Help - Cauta - Membri - Calendar
Versiune intreaga: Dezbaterea comunismului ca viata de zi cu zi
Hotnews.ro Forum > Actualitati > Dezbateri pe termen lung
pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Zgabeartza Iftode
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 21 2011, 12:51 PM) *
3. Fiecare contribuabil - un actionar al "statului_companie"; "actiunile" sunt in primul rand impozitele platite statului, evident, dar si contributii voluntare; "dividendele" primite de contribuabili de la stat (in cuantum banesc) se vor vira automat pentru plata CAS-ului si a serviciilor sociale (politie, pompieri etc). Cei care nu sunt contribuabili dar desfasoara activitati economice inregistrate (si anume evazionistii fiscali) nu beneficiaza de nici un fel de servicii sociale dupa ce intra la puscarie, fiind lasati sa moara de foame acolo.

4. Statul in slujba miliardarilor autohtoni; cei care contribuie cel mai mult la bugetul statului (si anume miliardarii romani) sunt taxati cu o cota mult mai mica decat contribuabilul mediu si sunt sustinuti activ de stat, in ordinea prioritara a contributivitatii la buget, sa isi extinda afacerile pe plan european si global. "-" Statul, ca instrument politic al poporului, va fi efectiv in slujba intereselor economice ale miliardarilor romani, care sunt liberi sa influenteze simplii cetateni prin orice mijloace doresc pentru a-si aduce oamenii in Parlament.

5. Orice tentativa de colaborare cu FMI-ul si Banca Mondiala va fi considerata un act de inalta-tradare;

7. Activitatea serviciilor secrete, controlata exclusiv de Camera Deputatilor Sindicali, va fi focusata in primul rand pe spionajul economic extern si pe combaterea marii coruptii la nivel de Presedintie, Parlament si guvern;

8. In afara alegerilor sindicale, poporul isi alege prin vot si Presedintele; daca, din intamplare, el e miliardar, i se aplica aceeasi regula ca la punctul 4, si anume i se va confisca averea daca va incerca sa mituiasca membri ai Parlamentului si guvernului.

10. Romania -- stat cu neutralitate perpetua;

Cam astea ar fi propunerile mele... sleep.gifBun, si daca eu ma hotarasc sa emigrez? Cum imi va da statul inapoi banii pe actiunile mele? Si de ce sa mai muncesc, cand statul in loc sa-mi dea dividendele (sa nu mai vorbim ca nu poti trai cu dividente o data pe an) plateste cu ele CAS, somaj, sanatate, etc? Mie personal ce imi ramane? Cu ce imi intretin familia, sau vine statul si imi asigura el tot?: intretinere, lumina, caldura, haine, mancare, masina, benzina si vacante?

Si daca nu muncesc dar nici evazionist nu sunt? daca in fiecare zi ma hotarasc sa-mi petrec ziua in parc pe o banca fara sa fac nimic? Conform proiectului, nimeni nu ma poate condamna, pentru ca nu fac evaziune... In schimb statul trebui sa-mi asigure traiul ca doar nu fac nimic ilegal, nu?

Miliardarii cotizeaza la buget mai mult decat ceilalti sunt taxati cu o cota mai mica??? Cum vine asta, sunt economist de 15 ani dar nu prea pot sa imaginez varianta asta... Si unde se opreste chestia cu cota mare - taxa redusa, ca in felul asta cei mai bogati ajung sa nu mai plateasca nimic! Sau gresesc cumva?

Si cine organizeaza, controleaza si conduc serviciile secrete? Chiar sindicatele insesi nu? Si ele pe ele e vor controla nemaivazut!

Si daca ne invadeaza, sa zicem Japonia, noi ne pastram neutralitatea ce naibilor....
Si bineinteles, nu vom mai baga in seama BM si FMI ca miliardarii vor cotiza in asa hal la bugetul tarii incat nu ne mai intereseaza nici macar sa imprumutam pe altii....

Ca de obicei pentru comunisti, "Proprietatea este un moft" - Iliescu dixit si nimic nu face ca eu sa-mi doresc sa produc mai mult ca eu si familia mea sa o duca mai bine... Ne intoarcem la statul care asista social jumatate din populatie pana cealalta jumatate se satura si emigreaza... Dupa aceea Dumnezeu cu mila...
Zgabeartza Iftode
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 21 2011, 02:04 PM) *
Te asigur ca sunt perfect logic, as always. A cumpara votul unui simplu cetatean nu este coruptie, e un mic business. Coruptia se refera intotdeauna la oficiali ai Statului. Acum vezi diferenta? smile.gif


Da, diferenta este ca vom fi guvernati, ca si acum de multimiliardari si nu de oamenii de carton pentru care acestia au cumparat voturile....
Pintea Haiducul
Citeaza (C @ Jan 21 2011, 04:14 PM) *
Obiectia mea se sustine. Esti de acord cu coruptia, sistemul tau e fascist.


Obiectia ta NU se sustine, confunzi normele morale cu normele politice. Coruptia e o problema strict la nivel public, niciodata la nivel privat, pentru ca nu poti controla nivelul privat, ai incalca grav sfera libertatilor personale. E de datoria politicienilor sa controleze traficul de influenta generator de coruptie, si e si in interesul lor, practic asa se au la mana unii pe altii. Santaj reciproc. Se practica in viata politica inca din Roma antica, deja face parte din intelepciunea seculara...

P.S.: Te rog si pe tine sa te limitezi la a-mi ataca argumentele, urasc atacurile la persoana.
primul adept
Mult stimate tovarase viitor presedinte, trebuie sa va marturisesc faptul ca platforma dumneavoastra program m-a uns in cuget si-n simtire. Daca imi permiteti, voi numi de acum aceste principii calauzitoare Tezele din Ianuarie. Ma declar gata sa ma alatur dumneavoastra in greaua lupta revolutionara ce va incepe. Sunt sigur ca meritele mele de vechi ilegalist vor fi apreciate candva cum se cuvine. Chiar vroiam sa va intreb: cum vor fi selectati viitorii primi deputati sindicalisti, ca am inteles ca nu vor fi alegeri? Iar in Romania miliardari sunt doar Patriciu, Nicolae si Tiriac. Deci Voiculescu si Vantu sar din schema? Pe mine m-ar interesa un post de prim-secretar, dar am un nepot pe care l-as vedea senator si o verisoara priceputa la de toate, ce l-ar putea consilia pe viitorul prim-ministru. Desigur ca ma duc imediat ce am acceptul dvs, sa-i inscriu in partid. Apropo, cum o sa-i spuna acestuia ca sa stiu ce le zic?
Cu mult respect!
C
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 21 2011, 02:23 PM) *
In plus, lipsa alegerilor pentru Parlament permite poporului un control direct asupra acestei institutii centrale a Statului, limitand drastic influenta marilor corporatii straine asupra politicilor economice ale tarii. In prezent, sub deviza inselatoare a "luptei anti-coruptie", occidentalii cei bogati dicteaza politica tarii noastre pentru ca ne pot corupe si cumpara orice parlamentar, pot cumpara inclusiv alegerile! De ce sa permitem asa ceva? Nu e mai bine sa-i tinem la respect? Ca oricum binele nu ni-l vor, vezi constrangerile salbatice pe care ni le-a impus FMI, vezi scandalul Schengen. dry.gif
Obiectia ta NU se sustine,


Daca-i "NU" atunci asa o las smile.gif
Da' sa stii ca-i cum zic eu, ca eu am dreptate!

