Help - Cauta - Membri - Calendar
Versiune intreaga: Drepturile homosexualilor
Hotnews.ro Forum > Actualitati > Dezbateri pe termen lung
pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92
gigel de luxembourg
Citeaza (Europeanul @ Feb 21 2009, 03:01 AM) *
Sigur ca ideea de familie ideala formata din doua persoane de sex opus perfect capabile si doritoare sa procreeze este tentanta, dar avem noi, ca societate si ca indivizi, dreptul moral sa interzicem unor persoane (heterosexuale sau homosexuale) a caror relatie nu corespunde tiparului familiei ideale recunoasterea legala a uniunii lor, cu drepturile si obligatiile aferente?

tocmai, ca doar dreptul moral a mai ramas. iar daca dpdv moral nu putem spune ca o familie TREBUIE sa fie heterosexuala atunci putem spune orice: casatorii poligame, incestuoase, bdsm, gang bang marriages etc.

si mai e un aspect, in cazul cuplurilor heterosexuale care nu pot avea copii adoptia unui copil este perfect normala (da, ma repet). este normala pt ca acel copil va fi crescut de o mama si un tata, chiar daca adoptivi, adica de un barbat si o femeie. Pentru o dezvoltare echilibrata un copil are nevoie de ambele modele in familie, are nevoie atat de un model masculin cat si de un model feminin. Te intreb si incearca sa-mi raspunzi sincer, ai fi preferat sa fi fost crescut fara o mama sau fara un tata?
Perseu
Citeaza (kinn @ Feb 20 2009, 11:33 PM) *
Daca primul meu post a fost "pro homo", hai sa am si un post "anti", de dragul discutiei.

Argumentele cu "numarul infim al indivizilor care cer acest lucru" si "alternativa perfect valabila a casatoriei legale" referitoate la poligamie sunt din pacate si ele gresite.

Primul, deoarece este vorba de un eventual drept, si cand e vorba de un drept nu conteaza numarul, nici al celor pro nici al celor care se opun. Altfel spus, chiar daca eu as fi singurul care mi-as revendica dreptul de proprietate, de exemplu, si toti ceilalti ar vota sa mi se nege acest drept, eu tot as avea dreptul cu pricina. Nimeni nu poate sa voteze ca altuia sa i se nege un drept. In cazul cu pricina, chiar daca eu si cu X si cu Y am fi singurii din lume care am vrea o tri-casatorie, nimeni nu ar avea dreptul sa-mi nege acest drept, daca este un drept. In caz contrar, ar fi vorba pana la urma de acelasi argument al celor contra homosxualitatii: voi sunteti mai putini, noi suntem majoritari, deci noi avem dreptate si pe voi va interzicem. Dar raspunsul este: "eu nu-ti restrang tie drepturile, la proprietate si la viata si la orice altceva, nu-mi nega nici tu mie dreptul la poligamie". Nu exista contraargument, decat doar daca poligamia nu ar fi recunoscuta ca un drept al cetateanului. Dar pe ce baza sa nu fie recunoscuta? Cine si pe ce baza afirma ca cei cu inclinatii homosecuale sunt normali si merita toate drepturile, iar cei cu inclinatii poligame nu ? Cine si pe ce baza are caderea sa judece ca unirea cu o persoana de acelasi drept e un drept, dar unirea cu trei persoane de sex opus nu ?

Al doilea, deoarece nimeni un poate sa estimeze cat de "perfect acceptabila" este alternativa casatoriei legale pentru mine. Asa cum s-a spus si mai in spate, un majoritar nu poate intelege problemele unui minoritar, un hetero nu poate intelege discriminarea la care e supus un homo, altfel spus "satulul nu crede la cel flamand, nici bogatul la cel sarac". Exact la fel, nimeni nu poate intelege cat de imposibila si cat de neacceptat este alternativa "casatoriei legale" pentru mine, care poate m-am nascut cu o orientare poligama si vreau trei neveste simultan. Ce poti sa raspunzi la un astfel de argument ?

In concluzie, eu nu vad, dpdv rational, motivul pentru care institutia poligamiei sa nu aiba acelesai drepturi in societate ca institutia castaroriei intre doi homosexuali. Si exempe din astea ar putea urma.

Doua precizari:
1. dreptul de proprietate nu se compara cu dreptul la casatorie. Vezi mesajul cu numarul 234 de pe acest thread, am spus acolo ce cred despre dreptul la casatorie.
2. nu exista 'orientare poligama'. Asa cum am zis, poligamia este un obicei. In schimb orientarea homosexuala exista.

Nu exista un argument final in favoarea casatoriei homosexuale, asa cum nu exista unul impotriva casatoriei poligame.

Se pot aduce insa o serie de argumente care ne duc sau nu catre acordarea acestor drepturi.
Unul din ele era ca numarul homosexualilor care cer asta este semnificativ, iar cel al "poligamilor" nu este.

Un altul de natura practica este observatia Europeanului: cadrul legislativ existent nu trebuie adaptat deloc sau foarte putin in cazul casatoriilor homosexuale, ar pune insa serios la lucru juristii in cazul casatoriei poligame.
Perseu
Citeaza (gigel de luxembourg @ Feb 21 2009, 06:52 AM) *
Pai si pana la urma la ce bun sa adopti un copil? Cresterea unui copil este dificila, nu e intotdeauna placuta, se nasc frustrari uneori, "furie disimulata ce poate rabufni in violenta", mai ales daca nu e copilul tau. Adica un homosexual nu ar putea fi casatorit cu un heterosexual pentru ca n-ar fi in stare sa suporte asa ceva dar ar putea creste un copil, a doua situatie fiind mult mai complicata si necesitand resurse mult mai mari. Intreaba si tu parintii tai daca n-ai prieteni care au crescut un copil, sa-ti spuna ce complicata e treaba cu crescutul copilului. Atentie, nu ma refer la banii necesari cresterii unui copil cand spun ca e greu.

Da, le-a placut dpdv sexual si cam atat. Cum naiba au asteptat 20-30 de ani pana sa-si dea seama ca ei de fapt ar fi bisexuali/homosexuali? E vorba strict de o placere perversa si nu de un comportament psihic inascut (cel putin la cei mai multi dintre homosexuali, nu ma refer la transexuali).

Cred si eu ca cresterea unui copil e dificila. Dar gratie mijloacelor de contraceptie, cresterea unui copil a devenit un efort asumat. S-au dus vremurile cand barbatul isi injura muierea ca iar a ramas insarcinata...

