Din 1989 lupta politica pentru Primaria Capitalei a fost intotdeauna vedeta media a alegerilor locale. Luptele s-au dat in direct, la ore de mare audienta, pe posturile mari de televiziune. Cistigatorul Primariei a avut astfel, la inceputul manadatului sau, un capital important de popularitate si vizibilitate nationala. Ce au facut cu acest capital fostii primari?

Halaicu, Lis, Ciorbea, Basescu, Videanu. Pentru primii doi postul a reprezentat si sfirsitul carierei lor politice, Ciorbea si-a rupt gitul la Guvern, iar Videanu probabil ca nu ar fi avut mari sanse sa cistige in aceasta luna vreo batalie electorala. Basescu a fost singurul care a reusit sa urce din fotoliul de pe Bulevardul Regina Elisabeta in fotoliul din Palatul Cotroceni. Avind insa in vedere ca, la sfirsitul primului mandat, fostul primar nu prea s-a laudat cu realizari, acuzind lipsa cooperarii dn partea Consiliului majoritar PSD-PRM, nu stiu daca putem spune ca cei patru ani la Capitala l-au propulsat in functia de presedinte.

De ce se intimpla acest lucru? De ce primarii Capitalei nu reusesc sa foloseasca aceasta functie ca pe o trambulina catre alte demnitati publice? Este atit de greu de administrat Bucurestiul, incit oricine ar fi ales isi va incheia cariera politica printre betoanele orasului? Acesta sa fie motivul pentru care Videanu a refuzat un al doilea mandat si pentru care Blaga s-a impotrivit candidaturii sale?

Este Primaria Capitalei un cimitir al carierelor politice?