Help - Cauta - Membri - Calendar
Versiune intreaga: Informatiile despre proprietarii domeniilor .ro sunt secrete
Hotnews.ro Forum > Tell me what's e-happening on the Internet > Internetul. What's the buzz?
deep_alaska
De la ultima schimbare a site-ului RNC, la jumatatea acestei luni, nu se mai afiseaza datele despre proprietarii de domenii .ro. cred ca este o decizie proasta. Publicarea acelor date asigura o anumita transparenta in privinta actorilor principali de pe piata de net romaneasca. Puteai de exemplu sa afli cine tine nefolosite nume de domenii valoroase. Puteai reclama o eventuala inregistrare de domeniu cu date incorecte. Dintre multele imbunatatiri pe care RNC le putea face a ales sa implementeze o restrictie paguboasa.
mihai
Citeaza (deep_alaska @ Jun 25 2008, 11:04 AM) *
De la ultima schimbare a site-ului RNC, la jumatatea acestei luni, nu se mai afiseaza datele despre proprietarii de domenii .ro. cred ca este o decizie proasta. Publicarea acelor date asigura o anumita transparenta in privinta actorilor principali de pe piata de net romaneasca. Puteai de exemplu sa afli cine tine nefolosite nume de domenii valoroase. Puteai reclama o eventuala inregistrare de domeniu cu date incorecte. Dintre multele imbunatatiri pe care RNC le putea face a ales sa implementeze o restrictie paguboasa.Decizia este foarte buna.Felicitari celor care au luat-o.Nu intereseaza pe nimeni date de genul adresa,nume si alte informatii personale.Aceste lucruri sunt confidentiale.Poate unii vor sa vada si contul din banca la detinatorii de domenii sau eu stiu mai ce?
Daniel
Citeaza (mihai @ Jun 26 2008, 07:36 AM) *
Decizia este foarte buna.Felicitari celor care au luat-o.Nu intereseaza pe nimeni date de genul adresa,nume si alte informatii personale.Aceste lucruri sunt confidentiale.Poate unii vor sa vada si contul din banca la detinatorii de domenii sau eu stiu mai ce?


Si daca vede contul si banca care-i problema? O sa-i vireze bani in cont? biggrin.gif
Vio
Da, sigur, cat mai putina transparenta, astfel incat sa profite toti smecherii, ca sa isi ascunda afacerile murdare de pe net.
hbunny
toate bune si frumoase, de acord si cu unii si cu altii, doar ca datele mai sunt publice si disponibile.
tot ce au facut a fost sa introduca un cod de verificare pentru ca programele automate sa nu aiba acces la acele date. de ce? pentru ca lumea isi facea rost in felul asta, super rapid si usor, de o baza de date cu persoane de contact, numere de telefon si adrese de mail. si la drept vorbind eu m-am cam saturat de spam pe mailul de office cu atat mai mult cu cat stiu ca nu l-am folosit pe site-uri dubioase ci doar in interes de serviciu angry.gif
hbunny
Citeaza (Vio @ Jul 1 2008, 12:59 PM) *
Da, sigur, cat mai putina transparenta, astfel incat sa profite toti smecherii, ca sa isi ascunda afacerile murdare de pe net.


sunt curioasa ce inseamna afacerile alea murdare rolleyes.gif
Musafir
@deep_alaska

Am fost contactat de un tip ce detinea un domeniu a carui denumire semana cu denumirea domeniului meu. Vroia sa-l cumpere de la mine ptr. ca clientii deveneau confuzi samd. Stii foarte bine ce spun. Problema este ca tipul a devenit atat de insistent incat ma contacta zilnic, chiar de 2-3 ori. A trebuit sa-l reclam operatorului meu de telefonie ca sa imi rezolv problema mea cat de cat.

Eu consider ca ce a facut RNC este un lucru excelent.

Nu te poti duce, de exemplu, la un dealer de autoturisme si sa-ti bagi nasul in actele lor sa vezi daca x-ulescu si-a cumparat masina de la ei. In cazul in care un anumit domeniu este deja cumparat si crezi ca asta iti afecteaz direct afacerea, poti actiona in judecata. Daca exista transparenta maxima, exista intotdeauna niste bizoni care sa iti ocupe timpul, si asa putin, cu cretinismele lor.

Oricum, nu pricep ce treaba ai tu cu domeniile altora? Te doare ca nu mai poti culege mailuri ptr. spam-uri?

Iti spun, tu esti bun de SRI. Ai aceeasi mentalitate. Toata lumea controlata. Ia vin-o si controleaza-ma. wink.gif
Made in China
Citeaza (Vio @ Jul 1 2008, 12:59 PM) *
Da, sigur, cat mai putina transparenta, astfel incat sa profite toti smecherii, ca sa isi ascunda afacerile murdare de pe net.
Tu ai impresia ca cei care faceau inainte afaceri muradare isi dadeau datele de identificare reale? Masura RNC-ului este foarte buna pentru cei corecti. Restul oricum nu vad cum ar fi afectati. Transparenta trebuie sa fie la institutiile statului.

Tu la o masina ii vezi doar numarul, nu si adresa, nr de telefon, ... ale proprietarului. Daca ai vreo problema, apelezi la Politie.
Liviu
Cand restul internetului functioneaza in modul asta ( acele date sunt publice pentru aproape orice domeniu ). Vin romanii si strica totul. A se nota ca pana si pentru China exista , macar un nume al companiei si cateva informatii acolo.

Tara de idioti.
Made in China
Citeaza (Liviu @ Nov 1 2008, 12:06 PM) *
A se nota ca pana si pentru China exista , macar un nume al companiei si cateva informatii acolo.
RNC nu ascunde decat datele persoanelor fizice. Pt persoanele juridice, datele sunt afisate. Asa ca hai sa nu ne mai dam cu parerea (ca e gratis).
last
Si eu sunt de parere ca e o decizie buna.
Musafir
La fel face si Eurid si sunt foarte bucuros. O face de peste 2 ani daca nu ma insel asa ca nu am inventat noi nimica!
Autogreen.ro
E o masura normala de protejare a informatiilor personale.
Robas Teodor
Citeaza (deep_alaska @ Jun 25 2008, 11:04 AM) *
De la ultima schimbare a site-ului RNC, la jumatatea acestei luni, nu se mai afiseaza datele despre proprietarii de domenii .ro. cred ca este o decizie proasta.


Proasta a fost ideea de a afisa datele personale ale persoanelor fizice, in primul rand. Detin un domeniu strict pentru uz personal si de cand mi-au scos adresa de mail din whois spam-ul s-a redus la o treime. Si daca cineva are vreo problema cu domeniul meu, poate sa apeleze la RNC ca sa ma contacteze.

Un prieten care facea site-uri (avea nr de telefon afisat in whois) a primit de mai multe ori telefoane de amenintare in miez de noapte.

Afisarea datelor personale fara consimtamant e un abuz. Exista chiar si o lege care protejeaza datele cu caracter personal iar RNC nu a facut decat sa se conformeze.
Aceasta este versiunea "lo-fi". Pentru a vedea versiunea grafica integrala:click aici.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.