Help - Cauta - Membri - Calendar
Versiune intreaga: AM O AFACERE BUNA. CAUT UN ASOCIAT CU FINANTE !
Hotnews.ro Forum > Actualitati > Afaceri bune si proaste
pagini: 1, 2
newpartner
Ii salut pe toti cei care scriu in aceasta arie si forum.
Ceea ce va voi scrie nu este o poveste de adormit copii ci o realitate. Voi incerca totusi sa pastrez discretia in legatura cu anumite detalii. Acestea vor fi disponibile doar pt cei realmente interesati. Ma refer la denumirea produsului si tipul acestuia. Va fi generic numit "produs". Acesta face parte din categoria celor uzuale, de zi cu zi.

Cu bune si rele situatia este urmatoarea:

Activez in fmcg (bunuri de larg consum) in propria companie dupa multi ani vanzari pentru companii nationale si multinationale (din '96). Lucram pentru una din ele cand am realizat ca acea piata nu este acoperita la justa nevoie iar cei care sunt pe acea piata sunt companii cu traditie dar fara a fi cu adevarat competitivi. Ba chiar erau departe de coerenta necesara in distributia acelor produse. Problema lor o constituie faptul ca sunt tributari absentei unui management competitiv, situatie perpetuata din 90 pana azi. Cunosc in detaliu problemele lor si un exemplu de brand extrem de cunoscut in anii 90 , creat de o celebra companie de publicitate, care si-a pierdut valoarea datorita absentei produsului din magazine. Anyway, atunci am cunoscut o piata foarte interesanta din pctul meu de vedere. Trecand prin prisma experientei mele anterioare, am realizat ca nu exista o piata mai debusolata, haotica si usor de penetrat.

Fiind o piata neexploatata la potentialul ei adevarat am trecut la fapte. Am distribuit produse similare ale unor producatori cunoscuti in Ro in conditii deloc avantajoase. Am intrat si eu pe piata, mi-am facut clienti desi nu aveam exclusivitatea producatorului. La un moment dat am creeat propriile mele produse. Modelele produselor, designul ambalajelor si al etichetelor le-am facut chiar eu (experianta acumulata in companiile pt care am activat in trecut si-a spus cuvantul). Noile produse le-am introdus pe piata sub brandul propriu. Am reusit sa ofer calitate la preturi similare cu ale producatorilor consacrati in conditiile in care marja produsului era situata in medie la 100% smile.gif fata de un amarat de 10% (care nu acoperea costurile) oferit cu nespusa "generozitate" de vechii furnizori (prod cunoscuti in Romania). Fiind un vanzator prin excelenta, produsele au ajuns pe raft imediat si s-au vandut extraordinar de bine catre consumatorul final. Era normal in opinia mea deoarece produsul arata foarte bine (cu mult mai bine decat celelalte si avea o calitate ce lipsea celorlalte. Materialul era diferit iar acest detaliu a fost observat atat de catre vanzatorii magazinelor cat si de catre consumatorii finali.

In scurt timp am pregatit si display-uri pt a obtine o vizibilitate cat mai buna in magazine. Efectul a fost cel scontat. Cererea a fost din ce in ce mai mare. Vanzarile s-au amplificat pe magazinele unde am instalat display la vedere in ciuda faptului ca unele articole nu le mai livram deoarece se epuizasera. Desi outofstock pe unele articole cantitatea comandata de clienti a fost similara sau in crestere. Initial le-am distribuit pe plan local in doua judete, evident nu la toti clientii posibili pt ca nu aveam stocul necesar. Eram interesat de continuitatea livrarilor pe un anumit nr de clienti. Dupa 2-3 luni am fost sunat din Bucuresti de catre proprietarul unui magazin sa ma intrebe cum poate primi si el noul meu produs pt ca el are multi clienti, consumatori finali, catre care ar vinde bine. Cineva a cumparat produsul cand a trecut prin Galati iar apoi a incercat sa-l cumpere din Bucuresti, de la magazinul de unde am fost sunat. La inceput am ezitat sa ma desfasor pe o arie mai intinsa din motive lesne de inteles, stocul limitat, dar cand telefoanele primite de la cei care vazusera produsul si vindeau asa ceva s-au inmultit mi-am spus ca trebuie sa fie ceva da' bine.
Evident am vandut si catre alti clienti din orasele respective (Bucuresti, Ploiesti, Brasov) sperand sa reusesc sa rezolv in scurt timp problema finantarii.

Analiza ulterioara a vanzarilor a relevat ceva extraordinar:
am creat un produs excelent ! (am grafice relevante in acest sens)

Consumatorul final a primit foarte bine produsul si il cauta si acum in magazine. Deci are calitatea de a fideliza consumatorul final ceea ce reprezinta un mare atu.
Datorita faptului ca nu am avut capacitatea financiara necesara sustinerii unui astfel de business, nu am putut sa completez stocul la articolele epuizate si am continuat sa vand ceea ce aveam in depozit, incercand sa prezint scuzele mele clientilor si pretextand diverse motive de care si eu, sincer, m-am saturat.
Am ajuns sa evit clientii pt ca nu am posibilitatea sa le livrez. Telefonul suna in draci. Atat fixul cat si mobilul. Stresul este maxim.
Sa ai cerere din ce in ce mai mare la un produs din care se poate castiga foarte bine si sa nu poti sa cresti un asemenea business
este frustrant. Sa mai fie si criza economica mondiala in jurul nostru, asta chiar le intrece pe toate.

De ce va scriu toate astea:
Am ajuns la concluzia ca nu pot si nu merita sa continui fara o finantare adecvata. Nu am posibilitatea sa ma mai finantez singur.
Singura optiune pe care o vad in momentul asta este sa gasesc un partener in afacerea asta. Potentialul este atat de mare incat din punctul meu de vedere va induce o satisfactie majora pt fiecare. Ma refer la bani.
Ceea ce am scris mai sus face referire la un produs ! si nu este decat 3-5% din gama generala din care face parte.
Stiu deja inca doua produse. Complementare celui de mai sus si cu acelasi potential. Adica se distribuie impreuna ceea ce creste major turnoverul pe sell-in. Btw, cele doua produse au aceeasi marja ca primul.
Se ajunge in timp scurt la 20.000 euro lunar, de fiecare. ~ cateva luni. Investitia initiala se recupereaza repede. Ar fi indicat sa existe disponibila o suma intre 60.000 si 80.000 euro.