Cum isi "permite poporului un control direct asupra acestei institutii centrale" daca poporul e mituit (na, nu e corupt si nici ala care "prin orice mijloace" corupe nu e corupt, e doar un mituitor, acceptabil, o fiinta onesta) sa-si aleaga reprezentantii? Deci, sa intelegi: poporul (care nu voteaza Parlamentul) poate controla Parlamentul (pe care nu-l alege), institutie care la randul ei e controlata de miliardari care la randul lor controleaza populatia.
La fel miliardarii vor "convinge" (nu corupe) poporul sa-si aleaga senatorii (aici am inteles ca se exercita dreptul de veto), deci senatorii vor fi controlati de miliardari dar controlati de populatie care-i va propune in functie.
Asadar: poporul controleaza Parlamentul care e controlat de miliardari care controleaza poporul. Si senatul. Si statul.
Am inteles?

Uitasem de serviciile secrete care... ce fac? Astia pe cine controleaza? Cica vegheaza combaterea marii coruptii. Ei fiind controlati de senatori. Care sunt controlati de miliardari. Deci serviciile secrete sunt controlate tot de miliardari.
Am inteles?
Pintea Haiducul
Citeaza (Zgabeartza Iftode @ Jan 21 2011, 04:29 PM) *
Si de ce sa mai muncesc, cand statul in loc sa-mi dea dividendele (sa nu mai vorbim ca nu poti trai cu dividente o data pe an) plateste cu ele CAS, somaj, sanatate, etc? Mie personal ce imi ramane?


Primesti salariul de la firma la care lucrezi, dividendele statului vin la tine sub forma de servicii sociale sau, in caz de crestere economica spectaculoasa, chiar sub forma de bani cash, prin virament in contul tau bancar. In caz ca pleci din Romania temporar si platesti impozit altundeva, statutul de contribuabil (adica de actionar al Statului) ti se suspenda pana la revenirea in tara. In caz ca pleci din tara definitiv, statutul de contribuabil ti se desfiinteaza si nu mai primesti dividende.

Citeaza
Si daca nu muncesc dar nici evazionist nu sunt? daca in fiecare zi ma hotarasc sa-mi petrec ziua in parc pe o banca fara sa fac nimic? Conform proiectului, nimeni nu ma poate condamna, pentru ca nu fac evaziune... In schimb statul trebui sa-mi asigure traiul ca doar nu fac nimic ilegal, nu?


Nu, statul nu se va atinge de tine daca nu esti contribuabil si nici evazionist, vei fi liber ca pasarea cerului dar daca vei pica intr-un sant si iti vei rupe piciorul acolo vei putrezi, desigur asta abia dupa ce primul echipaj al Salvarii iti va scana cardul de identitate si-ti va citi datele personale de pe microcipul inclus.

Citeaza
Miliardarii cotizeaza la buget mai mult decat ceilalti sunt taxati cu o cota mai mica??? Cum vine asta, sunt economist de 15 ani dar nu prea pot sa imaginez varianta asta...


E simplu: 5% din 10 000 000 de euro inseamna 500 000 de euro, 10% din 100 000 de euro inseamna 10 000 de euro. In primul caz, contributia la buget ar fi de 50 de ori mai mare decat in al doilea caz, desi cota e de doua ori mai mica. Ziceai ca esti economist? Hm... dry.gif

Citeaza
Si cine organizeaza, controleaza si conduc serviciile secrete? Chiar sindicatele insesi nu? Si ele pe ele se vor controla nemaivazut!


Da, sindicatele, adica oamenii muncii pana la urma. smile.gif

Citeaza
Si daca ne invadeaza, sa zicem Japonia, noi ne pastram neutralitatea ce naibilor....


Elvetia si Austria sunt tari cu neutralitate perpetua si statutul lor le-a asigurat in mod clar prosperitatea in ultima jumatate de secol.

Citeaza
Si bineinteles, nu vom mai baga in seama BM si FMI ca miliardarii vor cotiza in asa hal la bugetul tarii incat nu ne mai intereseaza nici macar sa imprumutam pe altii....


Exact.

Citeaza
Ca de obicei pentru comunisti, "Proprietatea este un moft"


Pentru comunistii socialisti, da. Dar eu sunt un comunist ne-socialist, pentru mine proprietatea nu e un moft, e ceva cat se poate de serios.
Pintea Haiducul
Citeaza (dragon54 @ Jan 21 2011, 04:13 PM) *
1. Partid unic/parlament bicameral = prima aberatie
Cine angajeaza (plateste) "experti straini independenti" care sa sondeze?


O terta institutie, cum ar fi Academia Romana. E bine asa?

Citeaza
Camera Deputatilor Sindicali = comisarii poporului = NKVD


NKVD era un fel de politie politica, nu confunda politzaii cu politicienii.

Citeaza
2. Ce-i de vina un guvern de o criza globala?


Nu e de vina pentru criza globala, e de vina ca nu are solutii. Altii poate au. Sa vina ei, de ce sa-i tinem in puf pe incapabili?

Citeaza
3. Parti sociale - fumata din iepoca de aur


Poate fi fumata din nou, mai ales ca atunci s-au tras doar vreo doua fumuri si apoi s-a aruncat tigarea, din graba si prostie. Nicotina nici nu a apucat sa-si faca efectul euforizant.

Citeaza
4. Asta cu miliardariiautohtoni e tare de tot. Probabil ca inflatia va fi atat de mare ca va fi plin de miliardari biggrin.gif


Nici gand, inflatia va fi tinuta sub control ca in China.

Citeaza
5 Orice tentativa de colaborare cu FMI-ul si Banca Mondiala va fi considerata un act de inalta-tradare +
10. Romania -- stat cu neutralitate perpetua;
Abia asteapta rusii sa ne ajute sa fim cat ma IDEPENDENTI si neutri smile.gif sa ne neutralizeze de tot angry.gif


Tu chiar crezi ce spui? Deja multe ramuri industriale romanesti apartin miliardarilor rusi, asa ca rusii sunt deja aici, nu mai asteapta nimic, iau tot, partea leului. Eu vreau ca partea leului sa fie a Romaniei.

Citeaza
6. Investitii masive in educatie, cercetare si dezvoltarea de noi tehnologii??? - din ce bani???


Din banii obtinuti in urma lichidarii averilor evazionistilor, dupa ce acestia vor muri de foame cu sutele in puscarii. Sau din banii altor evazionisti, aceia care vor deveni practic peste noapte, intr-un acces subit de constiinciozitate, buni contribuabili ai statului roman.

Pintea Haiducul
Citeaza (C @ Jan 21 2011, 04:56 PM) *
Asadar: poporul controleaza Parlamentul care e controlat de miliardari care controleaza poporul. Si senatul. Si statul.
Am inteles?


Nu. Poporul muncitor controleaza la sange Camera Deputatilor Sindicali care controleaza Serviciile Secrete si prin ele Guvernul si Presedintia, poporul părerist si manipulat determina prin sondaje compozitia Senatului si partial a Guvernului, poporul revoltat pe nepusa masa poate sa-si bage in cel mult un an ditamai partidul nou-infiintat in Senat si in Guvern, tot pe baza de sondaje, in timp ce miliardarii... miliardarii pot controla numai partial compozitia Senatului facand rating mediatic unui grup parlamentar favorit. La televiziuni, evident. Deci, in ultima instanta, miliardarii nu controleaza mare lucru dar statul lucreaza de fapt pentru ei, ca ei aduc banii in tara. Minunat, nu-i asa? smile.gif E echilibrul perfect: democratie radicala aliata cu un sistem care incurajeaza performanta. Am reusit sa imbin contrariile absolute.

Citeaza
Uitasem de serviciile secrete care... ce fac? Astia pe cine controleaza? Cica vegheaza combaterea marii coruptii. Ei fiind controlati de senatori. Care sunt controlati de miliardari. Deci serviciile secrete sunt controlate tot de miliardari.
Am inteles?