Te-ai gandit ca poate sa cresti un copil alaturi de un partener impreuna cu care chiar esti fericit nu mai e o asa mare corvoada?
Perseu
Citeaza (kinn @ Feb 21 2009, 12:30 AM) *
Pana la urma, cand e vorba de homosexuali, eu imi aduc aminte de un personaj al lui Sartre din volumul "Varsta ratiunii". Acest personaj, homosexual, se destainuie la final spunand, in linii mari, ca un homosexual "viu" este unul care se farmanta, mereu tormentat, mereu chinuindu-se, mereu biciuindu-se; in schimb homosexualii care se accepta, care nu mai lupta contra lor insile, sunt deja "morti". A spus-o Sartre, un om inteligent, intelectual de stanga, in nici un caz un religios sau un inchistat smile.gif Inclin sa-i dau dreptate, prin urmare tind sa afirm ca e normal ca homosexualii sa lupte pentru drepturile lor, dar e la fel de normal ca si cei hetero sa lupte contra, si sa aiba castig de cauza fiind majoritari. Altfel spus, homosexualii sunt sortiti din nastere unui destin nefericit, unei lupte continue cu sanse reduse de reusita, la fel ca un om cu handicap, sau ca un Oedip, daca vreti. Ce vine a avut Oedip, sau ce vina are un lup "omegl" dintr-o haita, sortit sa fie mereu ultimul la hrana, supus sefului de haita, fara drept de imperechere etc? Cam aceeasi vina pe care o are un homosexual in lumea noastra. Lumea are un egoism intrinsec, motiv pentru care noi toti avem casa si curent electric si calculator cu Internet, desi toti stim ca in cest moment mor de foame copii prin Darfur sau Zimbabwe. E egoismul omului care nu moare din simpatie cu cel drag, ci il plange ceva timp, pentru ca apoi sa zica "viata merge mai departe". E oarecum la fel si cu homosexualii care isi cer dreptul la casatorie sau la infiere de copii, egoismul celor normali este de inteles.

Asta-i buna. Adica stim ca au probleme, dar lasa-i sa se framante ca noi ne vedem de treaba... Cand o fi scris Sartre cartea se mai framantau saracii, uite ca acum nu vor sa se mai framante...

Si ei nu va cer pana la urma sa le dati de la voi nimic... Hm, asta miroase a atitudine tipic romaneasca 'sa moara si capra vecinului'. Daca mie imi merge prost, altuia de ce sa ii mearga bine... Mda, multe frustrari in Romanica noastra draga...
PICIAN
Citeaza (Perseu @ Feb 21 2009, 09:08 AM) *
Asta-i buna. Adica stim ca au probleme, dar lasa-i sa se framante ca noi ne vedem de treaba... Cand o fi scris Sartre cartea se mai framantau saracii, uite ca acum nu vor sa se mai framante...

Si ei nu va cer pana la urma sa le dati de la voi nimic... Hm, asta miroase a atitudine tipic romaneasca 'sa moara si capra vecinului'. Daca mie imi merge prost, altuia de ce sa ii mearga bine... Mda, multe frustrari in Romanica noastra draga...

excl.gif Homosexuali? Ce scrie in dictionar in dreptul acestui cuvant? Doua persoane de sex masculin care practica un act sexual. Ce drepturi pot avea acesti homosexuali (ca si lesbienele) daca DUMNEZEU (sau ALAH sau alt nume al LUI in oricare religie) a lasat pe pamant unirea sufleteasca intre un barbat si o femeie si sa nasca copii. Probabil au o conceptie de viata atipica in mintea lor. Oare mai tarziu vor spune ca Isus a fost ... unsure.gif
gigel de luxembourg
Citeaza (Perseu @ Feb 21 2009, 08:52 AM) *
Cred si eu ca cresterea unui copil e dificila. Dar gratie mijloacelor de contraceptie, cresterea unui copil a devenit un efort asumat. S-au dus vremurile cand barbatul isi injura muierea ca iar a ramas insarcinata...

Te-ai gandit ca poate sa cresti un copil alaturi de un partener impreuna cu care chiar esti fericit nu mai e o asa mare corvoada?

Stiu ce inseamna sa cresti in copil, cresc unul de multi ani. Si nu, nu este o corvoada ci o fericire, ma bucura in fiecare zi. Mai mult, din moment ce legi cresterea copilului de prezenta unui partener nu prea stii ce e aia sa cresti un copil (asa ca retine-te in a-ti da cu presupusul vis-a-vis de acest lucru). N-ai nevoie de un sprijin (nu ca n-ar fi benefic) si copilul ti-l vei creste cu placere indiferent de greutatile vietii. Te vei supara poate ca nu-i poti oferi chiar tot ce-ar trebui dpdv financiar dar asta e alta discutie.
Poate fi o corvoada daca ti-l doresti doar asa, ca ai imbatranit, ca vrei sa intri in rand cu lumea, ca tre sa ai si tu un sprijin la batranete sau ca esti un cuplu de homosexuali si vrei sa demonstrezi lumii ceva.
Perseu
Citeaza (gigel de luxembourg @ Feb 21 2009, 08:16 PM) *
Stiu ce inseamna sa cresti in copil, cresc unul de multi ani. Si nu, nu este o corvoada ci o fericire, ma bucura in fiecare zi. Mai mult, din moment ce legi cresterea copilului de prezenta unui partener nu prea stii ce e aia sa cresti un copil (asa ca retine-te in a-ti da cu presupusul vis-a-vis de acest lucru). N-ai nevoie de un sprijin (nu ca n-ar fi benefic) si copilul ti-l vei creste cu placere indiferent de greutatile vietii. Te vei supara poate ca nu-i poti oferi chiar tot ce-ar trebui dpdv financiar dar asta e alta discutie.
Poate fi o corvoada daca ti-l doresti doar asa, ca ai imbatranit, ca vrei sa intri in rand cu lumea, ca tre sa ai si tu un sprijin la batranete sau ca esti un cuplu de homosexuali si vrei sa demonstrezi lumii ceva.

No, in fine... Intrebarea nu s-a vrut a fi personala.

Tu ai spus intr-un alt post ca a creste un copil poate fi dificil, deci la ce bun pentru un cuplu gay sa adopte unul?

Indiferent de motivatia lor, ea nu poate justifica ideea ca singura modalitatea pentru un homosexual de a avea copii trebuie sa fie casatoria cu o persoana de sex opus.
Maria si Miron
Suntem casatoriti, oameni normali (nu homosexuali). Putem adopta legal un copil homosexual? Si daca da, ce trebuie facut, care sunt pasii legali ?
Multumim anticipat,
gigel de luxembourg
Vreau sa mai aduc niste avocati in a sustine ca homosexualitatea nu e buna. Nu mai zic acum despre ce zice biserica crestina sau islamul, ambele avand ca radacini religia iudeica. Sa nu fiu acuzat de bigotism. Hai sa ne uitam un pic la ce recomanda practica yoga sau taoismul, ambele avand niste vedere foarte deschise.

Dpdv energetic barbatul este yang (+) si femeia yin (-). pentru un echilibru este nevoie de imbinarea celor doua, nu se recomanda (da, nu sunt precum crestinii care zic ca o sa arzi in focul iadului dar nici ei nu sunt pentru) practica homosexuala. Dpdv alimentar excesul de alimentatie de tip yin duce la ingrasare iar cel de tip yang duce la slabire, uscare. Poate se observa un pattern aici, barbatii gay sunt majoritari slabi iar lesbienele au forme bine definite (in general, exista si exceptii). Sexul intre persoane de acelasi sex are frecvente joase, nocive, mai ales intre doi barbati (yang este o energie puternica, agresiva)
Asta spune practica yoga. Pentru detalii, aici:

http://australianschoolofmeditationandyoga...mosexuality.pdf

Hai sa vedem ce spun chinezii, prin gandirea taoista. Ca si yoga ei recomanda continenta sexuala (adica orgams fara ejaculare). In cazul femeilor mai e cum mai e insa la barbati ejacularea inseamna pierderea energiei vitale.

