Help - Cauta - Membri - Calendar
Versiune intreaga: Cat de potrivita ar fi o revolta sociala in Romania?
Hotnews.ro Forum > Actualitati > Probleme cotidiene
pagini: 1, 2
Lucian
Sa zicem ca ne saturam de ei si de toate... undeva in primavara, am iesi in strada in Bucuresti... Timisoara, Cluj...e tc. Prima data studentii, apoi muncitorii si tot asa, am distruge cateva proprietati am sparge ceva vitrine poate si niste masini... am reusi sa schimbam ceva?
Ionescu Latul
Citeaza (Lucian @ Jan 19 2009, 10:12 PM) *
Sa zicem ca ne saturam de ei si de toate... undeva in primavara, am iesi in strada in Bucuresti... Timisoara, Cluj...e tc. Prima data studentii, apoi muncitorii si tot asa, am distruge cateva proprietati am sparge ceva vitrine poate si niste masini... am reusi sa schimbam ceva?

Sa zicem ca e o idee proasta si ca nu de asta e nevoie acum. Sa zicem ca ar arunca Romania cu 15 ani in urma.
Si pana la urma care e rezultatul dorit? Cu siguranta ar avea de suferit tot oameni ca noi de pe urma unei asemenea revolte. Nu ca ar trebui cineva anume sa sufere, dar... sunt cai mai bune si mai corecte de a-ti arata nemultumirea fata de ceva...
iul
Niciodata nu am inteles de ce in timpul protestelor impotriva guvernelor se incendiaza bunuri si proprietati particulare. Pot sa inteleg de ce se bat cu politia, aceasta reprezentand aparatul de stat. Pentru cine are chef de proteste violente, eu propun un teren viran de la marginea orasului, unde protestatarii sa o dea parte in parte cu jandarmii ! Eventual sa se transmita live la TV. Dar macho din astia de 2 bani care sparg vitrine, terorizeaza babele din cartier si arunca cu pietre de la distanta in jandarmi, astia sunt patetici...
Petre
Nu, ca dupa ce facem balciul si doamne fereste mai moare si cineva, o luam de la capat cu ,,reforma''. Hotii tot raman, la fel si clasa politica si fripturistii si nesimtitii, oportunistii, lasii, demagogii, adica poporul asta care desi imi vine sa plang, este unul afectat pana in maduva. Noi suntem de vina! Sa facem revolta impotriva noastra? Am fi in stare! Eu zic sa ne impartim in doua tabere si sa ne injuram unii pe altii!
Lucian
Citeaza (Lucian @ Jan 19 2009, 10:12 PM) *
Sa zicem ca ne saturam de ei si de toate... undeva in primavara, am iesi in strada in Bucuresti... Timisoara, Cluj...e tc. Prima data studentii, apoi muncitorii si tot asa, am distruge cateva proprietati am sparge ceva vitrine poate si niste masini... am reusi sa schimbam ceva?


Pentru Eufrosin si alti "amici": nu sunt eu asta!

In alta ordine de idei: da, am reusi. O gramada de investitori si-ar lua catrafusele si banii si ar pleca in alte zari albastre, ratingul de tara ar ajunge la nivelul Ugandei si ne-am intoarce la nivelul epocii de aur a mineriadelor din '90. Poate am reusi sa obtinem si o excludere din UE, pentru ca nimeni nu are nevoie de anarhie si instabilitate politica in Uniune.
zoly
Auzi mah Lucian...cine esti sau cine te-a platit sa arunci astfel de intrebari retorice...? Nu cumva baietii de la "The Guardian" care mai ieri spuneau ca e iminenta o astfel de miscare in Romania ???
Micu' Observator
Citeaza (zoly @ Jan 20 2009, 11:49 AM) *
Auzi mah Lucian...cine esti sau cine te-a platit sa arunci astfel de intrebari retorice...? Nu cumva baietii de la "The Guardian" care mai ieri spuneau ca e iminenta o astfel de miscare in Romania ???

Aha....Si asta nu e nimic.Stai sa vezi ce o sa faca multimea platita. ,,Mad Max. I , II, III , etc."
ghgjg
Citeaza (zoly @ Jan 20 2009, 11:49 AM) *
Nu cumva baietii de la "The Guardian" care mai ieri spuneau ca e iminenta o astfel de miscare in Romania ???


In Romania si inca in vreo 200 de tari si armata isi va face datoria si va aduce linistea pe Pamant tongue.gif tongue.gif
Vlad
Poate ca ar fi benefica intr-o oarecare masura. Stiu ca veti avea destule argumente democratice si pline de iz moral si intelepciune, insa ceea ce se intampla in tara asta nu mai are de-a face nici cu democratia, nici cu moralitatea, cat despre intelepciune.....i-as zice mai degraba smecherie si abuz. Ar fi extrem de benefica intr-o zi in care ar avea loc o sesiune extraordinara a camerelor reunite ale "democraticului" parlament si sa le dam foc, fara sa ii omoram, Doamne fereste, ca n'om fi salbatici, dar mi-as dori sa ii speriem, sa vada ca nu sunt singuri, ca nu fac chiar orice. Voi nu vedeti oameni buni ca sunt intr-o permanenta imunitate care se adapteaza vremilor, precum este imunitatea gandacilor la vechile otravuri? Noi tzipam, ziarele tzipa la comanda, tv la fel......la ce bun sa tacem? Si care ar fi "alte metode" asa cum cineva de pe forum a scris? Sa cerem ajutorul forurilor internationale? Cele care inchid ochii de fiecare data cand sunt inclusi rusi sau evrei-americani? Ma indoiesc. Poate ca nu am rezolva mare lucru, dar cred ca vorbesc in numele multora cand spun ca dupa revolta de la palat fiecare si-ar plati polite personale - vezi politistii corupti, grasii din jeepuri acre incalca orice urma de circulatie, "tuciurii minoritari, amarati si defavorizati, ca sa nu mai spun imputiti, spurcati, reprezentanti de seama a ceea ce inseamna ultima treapta (sau prima, depinde cum privesti) a umanitatii, pedofilii si violatorii si va las sa adaugati daca simtiti nevoia. Sunteti demni si maturi dar atat de departe de ceea ce se intampla. Sunt sigur ca ati putea fi cronicarii unei astfel de revolte, fara sa calcati in mijlocul ei. Cineva a mai scris aici ca ar trebui sa ne impartim in doua tabere si sa ne batem intre noi!? "Intre noi" cine, cine suntem noi? Nu va cunosc dar cred ca am lupta in aceeasi tabara impotriva lor (daca exista anumiti "noi", cu siguranta ar trebui sa existe si niste "ei, corect?).
eu
Citeaza (Vlad @ Jan 20 2009, 02:11 PM) *
Poate ca ar fi benefica intr-o oarecare masura. Stiu ca veti avea destule argumente democratice si pline de iz moral si intelepciune, insa ceea ce se intampla in tara asta nu mai are de-a face nici cu democratia, nici cu moralitatea, cat despre intelepciune.....i-as zice mai degraba smecherie si abuz. Ar fi extrem de benefica intr-o zi in care ar avea loc o sesiune extraordinara a camerelor reunite ale "democraticului" parlament si sa le dam foc, fara sa ii omoram, Doamne fereste, ca n'om fi salbatici, dar mi-as dori sa ii speriem, sa vada ca nu sunt singuri, ca nu fac chiar orice. Voi nu vedeti oameni buni ca sunt intr-o permanenta imunitate care se adapteaza vremilor, precum este imunitatea gandacilor la vechile otravuri? Noi tzipam, ziarele tzipa la comanda, tv la fel......la ce bun sa tacem? Si care ar fi "alte metode" asa cum cineva de pe forum a scris? Sa cerem ajutorul forurilor internationale? Cele care inchid ochii de fiecare data cand sunt inclusi rusi sau evrei-americani? Ma indoiesc. Poate ca nu am rezolva mare lucru, dar cred ca vorbesc in numele multora cand spun ca dupa revolta de la palat fiecare si-ar plati polite personale - vezi politistii corupti, grasii din jeepuri acre incalca orice urma de circulatie, "tuciurii minoritari, amarati si defavorizati, ca sa nu mai spun imputiti, spurcati, reprezentanti de seama a ceea ce inseamna ultima treapta (sau prima, depinde cum privesti) a umanitatii, pedofilii si violatorii si va las sa adaugati daca simtiti nevoia. Sunteti demni si maturi dar atat de departe de ceea ce se intampla. Sunt sigur ca ati putea fi cronicarii unei astfel de revolte, fara sa calcati in mijlocul ei. Cineva a mai scris aici ca ar trebui sa ne impartim in doua tabere si sa ne batem intre noi!? "Intre noi" cine, cine suntem noi? Nu va cunosc dar cred ca am lupta in aceeasi tabara impotriva lor (daca exista anumiti "noi", cu siguranta ar trebui sa existe si niste "ei, corect?).Unde esti tu Tepes Doamne?
Cu sigurantza, nu tu
Intreab-o pe mama ta pe unde e Tzepes, simpatic mic si cacacios.
mircea
cateva lucruri pt. care ar merita facuta o revolutie (revolta , lovitura de stat , anarhie , razboi civil) :