Nu, ai inteles gresit. Am propus ca Serviciile Secrete sa fie controlate exclusiv de Camera Deputatilor Sindicali, adica de "oamenii muncii de la orase si sate". tongue.gif Asupra carora miliardarii au influenta putina, aproape ca si inexistenta. Dar miliardarii vor avea intr-adevar o influenta considerabila in Senat, cu toate ca nu-si vor permite sa cumpere efectiv parlamentari la votarea unor legi, riscul de a-si pierde averile ar fi prea mare.
Zgabeartza Iftode
[
E simplu: 5% din 10 000 000 de euro inseamna 500 000 de euro, 10% din 100 000 de euro inseamna 10 000 de euro. In primul caz, contributia la buget ar fi de 50 de ori mai mare decat in al doilea caz, desi cota e de doua ori mai mica. Ziceai ca esti economist? Hm... dry.gif

Ca de obicei citezi numai ce iti convine: ai comparat "uman" 10 mil de euro cu 100 de mii.... Discutia este, sa zicem , ca de la 1.5 miliarde ale lui Tiriac la 10.000 (pe an, nu raman cu ei) ai mei... Da, in comparatia ta, diferenta este de 10 ori mai mare, dar gandind in sensul asta ar insemna ca la 1.5 miliarde se vor plati 0.5% iar la 1000 de euro 100%. Sau ai de gand sa pastrezi fixe cotele, gata, punct, stabilit: bogatii care dovedesca ca au in conte peste suta de milioane de euro vor plati numai 5% iar saracii numai 10%?
In proiectul tau se poate orice, chiar si asta, ca doar e o utopie, dar ce te faci cu "egalitatea in drepturi" mult-trambitata de comunisti dealde tine? Si, apropos, nu exista comunisti-comunisti si cumunisti-socialisti si comnisti-populari.... exista doar comunisti si comunism....
Pintea Haiducul
Citeaza (Zgabeartza Iftode @ Jan 21 2011, 04:32 PM) *
Da, diferenta este ca vom fi guvernati, ca si acum de multimiliardari si nu de oamenii de carton pentru care acestia au cumparat voturile....


Nu, vom fi guvernati de alesii poporului (manipulat si nemanipulat), influenta politica a miliardarilor va fi limitata. Dar influenta lor economica va fi totala, nu ca acum. Si asa si trebuie, daca vrem intr-adevar un stat performant, care sa creeze plusvaloare.
AlbastrudeVoronet
Iar s-a apucat hot-adminul dintr-o frateasca intelegere a egoului ranit al lui Pintea sa mute postari la gramada in timp ce Pintea scrie romane SF pe acest topic si arunca cu injurii.

Daca Mr. Admin, care am observat imi sterge posturi, in general, cand ma apropii de adevar sau vrea sa-si arate veleitatile de profesor , imi poate explica in cateva cuvinte ce legatura are Romania S.A. cu numele topicului si argumentatia de inceput a ac. as putea pricepe si eu.

Ce parere are Mr Hot- Admin si despre aceste afirmatii argumentative si de ce oare ele n-au fost mutate!??

Citeaza
? Nu mai eşti român, dar nici neamţ nu eşti, eşti ceva amorf şi fără substanţă morală pentru care suferinţele României n-au însemnat şi nu vor însemna niciodată nimic. Valabil pentru toţi expaţii. Daţi-mi voie, odioşi expaţi, să vă mai asigur încă o dată de întregul meu dispreţ

Faptul ca tu ai numai idei false despre lumea in care traiesti nu inseamna ca traiesti in spatiul virtual din "Matrix", inseamna pur si simplu ca esti prost. No offence, I hope.
As you wish, my friend. Dar nu cred ca o sa fie cazul, mai degraba as sta cu tine la un mic chat, ai un IQ mult peste media forumului...

Dar anti-comunistii sunt incapabili genetic de buna-cuviinta, pentru ca buna-cuviinta e un bun comun al Umanitatii, iar anti-comunistii nu au nici o tangentza cu ceea ce e comun tuturor oamenilor. Ei sunt doar niste mutanti sub-umani spalati pe creier, atata tot. N-ai ce sa ceri de la niste untermenschen.

Tu esti o greseala in sine, nu se poate spune ca faci greseli... Whatever.
Gata, am sa incerc sa-ti fac un desen in Paint, ca la retarzi, poate asa vei reusi sa pricepi in cele din urma, prostia crunta cumulata in postarile tale nu-mi permite alta solutie.


De fapt, toate topicurile astea s-au transformat intr-un harcea parcea in care pornim de la ceva concret si ajungem la romane SF adolescentine presarate cu injurii,amenintari si cenzura. Jenibil. Daca te plictisesti insa,iti promit ca pe viitor o sa-ti dau mai mult de lucru.

PS: Sper sa ai decenta sa nu-mi muti comentariul.
Pintea Haiducul
Citeaza (Zgabeartza Iftode @ Jan 21 2011, 05:45 PM) *
Da, in comparatia ta, diferenta este de 10 ori mai mare, dar gandind in sensul asta ar insemna ca la 1.5 miliarde se vor plati 0.5% iar la 1000 de euro 100%. Sau ai de gand sa pastrezi fixe cotele, gata, punct, stabilit: bogatii care dovedesc ca au in cont peste suta de milioane de euro vor plati numai 5% iar saracii numai 10%?


Nu stiu, astept si alte pareri. Dar cote de 0,5% ar fi mult prea mici, intr-adevar, nici nu se pune problema...

Citeaza
In proiectul tau se poate orice, chiar si asta, ca doar e o utopie, dar ce te faci cu "egalitatea in drepturi" mult-trambitata de comunisti dealde tine?


Toti cetatenii sunt egali in drepturi, indiferent daca statul e comunist sa capitalist. Nu inteleg la ce te referi. Aaah, vrei sa-i deposedez pe miliardari doar pentru ca au fost mai inteligenti decat altii si au stiut sa se imbogateasca? laugh.gif Si sa dau banii astfel obtinuti putorilor? Nici gand, ar insemna sa incalc atat dreptul la proprietate cat si Ideea de Merit, de ce sa dau bani putorilor care nu muncesc? Putorile sa-si faca singure rost de hrana, daca nu: sa moara de foame! Scurt pe doi. Cine nu munceste nu mananca. dry.gif

Citeaza
Si, apropos, nu exista comunisti-comunisti si cumunisti-socialisti si comunisti-populari.... exista doar comunisti si comunism....


Da, asa e, nu exista. Nu existau, mai bine zis. Eu sunt un specimen nou, un comunist care detesta socialismul. Cum am mai spus, socialismul e doctrina pomanagiilor, comunismul e doctrina patriotilor cu capital initial zero. Deci, ce facem ca sa nu mai avem capital zero? Ii deposedam pe capitalistii nostri si le luam banii, asa cum s-a procedat secolul trecut, sau ne aliem cu ei si cream impreuna un sistem complet nou si performant, asa cum propun eu, comunistul de scoala noua? Hm?
primul adept
Mult stimate presedinte, va rog cu respect sa-mi raspundeti daca imi primiti adeziunea. Ma grabesc putin deoarece mi-a spus vecinul de la parter ca iar au venit de la Enel sa debranseze oamenii muncii care n-au platit niciodata curentul si mai au doua etaje si-s la mine.
Sa traiti!
Pintea Haiducul
Citeaza (AlbastrudeVoronet @ Jan 21 2011, 06:01 PM) *
Iar s-a apucat hot-adminul dintr-o frateasca intelegere a egoului ranit al lui Pintea sa mute postari la gramada in timp ce Pintea scrie romane SF pe acest topic si arunca cu injurii.


Lasa, draga, nu mai pune la suflet toate vituperarile mele cu efect hipnotic. Nu stii vorba aceea: "daca nu esti rau de gura, nimeni nu te baga in seama!"? wink.gif
Pintea Haiducul
Citeaza (primul adept @ Jan 21 2011, 06:10 PM) *
Mult stimate presedinte, va rog cu respect sa-mi raspundeti daca imi primiti adeziunea. Ma grabesc putin deoarece mi-a spus vecinul de la parter ca iar au venit de la Enel sa debranseze oamenii muncii care n-au platit niciodata curentul si mai au doua etaje si-s la mine.
Sa traiti!


