, cu mare plăcere am să te informez, până atunci, psssst, 6 , trage-i tare cu referenul; hei rup, hei rup !!!! ca la Bumbeşti -Livezeni )))) nu strică nici refrenul consacrat, piesă muz.cu macaralele ce râd în Soare. ))))
Pintea Haiducul
Citeaza (echo @ Jan 4 2011, 04:56 PM) *
...eşti sclavul ciocoimii roşii, Pinteo !!!! instaurată la putere în Ro.după "89 cu sprijinul logistic al marelui tău tătuca I.Iliescu, ciuma roşie de dinnainte de "89 s-a metamorfozat în pecinginea roşie de după, aşa că; plângi la mormânt străin ,Pinteo !


Te inseli flagrant, n-am nici o legatura cu PSD-ul, eu nu sunt "roşu" (adica socialist), sunt comunist, adica democrat. Socialismul e doctrina pomanagiilor, comunismul e doctrina patriotilor cu capital initial zero.

Uite un comentariu de-al meu mai vechi, poate te mai lamuresti un pic:

Citeaza
In istoria societatilor moderne, adevarata lupta s-a dat tot timpul intre Capitalism si Democratie. Comunismul a insemnat Democratie Extremista (adica socialista), fascismul a insemnat Capitalism Extremist (adica socialist). Astazi, sub presiunea insuportabila a Crizei, se produce debransarea definitiva a Capitalismului de socialismul care i-a fost atat de util, in multiple feluri, vreme de 150 de ani. Moare socialismul, si odata cu el si fascismul contemporan ("etatismul"). Ca bolsevismul murise demult, oricum... Dar nu si Democratia. Democratia va continua sa creeze probleme Capitalismului chiar si atunci cand socialismul va fi mort si ingropat. Ba chiar se va ajunge pana intr-acolo incat partidele democratice ale zilei de maine vor fi acuzate de "comunism" de adversarii lor politici adepti ai puterii capitaliste de Stat. Exact ca in secolul XIX. De fapt, se intampla deja in Romania, unde PNL-ul infrunta asemenea acuze aberante din partea pedelistilor. Nu ar fi de mirare ca peste vreo 20 de ani prin "democratie" sa se inteleaga de fapt "comunism"... iar epitetul de "comunist" sa se transforme dintr-o insulta infamanta intr-un compliment! smile.gif
echo
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 4 2011, 02:47 PM) *
Poftim??? huh.gif Pai, eu singur am recunoscut ca am postat si sub alt nick ("un comunist convins"), unde vezi tu ca am mintit? Iar incepi cu insultele nemeritate? Urât din partea ta, Echo... sleep.gif In plus, forumistii vechi, inclusiv tu, stiu bine ca eu nu mint in public, religia nu-mi permite.
...RELIGIA spui ?...religia se bazează pe ADEVĂRUL PLĂSMUIT aşa după cum îi convine, ce-mi e baba-rada ce-mi e rada-baba ideologie religioasă sau ideologie stângisto-comunistoidă,: TOT un DRAC !..ambele utopii consacrate dar foarte tenace în a-şi atinge scopul, (scop=îndobitocirea maselor)deci: NU TE CRED !
berger
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 4 2011, 02:32 PM) *
Dupa aceeasi logica, cine ridica in slavi ideologia capitalista nu poate fi decat de acord cu crimele infaptuite de Cromwell impotriva poporului englez si irlandez in numele acestei ideologii. Please, ma lasi cu cliseele? dry.gifE o mica, dar esentiala diferenta: "crimele" lui Cromwell au fost infaptuite in timp de razboi, deci era dispus sa moara si el pe campul de lupta.
Crimele comunistilor au avut loc pe timp de pace, in conditiile in care TOATA puterea era deja a lor, prin urmare crimele lor au fost niste EXECUTII.