1. taxa auto
2. stocarea convorbirilor telefonice + email + restu.
3. pasapoarte cu cip.


Evident prima data ar trebui facute proteste pasnice de amploare si daca nu merge asa atunci violente.....depinde cat de mult crede poporul roman in cele de mai sus .
Violenta e un lucru rau dar trebuie folosita ca ultima optiune.

Dece anarhie si violenta ? pt ca nici unul din partidele din parlament nu merita votat . Din cauza lipsei de optiuni: in `89 aveam o singura optiune de vot PCR ....si s`a facut revolutie.

mai multe pe :
muietariceanu.wordpress.com
freejustice.wordpress.com
mircea
Citeaza (ghgjg @ Jan 20 2009, 01:44 PM) *
In Romania si inca in vreo 200 de tari si armata isi va face datoria si va aduce linistea pe Pamant tongue.gif tongue.gifda si in `89 aveam armata
Capsunaru
Nu cred ca ar fi o idee buna.
Initiatorii vor fi numiti teroristi si de aici restul. In lumea in care traim definitiile se dau in functie de interesele politicienilor.
ghgjg
Citeaza (mircea @ Jan 20 2009, 03:54 PM) *
da si in `89 aveam armata


sper ca intelegi diferenta, acum e democratie.
dorinteodor
Citeaza (Lucian @ Jan 19 2009, 10:12 PM) *
Sa zicem ca ne saturam de ei si de toate... undeva in primavara, am iesi in strada in Bucuresti... Timisoara, Cluj...e tc. Prima data studentii, apoi muncitorii si tot asa, am distruge cateva proprietati am sparge ceva vitrine poate si niste masini... am reusi sa schimbam ceva?daca se va intimpla asta atunci "revolta" va fi facuta de cei care au votat cu iresponsabilitate si care se vor simti frustrati ca au fost pacaliti desi era la mintea cocosului ca vor fi pacaliti..... cind tariceanu a refuzat sa mareasca salariile profesorilor iar populistii aflati acum la putere au zis ca ei le maresc, cum au votat oamenii? asa ca, dupa fapta si rasplata..... sper ca politia sa-si faca datoria iar frustratii auto-pacaliti sa mai invete ceva de la viata....
Maria
Citeaza (Lucian @ Jan 19 2009, 10:12 PM) *
Sa zicem ca ne saturam de ei si de toate... undeva in primavara, am iesi in strada in Bucuresti... Timisoara, Cluj...e tc. Prima data studentii, apoi muncitorii si tot asa, am distruge cateva proprietati am sparge ceva vitrine poate si niste masini... am reusi sa schimbam ceva?


Ar fi o modalitate, foarte democratica, de a ne exprima revolta fata de cee ce se intampla aici, in scumpa RO. Sa mergem la vot, in procent de 99,9%. Abia atunci vor intelege si ”EI” ca nu sunt singuri si ca vor fi taxati daca fac prostii. Din pacate romanii nu sunt cerebrali. As zice ca sunt: lasi, individualisti si usor de manipulat.
tsunami
Citeaza (Lucian @ Jan 19 2009, 11:12 PM) *
Sa zicem ca ne saturam de ei si de toate... undeva in primavara, am iesi in strada in Bucuresti... Timisoara, Cluj...e tc. Prima data studentii, apoi muncitorii si tot asa, am distruge cateva proprietati am sparge ceva vitrine poate si niste masini... am reusi sa schimbam ceva?


e o idee buna. dar sa iasa intai muncitorii care au votat psd-ul, apoi cei cu pd-ul.
eu ma inrolez in armata
Citeaza (Maria @ Jan 20 2009, 08:37 PM) *
Ar fi o modalitate, foarte democratica, de a ne exprima revolta fata de cee ce se intampla aici, in scumpa RO. Sa mergem la vot, in procent de 99,9%. Abia atunci vor intelege si ”EI” ca nu sunt singuri si ca vor fi taxati daca fac prostii. Din pacate romanii nu sunt cerebrali. As zice ca sunt: lasi, individualisti si usor de manipulat.


asa este. romanul a aratat ca nu-i pasa cine-l conduce. doarme o data la 4 ani, apoi latra.
Bla bla
Citeaza (Maria @ Jan 20 2009, 07:37 PM) *
Ar fi o modalitate, foarte democratica, de a ne exprima revolta fata de cee ce se intampla aici, in scumpa RO. Sa mergem la vot, in procent de 99,9%. Abia atunci vor intelege si ”EI” ca nu sunt singuri si ca vor fi taxati daca fac prostii. Din pacate romanii nu sunt cerebrali. As zice ca sunt: lasi, individualisti si usor de manipulat.


mergem la vot 100% daca ai avea intre CE si CE sa alegi ..asa, indiferent ce am ales, ori stanga, ori drepta, ca la noi la nimeni, toti sunt la putere
jazz
Citeaza (Lucian @ Jan 19 2009, 10:12 PM) *
Sa zicem ca ne saturam de ei si de toate... undeva in primavara, am iesi in strada in Bucuresti... Timisoara, Cluj...e tc. Prima data studentii, apoi muncitorii si tot asa, am distruge cateva proprietati am sparge ceva vitrine poate si niste masini... am reusi sa schimbam ceva?Lasand la o parte faptul ca exista si varianta de manifestare fara vandalism sa presupunem ca va dispare clasa politica actuala si din multimea de ''rebeli'' va iesi la inaintare cine? huh.gif Ca tot ne inspiram din tiparele pe care le avem? De ce ar fi asta o solutie de purificare, de eradicare a coruptiei si-a tot ce e putred in Romania? Antecedentul exista, ar fi trebuit sa lase oaresce invataminte.