Dragul meu, scuza-ma pentru intarziere, am avut de dat, dupa cum vezi, cam multe raspunsuri. Mersi pentru sustinere, sigur ca iti primesc cu entuziasm adeziunea dar... inca nu avem partid! laugh.gif Hai sa ne organizam mai intai si apoi putem face marete planuri de lupta politica si de achitare a datoriilor poporului. dry.gif Desi prevad ca ale noastre planuri se vor forma aproape de la sine, daca mai multi gandesc la fel totul merge ca pe roate... rolleyes.gif
Zgabeartza Iftode
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 21 2011, 04:05 PM) *
Toti cetatenii sunt egali in drepturi, indiferent daca statul e comunist sa capitalist. Nu inteleg la ce te referi. Aaah, vrei sa-i deposedez pe miliardari doar pentru ca au fost mai inteligenti decat altii si au stiut sa se imbogateasca? laugh.gif Si sa dau banii astfel obtinuti putorilor? Nici gand, ar insemna sa incalc atat dreptul la proprietate cat si Ideea de Merit, de ce sa dau bani putorilor care nu muncesc? Putorile sa-si faca singure rost de hrana, daca nu: sa moara de foame! Scurt pe doi. Cine nu munceste nu mananca. dry.gif


Pai daca toti cetatenii sunt egali in drepturi de trebuie sa platesc eu, un amarat, mai mult procentual decat unul deja avut? Nu crezi ca astfel se vor adanci dezechilibrele sociale si "putorile" vor face orice sa "devina vute" si ele, cum s-a intamplat in istoria noastra?

Cred ca trebuie sa corectezi ceva, sa se confiste averile TUTUROR, sa fim toti la comun, ca de aia e COMUNism, dupa care sa aplici tu noua legislatie si sa redenumesti tara ROMANIA A\S! Asa ar existra egalitatea in drepturi din enuntul tau initial, nu?
Pintea Haiducul
Citeaza (Zgabeartza Iftode @ Jan 21 2011, 06:36 PM) *
Pai daca toti cetatenii sunt egali in drepturi de trebuie sa platesc eu, un amarat, mai mult procentual decat unul deja avut? Nu crezi ca astfel se vor adanci dezechilibrele sociale si "putorile" vor face orice sa "devina avute" si ele, cum s-a intamplat in istoria noastra?


Exact aceasta este intentia, ca lumea sa vrea sa se imbogateasca. Sau tu vrei cumva ca romanii sa fie saraci? huh.gif

Citeaza
Cred ca trebuie sa corectezi ceva, sa se confiste averile TUTUROR, sa fim toti la comun, ca de aia e COMUNism, dupa care sa aplici tu noua legislatie si sa redenumesti tara ROMANIA A\S! Asa ar exista egalitatea in drepturi din enuntul tau initial, nu?


Omule, tu prin "drept" intelegi bunuri sau bani? dry.gif Oamenii sunt egali in drepturi ca cetateni, adica sunt egali in fatza legii. E vorba de drepturi in sens juridic, nu in sens pecuniar. Restul e gargara socialisto-comunista, abolirea proprietatii private si a claselor sociale nu a dus la nimic bun, chiar iti mai trebuie un secol XX ca sa te convingi de asta?
Zgabeartza Iftode
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 21 2011, 04:48 PM) *
Omule, tu prin "drept" intelegi bunuri sau bani? dry.gif Oamenii sunt egali in drepturi ca cetateni, adica sunt egali in fatza legii. E vorba de drepturi in sens juridic, nu in sens pecuniar.


Prietene, eu prin drept si egalitate in fata legii inteleg ca si eu, amaratul, si multimilionarul trebuie sa platim taxele stabilite prin lege, care este facuta sa fim egali in fata ei, nu? Ca aceste taxe sunt diferentiate, "fie, primim" dar asa cum ai subliniat stergerea claselor sociale si a dreptului la proprietate nu a dus la nimic bun... Nu crezi ca plata diferentiata a acestor bani la buget va face sa nu mai existe decat doua clase: cei foarte bogati si cei foarte saraci? Si ce te faci daca procentul acesta tinde sa fie egal? Cum vor mai gasi bogatii prosti sa-i imbogateasca si mai mult?

Cu asta voi termina, nu cred ca exista vre-un model de comparatie economic, social sau de care vrei sa compari "Romania A\S". Inteleg ca iti imaginezi ceva nou, nemaivazut si nemaintalnit.... Asa au crezut si Marx, Engels, Lenin, Trotky, Stalin, Ceausescu ca pot prosti pe oricine cu ideologii de doi bani...
Pintea Haiducul
Citeaza (Zgabeartza Iftode @ Jan 21 2011, 07:52 PM) *
Prietene, eu prin drept si egalitate in fata legii inteleg ca si eu, amaratul, si multimilionarul trebuie sa platim taxele stabilite prin lege, care este facuta sa fim egali in fata ei, nu? Ca aceste taxe sunt diferentiate, "fie, primim" dar asa cum ai subliniat stergerea claselor sociale si a dreptului la proprietate nu a dus la nimic bun... Nu crezi ca plata diferentiata a acestor bani la buget va face sa nu mai existe decat doua clase: cei foarte bogati si cei foarte saraci?


Nu cred, pentru ca imi propun ca bogatii Romaniei sa ajunga intr-atat de bogati incat fiecare roman sa poata beneficia (baneste) de pe urma profitului pe care ei il vor aduce "statului_companie". Eu gandesc global si actionez local. wink.gif Visez o Romanie a anului 2030 care sa aiba puterea economica si nivelul de trai al Marii Britanii. Au mai fost cazuri de dezvoltare accelerata in istoria moderna, in 1865 SUA ieseau ruinate din Razboiul Civil iar 30 de ani mai tarziu ajungeau cea mai mare putere economica mondiala.

Citeaza
Si ce te faci daca procentul acesta tinde sa fie egal? Cum vor mai gasi bogatii prosti sa-i imbogateasca si mai mult?


Bogatii se vor imbogati in primul rand din comertul exterior iar lumea, dragul meu, e un loc foarte mare.

Citeaza
Cu asta voi termina, nu cred ca exista vre-un model de comparatie economic, social sau de care vrei sa compari "Romania A\S". Inteleg ca iti imaginezi ceva nou, nemaivazut si nemaintalnit....


Asa e. Parca visez cu ochii deschisi... rolleyes.gif

Citeaza
Asa au crezut si Marx, Engels, Lenin, Trotky, Stalin, Ceausescu ca pot prosti pe oricine cu ideologii de doi bani...


O adunatura de idioti. Eu sunt un om rational care judeca in profunzime si pe termen foarte lung. Oricum, ceva de genul modelului politic propus de mine va apare inevitabil in lume mai devreme sau mai tarziu si va avea un succes atat de mare incat va rescrie istoria civilizatiei umane.
un visator
Un proiect ce pare utopic, dar cine l-a crezut pe Galilei cand a sustinut ca pamantul nu-i buricul Universului? Acum, inainte de a visa, eu fiind contabil de meserie as dori cateva lamuriri:
- cam cat timp estimati ca va trece pana ce se va naste Romania S.A.?
- capitalistii ticalositi vor abandona de bunavoie puterea sau vor fi convertiti cu cate un glont?
- neutralitate = izolationism sau revolutia va deveni cel mai bun produs de export al Romaniei?
- noi grupari civice sau formatiuni politice vor avea dreptul sa apara si vor fi primite automat in parlament. Pai asta nu contrazice ideea de partid unic?
- actiunile cetatenilor vor putea fi vandute, eventual listate pe marile piete de capital ale lumii?
Multumesc anticipat!
P.S. Iar o sa schimbati sistemul contabil?
Elful
Am si eu un proiect politic, dragi concetateni.