In urma cu cateva luni am purtat o discutie cu reprezentantii europeni ai unei mari companii americane legat de dreptul de utilizare a catorva bradname-uri. Asocierea produsului nostru cu acele branduri va fi de bun augur si va aduce un imens avantaj fata de produsele similare. S-au aratat interesati de idee. A ramas sa facem noi demersurile de start.
Pe scurt, in conditiile unei finantari adecvate rulajul lunar este impresionant daca este distribuit bine adica pe un numar mare de clienti la nivel national nu selectiv cum l-am testat pana acum. Pentru moment am in vedere doar clientii de retail nu lanturile internationale. Acolo este alta poveste. Acolo vom bate in poarta mai tarziu. Cu certitudine poate avea un marketshare extrem de bun.

Intrebarea mea este urmatoarea:

Stie cineva alta solutie decat cea aleasa de mine ? Adica sa-mi gasesc un partener ?

Nu am alta solutie sau cel putin nu vad eu acum. Sincer, nu m-ar deranja deloc un partener la o asemenea afacere.

Cu implicare directa sau fara.

Sunt foarte bun in unele, slab in altele. Stiu asta, nu sunt un finantist si nu am conexiuni cu acestia. Cred ca am nevoie de un partener cu asemenea valente.

Mentiuni:
Nu este alcool, sau alt produs de viciu. Totul este absolut legal si nu este MLM.
hotnewsadmin
am facut subiectul vizibil in speranta ca se va discuta despre oportunitati de afaceri in general , nu strict despre afacerea domnului de mai sus . Nu sunt de acord cu reclama la propriile situri sau la produse , insa daca aici mai multi oameni vor discuta despre diferite afaceri si problemele intilnite , merita sa inchid un ochi .
Bumo
"Am ajuns sa evit clientii pt ca nu am posibilitatea sa le livrez. Telefonul suna in draci."

Acest moment este critic, nu trebuie pierdut ! Depinde daca il valorifici sau nu.
Daca reusesti in final sa livrezi e bine, altfel vei pierde toata munca, clientii vor fi frustrati si vor evita produsul.
Eventual pune o adresa de email pe aici, pentru intrebari confidentiale.
cristi


Cel mai indicat pentru tine acum e sa bati la poarta unor fonduri de private equity sau capital venture autohtone.Daca afacerea e atat de buna precis se vor asocia cu tine deoarece exact asta cauta managerii acestor fonduri.Pe deasupra au si o armata de experti care urmaresc si analizeaza permanent contextul economic global pentru a-si ajusta strategiile din mers dupa cum se impune..De regula ei vin cu finantarea in schimbul cedarii unei parti din afacere urmand ca atunci cand afacerea ajunge la maturitate si deci marja de profit sa se "domoleasca", sa vanda detinerea altor entitati.De la banci nu poti imprumuta acum bani, de pe bursa nu ai cum din 2 motive, afacerea e prea mica pentru un IPO si investitorii (care mai au inca bani) sunt inca reticenti avand in vedere evenimentele din ultima perioada.

Si eu am in plan o afacere in care voi investi putin si sper sa castig foarte mult, undeva pe la 1000% dupa un an, dar deocamdata fac progrese lente deoarece prefer sa investesc ceea ce economisesc decat sa-mi stric portofoliul la bursa intr-un moment in care e mult mai probabil sa asistam la o revenire economica decat la o noua criza sau o continuare a acesteia.Cert e ca nu m-as asocia cu nimeni in treaba asta.

Cauta pe net despre fondurile de private equity si tine-ne la curent, sunt tare curios cum vor evolua lucrurile.
Handelsblatt
@newpartner:
Exista foaaarte multi doritori la afacerea ta, stimabile. Si au ENORM de multi bani de dat! Ei se cheama: UniCredit, Raiffeisen, Erste, Volksbank, Credit Europe, OTP, etc. etc. etc.
Problema pe care o sa ai este sa-i convingi ca ceea ce le propui este viabil dpdv economic (adica daca pui un ban, la sfarsti scoti cel putin doi!).Si aici, cred ca nu te vei califica, pentru ca nu ajunge sa te juri ca "telefonu' suna in draci" sau ca te cauta "retaileri de top". Nu, nu...Trebuie sa vii cu un business plan (din care sa reiasa clar cat trebuie (NU vrei!) sa investesti si ce rezultat va fi in final) bine facut si cu un market research din care sa reiasa clar ca exista o cerere (neacoperita de alte produse) pentru ceea ce vrei tu sa vinzi. Da, stii, NU povesti din astea cu nu mai am stocuri de cerere mare ce este...
In plus, trebuie sa ai GARANTII MATERIALE, pentru cazul in care afacerea NU va merge. Oricine va baga niste bani (cu exceptia unui cretin din nascare!) va cere unul si acelasi lucru: Garantii! Pe urma, trebuie sa-l convingi si sa demonstrezi ca profiturile vor fi mari, in caz contrar, iti va replica ca mai bine isi tine banii la banca (in lei dobanzile anuale sunt la 9-10%, ceea ce nu este de neglijat, si in plus, SUNT SIGURE, riscul este ZERO).
PS. Aceste minime cerinte exista si in cazul Fondurilor de Risc, insa ei vor cere si ceva in plus: sa le DEMONSTREZI ca afacerea este viabila adica, pe intelesul tau, FUNCTIONEAZA.
Succesuri!
polonyca
Sal , ma intereseaza pe mine.....putem sta de vorba ? 0744-616220 sau....polonyca@yahoo.com
Octav
Citeaza (newpartner @ Jan 12 2010, 09:33 PM) *
Ii salut pe toti cei care scriu in aceasta arie si forum.
Ceea ce va voi scrie nu este o poveste de adormit copii ci o realitate. Voi incerca totusi sa pastrez discretia in legatura cu anumite detalii. Acestea vor fi disponibile doar pt cei realmente interesati. Ma refer la denumirea produsului si tipul acestuia. Va fi generic numit "produs". Acesta face parte din categoria celor uzuale, de zi cu zi.