Citeaza (Lucian @ Jan 20 2009, 10:52 AM) *
In alta ordine de idei: da, am reusi. O gramada de investitori si-ar lua catrafusele si banii si ar pleca in alte zari albastre, ratingul de tara ar ajunge la nivelul Ugandei si ne-am intoarce la nivelul epocii de aur a mineriadelor din '90. Poate am reusi sa obtinem si o excludere din UE, pentru ca nimeni nu are nevoie de anarhie si instabilitate politica in Uniune.


Gand la gand.
tsunami
Citeaza (Bla bla @ Jan 20 2009, 11:59 PM) *
mergem la vot 100% daca ai avea intre CE si CE sa alegi ..asa, indiferent ce am ales, ori stanga, ori drepta, ca la noi la nimeni, toti sunt la putere

laugh.gif

acu 4 ani n-ati mers 100% la vot

alternativa?
URR. Uniunea pentru Reconstrucţia României

partid nou, format din oameni tineri, tehnocrati, un partid care a luat pe undeva pe la 1% de astia ca voi care vreti alternative. a fost o tentativa facuta cu muta munca voluntara a unor tineri care chiar credeau ca se poate schimba ceva in romania, o tentativa esuata de a introduce moralitatea si profesionalitatea in politica.
chestia este ca tinerii astia chiar au crezut ca voi vreti schimbarea si etica in politica.
5%. atat aveau nevoie sa poata oferi alternativa si peste 4 ani. le-ati dat un picior in gura cat ati putut mai bine continuand somnul sub plapuma

neahhh, ziarele de scandal, micii, berea, tablele si suspinele
daca se face un referendum sa fie scoase in afara legii, veti participa 100%. viitorul.. e pentru altii, nu va intereseaza pe voi, e prea complicat. pana si pentru taxa auto ati iesi mai multi la vot laugh.gif

cati ati fost la vot in 2004?
parca 43%.

pana si prm-ul a luat mai multe voturi decat schimbarea pentru care zici ca ar iesii lumea in proportie de 100%.

asa ca nu va mai plangeti. asteptati sa voteze altii pentru voi.
ei bine, au facut-o
Lucian
Cand am inceput topicul nu ma gandeam ca va fi publicat, dar vad ca oamenii au raspuns destul, semn ca la un moment dat s-au gandit si ei... ce ar fi daca?
Nu e nevoie sa implicam armata, poate jandarmeria, dar daca am face asa ceva...
Sunt convins ca domnul presedinte si domnul prim ministru nu ar intra panica, ci ar incepe sa promita... (ca in vremurile "bune")
Ma gandeam la "rascoala" asta mai mult ca si o demonstratie de forta... a noastra.
Pentru ca demonstratie de forta a lor... cum zicea cineva pe forum cu politistii si jeep-urile lor...
Ar fi mai mult un strigat... un "wake-up call" sub forma unei pietre aruncat pe geamul unei institutiii publice, pentru ca va aduc amintevotul uninominal asa a fost gandit ca indiferetn ca mergem 1000 sau un milion lor le este de ajuns si daca oamenii dintr-un oras... aleg candidatul X acesta nu va iesi, asa ca votul nu mai e o optiune.

Ganditi-va ca dupa fiecare miscare sociala conducatorii au devenit mai prevazatori, asa si doar asa am ajuns de la feudalism la democratie si capitalism, prin faptul ca poporul a vrut o schimbare in mai bine... dar si mult mai repede. Nu putem sta deoparte lor le convine de minune ca e frig afara sau ca tu nu mai ai bani ei tot in lux se vor trezi a doua zi...
ucaid
Citeaza (Lucian @ Jan 19 2009, 10:12 PM) *
Sa zicem ca ne saturam de ei si de toate... undeva in primavara, am iesi in strada in Bucuresti... Timisoara, Cluj...e tc. Prima data studentii, apoi muncitorii si tot asa, am distruge cateva proprietati am sparge ceva vitrine poate si niste masini... am reusi sa schimbam ceva?

hai sa fim mai inventivi si sa cautam sa producem ,sa muncim , sa realizam nu numai sa asteptam para malaiata!?
stoica
Citeaza (tsunami @ Jan 21 2009, 07:22 AM) *
laugh.gif

acu 4 ani n-ati mers 100% la vot

alternativa?
URR. Uniunea pentru Reconstrucţia României

partid nou, format din oameni tineri, tehnocrati, un partid care a luat pe undeva pe la 1% de astia ca voi care vreti alternative. a fost o tentativa facuta cu muta munca voluntara a unor tineri care chiar credeau ca se poate schimba ceva in romania, o tentativa esuata de a introduce moralitatea si profesionalitatea in politica.
chestia este ca tinerii astia chiar au crezut ca voi vreti schimbarea si etica in politica.
5%. atat aveau nevoie sa poata oferi alternativa si peste 4 ani. le-ati dat un picior in gura cat ati putut mai bine continuand somnul sub plapuma

neahhh, ziarele de scandal, micii, berea, tablele si suspinele
daca se face un referendum sa fie scoase in afara legii, veti participa 100%. viitorul.. e pentru altii, nu va intereseaza pe voi, e prea complicat. pana si pentru taxa auto ati iesi mai multi la vot laugh.gif

cati ati fost la vot in 2004?
parca 43%.

pana si prm-ul a luat mai multe voturi decat schimbarea pentru care zici ca ar iesii lumea in proportie de 100%.

asa ca nu va mai plangeti. asteptati sa voteze altii pentru voi.
ei bine, au facut-o