1.aia bogati sa devina saraci si aia saraci, bogati.

2.aia destepeti sa devina prosti si aia prosti sa ramana asa,ca e prea multi.

3.parlamentu' unicameral. Se "alege" fara alegeri.Prin metoda imbratisata cu entuziasm de romani ,loteria 6 din 49.

4.impozit sa dea fiecare,dupa posibilitati,pensie sa ceara cat are nevoie, salarizare strict egala la toti, ca ori suntem egali, ori nu mai suntem! Asa nici nu conteaza, ca e mare sau mic.Sa vedem care mai face greva!

5.Cine nu munceste ,sa fie obligat sa construiasca impreuna cu familia lui, 1 Km de autostrada.daca refuza este angajat obligatoriu la stat,intr-o functie lejera.

6.Se interzice purtarea umbrelei in zilele cand ploua,ciorba de burta si expunerea nasului in public.Nasul trebuie acoperit cu un portnas, din material in culorile partidului.

7.Se accepta, (cu moderatie) sifonul,valsul vienez si merdenelele.

Traiasca revolutia!

PS. Promit sa nu schimbam iar ...contabilitatea.Inebunim toti!

Pintea Haiducul
Citeaza (un visator @ Jan 21 2011, 08:12 PM) *
Un proiect ce pare utopic, dar cine l-a crezut pe Galilei cand a sustinut ca pamantul nu-i buricul Universului? Acum, inainte de a visa, eu fiind contabil de meserie as dori cateva lamuriri:
- cam cat timp estimati ca va trece pana ce se va naste Romania S.A.?


Doi-trei ani. Dar e doar o parere. Wishfull thinking, mai mult... smile.gif

Citeaza
- capitalistii ticalositi vor abandona de bunavoie puterea sau vor fi convertiti cu cate un glont?


Prevad ca, paradoxal, chiar capitalistii romani vor fi cei care vor ajuta la instalarea noului sistem, si asta dupa o perioada de prabusire economica, haos social si foamete care vor face Romania neguvernabila luni in sir. sleep.gif

Citeaza
- neutralitate = izolationism sau revolutia va deveni cel mai bun produs de export al Romaniei?


Neutralitate = protectionism, nu izolationism. E previzibil ca revolutia noastra va avea ecouri, da, dar peste doi-trei ani lumea toata va fi un haos, asa ca nu se va crea cine stie ce senzatie la inceput.

Citeaza
- noi grupari civice sau formatiuni politice vor avea dreptul sa apara si vor fi primite automat in parlament. Pai asta nu contrazice ideea de partid unic?


Nu, daca ele sunt cooptate in sistemul unipartid. Si trebuie sa fie cooptate, in interesul binelui comun, asta e insasi esenta comunismului asa cum il inteleg eu: comunicare si colaborare, dincolo de diferentele de opinii.

Citeaza
- actiunile cetatenilor vor putea fi vandute, eventual listate pe marile piete de capital ale lumii?


Cu siguranta ca nu. smile.gif Vom fi noi impotriva restului lumii, singuri impotriva tuturor. Dar ne vom descurca de minune, ai sa vezi. Nici n-ai idee cate energii pozitive se degaja atunci cand oamenii se unesc prin forta imprejurarilor.

Citeaza
Multumesc anticipat!
P.S. Iar o sa schimbati sistemul contabil?


laugh.gif Abia azi mi-am lansat programul politic, si inca in linii mari, dar nu ma deranjeaza ca el sa fie preluat, discutat, analizat si imbunatatit. La contabilitate eu unul nu ma pricep, recunosc cu modestie. blush.gif
Elful
Citeaza (Elful @ Jan 21 2011, 06:44 PM) *
Am si eu un proiect politic, dragi concetateni.


7.Se accepta, (cu moderatie) sifonul,valsul vienez si merdenelele.

Traiasca revolutia!

PS. Promit sa nu schimbam iar ...contabilitatea.Inebunim toti!


scuze,am uitat ceva foarte important!

8. Iarna se accepta manusile cu doua degete si portul de chiloti tetra gri impreuna cu ochelari de soare,cu rama metalica! mii de scuze...dar era important.

Traiasca(din nou) revolutia.

PS: Cu sistemul contabil..ramane,cum am vorbit.
echo
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 21 2011, 12:51 PM) *
Bine, fie. Sa detaliez asadar schita mea de proiect politic:


1. Partid unic pe scena politica; Parlament bicameral, in care Senatul reprezinta diferite grupuri politice sau civice din cadrul Partidului unic iar Camera Deputatilor, sindicatele; nu se organizeaza alegeri pentru Parlament, dar parlamentarii sunt evaluati si/sau schimbati periodic din functie in urma unor sondaje de opinie (anuale sau, cel mult, bi-anuale) vizand grupurile parlamentare (pentru Senat), respectiv in urma alegerilor la nivel de sindicat (pentru Camera Deputatilor Sindicali); toate grupurile parlamentare si sindicatele trebuie sa fie reprezentate in guvern la nivel de ministri sau secretari de stat; orice formatiune politica sau civica nou infiintata trebuie sa fie cooptata in Senat si la guvernare dupa evaluarea sustinerii ei populare, evaluare indicata de aceleasi sondaje de opinie anuale sau bi-anuale efectuate de experti straini independenti.

2. Activitatea guvernului - evaluata anual de Parlament; daca guvernul incheie un an fara crestere economica, el se demite automat iar membrii sai sunt pasibili de confiscarea averii sau inchisoare de la 5 la 10 ani.

3. Fiecare contribuabil - un actionar al "statului_companie"; "actiunile" sunt in primul rand impozitele platite statului, evident, dar si contributii voluntare; "dividendele" primite de contribuabili de la stat (in cuantum banesc) se vor vira automat pentru plata CAS-ului si a serviciilor sociale (politie, pompieri etc). Cei care nu sunt contribuabili dar desfasoara activitati economice inregistrate (si anume evazionistii fiscali) nu beneficiaza de nici un fel de servicii sociale dupa ce intra la puscarie, fiind lasati sa moara de foame acolo.

4. Statul in slujba miliardarilor autohtoni; cei care contribuie cel mai mult la bugetul statului (si anume miliardarii romani) sunt taxati cu o cota mult mai mica decat contribuabilul mediu si sunt sustinuti activ de stat, in ordinea prioritara a contributivitatii la buget, sa isi extinda afacerile pe plan european si global. Daca vreun miliardar incearca sa corupa in scop personal membri ai guvernului sau Parlamentului averea lui se confisca automat si se doneaza prin tragere la sorti unui alt miliardar roman care are parteneriat public-privat cu statul roman. Toate afacerile dezvoltate de stat vor fi in parteneriat public-privat cu miliardari romani sau straini. Statul, ca instrument politic al poporului, va fi efectiv in slujba intereselor economice ale miliardarilor romani, care sunt liberi sa influenteze simplii cetateni prin orice mijloace doresc pentru a-si aduce oamenii in Parlament.

5. Orice tentativa de colaborare cu FMI-ul si Banca Mondiala va fi considerata un act de inalta-tradare;

6. Investitii masive in educatie, cercetare si dezvoltarea de noi tehnologii;

7. Activitatea serviciilor secrete, controlata exclusiv de Camera Deputatilor Sindicali, va fi focusata in primul rand pe spionajul economic extern si pe combaterea marii coruptii la nivel de Presedintie, Parlament si guvern;

8. In afara alegerilor sindicale, poporul isi alege prin vot si Presedintele; daca, din intamplare, el e miliardar, i se aplica aceeasi regula ca la punctul 4, si anume i se va confisca averea daca va incerca sa mituiasca membri ai Parlamentului si guvernului.