Taoist physicians regarded homosexuality among men, on the other hand as a dangerous practice- for several reasons. First of all, Yang is by nature an active, aggressive force, and, when two aggressive forces meet, a fundamental conflict of energies and intentions result. Male homosexuality requires that one partner yield to the other by adopting the female role, both physically and psychologically, and when this practice becomes a habit it completely undermines the fundamental role of Yang in the order of nature. Looking at this situation of Yang conflict at a microscopic scientific level, when sperm from two different men are mixed together and observed under magnification, they may clearly be observed fighting one another in a desperate struggle for supremacy.

Psychology aside, the greatest threat posed to men by homosexual practices are physiological.

Anal penetration, the mutual exchange of Yang sexual fluids, and frequent uncontrolled ejaculations are the culprits. Ancient Taoist physicians noted a pathological condition called 'Dragon Yang Syndrome' which occurred exclusively among promiscuous male homosexuals. 'Dragon Yang' (lung-yang) is a common Chinese euphemism for male homosexuality, equivalent to the English word 'gay'. Symptoms of this ailment included weakness and fatigue, skin ulcers and boils, low immunity, and impotence.

The foregoing observations on the nature of Yin & Yang make it clear that man and woman are not created equal.

Yin is abundant and enduring, while Yang is limited and vulnerable, and this is reflected in the fact that throughout the world women tend to outlive men by a factor of five to ten years.
NOWAYBACK
Nu Italia, ci Romania este in deriva. Se vede din modul in care este tratata situatia creata, din reactiile politicienilor romani, ale mass-mediei, din postarile de pe forumuri. Romania este tara care nu poate sa-si hraneasca cei 20 de milioane de cetateni ai ei si este fericita ca vreo 2-3 milioane dintre ei si-au luat lumea in cap si bantuie prin Europa. Ca este vorba, printe cei plecati, si de cei mai rai si cei mai depravati, de pegra societatii romanesti este doar o circumstanta agravanta. Ce cauta in Italia asemenea scursori? Ce viitor isi cladesc clanurile de tigani, adapostite in cutii de carton, pe sub poduri si in marginea padurii? Vor sa fie lasati in pace sa fure? sa omoare? Sa violeze? Iar italienii sa se uite la ei cu intelegere europeana, ca deh, suntem frati de ginta latina? Ce libertate de miscare pentru bandele de proxeneti, de prostituate, de suti, de cersetori care au invadat Peninsula? Ce democratie europeana este aia care accepta ca infractori veniti din alta parte sa se aciueze in tabere insalubre la marginea oraselor si civilizatiei si sa se apuce de furat? Aici nu e vorba de patriotismul ranit al romanilor. Sa nu inteleaga cei care il pun pe tapet ca sunt complici morali cu bandele de raufacatori, ca nu sunt cu nimic mai buni decat fiarele care zac acum prin puscariile italiene, ca sunt din aceeasi samanta de raufacatori? Se tot bat apropouri despre criza din Italia, despre fascism, despre Mussolini. Cine ne pune sa dam buzna peste ei si sa-i nu-i lasam in durerea lor? Avem noi caderea morala, economica, intelectuala sa le dam altora lectii? Exista 27 de natiuni In Uniunea Europeana. Ati auzit vreodata de vreo revolta impotriva cehilor, ungurilor, croatilor, grecilor, portughezilor? De ce romanii? Ce are Europa cu ei? Sau, poate ar trebui sa ne intrebam, ce avem noi cu restul Europei? Oare, dincolo de granite si geografie, nici acum n-am ajuns sa intram in Europa? Adica, in lumea civilizata?
Lucian
Citeaza (Maria si Miron @ Feb 21 2009, 10:31 PM) *
Suntem casatoriti, oameni normali (nu homosexuali). Putem adopta legal un copil homosexual? Si daca da, ce trebuie facut, care sunt pasii legali ?
Multumim anticipat,

Nene, esti dus cu pluta? Unde si in ce lege este reglementata situatia copiilor... homosexuali? Scrie in legea adoptiilor ceva de orientarea sexuala a copiilor? Si, ca veni vorba, de ce vrei sa adopti un copil homosexual, pedofilule mic ce esti?
gigel de luxembourg
Citeaza (Lucian @ Feb 22 2009, 04:45 PM) *
Nene, esti dus cu pluta? Unde si in ce lege este reglementata situatia copiilor... homosexuali? Scrie in legea adoptiilor ceva de orientarea sexuala a copiilor? Si, ca veni vorba, de ce vrei sa adopti un copil homosexual, pedofilule mic ce esti?

luciane, postul ala cred ca era o persiflare.
homosexualii sustin ca orientarea homosexuala e inascuta deci, conform teoriei lor, ar trebui ca despre fiecare copil sa poti spune ca este hetero sau homosexual. asta era ideea, daca tot spun homosexualii ca totul e inascut si n-ai ce face au zis si ei: aratati-ne si noua un copil homosexual ca-l adoptam noi.
iul_autentic
Citeaza (Bird @ Feb 20 2009, 07:22 PM) *
Pai tata, care diferenta intre un mars al homosexualilor si Burning man, Carnavalul de la Rio, Targul de femei, hora etc? Daca treci peste doleante restul e o reflexie a exuberantei. Nu-ti place estetic, ok dreptul tau, dar asta nu-ti da tie dreptul sa negi altuia dreptul de a se distra. Du-te acasa si uitat-te la talk-showuri. Sau la fiecare mars nenorocitii naibii defileaza EXACT pe unde aveai TU chef sa te plimbi?

Ai reusit in ce ti-ai propus. O sa raman mut o vreme. De stupefactie si lehamite. Ma abtin de la invective. Dar sa compari homosexualitatea cu folclorul romanesc este trist de relevant pentru atitudinea ta. Ar trebui sa mai existe lucruri sfinte pe lumea asta: mama, folclorul, tara. Radeti de mine cat vreti, dar eu mai am lucruri sfinte.
gigel
Citeaza (iul_autentic @ Feb 23 2009, 09:14 AM) *
Ai reusit in ce ti-ai propus. O sa raman mut o vreme. De stupefactie si lehamite. Ma abtin de la invective. Dar sa compari homosexualitatea cu folclorul romanesc este trist de relevant pentru atitudinea ta. Ar trebui sa mai existe lucruri sfinte pe lumea asta: mama, folclorul, tara. Radeti de mine cat vreti, dar eu mai am lucruri sfinte.

Bird e chiar dus cu capul, nu-l mai lua in seama. De dragul unui asa zis exercitiu intelectual nu vede ca nu-l duce capul sa conceptualizeze si nu poate vedea diferenta intre hora si marsul homosexualilor. Pentru el elefantul si soricelul sunt tot una din moment ce respira acelasi aer. Atat poate el si-i place sa se creada si inteligent.
iul_autentic
Am zis si eu ce am avut pe suflet. Dar nu ma reduce pe mine la tacere smile.gif
Bird
Ai ratat Targul de Fetei tata....