Ideea de comunism nu poate exista decat la mentalitatile de sluga. Iar tu o dovedesti din plin. Repet, in calitatea ta de comunist inflacarat nu poti exista in afara unui stapan: Ceausescu s-a dus, Iliescu e pe duca, te mai inchini la el cat mai ai timp, Vladimir Putin e un capitalist feroce, China si Cuba sunt departe...ti-a ramas doar forumul acesta si umarul moderatorului pe care vii sa plangi. Go ahead, ca e democratie.
echo
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 4 2011, 03:01 PM) *
Te inseli flagrant, n-am nici o legatura cu PSD-ul, eu nu sunt "roşu" (adica socialist), sunt comunist, adica democrat. Socialismul e doctrina pomanagiilor, comunismul e doctrina patriotilor cu capital initial zero.

Uite un comentariu de-al meu mai vechi, poate te mai lamuresti un pic:

...capital ZERO ?!


...Tu, COMUNIST ? pretinzi c-ai fi şi patriot ? nu Pinteo, un asemenea individ nu poate fi decât; UN REBUT SOCIO-UMAN, auto-declarat ,CONSACRAT.
Pintea Haiducul
Citeaza (berger @ Jan 4 2011, 05:06 PM) *
Ideea de comunism nu poate exista decat la mentalitatile de sluga.


Asa ai fost indoctrinat sa crezi. Dar eu sunt propriul meu stapan si nu ma plang de nimic. Dimpotriva, jubilez vazand ca sistemul vostru capitalist se duce pe apa sambetei cu viteze supersonice. Viitorul e al meu, voi sunteti deja fosilele vii ale unei epoci revolute.
Pintea Haiducul
Citeaza (echo @ Jan 4 2011, 05:09 PM) *
nu Pinteo, un asemenea individ nu poate fi decât: UN REBUT SOCIO-UMAN, auto-declarat , CONSACRAT.


Da, bine, cum zici tu... sleep.gif Dar insultele tale nemeritate nu fac decat sa ma inalte in ochii cititorilor.
Pintea Haiducul
Citeaza (echo @ Jan 4 2011, 05:04 PM) *
ambele utopii consacrate dar foarte tenace în a-şi atinge scopul, (scop=îndobitocirea maselor)deci: NU TE CRED !


Masele sunt deja indobitocite la extrem, nu se gandesc decat la ce bagă in burtă, asa ca acuzatia ta e fix aiurea. Eu incerc pe cat pot sa luminez oamenii, de aceea am deschis si topice pe teme de Stiinta, si de politica. E condamnabil ce fac? Nu cred.
echo
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 4 2011, 03:14 PM) *
Da, bine, cum zici tu... sleep.gif Dar insultele tale nemeritate nu fac decat sa ma inalte in ochii cititorilor.
...Pinteo, eşti sau nu, COMUNIST ? tu alegi ! angry.gif
echo
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 4 2011, 03:21 PM) *
Masele sunt deja indobitocite la extrem, nu se gandesc decat la ce bagă in burtă, asa ca acuzatia ta e fix aiurea. Eu incerc pe cat pot sa luminez oamenii, de aceea am deschis si topice pe teme de Stiinta, si de politica. E condamnabil ce fac? Nu cred....ai deschis thread pentru popularizarea ştiinţei şi ai postat pe el ezoterime, ai deschis thread-uri politice şi-ai postat pe ele delirantele-ţi iopteze de factură conspiraţionistă.