9. Presedintele are exclusiv rolul de a reprezenta tara, nu prezideaza sedinte de guvern si nu raspunde pentru esecurile guvernarii; el poate insa oricand sa demita guvernul si sa numeasca un alt prim-ministru mai competent, chiar inainte de evaluarea anuala a activitatii guvernamentale de catre Parlament.

10. Romania -- stat cu neutralitate perpetua;Cam astea ar fi propunerile mele... sleep.gif

laugh.gif


Pinteo, mă roagă un europarlamentar să-i dau voie să-ţi transmită un mesaj, se plânge că i-au tăiat net-ul pentru neplata abonamentului, l-au evacuat şi din sediul partidului, ce era să facaă, a trebuit să-l retrocedeze celor în drept, aşa că m-am indurat de sufletul lui rătăcit şi i-am dat voie, n-o să te superi, n-aşa ?!....ăăăăăăă măi derbedeule,...ăăăăăă cum îţi permiţ măi...ăăăăăăăă să te inspiri şi chiar...ăăăăăă să plagiezi...ăăăăăămmmm uitaţi-vă-ţi domnilor....ăăăăăăă cum şi-o caută cu lumânarea derbedeul...ăăăăăm plgiind din tezele moocirloase ale...ăăăăă khmerilor roşii...ăăăăăă nu...ăăăăăă...ăăă...ă nu i-ar fi rişine...ăăăă obrazului !!!!
...cine te...ăăăă crezi măi intelectoidule...ăăăăhîîîîiiiii nămolosule, vreun Pol Plot...ăă(necesită dezamiguizare)ăăă...european de sorginte...ăăăă asiatică..ăăăăhaiiiii !?!?...cum îţi permiţi mhăăăiiiii...ăăăă...lipitoareo sociologică să te...ăăăă dai cult la cap mhăiii ghemuitoule...ăăăă ideloologic care eşti...ăăăăăăăă cum de-ţi permiţi măi...ăăăăoooo...măpârstocule năpârlit ,că-mi vine să-ţi trag...ăăăăăăăă palme în direct obrazului...ăăăăăăăă să ciuguleşti de prin toate..ăăăă almanahele catastofico-ideologice...ăăăăăăăăă şi-apoi să ne prezinţi asemenea ...ăăăăăăă făcăciuni plagiate de prin idiotologiiile altora...ăăăăă măi derbedeule patentat şi...ăăăăă piază rea ce eşti ăăăă...ăăăăăăăăă..ca să ştii !...

...aţi văzut ...ăăăăăăăă doamnelor,domnişoarelor şi ...ăăăă domnilor, cu ce doctrină politică...ăăăăă defilează această murătură bipedă ...ăăăăăăă acest specimen humanoid transpirat şi ne epilat axiloc...ăăăăăă prin faţa ...ăăăă retinelor noastre?...ăăăăăăăă uitaţi-vă-ţi la piaza rea cum...ăăăă doreşte să ne vâre-ntr-o..ăăăă belelea ideologică pe timp de ...ăăăă criză moral-financiaro-ăăăăăăă-economică,...ăăăă postând în draci numai...ăăăă utopii fumurii de ...ăăăă mustind a idiotologico pancreatică şi de prin râceda-i bilă...ăăăă leneşă !...cum de...ăăăă nu-ţi crapă de ruşine obrazul derbedeule,puşlama...ăăăăăă urechistă, s-amesteci...ăăăă într-un vesel delirium tremolo cuceririle revoluţionare şi să-ntinezi...ăăăăă idioţenile noastre vehiculate de-aprope o sută....ăăăăă de ani în rândul maselor largi de oameni ai muncii de la ...ăăăăă oraşe ,sanchi, şi sate ....ăăăăă pamflezistoid neisprăvit care eşti...ăăăăă să ştii !...ăăăăă presa mai este-n sală...ăăăăăă ăăăăăă ăăăăăăăăăăă nu mai este?...ăăăăăă ăăăăăăăăăă nu contează, daţi voi caseta lui ne-a nelucotrocelu ăăăăăăă ăăăăăă poate faceţi şi-o dublură la ăăăăăăă ea....ăăăăă să i-o trimteţi şi lui nicu....ăăăăăă ăăă nu ala măi ce-aţi înnebunit cu toţii , lui nea nicu de la ăăăăăăăă aşa ăăăă să vadă şi el ce i-amzis ăstuia ăăăăă... că nu se ştie niciodată ce vremuri or ....ăăăăăă să mai vină...ăăăăă gata!

..multumesc d´lui echo pentru amabilitate !!!!....opate-l facem la noi ..ăăăăăă membru de partid...ăăăăă mmmda, ăăăăă!!!!!
Pintea Haiducul
Citeaza (echo @ Jan 21 2011, 09:45 PM) *
ăăăăăăăă uitaţi-vă-ţi la piaza rea cum...ăăăă doreşte să ne vâre-ntr-o..ăăăă belelea ideologică pe timp de ...ăăăă criză moral-financiaro-ăăăăăăă-economică,...ăăăă postând în draci numai...ăăăă utopii fumurii


Vadim? Bună poanta! laugh.gif
Musafir
Era bine domne. Aveai de munca, aveai salar, nu iera pedofili, nu droguri, faceai concediu la mare si la munte si aveai si casa.Era bine, ce mai.
Elful
Era bine domne. Aveai de munca, aveai salar, nu iera pedofili, nu droguri, faceai concediu la mare si la munte si aveai si casa.Era bine, ce mai.

Draga Musafir,....iera bine.Pai cu salar,casa,si concediu la mare...aproape ieram convins,da,acum cand aduci vorba si de pedofili... de piatra sa fii....si plangi vremurile alea!Pai ce drac de om,doreste sa traiasca,intr-o societate plina de pedofili,cum este asta?Eu unul,care am o fetita,regret sincer,ca a cazut comunismu ,ca atunci, nu iera pedofili,ca ei sigur(pedofilii) iera burghieji si eczpluataori,ca eczpluatatorii,numa la asta se gandesc,ai dracu de eczpluatatori perversi!Acu sunt strazile pline de droguri si pedofili,ca si io,am ceva probleme de mers la munca,ai dracu de pedofili.

Si cu casa ai dreptate,ca decat sa o cumperi sau sa stai cu chirie,pe banii tai,mai bine iera sa-ti dea partidu o casa moka,daca ierai cuminte si asculator,....de ce sa nu fii?Ca de facut ceva,nu stiai nimic,sau ce stiai,s-a dovedit nefolositor,asa ca revin,sunt convins,ca iera mai bine.Acum cred ca trebuie sa reevaluam,situatia asta nedreapta,cand fiecare,trebuie sa vada de unde dracu,face rost de o casa,sau bani de o chirie,de servici,de bani de concediu.De pedofilii astia,agresivi,plini de drogurii...nu mai vorbesc.

Bravo musafir,avem nevoie de oameni ca tine.sa ajungem urgent....unde iera mai bine.In comunism.Sunt convins,ca daca in tara noastra,mai multi,ar gandii asa pozitiv,am ajunge...departe.Departe de lumea civilizata,de prosperitate,de o viata normala.prin normala,inteleg implicit...si mai putini pedofili.Dar MAI PUTINI,nu mai putine informatii,despre existenta lor! Musafirule...tu nu ai nici o vina.Esti doar,o victima nevinovata,a istoriei,dar din pacate....votezi.Fa-mi un hatar,te rog.Voteaza....mai rarut!Este un mare risc,sa iesi pe strada....plina de pedofili si drogati!!!.Astia au impresurat...sectiiile de votare!
cred ca
Asa-i omul, intotdeauna isi doreste ce n-are...
copywrite89
Citeaza (Elful @ Jan 23 2011, 04:28 PM) *
Bravo musafir,avem nevoie de oameni ca tine.sa ajungem urgent....unde iera mai bine.In comunism.Sunt convins,ca daca in tara noastra,mai multi,ar gandii asa pozitiv,am ajunge...departe.Departe de lumea civilizata,de prosperitate,de o viata normala.prin normala,inteleg implicit...si mai putini pedofili.Dar MAI PUTINI,nu mai putine informatii,despre existenta lor! Musafirule...tu nu ai nici o vina.Esti doar,o victima nevinovata,a istoriei,dar din pacate....votezi.Fa-mi un hatar,te rog.Voteaza....mai rarut!Este un mare risc,sa iesi pe strada....plina de pedofili si drogati!!!.Astia au impresurat...sectiiile de votare!