Cu bune si rele situatia este urmatoarea:

Activez in fmcg (bunuri de larg consum) in propria companie dupa multi ani vanzari pentru companii nationale si multinationale (din '96). Lucram pentru una din ele cand am realizat ca acea piata nu este acoperita la justa nevoie iar cei care sunt pe acea piata sunt companii cu traditie dar fara a fi cu adevarat competitivi. Ba chiar erau departe de coerenta necesara in distributia acelor produse. Problema lor o constituie faptul ca sunt tributari absentei unui management competitiv, situatie perpetuata din 90 pana azi. Cunosc in detaliu problemele lor si un exemplu de brand extrem de cunoscut in anii 90 , creat de o celebra companie de publicitate, care si-a pierdut valoarea datorita absentei produsului din magazine. Anyway, atunci am cunoscut o piata foarte interesanta din pctul meu de vedere. Trecand prin prisma experientei mele anterioare, am realizat ca nu exista o piata mai debusolata, haotica si usor de penetrat.

Fiind o piata neexploatata la potentialul ei adevarat am trecut la fapte. Am distribuit produse similare ale unor producatori cunoscuti in Ro in conditii deloc avantajoase. Am intrat si eu pe piata, mi-am facut clienti desi nu aveam exclusivitatea producatorului. La un moment dat am creeat propriile mele produse. Modelele produselor, designul ambalajelor si al etichetelor le-am facut chiar eu (experianta acumulata in companiile pt care am activat in trecut si-a spus cuvantul). Noile produse le-am introdus pe piata sub brandul propriu. Am reusit sa ofer calitate la preturi similare cu ale producatorilor consacrati in conditiile in care marja produsului era situata in medie la 100% smile.gif fata de un amarat de 10% (care nu acoperea costurile) oferit cu nespusa "generozitate" de vechii furnizori (prod cunoscuti in Romania). Fiind un vanzator prin excelenta, produsele au ajuns pe raft imediat si s-au vandut extraordinar de bine catre consumatorul final. Era normal in opinia mea deoarece produsul arata foarte bine (cu mult mai bine decat celelalte si avea o calitate ce lipsea celorlalte. Materialul era diferit iar acest detaliu a fost observat atat de catre vanzatorii magazinelor cat si de catre consumatorii finali.

In scurt timp am pregatit si display-uri pt a obtine o vizibilitate cat mai buna in magazine. Efectul a fost cel scontat. Cererea a fost din ce in ce mai mare. Vanzarile s-au amplificat pe magazinele unde am instalat display la vedere in ciuda faptului ca unele articole nu le mai livram deoarece se epuizasera. Desi outofstock pe unele articole cantitatea comandata de clienti a fost similara sau in crestere. Initial le-am distribuit pe plan local in doua judete, evident nu la toti clientii posibili pt ca nu aveam stocul necesar. Eram interesat de continuitatea livrarilor pe un anumit nr de clienti. Dupa 2-3 luni am fost sunat din Bucuresti de catre proprietarul unui magazin sa ma intrebe cum poate primi si el noul meu produs pt ca el are multi clienti, consumatori finali, catre care ar vinde bine. Cineva a cumparat produsul cand a trecut prin Galati iar apoi a incercat sa-l cumpere din Bucuresti, de la magazinul de unde am fost sunat. La inceput am ezitat sa ma desfasor pe o arie mai intinsa din motive lesne de inteles, stocul limitat, dar cand telefoanele primite de la cei care vazusera produsul si vindeau asa ceva s-au inmultit mi-am spus ca trebuie sa fie ceva da' bine.
Evident am vandut si catre alti clienti din orasele respective (Bucuresti, Ploiesti, Brasov) sperand sa reusesc sa rezolv in scurt timp problema finantarii.

Analiza ulterioara a vanzarilor a relevat ceva extraordinar:
am creat un produs excelent ! (am grafice relevante in acest sens)

Consumatorul final a primit foarte bine produsul si il cauta si acum in magazine. Deci are calitatea de a fideliza consumatorul final ceea ce reprezinta un mare atu.
Datorita faptului ca nu am avut capacitatea financiara necesara sustinerii unui astfel de business, nu am putut sa completez stocul la articolele epuizate si am continuat sa vand ceea ce aveam in depozit, incercand sa prezint scuzele mele clientilor si pretextand diverse motive de care si eu, sincer, m-am saturat.
Am ajuns sa evit clientii pt ca nu am posibilitatea sa le livrez. Telefonul suna in draci. Atat fixul cat si mobilul. Stresul este maxim.
Sa ai cerere din ce in ce mai mare la un produs din care se poate castiga foarte bine si sa nu poti sa cresti un asemenea business
este frustrant. Sa mai fie si criza economica mondiala in jurul nostru, asta chiar le intrece pe toate.

De ce va scriu toate astea:
Am ajuns la concluzia ca nu pot si nu merita sa continui fara o finantare adecvata. Nu am posibilitatea sa ma mai finantez singur.
Singura optiune pe care o vad in momentul asta este sa gasesc un partener in afacerea asta. Potentialul este atat de mare incat din punctul meu de vedere va induce o satisfactie majora pt fiecare. Ma refer la bani.
Ceea ce am scris mai sus face referire la un produs ! si nu este decat 3-5% din gama generala din care face parte.
Stiu deja inca doua produse. Complementare celui de mai sus si cu acelasi potential. Adica se distribuie impreuna ceea ce creste major turnoverul pe sell-in. Btw, cele doua produse au aceeasi marja ca primul.
Se ajunge in timp scurt la 20.000 euro lunar, de fiecare. ~ cateva luni. Investitia initiala se recupereaza repede. Ar fi indicat sa existe disponibila o suma intre 60.000 si 80.000 euro.

In urma cu cateva luni am purtat o discutie cu reprezentantii europeni ai unei mari companii americane legat de dreptul de utilizare a catorva bradname-uri. Asocierea produsului nostru cu acele branduri va fi de bun augur si va aduce un imens avantaj fata de produsele similare. S-au aratat interesati de idee. A ramas sa facem noi demersurile de start.
Pe scurt, in conditiile unei finantari adecvate rulajul lunar este impresionant daca este distribuit bine adica pe un numar mare de clienti la nivel national nu selectiv cum l-am testat pana acum. Pentru moment am in vedere doar clientii de retail nu lanturile internationale. Acolo este alta poveste. Acolo vom bate in poarta mai tarziu. Cu certitudine poate avea un marketshare extrem de bun.