Frate tsunami, ms ca aduci aminte de URR eu am fost membru acolo, da' sigur n-aveam sanse si asta-mi dau seama acum, ca erau bajetii infiltrati de la inceput, si era o diversiune continua in URR ca nici eu nu mai stiam ce sa cred, s-apoi acolo nu era o doctrina adevarata ci erau multi simpatizanti CDR, multi anti FSN, dar si multi FSN si chiar unii anti CDR dar URR pur sincer nu cred ca era vreunul, cum PNG sincer nu a fost acum decat bossul al mare, dar revenind, sincer URR a pierdut ptr ca nimeni nu a crezut cu adevarat ca se poate, nici din partid, asa ca ce perceptie astepti de la un electorat adormit?
adi
73% dintre romani consideră „că ar fi bine ca ţara să aibă un conducător puternic care nu îşi bate capul cu Parlamentul şi cu alegerile”, potrivit unui sondaj efectuat de un institut european. Întrebarea firească ar fi atunci: de ce dracu’ l-am mai împuşcat pe Ceauşescu? Simplu! Nu poporul l-a vrut pe Ceauşescu mort. Ceauşescu a fost o „victimă colaterală” a evoluţiilor globale. Nu mai corespundea... Singurul lucru care scoate gloata în stradă este foamea. Dacă marea majoritate a oamenilor care formează poporul are ce băga sub nas, îl cam doare la bască cine-l conduce şi cine şi cum îl fură. Marile răscoale şi revoluţii din istorie au drept cauză comună foamea gloatei. La fel s-a întâmplat şi în ‘89. Dacă bătrânu’ Ceauşescu nu punea poporul la regim, dacă-i dădea mai mult parizer, mai mult program la televizor şi, eventual şi nişte manele, poate mai trăia şi acum (chiar dacă nu ca şef de stat, că nu permitea evoluţia noii ordini mondiale), cu o pensie frumuşică de la buget, cu gardă de la SPP, şi putea să-şi revendice şi palatele şi vilele risipite prin ţară. Însă s-a întâmplat ca poporul înfometat să iasă în stradă şi, când ai o gloată imensă şi înfuriată că s-a folosit forţa împotriva ei, ca să o „calmezi” trebuie să-i dai un ţap ispăşitor după principiul „Noi capul lui Moţoc vrem!” Nu are importanţă dacă scopul răscoalei este sau nu atins atâta timp cât setea de sânge a gloatei este satisfăcută şi cei consideraţi vinovaţi plătesc. Cei ce n-au fost mulţumiţi de acest „rezultat” al revoltei din ’89 au încercat să-l corecteze iniţiând protestele din Piaţa Universităţii din 1990 înăbuşite, nu de forţele „legale” de ordine, ci de gloate de mineri care au fost convinse că „huliganii” ce protestează în Piaţa Universităţii sunt duşmani ai poporului şi ai ţării. De atunci singurele mari manifestaţii de stradă au fost cele sindicale prin care se cereau guvernelor măriri de salarii şi alte revendicări. N-am auzit de proteste masive de stradă care să denunţe corupţia generalizată crescută ca o tumoare datorită sistemului legislativ haotic şi ineficient întreţinut cu bună ştiinţă de cei care ne conduc de 20 de ani încoace. Şi nici nu cred că o să aibă loc astfel de manifestări în România chiar dacă populaţia o să ajungă vreodată să facă legătura între corupţie şi greutăţile din economie.
gigi
Citeaza (Lucian @ Jan 21 2009, 08:08 AM) *
Cand am inceput topicul nu ma gandeam ca va fi publicat, dar vad ca oamenii au raspuns destul, semn ca la un moment dat s-au gandit si ei... ce ar fi daca?
Nu e nevoie sa implicam armata, poate jandarmeria, dar daca am face asa ceva...
Sunt convins ca domnul presedinte si domnul prim ministru nu ar intra panica, ci ar incepe sa promita... (ca in vremurile bune)
Ma gandeam la rascoala asta mai mult ca si o demonstratie de forta... a noastra.
Pentru ca demonstratie de forta a lor... cum zicea cineva pe forum cu politistii si jeep-urile lor...
Ar fi mai mult un strigat... un wake-up call sub forma unei pietre aruncat pe geamul unei institutiii publice, pentru ca va aduc amintevotul uninominal asa a fost gandit ca indiferetn ca mergem 1000 sau un milion lor le este de ajuns si daca oamenii dintr-un oras... aleg candidatul X acesta nu va iesi, asa ca votul nu mai e o optiune.

Baiete, intelectul se pare ca nu te ajuta prea mult:
1) Daca ti-au raspuns 'multi' nu inseamna ca sunt automat si de acord cu tine sau ca s-ar fi gandit si ei la prostia asta cu revolta sociala
2) Chiar daca s-ar ajunge la o astfel de tampenie nu s-ar schimba nimic in bine in tara. Nu va creste nivelul de trai, nu se vor imbunatatii productia si exporturile, dar se va accentua inflatia, va scadea puterea de cumparare, vom pierde miliarde de euro din investitii si poate si fonduri UE, imaginea de tara a Romaniei se va inrautati, nu se va schimba clasa politica si nici mentalitatea acesteia chiar daca, poate, se vor schimba o parte din papagalii din politica. Mai rau e ca in functie de cat de nasol va degenera situatia se poate ajunge si la inchiderea afacerilor care merge bine, deci accentuarea somajului si implicit a tensiunilor sociale.
Gandeste-te ca Africa si Asia de sud-est nu au dus lipsa de astfel de initiative. Au reusit sa faca ceva constructiv cu asta? Nu! Daca vrei un exemplu mai de aproape uita-te si la tensiunile recente de la greci.

Citeaza (Lucian @ Jan 21 2009, 08:08 AM) *
Ganditi-va ca dupa fiecare miscare sociala conducatorii au devenit mai prevazatori, asa si doar asa am ajuns de la feudalism la democratie si capitalism, prin faptul ca poporul a vrut o schimbare in mai bine... dar si mult mai repede. Nu putem sta deoparte lor le convine de minune ca e frig afara sau ca tu nu mai ai bani ei tot in lux se vor trezi a doua zi...

Vorbesti numai tampenii. De la feudalism la capitalism nu s-a ajuns datorita miscarilor sociale cat reformelor unor lideri ceva mai luminati, vezi istoria englezilor spre exemplu. Treptat pe masura ce ei au ajuns tot mai puternici economic, militar, etc au reusit sa-si impuna in fata celor mai slabi propriile modele. Problema e ca reformele si progresul nu prea sunt caracteristice astora mai salbatici. Ce beneficii au adus miscarile sociale in tarile de prin America de Sud de exemplu? si vorbesc de istoria moderna nu de evul mediu. In Cuba au vrut egalitate cu orice pret, dar au obtinut doar unul dintre cele mai inapoiate regimuri din lume. In Columbia tensiunile alea dureaza de zeci de ani, la inceput tensiunile chiar au speriat conducatorii, dar cu timpu aia s-au cam obisnuit cu ele si treptat au inceput sa raspunda cu aceeasi moneda... Adevarul e ca prea putine ori miscarile sociale au reusit sa aduca ceva bun dupa cum sperau naivii care le-au pornit.