Trebuie sa recunosc, ai dreptate. Democratia din Romania reprezinta cea mai pură dovadă de civilizaţie şi prosperitate.
Ninel
Citeaza (Elful @ Jan 23 2011, 04:28 PM) *
Era bine domne. Aveai de munca, aveai salar, nu iera pedofili, nu droguri, faceai concediu la mare si la munte si aveai si casa.Era bine, ce mai.

Draga Musafir,....iera bine.Pai cu salar,casa,si concediu la mare...aproape ieram convins,da,acum cand aduci vorba si de pedofili... de piatra sa fii....si plangi vremurile alea!Pai ce drac de om,doreste sa traiasca,intr-o societate plina de pedofili,cum este asta?Eu unul,care am o fetita,regret sincer,ca a cazut comunismu ,ca atunci, nu iera pedofili,ca ei sigur(pedofilii) iera burghieji si eczpluataori,ca eczpluatatorii,numa la asta se gandesc,ai dracu de eczpluatatori perversi!Acu sunt strazile pline de droguri si pedofili,ca si io,am ceva probleme de mers la munca,ai dracu de pedofili.

Si cu casa ai dreptate,ca decat sa o cumperi sau sa stai cu chirie,pe banii tai,mai bine iera sa-ti dea partidu o casa moka,daca ierai cuminte si asculator,....de ce sa nu fii?Ca de facut ceva,nu stiai nimic,sau ce stiai,s-a dovedit nefolositor,asa ca revin,sunt convins,ca iera mai bine.Acum cred ca trebuie sa reevaluam,situatia asta nedreapta,cand fiecare,trebuie sa vada de unde dracu,face rost de o casa,sau bani de o chirie,de servici,de bani de concediu.De pedofilii astia,agresivi,plini de drogurii...nu mai vorbesc.

Bravo musafir,avem nevoie de oameni ca tine.sa ajungem urgent....unde iera mai bine.In comunism.Sunt convins,ca daca in tara noastra,mai multi,ar gandii asa pozitiv,am ajunge...departe.Departe de lumea civilizata,de prosperitate,de o viata normala.prin normala,inteleg implicit...si mai putini pedofili.Dar MAI PUTINI,nu mai putine informatii,despre existenta lor! Musafirule...tu nu ai nici o vina.Esti doar,o victima nevinovata,a istoriei,dar din pacate....votezi.Fa-mi un hatar,te rog.Voteaza....mai rarut!Este un mare risc,sa iesi pe strada....plina de pedofili si drogati!!!.Astia au impresurat...sectiiile de votare!Stimate domn, a-ti reactionat conform asteptarilor. Adica atacati forma, pentru ca va depaseste fondul.
Cu oameni ca Dvs este mult mai periculos votul. De ce? Omul respectiv isi spunea un of. Dvs credeti ca ii sunteti superior doar ptr un pic de gramatica in plus.
Peste cativa ani o sa va vaitati ca nu stiu ce a facut Marea Finanta, ca asa si pe dincolo, cand colo pericolul vine de la oameni ca Dvs, care nu au capacitatea de a judeca cu propria minte, din pacate.
Elful
Citeaza (Ninel @ Jan 23 2011, 05:05 PM) *
Stimate domn, a-ti reactionat conform asteptarilor. Adica atacati forma, pentru ca va depaseste fondul.
Cu oameni ca Dvs este mult mai periculos votul. De ce? Omul respectiv isi spunea un of. Dvs credeti ca ii sunteti superior doar ptr un pic de gramatica in plus.
Peste cativa ani o sa va vaitati ca nu stiu ce a facut Marea Finanta, ca asa si pe dincolo, cand colo pericolul vine de la oameni ca Dvs, care nu au capacitatea de a judeca cu propria minte, din pacate.


Nu conteaza gramatica,domnului Musafir,dansul este o victima colaterala...in acest conflict,ideologico-gramatical! Asa am fost si eu tratat, de anumiti useri,cand am gresit..Mie,unul,nu-mi pasa,de gramatica sau de acest gen de comentariu,dar...sunt obligat,sa ma adaptez forumului.Pana in anumite limite,determinate strict,de caracter si educatie.Nu-mi voi permite,niciodata,folosirea "argumentelor":betiv,drogat,homosexual,retardat...etc,cu care am fost eu "complimentat",de sustinatorii comunismului.Regret totusi,ca m-am lasat luat valul,acestui tip de "argumentare' si-mi cer scuze,domnului Musafir si tututuror membrilor forumului.Mai ales,ca nici eu,nu sunt vreun intelectual elevat si recunosc sincer,ca din pacate si gramatica mea, lasa mult de dorit.

In concluzie,nu ma simt din acest punct de vedere,superior,nimanui.

Dar,nici nu plang,dupa perioada cea mai neagra din istoria poporului roman.Din acest punct de vedere,ma simt superior,domnului Musafir.Si nici nu-mi voi schimba parerile...in functie,de mare finanta,de .....orice.Pentru mine personal,este normal,sa-mi inchiriez,pe banii mei o casa,sau sa-mi cumpar pe banii mei o casa(asa am facut si atunci,nu am facut compromisuri...sa primesc de la partid), sa-mi merit serviciul si daca-l pierd,sa nu plang,ca nu-mi asigura statu',altul!Din munca mea,sa fiu in stare sa-mi petrec concediul,impreuna cu familia,unde am chef,iar daca se intampla sa nu-mi permit( APROAPE SIGUR RAMAN ACASA,IN ACEST AN),sa nu dau vina pe altii,ci sa incerc sa-mi revin,sa "fac totul", pt familia mea.Asta am vrut sa spun.Mica mea rautate,pe care o regret, a fost adresata "marilor" lingvisti,care au deturnat continutul raspunsurilor mele,pe acest forum,din cauza unor greseli similare.


unuoarecare
Inainte de a mai posta aici va rog sa urmariti seria Memorialul Durerii. Cred ca e de prisos sa "dezbatem" daca a fost "bine" sau "rau".
Zgabeartza Iftode
...sau mai bine "The Soviet Story"


http://documentare.italk.ro/the-soviet-story/
Pintea Haiducul
Citeaza (Zgabeartza Iftode @ Jan 24 2011, 12:44 PM) *
...sau mai bine "The Soviet Story"


...sau si mai bine abtineti-va, lasati sentimentalismele pe seama muierilor. Daca nu aveti argumente, inseamna ca sustineti o pozitie gresita. Scurt pe doi.
ion de la oras
Citeaza (un comunist convins @ Jan 1 2011, 05:37 PM) *
Nu, nu e vina mea. Probabil, nici a ta. Si nici a lui Iliescu, care la vremea lui nu a vrut sa se imbogateasca pe spinarea poporului. E vina catorva parveniti manipulatori, in frunte cu Basescu, si pentru aceasta vina ei sunt pasibili de pedeapsa capitala.


m-am oprit aici, ca nici nu merita sa citesc restul.
tu domnul meu, esti dus cu pluta.

mult noroc cu viata in tinutul norisorilor roz comunisti intretinuti de elefantei anti-capiatlisti cu trompe de zahar.
ca tu nu ai trait in romania nici o zi. de fapt, nu cred ca stii unde e pe jarta si folosesti google translator sa scrii pe forumul asta.
Pintea Haiducul
Citeaza (ion de la oras @ Jan 24 2011, 02:46 PM) *
ca tu nu ai trait in romania nici o zi. de fapt, nu cred ca stii unde e pe harta si folosesti google translator sa scrii pe forumul asta.