Da, mentin ceea ce am scris mai sus. Pai bine bre entelectual crestin ce esti, hai sa luam folclorul ala sfant la puricat.

Hora - stramosul discotecii. Se aduna tineri si tinere din satele inconjuratoare la un loc si danseaza. Socializaza. Se pipaie. Daca citesti o tzara de literatura romaneasca e plina de pipaieli si tavaleli la hora. Incepe cu Creanga.
Nu exista nimic sfant la hora. E un eveniment special conceput pentru eliberarea de hormoni.

Targul de fete - "Acolo se adunau locuitorii din diferite vai ale Apusenilor – valea Crisului, valea Arieselor – si din partile Bihorului pentru a-si schimba produsele specifice acestor zone. Tîrgul avea o mare importanta etnografica, facînd posibila întîlnirea si casatoria tinerilor aflati în zone îndepartate, evitîndu-se astfel încrucisarile între rudele apropriate. Se spune ca fetele veneau cu zestrea încarcata pe cai, iar cununia se facea pe loc de catre preoti care veneau acolo în acest scop, tinerii plecînd apoi la casele lor. Ceremonia era însotita de cîntece si jocuri cu „strigaturi”, veritabile probe de maiestrie si iscusinta, iar fetele „se luau”, nu se cumparau." (http://muntelegaina.artelecom.ro/traditii.htm#2). Foarte crestinesc ce saa zic, biata fata probabil ca nu avea nimic de zis la toata afacerea, ii gaseau mire (instarit sa fie era probabil principalul factor de departajare) si ii placea nu-i placea dusa era ca branza-i pe bani.

Mai vreti traditii populare?

Uite o sa caut informatii despre obiceiurile muntenilor de pe la noi care lasau nevestei ceva "instrument" sa nu se simta singura cat erau ei saracii plecati cu mioarele.

Folclorul nu e in general sfant dragutule (sunt obiceiuri ce preced crestinismul, in cel mai bun caz fatuite astfel incat sa se potriveasca cu el). Ia si citeste ceva etnologie.
iul_autentic
Prietene, maica-ta e sfanta ca te-a crescut sau nu ?
Lasa religia, ca avem forum dedicat daca te mananca spatele.
Bird
Citeaza (iul_autentic @ Feb 23 2009, 12:50 PM) *
Prietene, maica-ta e sfanta ca te-a crescut sau nu ?
Lasa religia, ca avem forum dedicat daca te mananca spatele.

Iul tata, nu ma face sa intru pe forumu' "dedicat", m-am uitat pe site-ul oficial al BOR si m-a apucat sila. Iti recomand lecturarea sectiei "Opera social-filantropica"....
ginel
@Iul: Si homosexuali au o gramada de lucruri sfinte. Nu sunt asa diferiti(te) fata de tine. Doar ca se intampla ca lucrurile care sunt sfinte pentru tine nu sunt sfinte pentru ei si vitavercea.
Citeste "Sacru si profan" a lu' Eliade si te lamuresti cum sta treaba.
iul_autentic
Citeaza (ginel @ Feb 23 2009, 02:18 PM) *
@Iul: Si homosexuali au o gramada de lucruri sfinte. Nu sunt asa diferiti(te) fata de tine. Doar ca se intampla ca lucrurile care sunt sfinte pentru tine nu sunt sfinte pentru ei si vitavercea.Citeste "Sacru si profan" a lu' Eliade si te lamuresti cum sta treaba.

Pai da, si de aia diferentele sunt ireconciliabile.
Musafir
Citeaza (Bird @ Feb 23 2009, 01:24 PM) *
Iul tata, nu ma face sa intru pe forumu' "dedicat", m-am uitat pe site-ul oficial al BOR si m-a apucat sila. Iti recomand lecturarea sectiei "Opera social-filantropica"....

BULANGIULE, TI S-A MAI EXPLICAT ASTA: FAPTUL CA BOR ESTE DE MARE RAHAT, NU TE LEGITIMIZEAZA SI PE TINE (SAU PE ORGANIZATIA HOMO) SA FII MARE RAHAT.
Ce afirmi tu este cam asa: "eh, am mintit si eu , ca si altii mint"; sau "eh , am furat si eu, ca si altii fura".
guets1
sunt doar niste oameni bolnavi..atat...
nu tb sa fim atat de radicali cu ei...sunt o anomalie a naturii dar nu e vina lor.
tb sa fim mai toleranti..sa nu-i impiedicam sa "poposeasca" in Siberia.
aaa
Citeaza (guets1 @ Feb 24 2009, 12:50 PM) *
sunt doar niste oameni bolnavi..atat...
nu tb sa fim atat de radicali cu ei...sunt o anomalie a naturii dar nu e vina lor.
tb sa fim mai toleranti..sa nu-i impiedicam sa "poposeasca" in Siberia.

s-a demonstrat ca sunt bolnavi? ce fel de boala este? cum se numeste aceasta anomalie si cum o trateaza personalul medical?
ma gandesc ca daca sustii ca este o boala, treb sa aduci argumente....eu chiar nu stiu.
iul_autentic
Citeaza (aaa @ Feb 24 2009, 12:56 PM) *
s-a demonstrat ca sunt bolnavi? ce fel de boala este? cum se numeste aceasta anomalie si cum o trateaza personalul medical?
ma gandesc ca daca sustii ca este o boala, treb sa aduci argumente....eu chiar nu stiu.

Cand vorbim de psihic, termenul de 'boala' este unul relativ, pentru ca nu se pot dovedi leziuni pe creier la un schizofrenic de ex. Daca homosexualitatea este o boala psihica, atunci argumentele trebuie aduse din sfera bolilor psihice. In acest domeniu, nu exista dovezi absolute, vorbim de opinia unui medic contra opiniei altui medic.
Homosexualii insisi sustin ca problema este determinata genetic, dar nici ei inca nu au demonstrat chestiunea. Sa vedem cine va produce primul dovezile.
gigel
Citeaza (iul_autentic @ Feb 24 2009, 01:29 PM) *
Homosexualii insisi sustin ca problema este determinata genetic, dar nici ei inca nu au demonstrat chestiunea. Sa vedem cine va produce primul dovezile.

Despre partea cu mostenirea genetica am mai spus-o, NU. Gemenii monozigoti nu au aceeasi orientare sexuala. Cata vreme orientarea sexuala a gemenilor monozigoti nu este aceeasi in proportie de 99% (ca sa nu zic 100%) este CLAR ca nu este vorba de o mostenire genetica ci despre mediul si experientele de viata avute.
bird
Citeaza (gigel @ Feb 24 2009, 01:50 PM) *
Despre partea cu mostenirea genetica am mai spus-o, NU. Gemenii monozigoti nu au aceeasi orientare sexuala. Cata vreme orientarea sexuala a gemenilor monozigoti nu este aceeasi in proportie de 99% (ca sa nu zic 100%) este CLAR ca nu este vorba de o mostenire genetica ci despre mediul si experientele de viata avute.