...ah si sa nu uit, daca ti-e frig sau ai ramas fara bani, in mare parte tot vina ta este: e vina ta ca esti un ignorant si ca te bagi in lucruri pe care nu le pricepi si pe care nici nu te straduiesti sa le pricepi; e vina ta daca nu muncesti sau nu-ti cauti in job; e vina ta daca nu ai pregatirea necesara; e vina ta ca ai ajuns, poate, sa cheltuiesti mai mult decat produci (daca tu chiar produci ceva) si ai ramas fara bani dupa cum te plangi, etc
buncrestin
Revolutiile-revoltele nu au loc asa, pe nepusa masa, ci mai degraba sunt procese lungi si anevoiase care culmineaza cu un protest mai mult sau mai putin violent, cu niste conducatori care sunt idealizati si asa mai departe. In cazul nostru, da, premise de a iesi in strada exista oarecum, dar pana a ajunge acolo, e nevoie de o munca titanica, impartita la un numar mare de persoane, care sa se informeze, sa discute, sa se implice, sa propuna solutii, sa se impiedice, sa o ia de la inceput, sa spuna NU atunci cand trebuie, sa comunice, sa se organizeze, sa se emancipeze. Astfel de miscari au dus spre exemplu la eliminarea segregarii rasiale, sau la emanciparea femeii, sau la "revolutia ecologica". La noi eu personal nu vad o asemenea miscare. Mai degraba vad nemultumirea si expresia ei surda, dar mai putina emancipare, mai multa apatie si mult prea multa discordie intre cei care sustin aceleasi scopuri progresiste, dar cu mijloace diferite. Un astfel de proces care sa culmineze cu proteste adevarate, legitime - de care guvernului sa-i fie frica, ar insemna si o incununare a evolutiei noastre ca societate civica, matura. E o cale extrem de grea, dar nu imposibila. Dovada ca unii se intalnesc intr-un loc ca forumul Hotnews si discuta preocupati de diferite subiecte, cand ar putea prea bine sa nu dea doi bani si sa se uite la tv:)
clujean
in privinta taxei auto, atata vreme cat, noapte de noapte, sunt tinut treaz de putzoi cu BMW-uri SH care fac curse si driftinguri in zona mea, sa NU fie redusa! as fi fericit sa se inzeceasca taxa, iar permis sa capete putzoiu doar dupa 35 de ani, cand i se racesc hormonii.
Citeaza (mircea @ Jan 20 2009, 03:52 PM) *
cateva lucruri pt. care ar merita facuta o revolutie (revolta , lovitura de stat , anarhie , razboi civil) :

1. taxa auto
2. stocarea convorbirilor telefonice + email + restu.
3. pasapoarte cu cip.


Evident prima data ar trebui facute proteste pasnice de amploare si daca nu merge asa atunci violente.....depinde cat de mult crede poporul roman in cele de mai sus .
Violenta e un lucru rau dar trebuie folosita ca ultima optiune.

Dece anarhie si violenta ? pt ca nici unul din partidele din parlament nu merita votat . Din cauza lipsei de optiuni: in `89 aveam o singura optiune de vot PCR ....si s`a facut revolutie.

mai multe pe :
muietariceanu.wordpress.com
freejustice.wordpress.com
6BF644
Citeaza (mircea @ Jan 20 2009, 03:52 PM) *
cateva lucruri pt. care ar merita facuta o revolutie (revolta , lovitura de stat , anarhie , razboi civil) :
1. taxa auto
2. stocarea convorbirilor telefonice + email + restu.
3. pasapoarte cu cip.

1. Nu-ti convine nu-ti lua masina, sau ocoleste taxa ca se poate face asta si legal
2. Alea se stocheaza cam peste tot si esti foarte naiv daca nu stiai asta pana acum
3. La fel, pasapoartele cu cip tind sa devina standard pe afara. Noi nu dezvoltam tehnologia asta, cel mult o preluam de la altii. Daca nu-ti convine esti liber sa nu-ti faci pasaport si sa stai in coliba ta toata viata.

Daca astea is lucruri pentru care tu crezi ca merita facuta o revolutie (care nu-i aceeasi chestie cu razboi civil, anarhie, etc) nu pot concluziona decat ca trebuie sa fi tare batut in cap.
alex
salutare oameni buni,

acu vad si eu ca se mai trezesc unii !
o revolta impotriva guvernantzilor astora mizerabili ar fi cat se poate de indicata,
nu spun neaparat ca trebuie ucisi insa cel putzin putzin foc sub fundul lor gras
trebuie pus !
o ideee care imi vine pe zi ce trece cand vad impotentzii astia dpdv politic !

si sa nu creada nimeni ca sunt adeptul politicilor comuniste, cresteri de salarii pt profesori etc,
doresc sa se realizeze naiba o economie sanatoasa fara sa fie implicata spaga si interesele gretzoase
a unor obezi din parlament!!!

asadar daca vor fi miscari de strada voi fi PREZENT!!!!!!!!!!

cu stima,
Alexandru
revolutionaru' mic, dar rau
Pentru o revolutie / lovitura de stat reusita avem nevoie de:

- foarte multi bani (oameni care sa fie dispusi sa cheltuiasca pentru asta). Din pacate, miliardarii romani nu au nici un interes sa se schimbe ceva, pentru ca au ajuns miliardari furand si cu ajutorul sistemului. Din afara, nu stiu cine ne-ar sponsoriza (agenturile straine au problemele lor, rusii, americanii, evreii si europenii sunt deja stapanii de fapt ai Romaniei). Romanii din strainatate ar avea resursele necesare, dar nu ar vrea sa dea fiecare cate doua-trei mii de euro sa se stranga de o revolutie de succes.

- ajutorul unor agentii care cu asta se ocupa (nu cred ca serviciile secrete romanesti ar ajuta, din contra, ar incerca sa impiedice asa ceva, pentru ca si-ar pierde scaunele daca s-ar intampla ceva asa de draconic). Cum am mai spus, agentiile din afara nu ar vedea din afara cu ochi buni asa ceva, deja sunt stapanii Romaniei, au antenele bine infipte aici, detin practic stalpii economiei romanesti, nu au de ce sa schimbe lucrurile.

- existent unei organizatii subterane sau nu, care sa poata asigura preluarea puterii in cazul in care Revolutia ar fi un succes. Uitati-va la '89, esalonul doi al PCR se organizase (impreuna cu agenturile straine, dupa cum bine zicea raposatu', dar noi nu il credeam) si a preluat conducerea in Romania. In cine sa avem incredere pentru a-i face membrii unei asemenea organizatii? Oamenii de valoare ori au plecat din Romania ori sunt probabil asa de scarbiti de ce se intampla incat nu ar vrea sa se implice.

Din pacate, mizele sunt destul de mari, am intrat in UE si in NATO, cred ca ar fi foarte greu, sau se poate, dar cu foarte multi bani. Sau poate apare un partid de incoruptibili care sa se gandeasca la Romania si nu la burtile si cefele lor late (daca mai credeti asa ceva, va recomand sa va uitati la desene animate smile.gif

Asadar, dragii mei conationali, puterea se afla in mana unei clase politice corupte, care este foarte buna la a-si proteja interesele si a exploata. Nu vad o solutie pasnica pentru schimbarea normelor sociale. Am avut o sansa imediat dupa '89, dar Ilici a avut grija sa o luam pe panta asta descendenta. Asa ca ramanem o tara de egoisti lipsiti de patriotism si care devin sclavii altora.

Va urez succes si bucurati-va de sutele dumneavoastra de Euro castigate muncind pentru straini si de serile pe care vi le umpleti uitandu-va la politicieni mincinosi si la curve cu aere de vedeta.

Dixit
revolutionaru'
Pentru o revolutie / lovitura de stat reusita avem nevoie de:

- foarte multi bani (oameni care sa fie dispusi sa cheltuiasca pentru asta). Din pacate, miliardarii romani nu au nici un interes sa se schimbe ceva, pentru ca au ajuns miliardari furand si cu ajutorul sistemului. Din afara, nu stiu cine ne-ar sponsoriza (agenturile straine au problemele lor, rusii, americanii, evreii si europenii sunt deja stapanii de fapt ai Romaniei). Romanii din strainatate ar avea resursele necesare, dar nu ar vrea sa dea fiecare cate doua-trei mii de euro sa se stranga de o revolutie de succes.