Intrebarea mea este urmatoarea:

Stie cineva alta solutie decat cea aleasa de mine ? Adica sa-mi gasesc un partener ?

Nu am alta solutie sau cel putin nu vad eu acum. Sincer, nu m-ar deranja deloc un partener la o asemenea afacere.

Cu implicare directa sau fara.

Sunt foarte bun in unele, slab in altele. Stiu asta, nu sunt un finantist si nu am conexiuni cu acestia. Cred ca am nevoie de un partener cu asemenea valente.

Mentiuni:
Nu este alcool, sau alt produs de viciu. Totul este absolut legal si nu este MLM.Sunt interesat cu adevarat.Esti cumva din Galati ? Suna-ma la 0744 492266-Octav

Octav V
Sunt interesat cu adevarat.Esti cumva din Galati ? Suna-ma la 0744 492266-Octav
newpartner
Citeaza (HotAdmin @ Jan 13 2010, 06:23 AM) *
am facut subiectul vizibil in speranta ca se va discuta despre oportunitati de afaceri in general , nu strict despre afacerea domnului de mai sus . Nu sunt de acord cu reclama la propriile situri sau la produse , insa daca aici mai multi oameni vor discuta despre diferite afaceri si problemele intilnite , merita sa inchid un ochi .Multumesc Admin "vizibilitate" si pt oportunitatea oferita. Ce am scris mai sus este adevarat.
Datorita lui Admin, caruia ii multumesc, un investitor cu fler va face o afacere buna.

Ar putea figura cu titlul sugerat de un amic:

"Este mai bine sa dai gres incercand ceva decat sa excelezi in a nu face nimic!... Un diamant stirb este mai valoros decat o caramida perfecta."

Anyway, stiu ca intr-un procent f mare , cei ce vor raspunde vor fi sceptici. Ii inteleg si nu ma va deranja scepticismul lor.

newpartner
Acest moment este critic, nu trebuie pierdut ! Depinde daca il valorifici sau nu.
Daca reusesti in final sa livrezi e bine, altfel vei pierde toata munca, clientii vor fi frustrati si vor evita produsul.
Eventual pune o adresa de email pe aici, pentru intrebari confidentiale.


Nu va fi pierdut. Produsul nu va fi evitat pt ca nu poti renunta la ceva ce s-a vandut foarte bine, aduce clientii inapoi in magazin si este calitativ cu mult peste celelalte produse. Culmea, la celasi pret. Este pacat ca am asteptat atat.
boldfrank

Daca produsul este bun si exista cerere, cu putin ajutor privind modul de a prezenta lucrurile pe placul unui finantator se poate pune la punct un business plan prin care sa se obtina finantarea de la banca.

Daca doresti sa aprofundam discutia, consultanta.finantare@gmail.com

In lipsa produsului de pe rafturile magazinelor, exista posibilitatea de a vedea consumatorii orientindu-se spre alte produse sau branduri, si uitind de produsul tau.

Se pune insa intrebarea de ce din banii cistigati cu marje de 100 % de profit pe livrarile pe care le-ai facut pina acum nu poti sa sustii finantarea capitalului de lucru al business-ului tau. Marjele astea de profit vor trebui dovedite unui finantator sau orice potential partener, ca sa substantieze prognozele pentru viitor.
negotzel00
eu nu sunt de acord cu afacerile facute cu banii bancilor. in primul rand ca ei nu-si asuma nici un risc , in al doilea rand conditiile lor sunt mult prea ridicate.
nu stiu cati de aici au creat afaceri , eu am 22 de ani si o afacere de timpul liber care anul asta ajunge la 100 de mii de euro. si intr-adevar cea mai mare problema e ca nu poti acoperi cererea , eu as putea ajunge la 1 mil euro pe romania si mult mai mult pe piata europeana de care nici nu indraznesc sa ma ating atata timp cat nu fac fata comenzilor din romania.
iar ca mine cunosc multi tineri pana in 25 de ani care nu au fonduri ca sa isi creasca afcerile.
probleme majore in primul rand ca nu exista un mediu propice inovatiei, majoritatea dintre noi am adus produse si servicii care nu pot fi incadrate in nici un fel fiscal, si atunci dpdv scriptic noi figuram ca atacand piete f aglomerate. e aproape imposibil sa demonestrezi cu acte ceea ce faci.
2. varsta , cine are incredere in tineri sub 25 de ani, desi cred ca dpdv al puterii de munca al inovatiei si pregatirii multi sunt mult peste cei de 40 -50 de ani. si mai avem un avantaj, noi nu avem obligatii, familii case proprietati,nu avem credite. cel putin la varsta asta facem totul doar pt orgoliul personal , doar ca sa simtim ca facem ceva, practic pt noi e placerea pura de munci si de cladi un viitor. nu stiu cati oameni de afaceri se pot lauda cu asta.
3. limitarea de viziune a mediului de afaceri (cel putin romanesc). sunt mii si mii de produse care nu exista pe raftul nici unu magazin fizic si care produc mai multi bani decat isi poate cineva imagina. afacerile online sunt alt tip de afaceri fara magazine palpabile care pot sa produca bani. pietele europene sunt consumatori extraordinari. sunt atatea lucruri care se pot face incat stau si ma gandesc cim nu reusim sa creeam, o economie. asta apropo de de postul anterior cu magazine si rafturi si consumatori.de-asta apreciez initiativa celui care a postat prima data, ii urez succes, poate o sa aiba mai mult decat noi. am trecut exact prin aceeasi problema , noi nu am gasit finantare. o sa vedem, poate anul asta reusim ceva.
si apropo de primul "postator" o eficientizare a comenzilor platilor si vanzarilor, cheltuielilor s-ar putea sa aduca un plus bani in bugetul firmei.
pescuitorul2003@yahoo.com
newpartner
Citeaza (boldfrank @ Jan 15 2010, 12:20 PM) *
Daca doresti sa aprofundam discutia, consultanta.finantare@gmail.com
In lipsa produsului de pe rafturile magazinelor, exista posibilitatea de a vedea consumatorii orientindu-se spre alte produse sau branduri, si uitind de produsul tau.
Se pune insa intrebarea de ce ...