Nu cred ca poti spune NU daca nu ai studii de specialitate. Iar tu nu le ai. Asa ca nu-ti mai prezenta conceptiile ca pe adevaruri stiintifice irefutabile. Uite aici una bucata studiu realizat de un academician care trateaza unul din aspectele geneticii homosexualilor (masculi).

http://www.plosone.org/article/info:doi/10...al.pone.0002282

Rezumat: o parte din genele care influenteaza comportamentul homosexual nu sunt gene "homosexuale" per se cat gene care maresc atractia fata de barbati, Mecanismul pare a fi un truc al naturii pentru a (tine-te de scaun sa nu pici in cap Gigele) mari numarul de sarcini. S-a observat ca rudele feminine ale homosexualilor sunt mult mai fertile (nasc in medie mai multi copii) datorita exact acestor gene. Prin urmare procentul se pastreaza...
Bird
Citeaza (bird @ Feb 24 2009, 02:52 PM) *
Nu cred ca poti spune NU daca nu ai studii de specialitate. Iar tu nu le ai. Asa ca nu-ti mai prezenta conceptiile ca pe adevaruri stiintifice irefutabile. Uite aici una bucata studiu realizat de un academician care trateaza unul din aspectele geneticii homosexualilor (masculi).

Rezumat: o parte din genele care influenteaza comportamentul homosexual nu sunt gene "homosexuale" per se cat gene care maresc atractia fata de barbati, Mecanismul pare a fi un truc al naturii pentru a (tine-te de scaun sa nu pici in cap Gigele) mari numarul de sarcini. S-a observat ca rudele feminine ale homosexualilor sunt mult mai fertile (nasc in medie mai multi copii) datorita exact acestor gene. Prin urmare procentul se pastreaza...

weird, eram logat dar mesajul imi cerea numele

Edit 1: Te rog sa observi argumentatia, referintele si cum se prezinta concluziile - chiar in cazul unui studiu aprofundat (spre deosebire de "am aflat de pe irc").

Edit 2: Gigele, vezi poate te lasa si pe tine baietii sa-ti faci ceva cont acolo, sa-i explici omului cum e cu monozigotii.
iul_autentic
Citeaza (bird @ Feb 24 2009, 02:52 PM) *

Articolul ma depaseste, formule matematice, baietii au titluri academice... totul ok.
Dar ce inteleg este ca genele alea au un rol proiectat pentru femei, da ? Bun. Deci faptul ca acele gene ajung sa 'infecteze' masculii din familie este un accident, ceva nenatural, nu ? Adica homosexualitatea ramane o greseala a naturii...
Iar daca s-a demonstrat irefutabil, pai hai sa facem analize la toti nou nascutii sa stie parintii cum e treaba. Corect ?
Bird
Pai nu ajung sa infecteze masculii in mod accidental - genele alea definesc masculii cu pricina. Asa cum gena care defineste ochii albastri nu e o greseala a naturii. Cat despre analize ....parca vad cafturi in famelie la aflarea vestii: "re-ai a dracu de curva cu neamu' tau de omalai"
iul_autentic
Pai daca scopul genei este procrearea, iar atractia catre masculi este doar un instrument pentru asta, rezulta ca homo este un accident. Nu spune nimeni sa-i eutanasiem, dar nu exista motive sa-i declaram normali. Este similar cu un copil nascut cu malformatii.
Indiferent de reactii, daca aveti dovezi stiintifice irefutabile, trebuie sa promovati testul cu genele alea. Dar am un mare dubiu smile.gif ce facem daca unii homosexuali declarati nu au gena aia homo !? Sau de aia nu vrei sa scoti testul de sub masa ? hahahahahha
iul_autentic
Citeaza (iul_autentic @ Feb 24 2009, 03:32 PM) *
Pai daca scopul genei este procrearea, iar atractia catre masculi este doar un instrument pentru asta, rezulta ca homo este un accident. Nu spune nimeni sa-i eutanasiem, dar nu exista motive sa-i declaram normali. Este similar cu un copil nascut cu malformatii.
Indiferent de reactii, daca aveti dovezi stiintifice irefutabile, trebuie sa promovati testul cu genele alea. Dar am un mare dubiu smile.gif ce facem daca unii homosexuali declarati nu au gena aia homo !? Sau de aia nu vrei sa scoti testul de sub masa ? hahahahahha

Ma citez singur, tzuca-m-as de genial ce sunt.
Aici v-am prins. Nu va convine sa ziceti ca e genetic, fiindca nu toti gay-i vor trece testul, sunteti de belea
Bird
Citeaza (iul_autentic @ Feb 24 2009, 03:33 PM) *
Ma citez singur, tzuca-m-as de genial ce sunt.
Aici v-am prins. Nu va convine sa ziceti ca e genetic, fiindca nu toti gay-i vor trece testul, sunteti de belea

Geniale, nu ajunge sa formulezi o ipoteza si sa zici, uite am o ipoteza, trebuie sa fie adevarata. Ai omis partea cu demonstratia.

Sau demonstratia e "tzuca-m-as de genial ce sunt"?
Bird
Citeaza (iul_autentic @ Feb 24 2009, 03:32 PM) *
Este similar cu un copil nascut cu malformatii.

Scuza-ma dar am ratat legatura. Un individ cu malformatii e un individ care nu poate duce o viata decenta fara asistenta din partea unor terti. Neaplicabil la homosexuali. Mai incearca.
iul_autentic
Bird tata, nu te fa ca nu intelegi, ca logica loveste necrutator.
Pentru ce anume ma pup singur:
- daca homosexualitatea este conditionata genetic, definiti exact gena si testul care sa confirme asta
- dupa aia, testam intreaga comunitate gay
- dupa test, imi explici care-i treaba cu gay aia multi care nu prezinta gena, deci nu trec testul

E tare, trebuie sa recunosti. Ciocul mic, lasati-o moale cu genetica.

Citeaza (Bird @ Feb 24 2009, 03:49 PM) *
Scuza-ma dar am ratat legatura. Un individ cu malformatii e un individ care nu poate duce o viata decenta fara asistenta din partea unor terti. Neaplicabil la homosexuali. Mai incearca.

Malformatie psihica. Te asistam prin consiliere psihologica.
zack
Daca stam sa despicam firul de par in patru putem sa spunem ca orice legat de sex este o deviatie.Pana si abstinenta poti sa o consideri frigiditate sau altceva asemanator.
Nu cred ca exista om care sa nu aiba cel putin inclinatii catre ceva 'deviant'.Ca e vorba de narcisism,exhibitionism,voyeurism,perversitati,etc.
Dar eu cred ca este vorba mai mult de prejudecati.
Cand eram copil auzeam mereu:'aia e m**sta',sa nu bei dupa ea,etc.Azi,sexul oral nu mai este un taboo atat de mare.
Vedetele porno nu mai sunt catalogate de toti 'curve'.Foarte multi,daca nu majoritatea,au facut un filmulet 'privat' cu telefonul mobil sau mai stie eu ce,o poza sexy,topless sau nud la mare.
Ca sa nu zic de spartani.Ne plac cat de 'macho' sunt cei din filmul 300 dar nu vrem sa auzim despre preferintele lor sexuale (swingers,bisexuali,'libertini').
Ca inca imi place sa ascult Queen,ca recunosc ca Elton John este un mare muzician nu imi fura nimic din 'masculinitate'.
Musafir
Citeaza (zack @ Feb 24 2009, 05:40 PM) *
Ca inca imi place sa ascult Queen,ca recunosc ca Elton John este un mare muzician nu imi fura nimic din 'masculinitate'.