Te inseli, am trait in Romania in toti acesti 21 de ani si sunt un om extrem de bine informat; daca ai dubii, vezi topicele mele. Nu mai dati vina pe mine daca voi sunteti suficient de orbi si de creduli incat sa creditati mai degraba otrepe ca Neagu Djuvara sau Tismaneanu decat faptele brute care practic va urla-n fatza sa le bagati in seama.
scenaristu'

Stimati tovarrrasi! Camarrazi! Crreditorri si debitorri! Contrribuabili! Zombilor dragi! Minunatilor!

Nu (mai) exista comunisti, nu exista nici capitalisti, liberali, democrati sau ...sau.
Exista doar patrrioti sau trradatorri!

Nu va panicati, pentru ca:
Mai exista INCA munca! Foarte multa munca.

Sau cum spuneaaa ...
Cum spunea:
"Arbeit macht frei"
ce poet...
adica...
revolutia muncii continua, renaste odata cu generatiile
vom munci in continuare (cu mult drag)
si pentru altii.

Pentru altii.

p.s. si inca aveti voie sa comentati orice - in pauza de munca - fireste
...ooooricee...


scenaristu'

excl.gif
Pentru Revolutia Muncii, eliberam la cerere (absolut gratuit! blink.gif ) certificate de revolutionar !
(pentru cei cu doua joburi eliberam doua cool.gif )
ahtepp@yahoo.com
Musafir
Citeaza (scenaristu' @ Jan 24 2011, 04:04 PM) *
excl.gif
Pentru Revolutia Muncii, eliberam la cerere (absolut gratuit! blink.gif ) certificate de revolutionar !
(pentru cei cu doua joburi eliberam doua cool.gif )
ahtepp@yahoo.comMai termenativa ba cu comunistii vostriii.
Pintea Haiducul
Citeaza (Musafir @ Jan 25 2011, 11:23 AM) *
Mai termenativa ba cu comunistii vostriii.


Hикогда.
Pintea Haiducul
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 25 2011, 12:08 PM) *
Hикогда.


... adică niciodată!
scenaristu'
pe unii ne doare cand vorbim de miezu' din dodoasca: munca si onestitate...
e bine
semn de insanatosire

semn de insanatosire ?! .......

biggrin.gif .... "ce-i al meu, e doar al meu, ce-i al tau...e-al nostru"...buey "musafire" buey...
ion
Citeaza (Pintea Haiducul @ Jan 24 2011, 12:58 PM) *
Te inseli, am trait in Romania in toti acesti 21 de ani si sunt un om extrem de bine informat; daca ai dubii, vezi topicele mele. Nu mai dati vina pe mine daca voi sunteti suficient de orbi si de creduli incat sa creditati mai degraba otrepe ca Neagu Djuvara sau Tismaneanu decat faptele brute care practic va urla-n fatza sa le bagati in seama.


nu cu tine vorbeam, da' imi place ca te bagi in seama.

iar cu parte de om informat, mai trebuie sa ma convingi in legatura cu ce anume esti informat, ca nici tu nu prea esti pe subiect pe-aici, dar nu am timp sa-ti citesc toate posturile, ca sunt cam peste tot si se potrivesc perfect zicalei "much ado about nothing"

good day si nu mai turba atat pe forumuri, ca nu asa se reinstaureaza comunismul smile.gif
Pintea Haiducul
Citeaza (ion @ Jan 25 2011, 02:44 PM) *
good day si nu mai turba atat pe forumuri, ca nu asa se reinstaureaza comunismul smile.gif


Pe tine nu te turbeaza prostia crunta a unora? huh.gif Ma rog, poate ca ti-e indiferent... Eu unul sunt mai idealist din fire, ma revolta profund sa vad ca unii oameni renunta atat de usor la Ratiunea cu care i-a inzestrat natura...
berger
JOS COMUNISMUL! SA IASA AFARA DIN TARA CIUMA ROSIE! AFARA CU ILIESCU SI GASCA LUI BOLNAVA DE TRADATORI!

Atat. Nu e nimic de dezbatut. Vrem sa respiram in sfarsit in tara noastra.
olandezu
Citeaza (berger @ Jan 25 2011, 03:21 PM) *
JOS COMUNISMUL! SA IASA AFARA DIN TARA CIUMA ROSIE! AFARA CU ILIESCU SI GASCA LUI BOLNAVA DE TRADATORI!

Atat. Nu e nimic de dezbatut. Vrem sa respiram in sfarsit in tara noastra.

Pintea Haiducul
Citeaza (berger @ Jan 25 2011, 05:21 PM) *
Atat. Nu e nimic de dezbatut. Vrem sa respiram in sfarsit in tara noastra.


Tara asta e a mea, nu e a ta, si asta din simplul motiv ca nu mai locuiesti in ea, ai tradat-o si ai lasat-o de izbeliste. Cum am mai spus si cu alte ocazii: pentru expati, tot dispretul din lume! Dar imi pare bine ca ati plecat, anyway, oricum nu erati decat niste rebuturi umane care nu au contat nici inainte vreme si care nu conteaza nici acum.
Musafir
Citeaza (berger @ Jan 25 2011, 03:21 PM) *
JOS COMUNISMUL! SA IASA AFARA DIN TARA CIUMA ROSIE! AFARA CU ILIESCU SI GASCA LUI BOLNAVA DE TRADATORI!

Atat. Nu e nimic de dezbatut. Vrem sa respiram in sfarsit in tara noastra.

Pintea Haiducul
Neavand contraargumente, unii isi inchipuie ca repetarea insistenta a unor lozinci cretine poate inlocui adevarul izvorat din fapte de viata si din rationamente impecabile. In realitate, asta nu face decat sa-i discrediteze si mai mult, pentru ca ei procedeaza exact ca niste papagali, nu ca niste fiinte cugetatoare.
Elful
Citeaza (berger @ Jan 25 2011, 03:21 PM) *
JOS COMUNISMUL! SA IASA AFARA DIN TARA CIUMA ROSIE! AFARA CU ILIESCU SI GASCA LUI BOLNAVA DE TRADATORI!

Atat. Nu e nimic de dezbatut. Vrem sa respiram in sfarsit in tara noastra.


Asta asa este!Este singurul mesaj,care trebuie transmis,atat nostalgicilor adevarati,care au trait in acea perioada(degeaba),cat si celor inchipuiti,care doar au fost educati,de acestia si urmeaza sa traiasca si ei degeaba.Eu unul,consider ca am pierdut,jumatate de viata,din cauza acestui sistem social cretin si sincer,nu mai am chef sa discut cu nimeni,care regreta:casa,dacia si concediul la mare!Eu unul,cu voia dumneavoastra,ma ca.c pe ele!Nu mi-e dor de aceste mari avantaje.
In acea societate, am trait ca animalele,ne-am purtat ca animalele,disperati dupa un pic de hrana,haine si eventual ceva cultura "la pachet"! Cine regreta "stabilitatea" sclaviei, este evident ca nu poate trai, ca un om liber.Are o mentalitate de sluga, care plange dupa...maretul stapan.In concluzie, sluga moare! Tot sluga moare, si daca a fost educat de alte slugi! Mai grav este,ca multi, nici macar, nu realizeaza acest lucru!Plang, dupa casa,dacie si concediul slugilor!
Aceasta este versiunea "lo-fi". Pentru a vedea versiunea grafica integrala:click aici.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.