Pinteo, tu eşti o persoană serioasă ?... prezintă-mi probe, dovezi, să te pot considera un individ serois, în adevăratul sens al cuvântului. angry.gif ceea ce practici tu, se numeşte îndobitocirea cititorului prin dezinformare şi construirea de ipoteze fără un fundament bine ancorat în realitate.
Elful
Ca sa nu divagam de la subiect,domnu haiduc, cum ramane cu aurul dacilor si mai ales cu amerindienii?
Rog toate personalitatile tale multiple,sa mai explice macar o data aceste doua probleme grave.De cate ori am adus in discutie,in ultimele 24 de ore,acest subiect,una sau mai multe din personalitatile tale,a inceput sa ma jigneasca,dar eu raman in continuare,foarte interesat.Celelalte teorii,expuse aici,sunt plictisitoare,gresite si mult prea vehiculate,de toti p®ostacii.Cu asta,dai lovitura!!!
echo
Citeaza (Elful @ Jan 4 2011, 03:25 PM) *
Ca sa nu divagam de la subiect,domnu haiduc, cum ramane cu aurul dacilor si mai ales cu amerindienii?
Rog toate personalitatile tale multiple,sa mai explice macar o data aceste doua probleme grave.De cate ori am adus in discutie,in ultimele 24 de ore,acest subiect,una sau mai multe din personalitatile tale,a inceput sa ma jigneasca,dar eu raman in continuare,foarte interesat.Celelalte teorii,expuse aici,sunt plictisitoare,gresite si mult prea vehiculate,de toti p®ostacii.Cu asta,dai lovitura!!!Aurul Dacic, a scos din criză IMPERIUL ROMAN. altceva ?
Pintea Haiducul
Citeaza (echo @ Jan 4 2011, 05:21 PM) *
...Pinteo, eşti sau nu, COMUNIST ? tu alegi ! angry.gif


Bineînţeles că sunt, nu există democraţie adevărată decât în comunism! Vrei să mai postez odată comentariul acela şoc? OK, îl mai postez odată:

Citeaza
Ah, inca ceva: nu exista nici o legatura intre democratie si capitalism, in capitalism alegerile sunt fraudate sistematic de partidele care au cei mai multi bani. Asa s-a intamplat in toata perioada interbelica, asa s-a intamplat si in 1996 si in 2004 si in 2008, cand partidele anti-pesediste au castigat alegerile cu bani americani. In 1992 si 2000 nu le-a iesit manevra pentru ca economia mersese prost in anii precedenti, poporul era mult prea furios si nu s-a lasat manipulat, a votat cu patriotii, nu cu tradatorii interesului national.

Stricto sensu, mai multa democratie era in comunism, desi --paradoxal-- nu erau alegeri libere. De ce? Pentru ca atunci exista RESPONSABILITATE, conducatorii trebuiau volens-nolens sa dea socoteala in fatza membrilor propriului partid. Nu se putea arunca vina pe opozitie, pentru ca nu exista opozitie. Acesta e marele avantaj al partidului unic, forteaza politicienii la responsabilitate. In asa-zisele "democratii capitaliste" (o contradictie in termeni) responsabilitatea e doar o vorba goala, oricat rau ai face tarii tot vei scapa basma curata, ca Basescu de pilda.

Acum ti-e clar?
Pintea Haiducul
Citeaza (echo @ Jan 4 2011, 05:25 PM) *
ceea ce practici tu, se numeşte îndobitocirea cititorului prin dezinformare şi construirea de ipoteze fără un fundament bine ancorat în realitate.


On the contrary, my friend, tot ce am spus e bazat pe fapte. Reciteste inca odata topicul, daca ai dubii.
Elful
Citeaza (echo @ Jan 4 2011, 03:28 PM) *
Aurul Dacic, a scos din criză IMPERIUL ROMAN. altceva ?


Intrebare ii era adresata haiducului,nu unui om normal.El are o teorie mult,mai interesanta,sau....Doamne fereste!!!!! Are mai multe personalitati,decat credeam???Asta ar fi...culmea nebuniei!
Pintea Haiducul
Citeaza (Elful @ Jan 4 2011, 05:25 PM) *
Ca sa nu divagam de la subiect,domnu haiduc, cum ramane cu aurul dacilor si mai ales cu amerindienii?