Frederick Bulsara si Elton John sunt din "grupa" bisexualilor (iubeau in egala masura ambele sexe smile.gif ). Folosesc timpul trecut caci si Elton John a imbatranit ....
iata un homosexual , când era tânar:

http://www.trilulilu.ro/zummagio/68cafc9eae1de5

nu, nu este piesa sa, dar interpretarea imi place.

A, fara interpretari "perverse", toti putem sa ascultam (muzica), sa citim (literatura), sa privim (opere plastice), si sa incercam sa le apreciem si sa le "consumam".

Si totusi .... nici unul nu a dorit sa infieze pe cineva ...
zack
Citeaza (Musafir @ Feb 24 2009, 06:35 PM) *
Frederick Bulsara si Elton John sunt din "grupa" bisexualilor (iubeau in egala masura ambele sexe smile.gif ). Folosesc timpul trecut caci si Elton John a imbatranit ....
iata un homosexual , când era tânar:

http://www.trilulilu.ro/zummagio/68cafc9eae1de5

nu, nu este piesa sa, dar interpretarea imi place.

A, fara interpretari "perverse", toti putem sa ascultam (muzica), sa citim (literatura), sa privim (opere plastice), si sa incercam sa le apreciem si sa le "consumam".

Si totusi .... nici unul nu a dorit sa infieze pe cineva ...

Da,l-am uitat pe Boy George dar sunt mai multi.
Mie mi-a placut intotdeauna Judas Priest si cand am aflat ca Rob Halford e gay nu am vrut sa cred.Pana la urma mi-am zis..si ce...asa ca ascult in continuare si i-am vazut si in concert.
Apropos de Boy George...Ciudat dar adevarat:este homophobic!Cum se poate,m-am intrebat eu...Fiindca sunt 2 feluri de persoane gay.Barbati care vor sa faca sex cu barbati si cei numiti 'faggy'.
Cunosc un cuplu de homosexuali (locuiesc in San Francisco) si amandoi sunt barbati nu 'faggy'.Daca i-ai vedea pe strada nu ti-ai da seama ca sunt gay.Nu au afuri de femei,unul este ex-marine si celalalt este si el bine facut.Ce m-a surprins la ei este faptul ca ei nu sufera pe cei 'faggy',paparude care se dau cu ruj gen Naomi.Mai mult de atat,nu vor sa infieze.
Musafir
Citeaza (zack @ Feb 24 2009, 06:59 PM) *
Da,l-am uitat pe Boy George dar sunt mai multi.
Mie mi-a placut intotdeauna Judas Priest si cand am aflat ca Rob Halford e gay nu am vrut sa cred.Pana la urma mi-am zis..si ce...asa ca ascult in continuare si i-am vazut si in concert.
Apropos de Boy George...Ciudat dar adevarat:este homophobic!Cum se poate,m-am intrebat eu...Fiindca sunt 2 feluri de persoane gay.Barbati care vor sa faca sex cu barbati si cei numiti 'faggy'.
Cunosc un cuplu de homosexuali (locuiesc in San Francisco) si amandoi sunt barbati nu 'faggy'.Daca i-ai vedea pe strada nu ti-ai da seama ca sunt gay.Nu au afuri de femei,unul este ex-marine si celalalt este si el bine facut.Ce m-a surprins la ei este faptul ca ei nu sufera pe cei 'faggy',paparude care se dau cu ruj gen Naomi.Mai mult de atat,nu vor sa infieze.

probabil ca adevarul se afla , ca de obicei, la mijloc. probabil ca in toate categoriile de oameni (grupati dupa orientari sexuale, sau chiar si alte criterii de categorisire - religie, etc.) , sunt o majoritate de indivizi hai sa le zicem "cumsecade", si cativa "activisti" . activistii sunt "guristi" - traiesc din ce "scot" pe gura, sunt de regula lozincarzi, textieri (la figurat).
Musafir
tameron-san, esti prea tensionat! iata ce am gasit noi (persoana noastra) pentru tine:

Simina, in urma cu cateva saptamani, mi-a dat o tema de casa: o etimologie fictionala la un cuvant ce face parte din slang. Cum nu folosesc termeni argotici, mi s-a parut teribil de greu sa scriu etimologia unui cuvant al carui sens nici nu il cunosc prea bine. Am ales cuvantul bulangiu si ca bonus, fraier.

Cuvantul bulangiu a implinit mai bine de opt sute de ani, povestea sa avand loc la sfarsitul secolului al XII-lea, in timpul celei de a treia cruciade, numita si cruciada regilor, ea fiind condusa de Frederic Barbarossa (ulterior de fratele sau Leopold al V-lea), Richard inima de leu si Filip al II-lea al Frantei Augustul. Barbarossa a pornit in mars cu armata sa, traversand Ungaria, Serbia, Bizantul, apoi Armenia. Regele maghiar Bela al III-lea, cum sotia sa Margueritte era sora lui Filip al II-lea al Frantei, atunci cand imparatul romano-german a trecut prin Ungaria, se intalneste cu acesta la Timisoara pe 31 mai 1189 si ii pune la dispozitie un contingent de 4000 de localnici, care se oferisera voluntari in cruciada, in schimbul indulgentei date de papa prin Arhiepiscopului de Esztergom. In Armenia, pe cand trecea raul Saleph, Frederic sa ineaca in mod straniu in apa ce ii ajungea numai pana la brau (episod pomenit si de U. Eco in Baudolino). Intreaga armata imperiala se destrama, iar fratele lui Barbarossa, mostenitor al tronului, Leopold al V-lea romane sa conduca cei 5000 de oameni ramasi spre Antiohia. Din cei 5000, o mie erau nobili imperiali, iar 4000 erau banatenii pusi la dispozitie de Bela al III-lea, care nu fusesera atat de impresionati de moartea imparatului care nu le era si lor monarh.

In acest timp, Conrad de Montferrat, fugit din Bizant de frica razbunarii familiei lui Alexios Branas pe care il invinsese in lupta, ajunge in Palestina unde ajunge sa fie pretendent la tronul de Rege al Ierusalimului. In aceasta calitate asediaza fortareata Acre unde poarta lupte grele cu armata musulmana a lui Saladin (in aceste lupte moare chiar Marele maestru templier Gerard de Ridefort). Orasul avea sa cada abia pe 12 iulie 1991, cand armata lui Conrad primise deja ajutorul englez, cel francez dar si pe Leopold in fruntea celor 5000 de oameni ramasi. Saladin nu negociaza predarea orasului decat cu Conrad, a carui vitejie o admirase in asediul esuat al musulmanilor asupra orasului Tyr.