Iti raspund legat de "intrebarea" pusa: Firma este in moarte clinica. Am tinut-o pe aparate pt ca aveam TVA de recuperat si de aceea nu am inchis-o. A fost un standby asumat in speranta ca voi gasi finantarea sau asocierea necesara. Stiu pare ilogic ca un asemenea produs sa nu sustina afacerea , dar cauzele au fost independente de produs si anterioare crearii lui. Am facut cateva greseli inainte de cele 5 secunde de inteligenta (anuale) smile.gif .
Anyway, tb sa inchid firma asta si sa pornesc totul pe o firma noua alaturi de un partener -investitor. Norocul lui .

Am gasit un citat care descrie perfect primul post:

"In afaceri, secretul consta in a sti ceea ce nu stie nimeni altcineva."
Aristotel Onassis

Si mare dreptate a avut.

si inca una data de un chinez:

"Inteligenta consta in identificarea oportunitatilor."
Proverb chinezesc

Vizitator_Bogdan.
Lucrez intr-o multinationala si chiar as vrea sa incerc sa fac si altceva.... nu pt altii ci pt mine. Poti sa-mi dai mai multe detalii despre ce produs/produse este vorba? Daca preferi poti sa-mi raspunzi la bogdan997963@yahoo.com

Bogdan
gigi contra
Ai auzit de mafia care nu-ti permite sa intri pe o piata deja superincarcata, in termeni economici se numeste strategie de piata si daca nu ai resurse nu rezisti. Bafta la ce ti-ai propus.
Musafir
asta e din categoria cum sa fraieresti creduli pe net sau din categoria: marja de profit de 100% din care trebuie platite salarii , taxe, materiale etc etc biggrin.gif
iar pt aia care il apara si zic ca se poate sa ai marje de profit de 100% si sa nu rezisti cu firma ii sfatuiesc sa nu se faca niciodata patroni tongue.gif
ORICE produs care iti asigura un 10% iti asigura stabilitatea frmei. la100% devii mogul in max 15 ani blush.gif
Vizitator_Dan.
M-ai gasit, su sint finantatoru'
Raspunde-mi pe adresa neddana@yahoo.ca
newpartner
Citeaza (Vizitator_Bogdan. @ Jan 16 2010, 08:52 AM) *
Lucrez intr-o multinationala ...


Bogdane, daca activezi in dep. de vanzari al unei multinationale sunt convins ca ai
intuit ca ceea ce am scris este adevarat.

Musafirului sceptic nu am ce sa-i raspund.
Gigi contra, multam . Dar sa stii ca mafia nu are nici o legatura cu domeniul. Sa nu fim paranoici.
m.c.c.22
daca aveai un produs cu un succes asa de mare cum spui tu , nu cred ca iti cautai partener pe internet...povestea ta seamana foarte mult cu povestea unui escroc...mult succes si sper sa gasesti un GASCAN !!!
newpartner
Citeaza (m.c.c.22 @ Jan 17 2010, 09:19 AM) *
...mult succes si sper sa gasesti un GASCAN !!!


De aceea unii "gascani" au reusit in afaceri. Pentru ca aveau fler.
Din fericire se intampla din nou asa ceva. Pornind de la aceast forum.

Nu mi-am propus sa intru in polemica cu scepticii . Dintr-un motiv simplu.
Sunt convins ca printre cele cateva mii de cititori vor fi si cativa "gascani" (cum le spui tu), inspirati,
dotati cu fler si care "miros" oportunitatile acolo unde 99,99% din cei ce citesc nu vad nimic.

Am un mesaj pentru cei ce se incadreaza in acel 0.01% ramas din nr cititorilor:

Tot ce am scris in primul post este real.
-este constanta (cu o usoara sezonalitate),
-tot knowhow-ul necesar este disponibil,
-scalabila la nivel national cu usurinta,
-competitori slabi (in ciuda numelor si traditiei pe care o au).
Investitoria
Citeaza (newpartner @ Jan 17 2010, 11:58 AM) *
[size=1][/size]

De aceea unii "gascani" au reusit in afaceri. Pentru ca aveau fler.
Din fericire se intampla din nou asa ceva. Pornind de la aceast forum.
Tot ce am scris in primul post este real.
-este constanta (cu o usoara sezonalitate),
-tot knowhow-ul necesar este disponibil,
-scalabila la nivel national cu usurinta,
-competitori slabi (in ciuda numelor si traditiei pe care o au).


tel meu este 0722733455
Daca e o afacere care se va derula 100% cu acte in regula si nu ca cele derulate de dvs pana acuma.... (asa cum reiese din tva-ul de recuperat) astept sa ma sunati sa stabilim cadrul real si variantele de parteneriat
Alex
Daca produsul este extraordinar, nimeni nu il mai produce si cererea este fantastica cam cu ce fel de probleme te confrunti? Lipsa mijloacelor de productie? Lipsa logisticii necesare distributiei? Povestea ta nu mi se pare sincera ci mai degraba cum spunea cineva mai devreme o oportunitate de a gasi "Gascanul"...
Si crede-ma nu sunt gica contra, dar am condus mai multe afaceri printre care si de distributie FMCG si povestea ta nu sta in picioare.
Cauta un "sponsor" in randul celor care au apucat sa dea vreun tun cu terenuri vadute din mosteniri si care nu au habar o iota despre afaceri. Poate tine.
newpartner
Citeaza (Alex @ Jan 17 2010, 06:07 PM) *
... si povestea ta nu sta in picioare.Daca crezi ca nu sta in picioare , poti sa o ignori.
Iti respect opinia .
alexandrescu traian
Suna la 0721267017,poate iese ceva.Multumesc.
chris32
Bag de seama ca exista oameni cu bani de investit care au lipsa de idei de afaceri profitabile, nu stiu cum e posibil....Eu am foarte multe idei de afaceri, multe din ele originale dar nu am bani pentru toate.Eu nu sunt niciodata pe cash, tot timpul investesc, ba chiar mai si imprumut pe la prieteni.Cert e ca nu m-as asocia cu nimeni desi poate un partener cu capital m-ar propulsa rapid.Daca privim datele empirice majoritatea covarsitoare a afacerilor mici incepute cu >1 asociat au sfarsit prin cearta si cel mai escroc a avut succes in continuare.
Tataie
Citeaza (newpartner @ Jan 12 2010, 09:33 PM) *
In urma cu cateva luni am purtat o discutie cu reprezentantii europeni ai unei mari companii americane legat de dreptul de utilizare a catorva bradname-uri. Asocierea produsului nostru cu acele branduri va fi de bun augur si va aduce un imens avantaj fata de produsele similare. S-au aratat interesati de idee. A ramas sa facem noi demersurile de start.