Sunt chestii de Istorie, de ce te intereseaza? smile.gif Prefer temele de actualitate, no offence. Plus ca as fi cam off-topic. Deschide tu un topic pe teme istorice, daca te pasioneaza asa de tare domeniul.
Pintea Haiducul
Citeaza (Elful @ Jan 4 2011, 05:35 PM) *
Intrebare ii era adresata haiducului,nu unui om normal.El are o teorie mult,mai interesanta,sau....Doamne fereste!!!!! Are mai multe personalitati,decat credeam???Asta ar fi...culmea nebuniei!


Echo e pasionat de tema aurului, nu-l judeca prea aspru. Ar fi in stare sa discute cu tine ore in sir despre aurul de la Rosia Montana.
Pintea Haiducul
Citeaza (Elful @ Jan 4 2011, 05:25 PM) *
Ca sa nu divagam de la subiect,domnu haiduc [...] Cu asta,dai lovitura!!!


Ah, era sa uit: bine ai venit printre membrii Forumului, Elfule! smile.gif
echo
citez: nu exista nici o legatura intre democratie si capitalism

ce spiu franţ ?!...chiar aşa Pinteo ? tu ai impresia că democraţia veritabilă se construieşte fără indivizi super profesionalizaţi, fără o majoritate a cetăţenilor super-educată şi foarte bine culturalizată ?

Tu ai impresia că democraţiile lumii civilzate, pe care tu nici macar nu îndrăzneşti să le studiezi , cel puţin la modul general, apoi să le raportezi la democraţia originală românească, se bazează pe indivizi slab informaţi sau dezinformaţi temenic atât înnainte de Dec"89 cât şi după?... pe indivizi(cetăţeni)aculturalizaţi de 20 de ani -citeşte ţiganizaţi-?.... se bazează pe indivizi formaţi ca cetăţeni în sisteme de educaţie, învăţământ şi cultură ce-şi au standardele calitative la limitele cele mai de jos dtpdv ?... tu ai impresia că democraţiile lumii civilzate se bazează pe absenteismul de la vot al celor ce sunt interesaţi ca după introducerea bultinului de vot în urnă, au pretenţia ca politicianul repectiv să-i sporească nivelul de trai pe timpul mandatului ce i -a fost oferit prin vot, de către un asemenea cetăţean?...etc, etc...

Tu ai impresia că o democraţie veritabilă poate să existe atunci când majoritatea cetăţenilor sunt proşti sau ignoranţi şi-au fost indobitociţi programatic şi menţinuţi într-o stare de sărăcie permanentă, tocmai pentru a fi nevoiţi să-şi vândă votul pentru o galeata, o şăpcuţă, un Kg. de zahări sau mai ştiu eu ce foloase de moment, pe care politicieni-citeşte şmecheri- fără scrupule ,.....?

Din textul tău => inepţii pe care cu greu mi le-aş fi putut imagina, însă, minunea s-a produs, ţi-ai dat arama pe faţă de bună voie şi nesilit de nimeni Pinteo, Felicitări !!!! angry.gif
Pintea Haiducul
Citeaza (echo @ Jan 4 2011, 05:57 PM) *
Din textul tău => inepţii pe care cu greu mi le-aş fi putut imagina, însă, minunea s-a produs, ţi-ai dat arama pe faţă de bună voie şi nesilit de nimeni Pinteo, Felicitări !!!! angry.gif


Echo, in doua randuri mi-ai luat apararea atunci cand Adminul m-a banat, n-o sa ma mai cert cu tine nici sa imi arunci in fatza cele mai grotesti insulte pe care le poti imagina. Asta inteleg eu prin onoare. Daca ideile mele te ofenseaza, inseamna ca nu m-ai inteles, pentru ca nimic din ideile mele nu poate ofensa un om integru si fara prejudecati. Fa efortul si intelege ce am scris, si apoi mai vorbim, OK?
Pintea Haiducul
Citeaza (echo @ Jan 4 2011, 05:57 PM) *
chiar aşa Pinteo ? tu ai impresia că democraţia veritabilă se construieşte fără indivizi super profesionalizaţi, fără o majoritate a cetăţenilor super-educată şi foarte bine culturalizată ?