In continuare, evenimentele se succed cu repeziciune: Conrad intra victorios in oras, ridica pe meterezele sale drapelele Regatului Ierusalimului, Angliei, Frantei si al Imperiului Romano-german, Richard ii neaga lui Leopold statut egal, caci armata sa a fost de doar 5000 de oameni si arunca de pe metereze drapelul imperial. Conrad, care era var primar cu Leopold, pentru a mai indulci rusinea imperialilor, isi pune ca pelerina panza drapelului. Legenda spune ca in schimb, coada de lemn a stindardului austriac a luat-o un brutar al armatei franceze pentru a intinde cu ea aluatul. Se stie ca din secolul al XII-lea, in franceza se foloseste termenul Boulanger pentru brutar (vezi nota de la sfarsit) dupa painile rotunde boules. Ce au inteles luptatorii contingentului banatean, care vorbeau romana si maghiara, nu se stie. Dar Conrad a fost numit bulangiu dupa boulanger, vergeaua de intins aluat (sucitor in Banat) a fost numita bulan (ulterior orice baston a purtat acest nume). Totodata, Conrad fusese numit de catre nobilii austrieci eliberator, sau om liber, aidca Frei Herr. De unde si azi, bulangiu si fraier sunt aproape sinonime.
...

sursa:

http://catalinvasii.com/2008/10/22/etimolo...antul-bulangiu/

fii o leaca mai relaxat, bai tovule !
gigel
Citeaza (tameron @ Feb 24 2009, 08:13 PM) *
Regulamentul Forum-ului acesta, n-ati binevoit sa-l cititi, inainte de-a-mi azvrli astfel de uraciuni?!?
N-aveti ce pierde daca il mai cititi, nu strica sanatatii dumneavoastra mult incercate!

Tot ii dai cu regulamentele. Atunci tine cont si de legea care nu permite casatoria persoanelor de acelasi sex. Iti place sau nu legea, aia e, banuiesc ca daca respecti atat de strict regulamentul unui forum ai putea respecta si legile tarii.
Europeanul
Citeaza (gigel @ Feb 25 2009, 10:35 AM) *
Tot ii dai cu regulamentele. Atunci tine cont si de legea care nu permite casatoria persoanelor de acelasi sex. Iti place sau nu legea, aia e, banuiesc ca daca respecti atat de strict regulamentul unui forum ai putea respecta si legile tarii.

Imi spuneti va rog si mie ce lege romaneasca nu permite casatoria persoanelor de acelasi sex, ca eu am cautat si in Codul Familiei, si in Constitutie si n-am gasit nici un fel de interdictie care sa vizeze homosexualii.
iul_autentic
Citeaza (Europeanul @ Feb 25 2009, 01:20 PM) *
Imi spuneti va rog si mie ce lege romaneasca nu permite casatoria persoanelor de acelasi sex, ca eu am cautat si in Codul Familiei, si in Constitutie si n-am gasit nici un fel de interdictie care sa vizeze homosexualii.

Acuma chiar ne abuzezi rabdarea. Bineinteles ca se stie ce avea in minte legiuitorul cand a dat legea.
Pai legea nu interzice nici casatoria cu o capra. Stii tu vreo prevedere in acest sens ?
Europeanul
Citeaza (iul_autentic @ Feb 25 2009, 01:36 PM) *
Acuma chiar ne abuzezi rabdarea. Bineinteles ca se stie ce avea in minte legiuitorul cand a dat legea.
Pai legea nu interzice nici casatoria cu o capra. Stii tu vreo prevedere in acest sens ?

Tocmai ca legea interzice casatoria cu o capra, specificand clar ca o casatorie se poate incheia doar intre doua persoane - insa nu specifica sexul persoanelor. In nici o lege romaneasca nu se precizeaza ca doar o femeie si un barbat se pot casatori, ca doar un cuplu format dintr-o femeie si un barbat poate adopta copii.

Si atunci, ma intreb de ce nu a incercat (si, in cazul in care a incercat, de ce n-a reusit) pana acum un cuplu format din doi barbati sau doua femei sa se casatoreasca in Romania. E vreun jurist pe aici care sa ne poata da o explicatie?
Musafir
Citeaza (tameron @ Feb 25 2009, 01:31 PM) *
Interesant, cu ce nu respect tocmai eu legile tarii? Care "tara", care "legi"?
In Italia, romanii au adus la disperare si exasperare un popor amabil, vesel, mediteranian, destins, "relaxat"!Ultimele atrocitati savarsite de romani, crime sexuale (si nu numai sexuale, dar acelea absolut abominabile, inspaimantatoare!) de-o cruzime aparte, si tocmai aceasta e si caracteristica, pattern-ul criminologic aplicabil in cazul procentului de criminali romani detinuti in inchisorile italiene, atrocitatea inimaginabila, cand majoritatea tunisienilor sau marocanilor sau albanezilor sunt detinuti pentru infractiuni calitativ diferite, anume, in special traficul de droguri interzise, toate astea au adus intreaga scena politica italiana la unison! Mai sus, fara a intelege ca am ripostat numai si numai la adresa primejdioaselor violente de limbaj de pe acest thread, unde postez din exact motivul democratiei si al apararii drepturilor diversitatii la libertate de expresie, in cadrul apararii democratiei in Romania si pretutindeni unde se respecta integral drepturile cetatenesti, drepturile omului la a caror Charta onusiana si tara romaneasca a aderat, am ripostat si postat in cadrul major al apararii libertatii de constiinta!, domnul sau doamna cu pseudonimul "Musafir", mi-a cerut sa ma "relaxez", probabil similar cu felul in care si violatorii romani (ai adolescentei de 14 ani,de exemplu!) in Italia, cer victimelor lor sa fie "relaxate", in definitiv, mai stii, poate ca si domnul Diaconescu insusi s-o fi dus la conferinta de presa cu omologul sau, onorabilul, domnul Frattini, pentru a linisti victimele italiene, a calma spiritul Italiei batjocorite, a le zice sa fie mai relaxate, cum sunteti dumneavoastra, nu-i asa?! Nu cereti si victimelor romanasilor in Italia sa respecte "legile Tarii si ale Capitanului" dumneavoastra?!?

