Help - Cauta - Membri - Calendar
Versiune intreaga: Asociatiile de locatari - o binefacere pentru locatari
Hotnews.ro Forum > Actualitati > Viata din orasul meu frumos
Petryot
La Asociatiile de locatari , trebuie sa fie o armonie , buna intelegere dar si o binefacere pentru toti locatarii .
Multi administratori si presedinti de bloc au pus stapanite pe Asociatii , si-au facut salarii foarte mari si trateaza locatarii ca niste adevarati stapani , desi ei sunt doar simpli angajati si locatari .
De aceea , locatarii trebuie sa ia initiative si sa restabileasca ordinea si respectarea Legii .
Pentru a elimina aceste abuzuri , locatarii trebuie sa fie uniti sa studieze bine legea 230/2007 si sa convoace Adunarea Generala , apoi sa imbunatateasca si statutul si viata lor .
Este normal sa beneficieze toti locatarii si de benefiicile financiare ale functiilor remunerate , administrator si presedinte (pentru contabil si cenzor trebuiesc studii de specialitate ) .
Scolarizarea pentru functia de administrator va fi suportata de Asociatie , astfel locatarii vor obtine si o calificare , foarte important si pentru tineri .
Adica Asociatia sa fie o familie si un mijloc de intr-ajutorare , cu prioritate cei care au restante si venituri mici , adica sa le dam o gura de oxigen , san e ajutam reciproc .
Adica functia de administrator si presedinte sa fie ocupata succesiv de catre un membru al fiecarui apartament prin rotatie in fiecare an si ciclul se reia dupa ce toate apartamentele au ocupat cate o functie .
De asemenea trebuie , ca si Comitetul Executiv sa fie compus din cate un reprezentant al fiecarui etaj pentru a reprezenta mai efficient interesele Asociatiei .
Legea nu prevede asemenea precizari , dar Statutul il elaboreaza Locatarii si trebuie elaborate incat sa reprezinte interesele tuturor locatarilor .
Imbunatatirile aduse la Statut se consfintesc / legifereaza printr-un Act Aditional .[/color]

bbk
Pentru a nu aparea intrebari/suspiciuni legate de cheltuirea banilor in asociatie, locatarii ar trebui sa aibe acces in mod transparent la toate documentele legate de cheltuirea banilor (facturi catre diversi furnizori, in primul rind) si la modul de impartire a acestor facturi (cum se face impartirea, proportional cu numarul de persoane, sau cu cota parte indiviza)


Un astfel de program puteti gasi aici:

www.cheltuieli.dtdns.net
Aceasta este versiunea "lo-fi". Pentru a vedea versiunea grafica integrala:click aici.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.