Tu ai impresia că democraţiile lumii civilzate, pe care tu nici macar nu îndrăzneşti să le studiezi , cel puţin la modul general, apoi să le raportezi la democraţia originală românească, se bazează pe indivizi slab informaţi sau dezinformaţi temenic atât înainte de Dec"89 cât şi după?... pe indivizi(cetăţeni)aculturalizaţi de 20 de ani -citeşte ţiganizaţi-?.... se bazează pe indivizi formaţi ca cetăţeni în sisteme de educaţie, învăţământ şi cultură ce-şi au standardele calitative la limitele cele mai de jos dtpdv ?... tu ai impresia că democraţiile lumii civilzate se bazează pe absenteismul de la vot al celor ce sunt interesaţi ca după introducerea bultinului de vot în urnă, au pretenţia ca politicianul repectiv să-i sporească nivelul de trai pe timpul mandatului ce i -a fost oferit prin vot, de către un asemenea cetăţean?...etc, etc...

Tu ai impresia că o democraţie veritabilă poate să existe atunci când majoritatea cetăţenilor sunt proşti sau ignoranţi şi-au fost indobitociţi programatic şi menţinuţi într-o stare de sărăcie permanentă, tocmai pentru a fi nevoiţi să-şi vândă votul pentru o galeata, o şăpcuţă, un Kg. de zahări sau mai ştiu eu ce foloase de moment, pe care politicieni-citeşte şmecheri- fără scrupule ,.....?


Da.
Un Observator
Citeaza (echo @ Jan 4 2011, 03:57 PM) *
Din textul tău => inepţii pe care cu greu mi le-aş fi putut imagina, însă, minunea s-a produs, ţi-ai dat arama pe faţă de bună voie şi nesilit de nimeni Pinteo, Felicitări !!!! angry.gif


Nu stiu cine e mai dus cu pluta, tu sau Pintea. Spui ca si-a dat acum arama pe fata?

Unde erai cand a declarat ca are o noua teorie a fizicii pentru care va lua Nobel?
Unde erai cand a declarat ca generalii armatei SUA au fost omorati? Basescu, si el e mort, saracu.
Dar cand abera conspiratii amestecate pe banda rulanta?
A fost vreodata acest personaj capabil de o conversatie normala, a recunoscut vreodata invaliditatea vreunei ineptii?

Ai strans 1200 de postari degeaba, Echo.

Pintea Haiducul
Citeaza (Un Observator @ Jan 4 2011, 06:12 PM) *
Unde erai cand a declarat ca are o noua teorie a fizicii pentru care va lua Nobel?
Unde erai cand a declarat ca generalii armatei SUA au fost omorati? Basescu, si el e mort, saracu.
Dar cand abera conspiratii amestecate pe banda rulanta?
A fost vreodata acest personaj capabil de o conversatie normala, a recunoscut vreodata invaliditatea vreunei ineptii?


Daca la tine "normal" inseamna "mediocru", raspunsul e un NU cinstit, nu am fost niciodata capabil de o conversatie normala, prefer argumentele forte bazate pe fapte si conexiuni logice surprinzatoare. De gustibus, ma rog... Iti doresc mediocritate placuta in continuare, cu tot tacamul: venituri mediocre, familie mediocra, copii mediocri si viitor mediocru. smile.gif
hotnewsadmin
Citeaza (Un Observator @ Jan 4 2011, 05:12 PM) *
Unde erai cand a declarat ca are o noua teorie a fizicii pentru care va lua Nobel?
Unde erai cand a declarat ca generalii armatei SUA au fost omorati? Basescu, si el e mort, saracu.
Dar cand abera conspiratii amestecate pe banda rulanta?
A fost vreodata acest personaj capabil de o conversatie normala, a recunoscut vreodata invaliditatea vreunei ineptii?


O singura intrebare am : esti tu in jocul lui sau e el in jocul tau ?
Pintea Haiducul
Citeaza (hotnewsadmin @ Jan 4 2011, 06:24 PM) *
O singura intrebare am : esti tu in jocul lui sau e el in jocul tau ?