Prietene, orice companie straina va fi interesata sa le dezvolti afacerea in Romania, pe eforturile si riscul tau.
Bancile nu vor finanta o linie de business de la 0. Si e normal sa fie asa. Intai vor sa vada un istoric, contracte semnate etc.
newpartner
Asa este "tataie". De data aceasta acel parteneriat ce confera dreptul de utilizare al respectivelor marci in Ro. nu va face afacerea dependenta de ei. So, va fi doar o parte din afacere. Cu sau fara acele marci, afacerea propusa de mine unui potential investitor (smart one)va fi oricum stabila, stabilitate data de calitatea produselor si va avea anvergura prezentata in primul post.

Oricum , pt marcile respective , royalty se plateste in avans si nu este o suma derizorie . Partea proasta este ca ridica pretul (dar va fi acceptat usor de consumatorii finali). Partea buna este ca acele marci vor da un impuls major unui produs deja "valoros". Merita cu prisosinta asumarea acestui cost. Beneficiile sunt majore.
newpartner
Multumesc moderatorului pentru eliminarea "ghertoiului de forum".
Razvan
Suna-ma, 07333 00 761, Razvan si daca e viabila poate ne asociem.
cuculet
...doar ti-am luat pulsu laugh.gif
jefferson
Cam de vreo sase luni cauti un fraier sa te ajute cu afacerea ta.Te-am mai vazut pe alte forumuri cu aceleasi texte.
Se pare ca aici ai gasit cativa.Nasol moment, misto coliva
cuculet...
Citeaza (newpartner @ Jan 29 2010, 08:32 PM) *
Multumesc moderatorului pentru eliminarea "ghertoiului de forum".

...pai ce faci maiii ? ne lashi cu ochii-n soare ? stam totzi cu euroii pregatitzi pentru tine...iar tu ciuciu interes...dane dreak de veste sa gasim alt fraier sa-i daruim banii...sau daca nu-tzi plac bani noshtri dute la banca sau unde-oi shti tu...aici se dezbat probleme de interes public, nu se trag tzepe... unsure.gif (aviz moderator)
newpartner
O descriere a ghertoiului de forum este data de rakkone in topicul "Va cer un simplu sfat in afaceri!" din aceeasi sectiune. Citez:

"Nu trebuie sa te superi pe ei. Cand o sa ai ceva mai multa vechime pe forumuri o sa iti dai seama ca exista "ghertoiul de forum", el nu are niciodata nimic de spus ref la postul respectiv, el vine si te injura direct si pleaca lasandu-te masca. Asta e felul lui de a compensa faptul ca lucreaza la CFR si urmeaza sa fie dat afara, ca o are scurta si subtire, ca fii-sa e curva, etc. Sunt posibile multe situatii care corelate cu lipsa celor 7 ani de acasa duc la aparitia unor asemenea specimene. Ignora-i direct."


Descrie cu acuratete exemplarul nostru de mai sus. Completez cu mentiunea ca isi merita pseudonimul sub care incearca sa scrie . Polueaza zona prin mesaje agramate . Ti-as fi dat circumstante atenuante daca ti-ai fi vazut de subiectele de interes public (daca intelegi ceva din ele) si nu ai fi fost atat de perseverent in etalarea greselilor gramaticale in care observam "maiestria" extrema. Inteleg din modul in care "incerci sa scrii" ca ai pierdut mult timp pe mirc si ca ai o mare dependenta de chat. Stai acolo. Promitem ca nu te "deranjam".

Este ultimul raspuns offtopic pe care il scriu aici. Nu mai raspund la astfel de replici. Sugerez celor care nu sunt interesati real de subiect sa ramana pe sectiunile cu subiecte de "interes general" sau de "pierdut timpul".
Pentru cei care nu se pot abtine si catalogheaza propunerea mea ca nereala le recomand sa o ignore. Sa ne pastram decenta si un dram de fair play.

...aici se dezbat probleme de interes public, nu se trag tzepe... (aviz moderator)
I can handle it
cuculet...
Citeaza (jefferson @ Feb 5 2010, 01:52 PM) *
Cam de vreo sase luni cauti un fraier sa te ajute cu afacerea ta.Te-am mai vazut pe alte forumuri cu aceleasi texte.
Se pare ca aici ai gasit cativa.Nasol moment, misto coliva

sigur, ce si-ar dori el un fraerica cu 60-80 de mii pentru afacerea minune...da poate strangem noi, punem cate o mie de caciula sa-l vedem patron...ai ce zic baietii???
UnCapsunarCanadian
Sunt foarte multi care cred ca au o afacere buna, dar in realitate sunt foarte putini... In Canada e o emisiune saptamanala in care e un juriu de cativa oameni cu bani din diferite domenii. In fata lor se prezinta diferite persoane care cred ca au o idee sau un produs si cauta sprijin financiar si expertiza contra procente din afacere sau/si cota parte din vanzari. Foarte putine ideile care merita... in unele din ele as fi investit si eu. Oricum emisiunea se numeste Dragon's Den (den e o incapere fara ferestre) si poate fi vazuta pe internet la http://www.cbc.ca/dragonsden/