- ajutorul unor agentii care cu asta se ocupa (nu cred ca serviciile secrete romanesti ar ajuta, din contra, ar incerca sa impiedice asa ceva, pentru ca si-ar pierde scaunele daca s-ar intampla ceva asa de draconic). Cum am mai spus, agentiile din afara nu ar vedea din afara cu ochi buni asa ceva, deja sunt stapanii Romaniei, au antenele bine infipte aici, detin practic stalpii economiei romanesti, nu au de ce sa schimbe lucrurile.

- existent unei organizatii subterane sau nu, care sa poata asigura preluarea puterii in cazul in care Revolutia ar fi un succes. Uitati-va la '89, esalonul doi al PCR se organizase (impreuna cu agenturile straine, dupa cum bine zicea raposatu', dar noi nu il credeam) si a preluat conducerea in Romania. In cine sa avem incredere pentru a-i face membrii unei asemenea organizatii? Oamenii de valoare ori au plecat din Romania ori sunt probabil asa de scarbiti de ce se intampla incat nu ar vrea sa se implice.

Din pacate, mizele sunt destul de mari, am intrat in UE si in NATO, cred ca ar fi foarte greu, sau se poate, dar cu foarte multi bani. Sau poate apare un partid de incoruptibili care sa se gandeasca la Romania si nu la burtile si cefele lor late (daca mai credeti asa ceva, va recomand sa va uitati la desene animate smile.gif

Asadar, dragii mei conationali, puterea se afla in mana unei clase politice corupte, care este foarte buna la a-si proteja interesele si a exploata. Nu vad o solutie pasnica pentru schimbarea normelor sociale. Am avut o sansa imediat dupa '89, dar Ilici a avut grija sa o luam pe panta asta descendenta. Asa ca ramanem o tara de egoisti lipsiti de patriotism si care devin sclavii altora.

Va urez succes si bucurati-va de sutele dumneavoastra de Euro castigate muncind pentru straini si de serile pe care vi le umpleti uitandu-va la politicieni mincinosi si la curve cu aere de vedeta.

Dixit
Lucian
Degeaba dati vina pe "clasa politica corupta", "mafia institutionalizata" si alte bazdaganii din astea abstracte. O revolta sau o revolutie n-ar aduce nimic, pentru ca nu ar putea schimba poporul. Iar poporul singur este la originea propriilor nenorociri, adevarate sau inchipuite. Ai cui reprezentanti sunt politicienii astia pe care-i injura toata lumea? Din randul cui s-au ridicat? Cine i-a votat? Cine a fost de acord sa-si vanda inca patru ani din viata pe un mic si-o bere? Cine s-a lasat prostit de minciuni si promisiuni demagogice, ignorand bunul simt si realitatea evidenta? Cine nu s-a dus la vot, lasandu-i pe altii sa-i hotarasca viitorul? Inainte de alegeri am vazut publicat un sondaj interesant, in care oamenii erau intrebati ce ar prefera dintre candidati noi, necunoscuti, si candidati cu vechi state in politica. Rezultatul, deloc surprinzator, a fost ca 75% dintre cei intervievati ar prefera candidati "cu experienta". Pai cum mama naibii vreti voi schimbare, daca ii votati tot pe aia?! angry.gif angry.gif angry.gif
alex
Citeaza (6BF644 @ Jan 21 2009, 04:52 PM) *
1. Nu-ti convine nu-ti lua masina, sau ocoleste taxa ca se poate face asta si legal
2. Alea se stocheaza cam peste tot si esti foarte naiv daca nu stiai asta pana acum
3. La fel, pasapoartele cu cip tind sa devina standard pe afara. Noi nu dezvoltam tehnologia asta, cel mult o preluam de la altii. Daca nu-ti convine esti liber sa nu-ti faci pasaport si sa stai in coliba ta toata viata.

Daca astea is lucruri pentru care tu crezi ca merita facuta o revolutie (care nu-i aceeasi chestie cu razboi civil, anarhie, etc) nu pot concluziona decat ca trebuie sa fi tare batut in cap.Iar daca tzie nu-tzi convine nu mai respira mey cap de lemn !
e adevarat ca nevoile noastre adevarate sunt putzine, insa asta nu inseamna k trebuie sa stai sa inghitzi tot
balegaru care niste unii se gandesc ca trebuie promovat !
potzi sa-mi spui unde ajung banii din taxe ?
ca daca ma uit in jur nu vad mare lucru si asta nu pentru ca nu sunt bani ci pentru ca ei ajung intotdeauna in buzunarele vre-unui politician....
allegro
Citeaza (revolutionaru' @ Jan 21 2009, 06:54 PM) *
Pentru o revolutie / lovitura de stat reusita avem nevoie de:

- foarte multi bani (oameni care sa fie dispusi sa cheltuiasca pentru asta). Din pacate, miliardarii romani nu au nici un interes sa se schimbe ceva, pentru ca au ajuns miliardari furand si cu ajutorul sistemului. Din afara, nu stiu cine ne-ar sponsoriza (agenturile straine au problemele lor, rusii, americanii, evreii si europenii sunt deja stapanii de fapt ai Romaniei). Romanii din strainatate ar avea resursele necesare, dar nu ar vrea sa dea fiecare cate doua-trei mii de euro sa se stranga de o revolutie de succes.

- ajutorul unor agentii care cu asta se ocupa (nu cred ca serviciile secrete romanesti ar ajuta, din contra, ar incerca sa impiedice asa ceva, pentru ca si-ar pierde scaunele daca s-ar intampla ceva asa de draconic). Cum am mai spus, agentiile din afara nu ar vedea din afara cu ochi buni asa ceva, deja sunt stapanii Romaniei, au antenele bine infipte aici, detin practic stalpii economiei romanesti, nu au de ce sa schimbe lucrurile.

- existent unei organizatii subterane sau nu, care sa poata asigura preluarea puterii in cazul in care Revolutia ar fi un succes. Uitati-va la '89, esalonul doi al PCR se organizase (impreuna cu agenturile straine, dupa cum bine zicea raposatu', dar noi nu il credeam) si a preluat conducerea in Romania. In cine sa avem incredere pentru a-i face membrii unei asemenea organizatii? Oamenii de valoare ori au plecat din Romania ori sunt probabil asa de scarbiti de ce se intampla incat nu ar vrea sa se implice.

Din pacate, mizele sunt destul de mari, am intrat in UE si in NATO, cred ca ar fi foarte greu, sau se poate, dar cu foarte multi bani. Sau poate apare un partid de incoruptibili care sa se gandeasca la Romania si nu la burtile si cefele lor late (daca mai credeti asa ceva, va recomand sa va uitati la desene animate smile.gif

Asadar, dragii mei conationali, puterea se afla in mana unei clase politice corupte, care este foarte buna la a-si proteja interesele si a exploata. Nu vad o solutie pasnica pentru schimbarea normelor sociale. Am avut o sansa imediat dupa '89, dar Ilici a avut grija sa o luam pe panta asta descendenta. Asa ca ramanem o tara de egoisti lipsiti de patriotism si care devin sclavii altora.