Intrebare de nota zece! biggrin.gif
Novice
Citeaza (echo @ Jan 4 2011, 02:23 PM) *
...înţelegi greşit, Pinteo !!!! mă" închin", admir şi recunosc elitele umane veritabile cât şi valorile general acceptate, ca simboluri şi cuceriri, ale civilizaţiei umane la-nceput de sec XXI . Mil. III.


Imi pare rau ca te-ai luat de Pintea, presupunand ca este unul si acelasi user cu mine.
Hotadminul poate confirma ca Pintea si Novice sunt doi useri independenti.
In alta ordine de idei imi exprim admiratia fata de munca pe care o depui pe topicul "7arte" unde impreuna cu Siegliend si cu Rammstein faceti o treaba excelenta, un excelent balsam sufletesc, o actiune extrem de rara in ziua de azi.

In ceea ce priveste opinia ta privind oranduirea comunista si cea capitalista este clara directia.
As vrea insa sa crezi ca rostul acestui topic a fost starnirea unei discutii pro si contra oranduirii comuniste.
Am dorit ca plecand de la ceea ce s-a intamplat pana in 1990 si dupa, comparand perioade diferite, traite efectiv, de acelasi popor, poporul roman, satragem niste concluzii, impreuna, si sa vedem ce este de facut.
De exemplu faptul ca Romania atunci a construit scoli, fabrici, spitale, stadioane, metrou, asa ponosite cum erau, eu il consider ceva pozitiv.
Faptul ca populatia era vitregita de un nivel de trai mai bun, este un lucru rau.
Faptul ca oamenii traiau cu frica si puterea era discretionara, este ceva negativ.
Faptul ca oamenii neavand incotro, s-au indreptat spre cultura, educatie, e un lucru pozitiv, etc,etc

Insa, pe acest topic, multi oameni(nu dau nume) sunt sablonari, nu gandesc decat in lozinci, si atunci discutia a deviat si s-a ajuns la insulte, invective, ironii ale unor oameni rudimentari cu o cultura indoielnica.
Asa ca la dezbaterea pe idei, s-a ajuns la dezbaterea persoanelor...din pacate...
Musafir
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 4 2011, 04:09 PM) *
Da.

Nu prea. ph34r.gif
olandezu
laugh.gif
Citeaza (un comunist convins @ Jan 2 2011, 10:39 AM) *
Stricto sensu, mai multa democratie era in comunism, desi --paradoxal-- nu erau alegeri libere. De ce? Pentru ca atunci exista RESPONSABILITATE, conducatorii trebuiau volens-nolens sa dea socoteala in fatza membrilor propriului partid. Nu se putea arunca vina pe opozitie, pentru ca nu exista opozitie. Acesta e marele avantaj al partidului unic, forteaza politicienii la responsabilitate.
Acum ti-e clar?


Citeaza (un comunist convins @ Jan 2 2011, 06:53 PM) *
Sunt comunist, adica democrat.


Citeaza (un comunist convins @ Jan 2 2011, 10:43 PM) *
In anii '80 Romania se chinuia din rasputeri sa-si plateasca datoria externa, de aceea a fost penurie alimentara.


Citeaza (Novice @ Jan 3 2011, 08:22 AM) *
Ceausescu cel incult a platit datoria Romaniei cu niste urmari dezastruoase pentru nivelul de trai al romanilor.Bun. Din ce provenea datoria? Din imprumuturi. Ce s-a facut cu acele imrumuturi? Blocuri(de proasta factura, OK) ...Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 3 2011, 10:34 AM) *
Vorbesti de faptul ca in comunism s-ar fi reprimat "libertatea", dar nu e intru-totul adevarat: puteai sa pleci in strainatate, la cerere, puteai sa citesti literatura occidentala, puteai chiar sa fii un mic patron. Dar nu puteai sa devii un "mare patron" decat cu acordul partidului. Si nu aveai dreptul sa-ti formezi partid propriu. Daca incalcai regulile, erai sicanat sau chiar persecutat, dupa principiul "pe rivalii politici fie ii cooptezi, fie ii extermini".


Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 3 2011, 11:27 AM) *
Comunismul a ocrotit ca nici un alt sistem de dinaintea lui dezvoltarea plenara a personalitatii umane. Ca nu au aparut mai multe genii in acea perioada, asta se datoreaza imbecilitatii congenitale a poporului roman ...


Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 3 2011, 12:51 PM) *
...prietenii tai morti la Revolutie nu au fost ucisi de comunisti, ci de securisti iar securistii lui Ceausescu erau fascisti pro-americani, dupa cum am demonstrat in mod exhaustiv pe topicul meu ...


Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 3 2011, 04:40 PM) *
Fara revolutia aia tampita aveam acum cateva mii de km de autostrada, ca toate strazile asfaltate din Romania comunistii le-au facut.


Citeaza (Novice @ Jan 3 2011, 05:05 PM) *
Ai vizitat castelele din Austria? Bun. Somptuoase ? Bun .Cine le-a facut capitalismul sau AURUL DACILOR?


olandezu
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 4 2011, 12:40 PM) *
Eu am postat sub userul "un comunist convins" ...


Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 4 2011, 01:56 PM) *
Toate ideologiile sunt criminale atunci când sunt puse în practică ...


Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 4 2011, 03:12 PM) *
Viitorul e al meu, voi sunteti deja fosilele vii ale unei epoci revolute.


Citeaza (Novice @ Jan 4 2011, 04:31 PM) *
pe acest topic, multi oameni(nu dau nume) sunt sablonari, nu gandesc decat in lozinci
Novice
Citeaza (olandezu @ Jan 4 2011, 04:53 PM) *
laugh.gifMai bine domnule destept ne-ai lumina si pe noi cu inteligenta ta clipitoare. De mishtouri de 2 lei vad ca esti best of.
Dealtfel si tu folosesti alternativ ca user Olandezu"(sau olandeza, ca la voi nu prea se stie) si Elful
Pintea Haiducul
Citeaza (olandezu @ Jan 4 2011, 06:53 PM) *
laugh.gif


Ce-i, olandezule, ai intrat şi tu în Faza Doi de acceptare a adevărului? smile.gif Mă bucur nespus, n-am cuvinte...

"Orice adevăr trece prin trei faze: întâi este respins cu furie, apoi este luat în derâdere şi în final este acceptat ca de la sine înţeles" (Schopenhauer, filosof german)
Pintea Haiducul
Citeaza (Novice @ Jan 4 2011, 06:58 PM) *
Dealtfel si tu folosesti alternativ ca user Olandezu (sau olandeza, ca la voi nu prea se stie) si Elful


Nu, sunt clar useri distincti, il stiu bine pe Olandezu' inca din toamna lui 2009, am mai combatut cu el. Elful, in schimb, pare o aparitie recenta pe forum. smile.gif
Novice
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 4 2011, 05:07 PM) *
Nu, sunt clar useri distincti, il stiu bine pe Olandezu' inca din toamna lui 2009, am mai combatut cu el. Elful, in schimb, pare o aparitie recenta pe forum. smile.gif


Am facut afirmatia respectiva, mergand pe rationamentul lui.
Pintea Haiducul
Citeaza (Novice @ Jan 4 2011, 07:17 PM) *
Am facut afirmatia respectiva, mergand pe rationamentul lui.