numai bine
UnCapsunarCanadian

PS: Una sau doua idei ar merge, cred, si in Romania fara sa necesite o caciula de bani.
newpartner
Stiu, exista si versiunea in limba romana la televiziunea publica. TVR2.
Asa cum am scris cand am deschis topicul, nu discut despre o idee, ci despre un produs palpabil , cu un istoric.
Nu se bazeaza pe fantezii ci pe experienta acumulata. Este rezultatul discutiilor cu clientii (la propriu).
L-am "modelat" tinand cont de nevoile si cererile clientilor. Daca vreti , este rezultatul unui "studiu de piata", efectuat cu efortul propriu.
Legat de emisiunea cu pricina, nu-mi doresc sa ajung la televizor . Chiar daca discut acum cu cititorii despre o afacere cu o cifra de vanzari anuala (la semimaturitate) de 1.500.000 euro.
Un musafir
Poate ca citesc si "leii" subiectele din arena asta.
Vad ca te-au asaltat tarantulele si "ghertoii" laugh.gif
Musafir
Citeaza (newpartner @ Feb 13 2010, 02:33 AM) *
Stiu, exista si versiunea in limba romana la televiziunea publica. TVR2.
Asa cum am scris cand am deschis topicul, nu discut despre o idee, ci despre un produs palpabil , cu un istoric.
Nu se bazeaza pe fantezii ci pe experienta acumulata. Este rezultatul discutiilor cu clientii (la propriu).
L-am "modelat" tinand cont de nevoile si cererile clientilor. Daca vreti , este rezultatul unui "studiu de piata", efectuat cu efortul propriu.
Legat de emisiunea cu pricina, nu-mi doresc sa ajung la televizor . Chiar daca discut acum cu cititorii despre o afacere cu o cifra de vanzari anuala (la semimaturitate) de 1.500.000 euro.asa asa pluseaza mai mult ca fraierii nu se prind smile.gif)
mai omule , la cifrele astea te pomenesti ca vrei sa ii dai teapa lui Patriciu sau lui Vantu =)))
Till Eulenspiegel
[quote name='newpartner' post='63470' date='Jan 12 2010, 09:33 PM']Ii salut pe toti cei care scriu in aceasta arie si forum.
Ceea ce va voi scrie nu este o poveste de adormit copii ci o realitate. Voi incerca totusi sa pastrez discretia in legatura cu anumite detalii. Acestea vor fi disponibile doar pt cei realmente interesati. Ma refer la denumirea produsului si tipul acestuia. Va fi generic numit "produs". ]

Hai ca io ma bag, cat ai nevoie? ca n-am citit tot aici da facem triaba impreuna, zici cat vrei, dai drumu la treaba si sari cu banu la cap. Eu asa inteleg o afacere buna. Si imi zici care e partea mea, da?
Hai ca mai fac acu un cantecel pentru Vali si mi-l plateste pe loc ca e baiat fain.
Musafir
weiss, ti-am raspuns.
Asta nu inseamna ca voi spune orice, oricui.

cuculet...
Citeaza (Un musafir @ Feb 13 2010, 03:23 AM) *
Poate ca citesc si "leii" subiectele din arena asta.
Vad ca te-au asaltat tarantulele si "ghertoii" laugh.gif

Pai cred ca doar n-o fi omul chiar atit de fraier, mintea poate-l duce o fii si scolit dar ca sa mai ajunga si la acea emisiune, ce ori e nebun sa-i zboare aia penele din coada precum paiele la combina gloria ohmy.gif
parc
nene, cum poate un forum sa lase un escroc sau un pacalici sa afiseze asemenea aberatii? trebuie sa ai scoala de maidan sau sa fii naiv complet ca sa iei teapa de la aburitorul de pingiun. cand cineva iti debiteaza texte, ziceri si alte poezii e semn clar ca e vorba de o escrocherie sau despre o prostie a cuiva care stie despre business ca baba la pian. angry.gif
newpartner
Citeaza (parc @ Feb 20 2010, 09:29 PM) *
nene, cum poate un forum sa lase un escroc sau un pacalici ... ... ... sau despre o prostie a cuiva care stie despre business ca baba la pian.Un moderator imi spunea ca "internetul este singurul loc unde oamenii se pot exprima liber" si ca nu merita sa cenzurezi asa ceva. Unii scriu la obiect, altii delireaza... . Acesta este motivul pt care ai putut scrie un comentariu atat de inversunat. Adevarul este ca fiecare scrie cat il duce mintea. Asta nu ar fi o problema . Dar atat timp cat iti versi nemultumirile pe internet cand ai pase proaste asta poate fi daunator. Asociate cu ceva carente de educatie, mesajele pot fi de neinteles.
Totusi, ca sa demonstrez ca nu stii despre ce scrii, priveste linkul acesta. Daca cei doi batranei au putut face asta, cred ca si eu stiu ceva despre afacerea mea.

aici , aici ,
sau aici.
cuculet...
Citeaza (parc @ Feb 20 2010, 07:29 PM) *
nene, cum poate un forum sa lase un escroc sau un pacalici sa afiseze asemenea aberatii? trebuie sa ai scoala de maidan sau sa fii naiv complet ca sa iei teapa de la aburitorul de pingiun. cand cineva iti debiteaza texte, ziceri si alte poezii e semn clar ca e vorba de o escrocherie sau despre o prostie a cuiva care stie despre business ca baba la pian. angry.gif

Stai, priveste, asculta si te minuneaza cum canta baba la pian. Probabil sunt naivi pe aici, norocul lor ca nu au capital pentru produsul lui minune. E simpatic tipul, eu chiar il iobesc dar nu-l pot suferi, el om de afaceri viril sexos si fara bani, nici macar un minim elementar nu stie unde sa caute banii lichizi... angry.gif oare ce-o fi de meserie?
Ion Vlad
Stimate domn,
Contactati-ma direct: mad.vlad@yahoo.com. Afacerea d-voastra merita s-o dezvoltati de unul singur, dar cu fonduri europene. va pot elabora documentatiile aferente accesarii unui grant. Cu stima, Ion Vlad.
newpartner
stiu ca merita sa fie facuta singur. Nu s-a putut.
Stiu ca merita facuta si in doi. Cu prisosinta.

Cuculet-ul a inceput sa scrie romaneste... minune
Antioxidant
Citeaza (newpartner @ Mar 1 2010, 05:03 PM) *
stiu ca merita sa fie facuta singur. Nu s-a putut.
Stiu ca merita facuta si in doi. Cu prisosinta.