Va urez succes si bucurati-va de sutele dumneavoastra de Euro castigate muncind pentru straini si de serile pe care vi le umpleti uitandu-va la politicieni mincinosi si la curve cu aere de vedeta.

Dixitde astea poate ai tu nevoie !
eu am nevoie de ceva benzina , ingrasaminte de azot si un fitil

argh... si degete de bagat in urechi !

Moarte Guvernelor !!!!!!!!!!!!!!!
emilper1225619404547
Citeaza (zoly @ Jan 20 2009, 11:49 AM) *
Auzi mah Lucian...cine esti sau cine te-a platit sa arunci astfel de intrebari retorice...? Nu cumva baietii de la "The Guardian" care mai ieri spuneau ca e iminenta o astfel de miscare in Romania ???


Baietii de la gardianu' britanicilor sunt doar purtatorii de cuvant ai speculantilor care pariaza pe un pic de panica in .ro . E poveste veche: de acum vre-o doi ani si ceva sunt bloguri destul de populare care prezic prabusirea economica/hard landing in .ro "pana la craciun".
you
Citeaza (emilper1225619404547 @ Jan 21 2009, 08:58 PM) *
Baietii de la gardianu' britanicilor sunt doar purtatorii de cuvant ai speculantilor care pariaza pe un pic de panica in .ro . E poveste veche: de acum vre-o doi ani si ceva sunt bloguri destul de populare care prezic prabusirea economica/hard landing in .ro "pana la craciun".

#

lucica asta e intradevar cam muist.
si cre ca si putzin jidan inputzit ....

mue la totzi jidanii !!1
you
asta nu inseamna ca nu le-ash fute muma la politichistii astia ai noshtri !
revolutionaru' mic, da'
Citeaza (allegro @ Jan 21 2009, 08:04 PM) *
de astea poate ai tu nevoie !
eu am nevoie de ceva benzina , ingrasaminte de azot si un fitil

argh... si degete de bagat in urechi !

Moarte Guvernelor !!!!!!!!!!!!!!!Ai dreptate, teoretic de atat ar fi nevoie. Practic, trebuie sa ne coordonam.
Si domnu' care zicea sa lasam tampeniile abstracte, caci e vina "boborului", se pare ca are dreptate.
Mi-e greu sa admit asta, dar avem ceea ce meritam.
Nu stiu cum naiba de suntem asa isteti individual, dar ca natie ne lasam dusi de nas in halul asta.
Si acum, ca sa inchei cu un "cliseu", poate ca ar trebui sa ne schimbam fiecare si apoi sa ne schimbam ca popor. Dar e greu. Dar speranta moare ultima...
warchild
Wow - uite un topic pe care nu credeam sa-l vad! e minunat dupa 4-5 ani de cand ma gandesc la iesitul in strada vad sa si o parte cin conationalii mei se gandesc la asta, eu unul sunt mai cu capul inainte nu imi trebuie prea mult timp sa ma gandesc la asa ceva! k pana aici e bine - ce e gresit e ca taxa auto nu trebuie scoasa e poate prea mare - convorbirile si mail-ul si sms-urile se pastrau oricum pana si cel mai de rahat server arecel putin log-uri cu toata activitatea ceea e foarte bine din punct de vedere al securitatii - destul de sensibil subiect datorita accesului la anumite date pentru anumite persoane care au o moralitate indoielnica, sunt oameni ce dracu - cand e vorba de incredere exista o singura regula de - urmeaza cursul banilor!, pasapoartele cu cip nu afecteaza nici o persoana care isi manifesta libertatea in limitele legii! Asa ca daca de asata vreti sa iesiti in strada e stupid, pe de alta parte felicitari dupa ceva ani v-a venit in sfarsit ideea! in contextul in care din acest moment este mai mult decat evident ca deja acest topic este cat de cat citit si de baietii cu ochi albastri eu va sfatuiesc sa nu mai aperati pe tema distrugerii de proprietati publice sau private! iesitul in strada e imperativ - nu e nevoie de fonduri sau sutinere de nu stiu unde dracu cum spunea cineva mai devreme si in nici intr-un caz nu este nevoie de o organizatie subterana care sa preaia eventual puterea, dar cei de la putere ar fi mai mult decat bine sa dispara!
Intrebarea e - e vreo parte din poporul asta in stare sa faca ceva? cei de 40-50 sunt cei care acum conduc si au adus ceea ce avem acum, cei de 30 sunt in parte convertiti ori in marea lor majoritate inceti in luatul deciziilor oricum se gandesc sa le fie cald, daca le e cald nu au sa iasa - au copii mici si nu e cazul sa riste in astfel de activitati si oricum trebuie sa le explice cineva pe indelete ce ar fi bine de facut - prea mult timp si nu prea au sa fie rezultate de izbanda, ceea ce ne aduce la cei de 20 - astia sunt o generatie care nu a invatat sa conduca si nici sa gandeasca intr-un fel - din pacate imi pare rau pentru ei sunt o turma! DECI CU CINE?
P.S. in liceu am fost fortat sa dau la un liceu pe care nu-l doream (nu prea aveau incredere in mine ai mei ca o sa intru oricum - in fine am intrat al 4-lea (fara importanta) in doi am am vazut cum un coleg a inceput sa lucreze si sa nu mai vina la scoala si la sfarsit de clasa a 10 diriginta l-a prezentat ca pe un copil foarte in regula uite s-a apucat sa munceasca - nici o vorba despre repetentie sau ca ar fi bine sa puna mana sa invete si sa termine macar liceul - pe scurt vindea casete undeva la universitate si MUNCEA! beton am zis si m-am mutat in alt liceu unul al dracu de bun la care imi si dorisem sa dau - la care se mutase cu un an inaintea mea un alt coleg care din pacate a ramas acolo repetent - drept care diriginta mi-a zia in prima zi de scoala ca e a nu accepta ca liceul .. sa fie cosul de gunoi al bucurestiului - m-am simtit de rahat --am rams reptent dar in clas a a 11 nici nu am stralucit diferenta era clara intre un liceu si altul cu greu am reusit sa termin clasa 12 cu o medie peste 8 si sa iau o mentiune - coada cozii! din acel liceu chiar din clasa in care am fost - unul a tras cu pusca intr-un ziarist unul e asistent intr-o facultate insa fiecare a facut ceea ce a dorit cu viata lui si acum suporta consecintele sau culege roadele! deci cu cine sa iesim in strada? cu oameni care se gandesc la ce si cum vor manca maine? cu oameni care ori au facut tot ce a fost necesar sa le serveasca intereselor proprii? cu dementi cu pusca in mana? sau cu oameni care isi pun intrebari daca e bine sau nu ce facem si care cunosc mai multe variante de a fi si care pana sa zica ca ceva nu e potrivit au incercat macar 2 din tonele de variante? sunt astfel de romani si nu-i stiu eu? romani care sa se gandeasca ce e corect si cinstit si nu ce este necesar sa le meaga lor mai bine? romani care sa nu fuga la carnati?
legalistu'
catre toti instigatorii de pe topic: Mai controlati-va tata, si nu uitati mai exista si dusuri reci.
warchild
Citeaza (legalistu' @ Jan 22 2009, 12:46 AM) *
catre toti instigatorii de pe topic: Mai controlati-va tata, si nu uitati mai exista si dusuri reci.