Aha. Una peste alta, vad ca are mare succes topicul tau, suntem deja la pagina 7 cu dezbaterea. rolleyes.gif De ce nu te inregistrezi si tu ca membru al Forumului, cum a facut Elful? smile.gif
Novice
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 4 2011, 05:30 PM) *
Aha. Una peste alta, vad ca are mare succes topicul tau, suntem deja la pagina 7 cu dezbaterea. rolleyes.gif De ce nu te inregistrezi si tu ca membru al Forumului, cum a facut Elful? smile.gif


Am deschis topicul pentru ca imi pasa de oamenii amarati din tara asta, pentru ca oamenii sunt manipulati sistematic.
Personal, nu imi pasa daca topicul are sau nu succes, tocmai de aceea mi-am pus nickul Novice , care semnifica incepator.
Eu insumi sunt un nimeni si nu aspir la mai mult.
Cat priveste inregistrarea pe forum, daca voi avea timp la dispozitie, poate ma inregistrez.Momentan am avut ceva timp, dar de joi nu stiu ce va mai fi(deadline joi).
Repet eu nu sunt nimeni si nici nu am vreo pretentie in acest gen.
Pintea Haiducul
Citeaza (Novice @ Jan 4 2011, 07:42 PM) *
............
Eu insumi sunt un nimeni si nu aspir la mai mult.
.............
Repet eu nu sunt nimeni si nici nu am vreo pretentie in acest gen.


Eroare freudiană. Vezi cum te trădează subconştientul? E revoltat că îl desconsideri. wink.gif

O seară bună, prietene.
hotnewsadmin
Citeaza (Novice @ Jan 4 2011, 05:58 PM) *
Mai bine domnule destept ne-ai lumina si pe noi cu inteligenta ta clipitoare. De mishtouri de 2 lei vad ca esti best of.
Dealtfel si tu folosesti alternativ ca user Olandezu"(sau olandeza, ca la voi nu prea se stie) si Elful


nu , nu face asta fiindca e unul din putinii useri la care sunt foarte atent .
mifty
"pe acest topic, multi oameni(nu dau nume) sunt sablonari, nu gandesc decat in lozinci"

"şablonarzi" se spune.

admine, eşti atent şi la mine??? tongue.gif
Novice
Citeaza (mifty @ Jan 5 2011, 12:00 AM) *
"pe acest topic, multi oameni(nu dau nume) sunt sablonari, nu gandesc decat in lozinci"

"şablonarzi" se spune.

admine, eşti atent şi la mine??? tongue.gifDin nou aceleasi mistouri de 2 bani. Atata poti, atata faci. Asta si oferi tu societatii: mishtouri. Si pentru asta trebuie sa fii tare mandru!!! Cand te duci noaptea la culcare precis zici, bah ce mai jmecher sunt!!!
C
Oare voi stiti despre ce mai vorbiti? smile.gif
Nu vad aici un razboi al doctrinelor ci a conceptiilor gresite despre viata ale fiecaruia.

Nu cred ca are vreo importanta, ceea ce a fost in RO, nu a fost "comunism" si nicaieri in lume nu s-a putut aplica esenta doctrinei pentru ca, poate, nu suntem destul de evoluati sau pentru ca, imbogatirea prin specula (banii in general) e mai lesne de obtinut in comparatie cu evolutia intregii societati ca un intreg.

Pentru a avea o idee: http://www.internationalviewpoint.org/spip.php?article152

Acum putem compara "comunismul" si "capitalismul" romanesc?
(in afara de multitudinea de produse aparute pe piata, de mobilitate internationala si alte lucruri care aparent te fac "fericit", esti oare mai liber in noul regim decat in celalalt? Consideri ca actualii conducatori doresc binele natiunii si cauta sa imbunatateasca prosperiatatea populatiei sau a unui "grup", exact cum era si inainte. Consideri ca actuala securitate (desi mai putin vizibila si mai putin violenta decat in trecut) lucreaza pentru binele tau? Consideri ca angajatorul tau se gandeste la tine ca fiind ceva "viu" sau esti doar o suma de bani pe care e obligat s-o plateasca pentru a putea profita de beneficiile aduse de munca depusa de tine?... etc, deja subiectul a "deraiat")
Aceasta este versiunea "lo-fi". Pentru a vedea versiunea grafica integrala:click aici.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.