tamenor, prezinti sindromul psihopupu. ce au in comun "Drepturile homosexualilor" cu infractorii romani aflati in Italia, sau aiurea in lume unde s-or mai gasi? despre ce "Capitan" bolborosesti mataluta ? destupa-ne si nu ne lasa in bezna, asa, dupa lozinca sine ira et studio.
gigel
Citeaza (tameron @ Feb 25 2009, 01:31 PM) *
Interesant, cu ce nu respect tocmai eu legile tarii? Care "tara", care "legi"?
In Italia, romanii au adus la disperare si exasperare un popor amabil, vesel, mediteranian, destins, "relaxat"!Ultimele atrocitati savarsite de romani, crime sexuale (si nu numai sexuale, dar acelea absolut abominabile, inspaimantatoare!) de-o cruzime aparte, si tocmai aceasta e si caracteristica, pattern-ul criminologic aplicabil in cazul procentului de criminali romani detinuti in inchisorile italiene, atrocitatea inimaginabila, cand majoritatea tunisienilor sau marocanilor sau albanezilor sunt detinuti pentru infractiuni calitativ diferite, anume, in special traficul de droguri interzise, toate astea au adus intreaga scena politica italiana la unison! Mai sus, fara a intelege ca am ripostat numai si numai la adresa primejdioaselor violente de limbaj de pe acest thread, unde postez din exact motivul democratiei si al apararii drepturilor diversitatii la libertate de expresie, in cadrul apararii democratiei in Romania si pretutindeni unde se respecta integral drepturile cetatenesti, drepturile omului la a caror Charta onusiana si tara romaneasca a aderat, am ripostat si postat in cadrul major al apararii libertatii de constiinta!, domnul sau doamna cu pseudonimul "Musafir", mi-a cerut sa ma "relaxez", probabil similar cu felul in care si violatorii romani (ai adolescentei de 14 ani,de exemplu!) in Italia, cer victimelor lor sa fie "relaxate", in definitiv, mai stii, poate ca si domnul Diaconescu insusi s-o fi dus la conferinta de presa cu omologul sau, onorabilul, domnul Frattini, pentru a linisti victimele italiene, a calma spiritul Italiei batjocorite, a le zice sa fie mai relaxate, cum sunteti dumneavoastra, nu-i asa?! Nu cereti si victimelor romanasilor in Italia sa respecte "legile Tarii si ale Capitanului" dumneavoastra?!?

Am observat nivelul bun de joc practicat in meciurile de aseara in champions league. Portarul de la Inter Milan cica a salvat echipa in meciul cu Manchester. Iar bunicu ar fi vrut sa cumpere un tractor, dar nu stiu ce sfat sa-i dau. Totodata, doua vaci crosetau clatite la subsolul unui cort cand veni mama lor, porcul, si le intreba: Plecati de aici!
iul_autentic
Citeaza (gigel @ Feb 25 2009, 05:26 PM) *
Am observat nivelul bun de joc practicat in meciurile de aseara in champions league. Portarul de la Inter Milan cica a salvat echipa in meciul cu Manchester. Iar bunicu ar fi vrut sa cumpere un tractor, dar nu stiu ce sfat sa-i dau. Totodata, doua vaci crosetau clatite la subsolul unui cort cand veni mama lor, porcul, si le intreba: Plecati de aici!

laugh.gif
Musafir
ok. ia calul meu, si du-te!
TLP
Libertatea ta = Libertatea tuturor

Adesea oamenii îşi doresc ca libertăţile lor preferate să fie respectate, dar jubilează atunci când guvernul încalcă libertăţile altora pe care ei le detestă sau care le sunt indiferente. Până când toţi cetăţenii - de la atei militanţi la fundamentalişti creştini nu vor recunoaşte că libertatea este indivizibilă şi că suntem împreună în treaba asta vom fi încolţiţi încetul cu încetul de oficiali guvernamentali care ştiu să ne exploateze antagonismele.

După cel de-al 2-lea război mondial Pastorul Martin Niemöller a făcut următoarea observaţie:
Citeaza
Când Naziştii au venit după comunişti am tăcut; nu eram comunist.
Când i-au închis pe social-democraţi am tăcut; nu eram social-democrat.
Când au venit după sindicalişti nu am zis nimic; nu eram sindicalist.
Când au venit după evrei am tăcut; nu eram evreu.
Când au venit după mine nu mai era nimeni care să protesteze.
În acelaşi ton, Benjamin Franklin spunea odată: "Trebuie să stăm împreună, sau cu siguranţă vom atârna separat."

Totul se reduce la o singură idee: când libertatea este atacată toţi suntem în pericol. Desigur, politicienii, inspectorii, colectorii de taxe şi poliţiştii nu-ţi spun asta, desigur. Nu, ei îţi spun că poponarii de vizavi sunt o ameninţare la adresa modului tău de viaţă, că pasionaţii de arme de vânătoare sunt un pericol public sau că fumătorii de marijuana sunt paraziţi leneşi care îţi vor corupe copiii.

Dar odată ce politicienii, inspectorii, colectorii de taxe şi poliţiştii au terminat cu poponarii se vor îndrepta veseli spre ceilalţi care reprezintă o ameninţare la tendinţele de uniformizare ale mediocraţiei.

Unde vroiai tu să te ascunzi? N-are rost. Şi tu reprezinţi o ameninţare şi vei rămâne fără aliaţi dacă nu realizezi că libertatea oamenilor de care nu-ţi pasă prea mult e la fel de importantă ca a ta.

Oamenii care alcătuiesc clasa politică sunt experţi la "divide et impera". Oferă fel şi fel de motive pentru care tu ar trebui să fii fericit că altcineva este încolţit de legi şi ameninţat cu puşcăria. Acei oameni sunt răi până când tu eşti rău. Ceea ce nu ţi se spune este că ţi se vor putea impune legi şi nu vei putea fi ameninţat dacă te aliezi cu acei oameni diferiţi cu interese diferite pentru a apăra libertatea lor dar şi a ta în acelaşi timp.

Nu-ţi pasă de colecţia de arme a vecinului tău şi lui nu-i pasă de sera ta cu cânepă indiană? Şi ce dacă? Dacă vă ajutaţi reciproc toată lumea câştigă. Dacă nu, amândoi veţi pierde ceva ce preţuiţi sau o veţi face clandestin şi cu morcovu-n partea dorsală.

Ţine minte data viitoare când un politician promite să te protejeze de un bau-bau care seamănă suspicios de mult cu cuplul acela amabil care locuieşte pe strada ta, mai încolo. Poate e timpul să baţi la uşa lor şi să negociaţi o alianţă de convenienţă.

Pentru că nu vei rămâne liber dacă singura libertate de care îţi pasă este a ta.

Articol inspirat din: You respect my rights and I'll respect yours

Ontopic:

* Fantezia Soluţiilor Politice
* Libertarian sau Alibertarian?
iul_autentic
Asa frate, vad ca in mintea ta homosexualii sunt mai asupriti decat evreii si trebe sa-i salvam, altfel Big Brother va veni si dupa noi... Sustii ca e pogrom pe capul homo. Am o singura intrebare: cine ii ameninta pe gay ? Ca nu inteleg. Ceea ce vad este ca gay ies de sub pietrele unde stateau incovrigati si sar sa ne muste de fundul nostru hetero. Eu vad ca gay ameninta, nu sunt amenintati.
Am mai zis: poate am chef sa amenint si eu un gay, dar nu-l pot deosebi pe strada cata vreme se ocupa de chestiuni prozaice, isi ia paine sau merge cu tramvaiul. Problema este ca acel gay vrea sa iasa din anonimat, el vrea sa-si consolideze constiinta de clan pe seama rabdarii si nervilor mei.
gigel de luxembourg
Se pare ca s-au terminat fondurile Accept, nu mai posteaza cavalerii cu armura maro.
Aceasta este versiunea "lo-fi". Pentru a vedea versiunea grafica integrala:click aici.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.