Cuculet-ul a inceput sa scrie romaneste... minune

Dar parca subiectul era altul!
De o gramada de timp, il tocati pe omul asta cu ideea! O fi buna!?! O fi rea!?! Nici macar nu aflam despre ce este vorba!
Numai bla!bla!bla!
Eu cred ca ar fi lucruri mai interesante de discutat! laugh.gif angry.gif dry.gif
bogbadea
[quote name='newpartner' date='Mar 1 2010, 05:03 PM' post='74713']
stiu ca merita sa fie facuta singur. Nu s-a putut.
Stiu ca merita facuta si in doi. Cu prisosinta.

Salutare,

In fata unui astfel de anunt in care se promite un castig fabulos cu conditia de a plati niste bani, fara sa se dea prea multe detalii ....este normal sa fim sceptici si sa ne punem multe semne de intrebare...mai ales ca traim intr-o lume in care cei care fac bani multi si rapid sunt smecherii si care reusesc sa-i tepuiasca pe altii....

Eu sunt un optimist si imi place sa am incredere in oameni. Sunt dispus sa ma implic in cazul in care chiar esti serios si afacerea merita. Astept detalii //.
Catalin Dimofte
1) Pinguinul are dreptate in ceea ce priveste mentinerea unui nivel decent al discutiei. E probabil unul din motivele pentru care suntem online -- e oricum prea mult jeg offline, haideti sa mentinem macar spatiul asta cat de cat igienic.

2) Il cred si serios pe Pinguin. Intr-un fel ;-)
Mai exact, teoria conspiratiei (in varianta personala) e ca face un fel de test/studiu, ceva de genul asta -- apa, aerul si fraierul? Sau poate e ceva legat de chestia asta cu educatia financiara pe care vad ca o lanseaza HN?

3) Altminteri, s-au adus aici niste obiectii serioase. Printre ultimele, faptul ca e greu de crezut ca ai lucrat in MNC, cu oarece succes, stii sa dezvolti/produci/marketezi un produs nou, negociezi cu americanu', da' nu stii cum sa faci rost de o suma mai degraba modica...
Paradoxal, daca spuneai ca-ti trebuie o suma de 10 sau 100 de ori mai mare, erau sanse mai mari sa te cred... Cu 60-80k, mi-e destul de greu si sa inteleg ce mare scofala poti face/dezvolta, si cum de nu te descurci singur. Semn de rau augur pentru ipoteticul parteneriat.

4) Ca sa produc totusi si-o carcoteala originala -- primul mesaj a fost trimis acum aproape doua luni. Faptul ca Pinguinul nostru inca mai scrie aici inseamna ca nu este extraordinar de ocupat... asa cum ar fi fost daca si-ar fi gasit partenerul cautat ;-) Cu telefoanele alea sunand zi si noapte, cu clientii intrand si pe gaura cheii, avand si capitalul necesar, frumosul nostru pasaroi ar fi muncit 20 de ore pe zi, n-ar mai fi ars gazul pe Net...
Bref -- nu si-a gasit partener(a). Desi sa tot fi fost vreo juma de duzina de amatori, daca nu mai multi -- si asta doar pe forumul asta, dar desigur ca Pinguinul, cu mintea lui de om de business, va fi lansat aceeasi provocare pe macar zece alte site-uri/forumuri...
Ce ne spune noua chestia asta???

5) Dar, Pinguinule, ca sa nu fiu de tot ticalos, hai sa-ti dau my 2 pennies. Pe gratis (aproape). Daca ma inseala pe mine intuitia (n-ar fi prima data) si esti de fapt pe bune, dupa ce faci primul milion profit net imi datorezi o bere (pe saptamana, pentru tot restul vietii mele).

Prin urmare, intrebarea era "Stie cineva alta solutie decat cea aleasa de mine ? Adica sa-mi gasesc un partener?"
Solutii sunt garla, minus aia cu fondurile europene. Fondurile, europene sau nu, arareori finanteaza start-ups, trebuie sa fie ceva cu adevarat uluitor.

A) Vinde masina si ipotecheaza-ti casa/casele -- a ta, a nevestei, a parintilor, socrilor etc. Pe de o parte ar cam trebui sa faci suma, chiar in vremurile astea de criza, iar pe de alta parte dai oricarui alt potential investitor/finantator dovada suprema de care are nevoie, anume ca tu insuti ai incredere oarba in afacerea ta. Altminteri, scuza-ma, cu banii altora oricine stie sa faca afaceri bune...
cool.gif Americanii au trei sugestii pentru cei in situatia ta si care au nevoie de sume de ordinul de marime descris; intr-o ordine oarecare, SFF -- Savings, Family & Friends. Cumva povestea de mai sus -- daca nu esti dispus sa-ti risti banii tai si/sau nu esti in stare sa-ti convingi familia si prietenii, cum te poti astepta, realist vorbind, sa convingi pe altcineva???
C) O combinatie din cele de mai sus si un micro-credit. Exista si institutii care acorda si asa ceva si prezinta avantajul (discutabil, in opinia mea), ca nu-ti baga un partener, poate nedorit, la asternut.
D) Pentru marea companie americana care a fost entuziasmata de ideea ta $100k sunt piece of cake. De ce nu-i convingi pe ei, mai ales ca-s gata "frageziti", ca sa zic asa?

Ar mai fi cateva, dar pentru berea aia potentiala ajung astea.

Daca vrei sa stii mai multe, cauta-ma TU pe MINE... Asta ca sfat, tot gratuit, pentru forumistii dornici de grabnica imbogatire -- mai cititi si voi, fratilor, o carte despre tehnici de negociere 101...

CD

P.S. Partea cea mai amuzanta, si unul din motivele mesajului atat de lung, este ca si eu sunt la origini tot galatean :-)))
... si ma macina o intrebare -- a inghetat Dunarea anul asta?
cuculet...
Un semn de veshnica pomenire pentru produsul tau minune shi afacerea ta de succes...aleluiiia
Aceasta este versiunea "lo-fi". Pentru a vedea versiunea grafica integrala:click aici.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.