in romania exista numai dusuri reci! dar trebuisc facute cu multa atentie sa nu scapi sapunul!
!>!
nici nu ma mir...romanu: cu idei fixe si negandite
Offtopic:
oameni ca n-au habar cat de sensibila ii economia
salarii mai mari la profesori: nu zi ca nu merita da de unde banii chiar nu puteti face diferenta dintre o promisune electorala si realitate
ziceti de taxa auto : daca are ala banii sa-si ia BMW sau Mercedes va avea sa-si plateasca taxa auto si tot se pange ca un sugar daca nu sa se multumeasca dracu cu o masina mai slaba
oameni din romania isi pierd servicile ce duce la somaj ce duce la scaderea puterii de cumparare => mai putine investii si mai putini bani la bugetu de stat (deja unele medicamente nu se mai subventioneaza)
Nu-ti convine chip in pasaport: nimeni nu te obliga sa pleci din tara si daca pleci nu vrei sa te trezesti cu un Ossama in avion?
Ontopic:
zice lumea de revolutie da de imaginea tarii nimeni nu tine cont
ce vor zice strainii?
pai europenii au aceeasi parere despre romani ca si despre basescu
o natie de prosti tigani hoti si nespalati (cum arata basescu cu suvita)
toti is cu gura mare da nici 30% nu s-au dus la vot
revolutie ce schimbare va fi: 0 schimbari bune - n schimbari in rau

Nu vad rostu la revolte/revolutie nu o ducem mai bine acuma decat acuma 10 ani?
Ii clar ca nu va mai aduceti aminte de anii 90-97 cum era dupa revolutie si cum ii acuma
Psycon
Eu nu am vazut pana acuma revolta sociala in Romania din care sa nu profite tot genul de oameni care ne conduc si acuma. Incepand cu revolutia si terminand cu protestele profesorilor de la fiecare inceput de an scolar. Lasand la o parte marirea cu 50% oamenii aia au iesit in strada in fiecare an si tot nu au primit mare lucru. Chiar mai mult au fost folositi ca masa de manevra, sa incinga putin spiritele inainte de alegeri, ca despre realizarile de pana atuncea nu se prea putea discuta, nu-i asa? Mult mai bine o mica lupta de clasa cum scrie in manualul lu' nenea Lenin.

A sesizat careva ca in programele electorale cresterea bugetara era la 7%? A sesizat careva ca au fost pe sticla politicieni fara un program corerent, dar buni de gura? Functia costa bani grei si cat timp nu vor fi bagati bani in schimbare nu va fi nici o schimbare. Micii afaceristi sunt marii perdanti ai acestei crize, poate cu ocazia crizei isi mai dau dintre ei seama ca nu e chiar neimportant cine e la putere.

Era sa uit, cu voturile oamenilor necesari pentru o revolutie poti intra lejer in parlament. De ce sa ne batem ca chiorii daca nu e nevoie? Doar ca da bine pe sticla? Eu unul prefer sa pierd o ora intr-o duminica o data la patru ani.
un roman
pai ce numesti tu revolutie sociala eu numesc Anarhie. prin Anarhie iti destabilizazi Tara si faci jocul inamicilor ei. prin urmre devi un Tradator. ce faceti voi nu e revolutie sociala. voi doar distrugeti actuala societte fara sa aduceni nimic in locul ei. altfel spus creati un gol geostrategic de care vor profita dusmanii tarii si elementele criminale. revolutie sociala inseamna sa schimbi ceva rau cu ceva mai bun, nu cu ceva inexistent...
un roman
si daca iesiti voi 2 milioane in strada sa instaurati anarhia atunci fiti siguri ca o sa ies si eu sa restabilesc ordinea. AVIZ AMATORILOR:sa nu va mirati daca sunteti impuscati mortal....
pamfletaru
Citeaza (un roman @ Jan 23 2009, 08:39 AM) *
si daca iesiti voi 2 milioane in strada sa instaurati anarhia atunci fiti siguri ca o sa ies si eu sa restabilesc ordinea. AVIZ AMATORILOR:sa nu va mirati daca sunteti impuscati mortal....


Stai cuminte Chuck Norris sa nu te apuce ameteala cu spiritul asta al tau razboinic.
big brother
Im watching
alex
Citeaza (un roman @ Jan 23 2009, 07:39 AM) *
si daca iesiti voi 2 milioane in strada sa instaurati anarhia atunci fiti siguri ca o sa ies si eu sa restabilesc ordinea. AVIZ AMATORILOR:sa nu va mirati daca sunteti impuscati mortal....pe semne ca mata era surda, muta si chioara de a stat k sa o fecundeze taktu.
saracu idiot crede ca daca poa sa apese pe tragaci e vijilante!
marsh la cotetz fido !!
aci vb despre lucruri mai serioase, tu du-te si joacate cu putzulica ta...
alex
Citeaza (Psycon @ Jan 23 2009, 01:17 AM) *
Eu nu am vazut pana acuma revolta sociala in Romania din care sa nu profite tot genul de oameni care ne conduc si acuma. Incepand cu revolutia si terminand cu protestele profesorilor de la fiecare inceput de an scolar. Lasand la o parte marirea cu 50% oamenii aia au iesit in strada in fiecare an si tot nu au primit mare lucru. Chiar mai mult au fost folositi ca masa de manevra, sa incinga putin spiritele inainte de alegeri, ca despre realizarile de pana atuncea nu se prea putea discuta, nu-i asa? Mult mai bine o mica lupta de clasa cum scrie in manualul lu' nenea Lenin.

A sesizat careva ca in programele electorale cresterea bugetara era la 7%? A sesizat careva ca au fost pe sticla politicieni fara un program corerent, dar buni de gura? Functia costa bani grei si cat timp nu vor fi bagati bani in schimbare nu va fi nici o schimbare. Micii afaceristi sunt marii perdanti ai acestei crize, poate cu ocazia crizei isi mai dau dintre ei seama ca nu e chiar neimportant cine e la putere.

Era sa uit, cu voturile oamenilor necesari pentru o revolutie poti intra lejer in parlament. De ce sa ne batem ca chiorii daca nu e nevoie? Doar ca da bine pe sticla? Eu unul prefer sa pierd o ora intr-o duminica o data la patru ani.


au fost cel putzin 7 astfel de duminici pana acum si personal nu mai am ''timp'' pt astfel de duminici.
pe masura ce au trecut aceste duminici mi-a evoluat parerea din una cam ca a ta, in una mai violenta ...
la politicieni tre sa le vb pe limba care sa o intzeleaga ! si nu ma refer la aia de lemn ...
Aceasta este versiunea "lo-fi". Pentru a vedea versiunea grafica integrala:click aici.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.